شرکت اینفینیکس را به احتمال بسیار زیاد نمیشناسید. این شرکت هم مانند دستهی بسیار زیادی از دیگر سازندگان چینی است و گوشی های اینفینیکس آن در فرانسه طراحی میشوند. در نهایت اما میتوانیم این شرکت را چینی بدانیم و از سال ۲۰۱۳ نیز در این صنعت مشغول به کار است. در این مطلب قصد داریم به بررسی یکی از گوشیهای این شرکت یعنی اینفینیکس Smart HD 2021 بپردازیم و این محصول را از جنبههای مختلف مورد بررسی قرار دهیم تا نقاط قوت و ضعف آن مشخص شود.
گوشی |
Infinix Smart HD 2021 |
تاریخ معرفی |
۲۶ آذر ۱۳۹۹ |
ابعاد |
۱۵۸.۳ در ۷۵.۲ در ۹.۸ میلیمتر |
وزن |
۱۹۵ گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.۵ اینچ – IPS LCD با روشنایی ۵۰۰ نیت |
سیستمعامل |
اندروید ۱۰ و رابط کاربری XOS 6.2 |
تراشه |
مدیاتک هلیو A20 |
کارت حافظه |
بله |
حافظه داخلی |
۳۲ گیگابایت |
رم |
۲ گیگابایت |
دوربین پشت |
۸ مگاپیکسل |
دوربین جلو |
۵ مگاپیکسل |
باتری |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
ندارد |
رنگ |
سرمهای، آبی و سبز |
طراحی و کیفیت ساخت اینفینیکس Smart HD 2021
در زمینه طراحی با وجود این که با یک گوشی اقتصادی مواجه هستیم اما همچنان اینفینیکس ظاهر زیبایی را برای محصول خود خلق کرده که در نگاه اول توجه هر کاربری را به خود جلب میکند. قاب پشتی پلاستیکی بوده و پترنهای به شکل V به روی آن دیده میشوند. زمانی که نور به این قاب میتابد این پترنهای V مانند به حالت روشن درمیآیند و ظاهر خاصی به قاب پشتی میبخشند.
این قاب در میانهی خود و کمی بالاتر لوگوی اینفینیکس را دارد و حسگر اثر انگشت را و در بالاتر نیز فریم مربعی دوربینها به چشم میآید. بخش پایینی قاب پشتی هم از لوگوی Smart و اسپیکرها میزبانی میکند تا به طور کلی این فضا را کمی شلوغتر از گوشیهای حال حاضر موجود در بازار بدانیم.
این محصول ۱۹۵ گرم وزن و ۹.۸ میلی متر ضخامت دارد و این یعنی با وجود این که ابعاد گوشی چندان بزرگ نیست اما ارگونومی خیلی جالبی را شاهد نیستیم. در واقع ضخامت ۹.۸ میلی متری کمی برای گوشی با این ابعاد و مشخصات زیاد است.
در سمت راست فریم پلاستیکی اینفینیکس Smart HD دکمههای پاور و ولوم دیده میشود و در بالا جک ۳.۵ میلی متری صدا به چشم میخورد. فریم سمت چپ هم که میزبان خشاب سیم کارت و کارت حافظه جانبی است و در نهایت بخش زیرین درگاه Micro-USB و میکروفون را شامل میشود.
به سراغ بخش جلویی گوشی برویم، جایی که یک نمایشگر ۶.۱ اینچی حدود ۷۷ درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص داده است. این نسبت نمایشگر به بدنه یعنی حاشیههای نسبتا زیادی را اطراف نمایشگر داریم اما به دلیل قیمت گوشی میتوانیم از این مورد چشم پوشی کنیم.
در بالای صفحه نمایش یک دوربین سلفی درون ناچی قطرهای قرار گرفته و در بالاتر از آن اسپیکر مکالمه به چشم میآید. برای این دستگاه سه رنگ آبی، سرمهای و همچنین سبز در نظر گرفته شده است و به شما حق انتخاب خوبی داده میشود. در کل طراحی و کیفیت ساخت این گوشی را با توجه به بازهی اقتصادی میتوانیم قابل قبول در نظر بگیریم و تنها کمی ضخامت زیاد گوشی شاید هنگام در دست گرفتن کار را دشوار کند.
