در میان محصولات موجود در سبد برند ریلمی میتوان برخی از آنها را سرآمدترین محصولات این شرکت چینی دانست. ازجمله این محصولات نیز ریلمی 8 است که همراه با مشخصات سختافزاری در خور توجهی در اختیار کاربران و علاقهمندان به حوزهی فناوری قرار میگیرد. ریلمی 8 در ردهی قیمتی و همچنین سختافزاری، حرفهای بسیاری برای گفتن دارد و توانسته نظر بسیاری از رسانههای معتبر دنیا را به خود جلب کند. با این حال، سوالی که باقی میماند این است که آیا شما باید ریلمی 8 را خریداری کنید یا خیر. با این حساب، همراه با تکنولایف باشید تا جنبههای مختلف ریلمی 8 را مورد بررسی قرار دهیم. ابتدا به مشخصات سختافزاری این گوشی ریلمی نگاهی خواهیم داشت.
جدول مشخصات ریلمی 8
گوشی |
ریلمی 8 |
تاریخ معرفی |
4 فروردین 1399 |
ابعاد |
۱۶0.6 در ۷3.9 در 8 میلیمتر |
وزن |
177 گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.4 اینچ – Super AMOLED |
سیستمعامل |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری Realme UI 2.0 |
تراشه |
مدیاتک هلیو G95 |
کارت حافظه |
بله |
حافظه داخلی |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
رم |
۴ و ۶ و ۸ گیگابایت |
دوربین پشت |
۴۸ مگاپیکسل ۸ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
دوربین جلو |
۱۶ مگاپیکسل |
باتری |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
۳۰ وات |
رنگ |
نقرهای . مشکی |
طراحی و کیفیت ساخت Realme 8
ریلمی ازجمله شرکتهایی در بازار گوشیهای هوشمند است که حتی به طراحی ظاهری محصولات میانرده نیز اهمیت فراوانی میدهد. درواقع محصولی که پیش روی ما قرار دارد از طراحی ظاهری زیبایی بهره میبرد. وزن ریلمی 8 برابر با ۱۷۷ گرم و ضخامت آن نیز به ۸ میلیمتر میرسد که درنتیجه با گوشی بسیار سبک و خوشدست مواجه میشویم. درواقع کار با ریلمی 8 به حدی راحت است که اکثر کاربران میتوانند با تنها یک دست از گوشی هوشمند استفاده کنند. ارگونومی خوب دستگاه نیز به استفادهی هرچه راحتتر از آن کمک شایانی میکند.
با این حال، نقاط ضعفی نیز در طراحی و کیفیت ساخت ریلمی 8 به چشم میخورد. برند چینی بار دیگر در محصول میانردهی خود به سراغ استفاده از بدنه و فریم پلاستیکی رفته است و پنل جلو نیز جنس شیشهای دارد. چنین ترکیبی شاید برای ارزانقیمت نگه داشتن ریلمی 8 اقدامی منطقی به نظر برسد، اما برند چینی میتوانست از بدنهای فلزی برای گوشی هوشمند خود استفاده کند.
درواقع جنس بدنه اهمیت بسیاری در کار با گوشی هوشمند دارد و پلاستیکی بودن پنل پشتی احتمالا با سلیقهی بسیاری از کاربران جور نخواهد بود. در هر صورت، ریلمی در طراحی ظاهری دستگاه عملکرد بهتری داشته است. پنل پشتی دارای رنگبندی مات است که البته نواری با رنگ براق (گرادیانی) بهصورت عمودی روی آن قرار میگیرد. این نوار به حالتی طراحی شده که در برابر انعکاس نور حساس باشد و طیف رنگی مختلفی (رنگین کمان) را به نمایش بگذارد.
در کنار نوار براق که در سمت راست بدنه است و لوگوی ریلمی که انتهای پنل قرار گرفته، ماژول دوربین اصلی نیز به چشم میخورد که طراحی مربعی شکلی دارد. علاوه بر دوربینها، فلش LED نیز روی ماژول قرار گرفته تا کاربر در هنگام عکاسی در محیطی با نور کم از آنها استفاده کند.
