نقد و بررسی گوشی نوکیا c3
نوکیا که زمانی به عنوان پادشاه بلامنازع بازار تلفنهای همراه شناخته میشد اکنون به طراحی تلفنهای پایین رده و میانرده بسنده کرده و هنوز موفق نشده با ارائهی یک پرچمدار تمام عیار برای رقبا خط و نشان بکشد اما نمیتوان انکار کرد که اکثر گوشیهای اندرویدی تولیدی آن تا به امروز بسیار خوب به نظر رسیدهاند. نوکیا C3 آخرین تلاش شرکت فنلاندی در زمینه تولید تلفنهای هوشمند ارزان قیمت است. این گوشی نوکیا در دو نسخهی 2 گیگابایت رم + 16 گیگابایت حافظهی داخلی و 3 گیگابایت رم + 32 گیگابایت حافظهی داخلی عرضه میشود. این گوشی با صفحه نمایش بزرگ و امکانات مناسب یکی از جذابترین گوشیهای هوشمند مقرون به صرفهی بازار به شمار میرود.
جدول مشخصات گوشی هوشمند نوکیا C3
گوشی |
نوکیا C3 |
تاریخ معرفی |
۱۴ مرداد ۱۳۹۹ |
ابعاد |
159.9 در 77 در 8.7 میلیمتر |
وزن |
184.5 گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارته، نانو-سیم، همزمان یکی فعال dual stand-by |
صفحه نمایش |
5.99 اینچ، IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
سیستم عامل |
اندروید 10 |
تراشه |
Unisoc SC9863A (بیست و هشت نانومتری) |
کارت حافظه |
microSDXC (درگاه اختصاصی) |
حافظهی جانبی |
از طریق میکرواسدی قابل افزایش است |
رم |
16 گیگابایت +2 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت + 3 گیگابایت رم |
دوربین پشت |
8 مگاپیکسل (فوکوس خودکار f/2.0) |
دوربین جلو |
5 مگاپیکسل (f/2.4) |
باتری |
باتری قابل تعویض از نوع لیتیوم یونی با ظرفیت 3040 میلی آمپر ساعت |
شارژ سریع |
ندارد |
رنگ |
آبی، طلایی |
طراحی و کیفیت ساخت گوشی نوکیا C3
نوکیا در طراحی C3 تلاش کرده علاوه بر عرضهی یک گوشی اقتصادی، دستگاهی را روانهی بازار کند که مورد توجه کاربران واقع شود. این دستگاه از ابعاد 159.9 در 77 در 8.7 میلیمتر بهره میبرد و ۱۸۴.۵ گرم وزن دارد. نوکیا در C3 از باتری قابل تعویض استفاده کرده است. کل پوستهی پشتی و حتی فریم دور آن پلاستیکی است که به راحتی جدا میشود. بنابراین میتوانید باتری، سیمکارتها و کارت microSD را راحت نصب کنید. دو اسلات برای سیمکارتهای نانو وجود دارد و نیازی به آداپتور ندارید.
ضخامت این گوشی ۸.۷ میلیمتر است که شاید به دلیل ضخامت قاب پشتی باشد. همچنین وزن آن هم بیشتر از مقداری است که انتظار میرود اما آن قدر زیاد نیست که باعث خستگی دست شود. قسمت جلو از جنس شیشهی مقاوم ساخته شده است و نمایشگر ۵.۹۹ اینچی را در خود جای داده است که نسبت آن به بدنه ۷۵.۲٪ است. حاشیههای بالا و پایین دستگاه ضخیم طراحی شدهاند. روی حاشیهی بالا بلندگوی مکالمه و دوربین سلفی تعبیه شده است. طراحی نمای جلو نوستالژیک به نظر میرسد اما صادقانه بگوییم، این چیزی است که بهتر است فراموش شود.