صفحه نمایش اینفینیکس Smart HD 2021
همان طور که در بالاتر نیز اشاره کردیم این محصول یک نمایشگر ۶.۱ اینچی با رزولوشن HD+ دارد که تراکم ۲۸۲ پیکسل بر هر اینچ را مقابل چشمان ما قرار میدهد. این صفحه نمایش از نوع IPS LCD بوده و به گفتهی خود شرکت روشنایی ۵۰۰ نیتی دارد که باید دید در عمل نیز این عدد واقعیت دارد یا خیر. کیفیت صفحه نمایش برای این بازهی قیمتی مناسب است و محتوا با کنتراست و شارپی قابل قبولی به نمایش گذاشته میشوند. این نمایشگر را طبیعتا نمیتوان با محصولات گران قیمتتر مقایسه کرد و باید کیفیت را با توجه به قیمت دستگاه در نظر گرفت. و اما به سراغ قسمت جذاب این صفحه نمایش یعنی میزان روشنایی آن برویم. اینفینیکس این قابلیت را Sunlight screen نامیده است و باعث میشود در حالت خودکار و حداکثری نمایشگر بتواند تا ۵۰۰ نیت روشنایی از خود ساطع کند. این میزان روشنایی برای یک گوشی اقتصادی به معنای واقعی کلمه عالی است و باعث میشود تا این گوشی بتواند به راحتی رقبای خود در این محدوده قیمتی و حتی برخی رقبای گران قیمتتر را پشت سر بگذارد.
۵۰۰ نیت روشنایی باعث میشود شما زیر نور مستقیم خورشید هم بتوانید به خوبی با گوشی خود کار کنید و محتوای را به شکل خوانایی مشاهده کنید. در کل با توجه به روشنایی بسیار خوب و کیفیت مناسب نمایشگر باید بگوییم این شرکت در این بخش خوب عمل کرده است.
اسپیکر اینفینیکس اسمارت HD 2021
بعد از مدتها مجددا گوشی را مشاهده میکنیم که اسپیکر آن به روی قاب پشتی قرار گرفته و به روی لبهها خبری از هیچ گونه اسپیکری نیست. قرارگیری اسپیکر به روی لبهی پشتی باعث میشود تا گوشی هنگام قرار گرفتن به روی سطوح صاف صدای به مراتب کمتری داشته باشد و شما نیز دائما به اشتباه اسپیکر را هنگام نگه داشتن گوشی بپوشانید.
پس به طور کلی مکان اسپیکر خیلی خوب نیست و ترجیح میدادیم که این اسپیکر به روی لبهی پایینی قرار بگیرد. از نظر کیفیت و شفافیت و دیگر مشخصات نیز این اسپیکر کاملا معمولی عمل میکند و برای یک گوشی اقتصادی عملکرد رضایت بخشی دارد.
نرم افزار و رابط کاربری اینفینیکس Smart HD 2021
این گوشی از رابط کاربری اختصاصی خود اینفینیکس یعنی XOS 6.2 بر مبنای اندروید ۱۰ نسخه GO Edition استفاده میکند. به طور کلی بخش نرم افزاری گوشی یک بخش کاملا سلیقهای است و بستگی دارد که هر کاربر تا چه حد بتواند با رابط کاربری یک گوشی ارتباط برقرار کند. این رابط کاربری امکانات خوبی دارد و همچنین ظاهر آن نیز به گونهای طراحی شده تا بتواند سلیقههای مختلف را راضی کند. تقریبا این رابط کاربری از نظر ظاهری شباهتهای بیشتری با رابط کاربری گوشیهای هواوی دارد.
عملکرد سخت افزاری اینفینیکس Smart HD 2021
زمانی که یک گوشی اقتصادی خریداری میکنید باید با توجه به مقدار هزینهای که میپردازید از گوشی انتظار داشته باشید و به طور کلی گوشیهای اقتصادی تنها برای این هدف ساخته شدهاند که شما با پرداخت کمترین قیمت ممکن بتوانید از امکانات مختلف یک گوشی هوشمند بهره مند شوید.
این یعنی در بخشهای مختلف و به خصوص بخش سخت افزاری باید در حد کارهای روزمره از جمله ارسال پیام، تماس، نصب برنامههای معمول، چت کردن، عکس گرفتن، گشتن در اینترنت و دیگر موارد انتظار داشته باشید و طبیعتا نمیتوانید با یک محصول اقتصادی بازیهای سنگین را اجرا کنید.
اینفینیکس برای مدل Smart HD 2021 خود تراشهی ۱۲ نانومتری مدیاتک هیلو A20 را در نظر گرفته که پردازنده مرکزی چهار هستهای شامل Cortex-A53 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی PowerVR GE8320 را شامل میشود.
