Samsung Galaxy S10 | گوشی موبايل سامسونگ مدل Galaxy S10
وقتی در اوایل سال 2010، سامسونگ از گوشی گلکسی S رونمایی کرده بود، کمتر کسی گمان میکرد که در آینده گوشی های سری S بتوانند تا این حد در جهان تاثیر گذار باشند. نزدیک به یک دهه از آن روز میگذرد که سامسونگ حالا دهمین نسل از گوشی های سری S را با شکوه هر چه تمام تر به جهانیان معرفی کرد. گلکسی S10 آخرین دستاورد سامسونگ در صنعت گوشی های هوشمند است که با سر و صدای فراوان، چند روز قبل از کنگره جهانی موبایل 2019 معرفی شد. سالانه صدها تلفن هوشمند مختلف از شرکت های مختلف معرفی میشوند، اما تعداد گوشی هایی که چشم ها را به خود خیره میکنند بسیار کم است. شاید در بین گوشی های هوشمند اندرویدی، هیچ محصولی همانند پرچمداران سامسونگ پر سر و صدا و حاشیه ساز نباشند. گلکسی S10 و برادرانش نیز از این موضوع جدا نبوده و در یک مراسم مجلل، رسماً رونمایی شد.
گلکسی S10 آخرین زبان طراحی گوشی سامسونگ را در اختیار دارد. بدنه ای متشکل از شیشه و فلز که در پشت آن از شیشه گوریلا گلس 5 و در دور آن از فریم آلومینیومی استفاده شده است. سامسونگ در گلکسی S10 تا آنجا که امکان داشته از حاشیه های بالا و پایین کاسته و برای بزرگتر شدن صفحه نمایش، حتی دوربین سلفی را هم در درون صفحه قرار داده تا فضای بالا به بهترین شکل مورد استفاده قرار بگیرد. این سبک از طراحی هم باعث کم شدن حاشیه های صفحه نمایش و هم باعث زیبایی هر چه بیشتر تلفن همراه میشود. صفحه نمایش گلکسی S10 به صورت مفید حدود 6.1 اینچ است که با توجه به حاشیه های آن حدود 88.3 درصد از فضای کل رو به روی دستگاه را اشغال کرده است. سامسونگ با پنل Dynamic AMOLED چالش جدیدی را تجربه میکند که از نظر کیفیت میتواند در بالاترین سطوح بازار قرار بگیرد. این صفحه نمایش با رزولوشن 1440×3040 و استاندارد 19:9، تراکم پیکسلی 550 را به ارمغان آورده است. از دیگر فناوری های صفحه نمایش گلکسی S10 نیز میتوان به لایه محافظ گوریلا گلس 6 و پشتیبانی از HDR10+ نام برد، اما آن چیزی که در این صفحه نمایش بیشتر از همه جلب توجه میکند، حسگر اثر انگشت در زیر آن است که در ادامه بیشتر در این خصوص صحبت خواهیم کرد.
سامسونگ طبق معمول همیشه، پرچمدار خود را با دو نوع چیپست متفاوت به بازار عرضه میکند که در ایران، نسخه اگزینوس آن عرضه شده است. چیپست اگزینوس 9820 با معماری 8 نانومتری، از پردازنده ای 8 هسته ای قدرت میگیرد. این چیپست در بخش گرافیک نیز از پردازنده گرافیکی Mali-G76 Mp12 استفاده میکند که در بازی های سنگین و فعالیت های دیگری که به گرافیک بالا نیاز دارد فوق العاده عمل میکند. گلکسی S10 مجهز به رم 8 گیگابایتی است که ارتقای بزرگی در مقایسه با نسل قبل خود محسوب میشود. 8 گیگابایت رم برای انجام فعالیت های سنگین، مولتی تسکینگ و اجرای همزمان چند برنامه بسیار عالی عمل میکند.همچنین حافظه داخلی 128 گیگابایتی نیز امکان ذخیره اطلاعات را برای کاربر فراهم میکند. البته که فرصت برای ارتقای حافظه بوسیله مموری کارت تا 512 گیگابایت نیز برای کاربر وجود دارد.
دوربین، بخش جذاب گلکسی S10 است که برای اولین بار در یک پرچمدار از سامسونگ، دوربین 3 گانه در آن مورد استفاده قرار گرفته است. دوربین اصلی گلکسی S10 از نوع واید و دارای 12 مگاپیکسل رزولوشن است. دوربین دوم نیز 12 مگاپیکسلی است که برای عکس برداری تله کاربرد دارد و در نهایت، دوربین سوم نیز با کیفیت 16 مگاپیکسلی از نوع التراواید در نظر گرفته شده است. گلکسی S10 توانایی عکس برداری با زوم اپتیکال 2 برابری را داشته و از لرزشگیر اپتیکال نیز بهره میبرد.
اما در بخش فیلم برداری، گلکسی S10 توانایی ضبط ویدئو با کیفیت 4K با سرعت 60 فریم بر ثانیه را دارد. در بستر FHD نیز سرعت 240 فریم پیش روی کاربر قرار داشته و در نهایت، مثل نسل قبل امکان ضبط ویدئوی سوپراسلوموشن با سرعت 960 فریم بر ثانیه بر بستر HD نیز وجود دارد. دوربین سلفی این دستگاه نیز تک گانه و مجهز به سنسور 10 مگاپیکسلی است.
گلکسی S10 در دل خود یک باتری 3400 میلی آمپری قرار داده که ماندگاری بالایی را ضمانت میکند. گلکسی S10 از فناوری شارژ سریع در هر دو حالت با سیم و بی سیم استفاده میکند. بهره مندی از فناوری شارژ بی سیم با امکان شارژ سریع از مزایای گلکسی S10 به شمار میرود. ضمن اینکه گلکسی S10 میتواند به عنوان منبع ذخیره باتری برای گوشی، ساعت و هندزفری بی سیم جدید سامسونگ که از فناوری شارژ بی سیم استفاده میکنند عمل کند به طوری که با قرار دادن این گجت ها بر پشت دستگاه، نیروی موجود در گوشی به آنها منتقل شده و آنها را شارژ میکند.
بعد از حاشیه های فراوان، سامسونگ بالاخره در گلکسی S10 از فناوری حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش استفاده نمود. سنسور التراسونیک در زیر صفحه نمایش گلکسی S10 همیشه فعال است به طوری که در زمان خاموش بودن صفحه، با قراردادن انگشت بر روی محل مورد نظر، قفل گوشی باز میشود. سرعت و امنیت این حسگر نیز بسیار بالاست که سامسونگ را در خصوص این فناوری سربلند میکند.