در سمت راست، دکمههای تنظیم صدا و پاور را داریم. در پایین، درگاه micro-usb برای شارژ باتری دستگاه، همراه با میکروفون قرار دارد و هیچ برشی برای بلندگوی پایین دیده نمیشود زیرا نوکیا C3 از اسپیکر مکالمهی خود به عنوان بلندگوی پخش صدا نیز استفاده میکند.در بالا جک هدفون 3.5 میلی متری و بلندگوی مکالمه جای گرفته و در سمت چپ نیز کلید اختصاصی دستیار گوگل دیده میشود. در پنل پشت یک لنز دوربین اصلی به همراه فلش و همچنین اسکنر اثر انگشت را داریم که به زیبایی طراحی شده است و در نقطهی مناسبی قرار دارد. دقت این حسگر بسیار بالا است به طوری که در آزمایشهای انجام شده از هر ده بار تست، حتی یک بار هم خطا یا تأخیر نداشته است. پنل پشتی اثر انگشت را به خود جلب نمی کند و چسبندگی خوبی دارد. طراحی این گوشی عالی نیست اما رنگ شنی به این دستگاه جذابیت خاصی میبخشد.
صفحه نمایش گوشی نوکیا C3
بدون شک یکی از نقاط قوت نوکیا C3 نمایشگر آن است. باتوجه بازهی قیمتی، نوکیا میتوانست برای این اسمارت فون از نمایشگر نوع TFT استفاده کند که نسبت به صفحه نمایش IPS موجود در این دستگاه کیفیت رنگ پایینتر و زاویهدید کمتری دارد. این نمایشگر از نوع IPS LCD لمسی خازنی است که از ۱۶ میلیون رنگ و رزولوشن HD یعنی ۱۴۴۰ در ۷۲۰ پیکسل پشتیبانی میکند و با نسبت تصویر ۱۸ به ۹ میتواند تراکم ۲۶۹ پیکسل در اینچ را ارائه دهد. هرچند که باز هم رنگها در این نمایشگر بسیار شارپ و دقیق نیست اما مناسب ارزیابی میشوند.
اسپیکر گوشی هوشمند نوکیا C3
گوشی نوکیا C3 متأسفانه در این بخش امتیاز جالبی کسب نمیکند، زیرا اولاً نمیتواند صدا را با کیفیت استریو و یا لااقل دو بلندگویی پخش کند و فقط از اسپیکر مکالمه که در ضلع بالا قرار دارد برای پخش صدا نیز استفاده میشود. تک بلندگوی این تلفن قدرت صدای خوبی را ارائه میدهد و کیفیت، شفافیت، وضوح و میزان بلندی صدا نیز تا زمانی که مقدار حجم صدا تا حدود ۵۰٪ ولوم باشد در حد قابل قبولی قرار دارد اما با افزایش میزان حجم صدا از کیفیت، شفافیت و وضوح آن کاسته میشود. این بلندگو برای پخش فرکانسهای بالا و متوسط خوب عمل میکند و ریزترین جزئیات را میتوانید بشنوید اما در پخش فرکانسهای پایین، به خصوص در ولوم بالا کیفیت صدا به هم میریزد. از بلندگوی این هندست انتظار پخش صدای باس کوبنده و باکیفیت را نباید داشته باشید اما با استفاده از هدفون باکیفیت میتوانید صدای رضایتبخشی را تجربه کنید.