این تراشه را ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی به همراه ۲ گیگابایت حافظه رم همراهی میکند تا مجموعه سخت افزاری این گوشی تکمیل شود. شما همچنین میتوانید به کمک افزودن کارت حافظه جانبی به این میزان حافظه داخلی بیفزایید تا با کمبود حافظه مواجه نشوید.
البته که افزایش ظرفیت حافظه باعث کاهش سرعت گوشی خواهد شد و پیشنهاد میکنیم تا حد امکان به همین ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی اکتفا کنید. قدرت سخت افزاری این گوشی همان طور که در بالاتر توضیح دادیم برای انجام کارهای بیسیک و معمول قابل قبول و مناسب است و اصلا نمیتواند کارهای سنگین را پردازش کند. این گوشی در اجرای برنامههای معمول هم چندان سریع عمل نمیکند و البته با توجه به قیمت تقریبا این موارد قابل قبول هستند. پس اگر به دنبال یک گوشی هستید که بتواند برنامههای معمول را برای شما اجرا کنید بدون مشکل میتوانید این محصول را خریداری کرده و از آن استفاده کنید.
باتری و امنیت اینفینیکس Smart HD 2021
ظرفیت باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت در بین گوشیهای هوشمند یک ظرفیت کاملا معمول و مرسوم به حساب میآید اما زمانی که اندازهی نمایشگر، رزولوشن نمایشگر، قدرت سخت افزاری و دیگر موارد را در نظر میگیریم متوجه خواهیم شد که با این ظرفیت برای این محصول بسیار زیاد است.
خود شرکت اینفینکس در تبلیغات خود اعلام کرده که این محصول میتواند ۴ روز کامل شارژ دهی داشته باشد و باید دید این عدد در دنیای واقعی هم صدق میکند یا خیر.
در استفاده معمول شما میتوانید بیش از سه روز کامل از این گوشی استفاده کنید و با استفاده سنگینتر هم به احتمال زیاد گوشی بیشتر از ۲ روز کامل دوام میآورد. حتی اگر استفاده خیلی زیاد نداشته باشید همان ۴ روز گفتهی شرکت میتواند تحقق پیدا کند.
به این ترتیب باید شارژ دهی این گوشی را بی نظیر و تحسین برانگیز بدانیم و اگر جزو دسته افرادی هستید که عمر باتری برایتان اهمیت دارد با خیال راحت میتوانید این گوشی خوش قیمت را خریداری کنید.
در طرف دیگر شما یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بدون شارژ سریع دارید که طبیعتا باعث میشود مدت زمان شارژ افزایش پیدا کند و در عمل هم شاهد همین موضوع هستیم. شارژ کامل این گوشی حدود ۳.۵ ساعت یا حتی بیشتر زمان میبرد که تایم زیاد است اما ارزش شارژ دهی سه روزه گوشی را دارد. در بخش امنیتی باوجود این که این دستگاه اقتصادی است اما باز هم برای آن حسگر اثر انگشت در نظر گرفته شده که عملکرد مناسبی دارد و میتواند به خوبی اثر انگشت شما را شناسایی کند. روش تشخیص چهره به کمک دوربین سلفی نیز در نظر گرفته شده که عملکرد قابل قبولی دارد اما طبیعتا نمیتوان به طور کامل به روی امنیت آن حساب باز کرد.
دوربین اینفینیکس Smart HD 2021
این گوشی در قاب پشتی تنها یک دوربین اصلی دارد و به روی قاب جلویی نیز یک دوربین سلفی دیده میشود تا مجموعا این محصول دو دوربین داشته باشد. در ادامه به طور مجزا به این دو دوربین خواهیم پرداخت.
دوربین اصلی
دوربین اصلی این گوشی سنسوری ۸ مگاپیکسلی دارد و سازندهی آن هم مشخص نشده است. این سنسور در پشت لنزی با دیافراگم f/2.0 قرار گرفته است. اگر شرایط نوری مناسب باشد این دوربین میتواند عکسهای قابل قبولی به ثبت برساند. البته این بدین معنا نیست که دوربین اصلی کیفیت بسیار عالی دارد اما برای این قیمت و به نسبت یک سنسور ۸ مگاپیکسلی میتوانیم کیفیت آن را مناسب بدانیم. در نور شب به طور کلی نمیتوانید به روی کیفیت این دوربین حساب کنید.