در لبهی پایین دستگاه، جک هدفون ۳/۵ میلیمتری به همراه بلندگو و درگاه USB-C قرار گرفته و میکروفون دوم نیز در بالای ریلمی 8 تعبیه شده است. لبهی سمت راست نیز میزبان دکمهی پاور و راکر ولوم صدا شده و در سمت چپ نیز میتوان به درگاه سیمکارت دسترسی داشت.
در پنل جلو باید گفت که حاشیهی بسیار کمی در اطراف صفحهنمایش دیده میشود. البته حاشیهی لبهی پایینی گوشی هوشمند از سایر نقاط کمی بیشتر است؛ اما تاثیر جدی روی کار با ریلمی 8 نخواهد داشت. دوربین سلفی نیز در حفرهای بالای صفحهنمایش قرار گرفته تا بخش بیشتری از پنل جلو به صفحهنمایش اختصاص یابد.
درمجموع باید گفت که طراحی ظاهری از نقاط قوت ریلمی 8 است؛ اما شرکت سازنده میتوانست از بدنهای فلزی به جای بدنهی پلاستیکی استفاده کند. با این حال، به نظر میرسد جنس بدنه فدای ارزانقیمت بودن ریلمی 8 شده تا کاربران بیشتری شانس خرید و تجربهی کار با آن را داشته باشند. نکتهی دیگری نیز که وجود دارد، عدم برخورداری ریلمی 8 از گواهی مقاومت در برابر نفوذ قطرات آب است. درواقع اگر ریلمی 8 را خریدید به شدت باید مواظب باشید که قطرات آب به درون دستگاه نفوذ نکنند.
صفحهنمایش گوشی ریلمی 8
به بخشی میرسیم که از نقاط قوت ریلمی 8 است. کاربر در ریلمی 8 با صفحهنمایشی ۶/۴ اینچی مواجه میشود از رزولوشن ۱،۰۸۰ در ۲،۴۰۰ پیکسل برخوردار بوده و پنلی از نوع Super AMOLED را یدک میکشد. برخورداری از چنین پنلی نهتنها باعث شده تا رنگهای به نمایش درآمده نسبت به پنلهای LCD به واقعیت نزدیکتر باشند، بلکه امکان افزایش میزان روشنایی صفحهنمایش تا ۱،۰۰۰ نیت نیز وجود دارد. چنین رقمی به کاربر اجازه میدهد از دستگاه حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز استفاده کرده و محتوای در حال نمایش را با جزئیات کامل تماشا کند.
در مقایسه با محصولاتی در محدودهی قیمت مشاهده میتوان گفت که ریلمی 8 گزینهای ایدهآل برای تماشای محتوای ویدئویی است. درواقع رزولوشن و ابعاد صفحهنمایش باعث میشود که تراکم پیکسلی برابر با ۴۱۱ پیکسل در هر اینچ داشته باشیم؛ رقمی که یعنی کاربر میتواند جزئیات کاملی از محتوای به نمایش درآمده را مشاهده کند. البته صفحهنمایش میزبان اسکنر اثر انگشت نیز شده است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
در مجموع میتوان گفت کیفیت صفحهنمایش ریلمی 8 به حدی است که میتواند به یکی از دلایل اصلی خرید آن تبدیل شود. درواقع در محدودهی قیمتی که ریلمی 8 قرار دارد کمتر گوشی هوشمندی را با این سطح کیفیت میتوان یافت. از دیگر ویژگیهای جذاب ریلمی 8 برخورداری از صفحهی همیشه روشن است که با استفاده از آن کاربر میتواند از دادههای مختلفی مانند اعلانات یا تماس ورودی بدون روشن شدن صفحهنمایش مطلع شود. چنین ویژگی به مصرف هرچه کمتر باتری کمک فراوانی میکند.