نرمافزار و رابط کاربری گوشی هوشمند نوکیا C3
نوکیا C3 اندروید ۱۰ را فقط با اندکی تغییرات با برنامههای اصلی از پیش نصب شدهی گوگل اجرا میکند اما سختافزار و نرمافزار این اسمارت فون علیرغم استفاده از ۳ گیگابایت رم باز هم از قدرت زیادی برخوردار نیست و نمیتواند بسیاری از برنامهی تقریباً سنگین یا بازیهای متوسط را به خوبی اجرا کند. با این حال در استفاده از برنامههای روزمره و بازیهای سبک عملکرد مناسبی را ارائه میدهد اگر کاربر مشتاق دستیار مجازی گوگل هستید، دکمهی دستیار گوگل باید مفید باشد. با وجود این نمی توان برنامه یا عملکرد دیگری را راه اندازی کرد. C3 بخشی از برنامه Android One گوگل نیست، بنابراین ضمانت دو ساله به روزرسانی نرم افزار را دریافت نمیکند. محتویات جعبه کاملاً ابتدایی است. فقط یک شارژر 5 واتی، یک کابل USB و یک کتابچهی راهنما، اما از هدست یا ایرفون در آن خبری نیست.
عملکرد سختافزار گوشی هوشمند نوکیا C3
نوکیا C3 به یک پردازندهی هشت هستهای Unisoc (سابقاً Spreadtrum) SC9863A مجهز شده است. این تراشه شامل هشت هسته پردازنده ARM Cortex-A55 است که تا 1.6 گیگاهرتز کار میکنند. این تراشه بر پایهی فرایند ۲۸ نانومتری نسبتاً قدیمی ساخته شده است که ممکن است به اندازه آنچه برخی از SoCهای جدیدتر از MediaTek و Qualcomm استفاده میکنند، در مصرف انرژی کارآمد نباشد. این دستگاه همچنین از پردازنده گرافیکی PowerVR IMG8322 بهره میبرد.
این گوشی در دو نسخه با ۱۶ گیگابایت حافظهی داخلی با ۲ گیگابایت رم یا ۳۲ گیگابایت حافظهی داخلی به همراه ۳ گیگابایت رم تولید میشود. در هر دو نسخه پشتیبانی از حافظه micro SD قابل ارتقا تا 128 گیگابایت نیز وجود دارد.
از دیگر ویژگیهای آن میتوان بهWi-Fi ، بلوتوث 4.2 برای اتصال به هدفون و رادیو FM اشاره کرد. نوکیا C3 دارای برخی از سنسورهای اساسی مانند سنسور مجاورت، سنسور نور محیط و شتاب سنج است اما ژیروسکوپ و قطب نما ندارد.
برای نوکیا استفاده از اندروید تجربه مناسبی بوده اما حتی با وجود استفاده از 3 گیگابایت رم و اندروید خام (استوک) که برای دستگاه نرمافزار بسیار سبکی است، باز هم انیمیشنها و چند وظیفگی گاه باعث ایجاد لکنت و تأخیر متناوب میشود. حسگر اثر انگشت به خوبی کار میکند اما بیدار شدن صفحه نمایش کمی بیشتر از حد معمول طول میکشد. شناسایی چهره نیز به سرعت انجام میشود و احراز هویت نیز به آن صورت کند نیست، هرچند که به طور کامل عمل نمیکند و دچار خطا میشود.
این گوشی در بنچمارکAnTuTu ، امتیاز ۱۰۶۳۳۸ را کسب کرده است که مناسب ارزیابی میشود و با آنچه پردازنده ی هلیو G35 مدیاتک به دست آورده مطابقت دارد. با این حال ، امتیازات گرافیکی کاملاً کمتر بود. نوکیا C3 در تست T-Rex GFXBench فقط 26 فریم بر ثانیه را به دست آورد که عالی نیست. صفحه نمایش به اندازه کافی روشن میشود و کیفیت رنگ، شفافیت، جزئیات و دیگر اجزای بصری خیلی بد به نظر نمیرسند.