دوربین سلفی
دوربین سلفی این گوشی هم سنسوری ۵ مگاپیکسلی با دیافراگم f/2.0 دارد. این دوربین برای یک دوربین سلفی عملکرد قابل قبولی دارد و میتواند سلفیهای رضایت بخشی به ثبت برساند. عملکرد این دوربین نیز تا حد بسیار زیاد به شرایط نوری وابسته است و اگر کمی شرایط نوری خراب شود به طبع کیفیت عکسهای سلفی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش پیدا میکند.
جمع بندی دوربین
اگر انتظارات شما در حد یک گوشی اقتصادی از دوربینهای اینفینیکس Smart HD 2021 باشد میتوان گفت که از دوربینهای این محصول رضایت خواهید داشت اما اگر بخواهید آن را با گوشیهای گران قیمتتر مقایسه کنید طبیعتا نا امید خواهید شد.
جمع بندی گوشی اینفینیکس Smart HD 2021
اگر به دنبال یک گوشی ارزان قیمت هستید که طراحی زیبا و جذابی داشته باشد و بتواند حدود ۳ یا ۴ روز با یک بار شارژ شما را همراهی کند و همچنین قصد دارید با گوشی کارهای سبک و معمول را انجام دهید خرید این گوشی بسیار منطقی به نظر میرسد. به علاوه با توجه به قیمت این دستگاه حسگر اثر انگشت دارد که یک مزیت بزرگ به حساب میآید و به شما امکان میدهد تا بتوانید با روشی امن و مطمئن قفل گوشی خود را بازگشایی کنید.
برند اینفینیکس کارایی خوبی دارد؟ به طور کلی فناوری به سمتی در حرکت است که برندهای مختلف تلاش میکنند تا در این مسابقه و رقابت از یکدیگر سبقت بگیرند و در این بازار شلوغ سهم بیشتری را بدست بیاورند. پس طبیعتا همهی سازندگان تلاش میکنند تا بهترینها را به دست کاربران برسانند.
این گوشی چه قیمت است؟ اینفینیکس Smart HD 2021 در بازهی قیمتی گوشیهای اقتصادی و ارزان قیمت قرار میگیرد و شما با کمترین بودجه ممکن میتوانید این محصول را خریداری کنید.
شاخصترین ویژگی این گوشی که ارزش خرید آن را بالا میبرد چیست؟ به طور حتم باتری! باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی قرار گرفته در دل این گوشی باعث میشود شما بین ۲.۵ تا ۴ روز کامل بسته به میزان استفاده از شارژ مجدد بی نیاز شوید که عملکرد بسیار خوب و درخشانی به حساب میآید.
گوشی |
Infinix Smart HD 2021 |
ریلمی C11 |
گلکسی A02 |
تاریخ معرفی |
۲۶ آذر ۱۳۹۹ |
۱۰ تیر ۱۳۹۹ |
۱۲ دی ۱۳۹۹ |
ابعاد |
۱۵۸.۳ در ۷۵.۲ در ۹.۸ میلیمتر |
۱۶۴.۴ در ۷۵.۹ در ۹.۱ میلیمتر |
۱۶۴ در ۷۵.۹ در ۹.۱ میلیمتر |
وزن |
۱۹۵ گرم |
۱۹۶ گرم |
۲۰۶ گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.۵ اینچ – IPS LCD با روشنایی ۵۰۰ نیت |
۶.۵ اینچ – IPS LCD |
۶.۵ اینچ – IPS LCD |
سیستمعامل |
اندروید ۱۰ و رابط کاربری XOS 6.2 |
Realme Ui بر پایه اندروید ۱۰ |
اندروید ۱۰ و رابط کاربری One Ui 3.1 |
تراشه |
مدیاتک هلیو A20 |
مدیاتک هیلو G35 |
مدیاتک Mt6739W |
کارت حافظه |
بله |
بله |
بله |
حافظه داخلی |
۳۲ گیگابایت |
۳۲ گیگابایت |
۳۲ و ۶۴ گیگابایت |
رم |
۲ گیگابایت |
۲ و ۳ گیگابایت |
۲ و ۳ و ۴ گیگابایت |
دوربین پشت |
۸ مگاپیکسل |
۱۳ مگاپیکسل اصلی ۲ مگاپیکسل عمق میدان |
۱۳ مگاپیکسل اصلی ۲ مگاپیکسل ماکرو |
دوربین جلو |
۵ مگاپیکسل |
۵ مگاپیکسل |
۵ مگاپیکسل |
باتری |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
ندارد |
۱۰ وات (ندارد) |
۱۰ وات (ندارد) |
رنگ |
سرمهای، آبی و سبز |
سبز و خاکستری |
آبی و مشکی |