اسپیکر ریلمی 8
ریلمی برای محصول خود تنها از یک بلندگو استفاده کرده که جایگاه آن نیز درست در انتهای ریلمی 8 است. با توجه به اینکه محصولی میانرده را در پیش رو داریم، نمیتوان انتظار کیفیت بالایی داشت. درواقع بلندگوی ریلمی 8 مناسب انجام کارهایی مانند تجربهی بازیهای اندرویدی یا تماشای محتوا است و درواقع پخش فایل صوتی با حجم صدای بالا از مزایای گوشی ریلمی 8 محسوب نمیشود.
نرمافزار و رابط کاربری Realme 8
در صورتی که علاقهمند به استفاده از آخرین دستاوردهای نرمافزاری گوگل هستید، ریلمی 8 چنین فرصتی را برایتان فراهم خواهد کرد. در حال حاضر ریلمی 8 همراه با سیستم عامل اندروید ۱۱ روانهی بازار شده و از رابط کاربری Realme UI 2.0 استفاده میکند؛ اما انتظار میرود پس از مدتی به سیستمعامل اندروید ۱۲ نیز دست یافته و کاربران بتوانند آخرین سیستمعامل گوگل را بهصورت آپدیت نرمافزاری دریافت کنند. در مجموع میتوان رابط کاربری ریلمی را یکی از برترین مدلهای موجود در بازار دانست. Realme UI 2.0 در کنار امکانات موجود در اندروید ۱۱، امکانات متعددی را در اختیار کاربر قرار میدهد و همچنین از امکان شخصیسازی گستردهای نیز برخوردار است تا کاربر محیط رابط کاربری را با توجه به سلیقهی خود شخصیسازی کند.
شاید یکی از ویژگیهایی که ریلمی 8 را با محصولات همرده از نظر قیمت، متمایز سازد ادغام شدن اسکنر اثر انگشت با صفحهنمایش است. درواقع کاربر میتواند با لمس بخش انتهایی صفحهنمایش، اثر انگشت خود را در دستگاه وارد کرده و گوشی را از حالت قفل خارج سازد. خوشبختانه اسکنر عملکرد مطلوبی دارد و با سرعت و دقت بالایی میتواند اثر انگشت کاربر را شناسایی کند.
عملکرد سختافزار گوشی ریلمی 8
ریلمی برای تراشه به سراغ شرکت مدیاتک رفته تا ریلمی 8 را مجهز به تراشهی هلیو G95 کند؛ تراشهای توانمند که میتواند بسیاری از بازیهای اندرویدی را اجرا کرده و درواقع توان پردازشی قابل توجهی را در اختیار کاربر قرار دهد. هلیو G95 مبتنی بر لیتوگرافی ۱۲ نانومتری ساخته شده و پردازندهای ۸ هستهای دارد. پردازندهی ۸ هستهای این تراشه از دو خوشه تشکیل مییابد که خوشهی اول از دو هستهی کرتکس A76 با فرکانس ۲/۰۵ گیگاهرتز و خوشهی دوم نیز از شش هستهی کرتکس A55 با فرکانس ۲ گیگاهرتز استفاده میکند. مدیاتک برای پردازندهی گرافیکی نیز Mali-G76 MC4 را انتخاب کرده که قادر به ارائهی توان پردازشی قابل توجه در پزدارش اطلاعات گرافیکی است.
کاربران در زمان خرید میتوانند ریلمی 8 را در یکی از سه ظرفیت حافظهی ۴، ۶ یا ۸ گیگابایتی انتخاب کنند. طبیعتا هرچه ظرفیت حافظهی رم نیز بیشتر باشد گوشی از عملکرد بهتری در اجرای بازیها یا انجام وظایف مختلف برخوردار خواهد بود و از پس انجام وظایف سنگین نیز راحتتر برخواهد آمد. برای حافظهی ذخیرهسازی نیز کاربر میتواند بین حافظهی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی، گزینهی دلخواه را انتخاب کند، البته در صورت انتخاب حافظهی ۶۴ گیگابایتی، تنها امکان انتخاب حافظهی رم ۴ گیگابایتی وجود خواهد داشت.
چنین مشخصاتی به ریلمی 8 کمک میکند که کاربر مشکلی در استفادهی روزمره نداشته باشد و از تجربهی اکثر بازیهای اندرویدی و اپلیکیشنها لذت ببرد. البته در هنگام خرید باید با توجه به نوع مصرف به انتخاب ظرفیت حافظهی رم مناسب توجه داشت. در صورتی نیز که ظرفیت حافظهی ذخیرهسازی کم بود، کاربر میتواند از کارت حافظه برای افزایش میزان حافظه استفاده کند.
باتری ریلمی 8
ریلمی برای گوشی هوشمند خود از باتری با ظرفیت ۵،۰۰۰ میلیآمپرساعت استفاده کرده که رقمی مناسب برای محصولات میانرده به نظر میرسد. البته برخی از محصولات میانرده از باتری با ظرفیت بالاتری نیز برخوردار هستند. در هر صورت، آنچه اهمیت دارد سرعت شارژی است که ریلمی 8 در اختیار کاربر قرار میدهد. کاربران میتوانند ریلمی 8 را با سرعت شارژ ۳۰ واتی شارژ مجدد کنند و این یعنی نسبت به اکثر محصولات میانردهی موجود در بازار، زمان کمتری برای شارژ باتری نیاز خواهد بود.
درواقع تنها ۱۵ دقیقه نیاز است که باتری از صفر درصد به ۳۰ درصد برسد و در مدت ۳۰ دقیقه نیز نزدیک به ۶۰ درصد از باتری شارژ میشود. از نظر مصرف انرژی نیز ریلمی 8 قادر به ارائهی عملکردی مطلوب است، به این صورت که در مصرف معمولی، ریلمی 8 با هر بار شارژ کامل میتواند یک روز به شارژ مجدد بینیاز باشد.
دوربین ریلمی 8
ریلمی 8 مجهز شده به ماژول دوربین چهارگانه که شامل دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی، دوربین اولتراواید ۸ مگاپیکسلی، دوربین ۲ مگاپیکسلی برای ثبت تصاویر ماکرو و دوربین ۲ مگاپیکسلی برای تشخیص میزان عمق در تصویر میشود. دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی از لنز واید با فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتری، گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.8، سایز سنسور ۱/۱.۷۳ اینچی، سایز پیکسل ۰/۸ میکرومتر و فوکوس خودکار تشخیص فاز برخوردار است. دوربین ۸ مگاپیکسلی نیز لنز اولتراواید دارد که از مشخصاتی مانند فاصلهی کانونی ۱۶ میلیمتر، گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.3، سایز سنسور ۱/۴ اینچی، سایز پیکسل ۱/۱۲ میکرومتر و میدان دید ۱۱۹ درجهای استفاده میکند. دو دوربین ۲ مگاپیکسلی دیگر نیز دارای گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.4 هستند.
دوربین اصلی ریلمی 8 علاوه بر اینکه میتواند تصاویر و ویدئوهایی را در حالت پانورما و HDR ثبت کند، امکان ضبط ویدئو در حالت FHD در ۱۲۰ فریم بر ثانیه یا 4K در ۳۰ فریم بر ثانیه را نیز دارد. در پنل جلویی نیز دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی به چشم میخورد که از مشخصاتی مانند لنز واید، گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.5، سایز پیکسل ۱ میکرومتری و سایز سنسور ۱/۳ اینچی استفاده میکند. در مجموع باید گفت که دوربین از ویژگیهای مثبت ریلمی 8 محسوب میشود.
جمع بندی
ریلمی 8 از محصولاتی است که برند چینی حساب ویژهای روی فروش آن باز کرده و امید دارد که بتواند با محصولاتی مانند آن در بازار جهانی جایگاه ویژهای به دست آورد. برخورداری از طراحی ظاهری زیبا، دوربین اصلی و سلفی توانمند، مشخصات سختافزاری درخور توجه و صفحهنمایشی با کیفیت بالا از ویژگیهای مثبت ریلمی 8 هستند که ارزش خرید آن را بالاتر میبرند. البته نقاط ضعفی نیز در گوشی ریلمی به چشم میخورد؛ برای مثال شرکت چینی میتوانست از بدنهای فلزی استفاده کند یا حتی امکان انتخاب تراشهای توانمندتر نیز وجود داشت.
با این حال، ریلمی 8 از معدود گوشیهای هوشمندی با مشخصات میانرده است که امکاناتی مانند صفحهی همیشه روشن یا اسکنر اثر انگشت ادغام شده با صفحهنمایش را در اختیار کاربران قرار میدهد. در صورتی که علاقهمند به خرید محصولی میانرده با مشخصات درخور توجه هستید و نمیخواهید هزینهی زیادی را صرف خرید آن کنید، ریلمی 8 میتواند گزینهی مناسبی برایتان باشد.
سوالات متداول گوشی ریلمی 8
قیمت گوشی ریلمی 8 چقدر است؟ گوشی ریلمی 8 یکی از ارزانترین گوشیهای میانرده به حساب میآید. برای دیدن قیمت گوشی ریلمی 8 میتوانید به سایت تکنولایف مراجعه کنید.
گوشی ریلمی 8 در چه مدلهایی راهی بازار شده است؟ ریلمی 8 دارای چهار مدل خواهد بود. کاربر میتواند از میان گزینههای ۴ گیگابایت رم با ۶۴ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی، ۴ گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی، 6 گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی و 8 گیگابایت رم با ۱۲۸ گیگابایت حافظهی ذخیرهسازی یکی را انتخاب کند.
آیا گوشی ریلمی 8 دارای صفحهنمایش همیشه روشن است؟ بله. یکی از ویژگیهای ریلمی 8 داشتن صفحهنمایش همیشه روشن است؛ بهصورتیکه بدون نیاز به روشن شدن صفحهنمایش، کاربر میتواند اعلانات را مشاهده کند.
مقایسه گوشی ریلمی 8 با ردمی نوت 10s و گلکسی A32 5G و Poco M3
گوشی |
Realme 8 |
Redmi Note 10S |
Galaxy A32 5G |
Poco M3 |
تاریخ معرفی |
4 فروردین 1399 |
۴ اسفند ۱۳۹۹ |
۲۴ دی ۱۳۹۹ |
۴ آذر ۱۳۹۹ |
ابعاد |
۱۶0.6 در ۷3.9 در 8 میلیمتر |
۱60.5 در ۷4.5 در ۸.3 میلیمتر |
164.2 در 76.1 در 9.1 میلیمتر |
۱۶۲٫۳ در ۷۷٫۳ در ۹٫۶ میلیمتر |
وزن |
177 گرم |
۱78.8 گرم |
205 گرم |
۱۹۸ گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.4 اینچ – Super AMOLED |
۶.43 اینچ – SuperAMOLED |
۶.5 اینچ – TFT |
۶.۵۳ اینچ – IPS |
سیستمعامل |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری Realme UI 2.0 |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری MIUI 12.5 |
اندروید 11 و رابط کاربری One UI 3.1 |
اندروید 10و رابط کاربری MIUI 12 |
تراشه |
مدیاتک هلیو G95 |
مدیاتک هلیو G95 |
مدیاتک دایمنسیتی ۷۲۰ |
اسنپدراگون 662 |
کارت حافظه |
بله |
بله |
بله |
بله |
حافظه داخلی |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۶۴ و ۱۲۸گیگابایت |
رم |
۴ و ۶ و ۸ گیگابایت |
۴ و ۶ و ۸ گیگابایت |
4 و 6 و ۸ گیگابایت |
۴ و ۶ گیگابایت |
دوربین پشت |
۴۸ مگاپیکسل ۸ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
۶۴ مگاپیکسل ۸ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
48 مگاپیکسل 8 مگاپیکسل 5 مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
۴۸ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
دوربین جلو |
۱۶ مگاپیکسل |
۱۳ مگاپیکسل |
13 مگاپیکسل |
۸ مگاپیکسل |
باتری |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵00۰ میلیآمپر ساعت |
۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
۳۰ وات |
۳۳ وات |
15 وات |
۱۸ وات |
رنگ |
نقرهای . مشکی |
سفید . آبی . مشکی |
مشکی . آبی . بنفش . سفید |
مشکی . زرد . آبی |