باتری گوشی هوشمند نوکیا C3
باتری ۳۰۴۰ میلی آمپر ساعتی نوکیا C3 چندان بزرگ یا پرظرفیت نیست و در تست پخش ویدیوی HD فقط ۷ ساعت و ۳۴ دقیقه دوام آورد که یکی از کمترین زمانهای کارکرد برای یک گوشی هوشمند است اما با استفادهی معمولی و تنظیمات در حد متوسط به راحتی یک روز کاری را پاسخ میدهد. تماشای ویدیو یا انجام گیم به سرعت، برق باتری را تخلیه میکند.شارژ باتری نیز با سرعت زیادی انجام نمیشود. با استفاده از شارژر ۵ واتی همراه گوشی زمان شارژ طولانی است اما با شارژ سریعتر و قویتر میتوانید ظرف حدود ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه باتری را به شارژ کامل برسانید.
دوربین گوشی هوشمند نوکیا C3
نوکیا C3 برای عکاسی به دو ماژول دوربین تک گانه مجهز شده است. ماژول سلفی ۵ مگاپیکسل و ماژول پشتی نیز ۸ مگاپیکسل کیفیت دارد که عکسهای چندان باکیفیتی را ثبت نمیکنند اما برای تلفنی در این ردهی قیمتی دوربینهای بهتری را نیز نباید متصور شد. این دوربین از قابلیتهایی همچون HDR، فلش خودکار، تشخیص چهره و موارد دیگر بهره میبرد. حسگر 8 مگاپیکسلی با دیافراگم 2.0 و لنز 5 مگاپیکسلی نیز از گشودگی دیافراگم 2.4 برخوردار است. فوکوس خودکار به طور کلی کندتری انجام میشود و در نور کم بدتر میشود. این برنامه از حالتهای اصلی عکسبرداری پشتیبانی میکند، اما از برخی از حالتهای معمول مانند حالت پرتره بهره نمیبرد. کیفیت تصویر را باید با توجه به رزولوشن و کیفیت لنزهای دوربین بسنجیم نه با حسگرهای بسیار باکیفیتتر. با چنین قضاوتی میتوان گفت که عکسهای این دوربین در هنگام روز و نمای نزدیک، روشنایی، شفافیت و کیفیت قابل قبولی قرار دارد. کیفیت عکسها در نور کم رضایتبخش نیست و نمی تواند حتی حداقل انتظارات را برآورده کند، اما نسبت به دوربینهای امروزی گوشیهای هوشمند میتوان گفت: شاید نوکیا همچون اصحاب کهف تازه از خواب سنگین بیدار شده و هنوز در حال و هوای گوشیهای چند قرن قبلش همچون N95 و N97 سیر میکند که یک زمانی برای خود یلی بودند. نوکیا باید به شهر سفر کند تا ببیند که دوربین گوشیهای هوشمند امروزی شانه به شانهی دوربینهای نیمهحرفهای SLR میزنند و چندی نخواهد گذشت که حتی پا را از این گلیم نیز درازتر کرده و به کیفیت دوربینهای حرفهای چنگ بیندازند.
جمعبندی
بزرگترین مزیت گوشی هوشمند نوکیا C3 قیمت پایین آن است که برای استفاده به عنوان گوشی دوم عالی است. حافظهی داخلی ۳۲ گیگابایت، رم سه گیگابایت، تجربهاستفاده از اندروید خام (استوک)، نمایشگر بزرگ، آپدیتهای منظم نوکیا، استفاده از قابلیتهای حسگر اثر انگشت بسیار سریع و دقیق و همچنین آنتندهی قوی از جمله مزایای این تلفن هوشمند است اما عملکرد متوسط برای برنامههای جدید و بازی، دوربینهای بدون کیفیت، باتری نه چندان مناسب و عدم وجود بلندگوی باکیفیت برای پخش موسیقی نیز ازجمله نقاط ضعف آن هستند.
سوالات متداول
قیمت گوشی نوکیا C3 چگونه است؟ قیمت این گوشی بسیار پایین است و به جرئت میتوان گفت هیچ گوشی هوشمند دیگری با چنین امکانات و قابلیتهایی را از برندهای معتبر نمیتوانید پیدا کنید. گوشی نوکیا C3 در چه نسخههایی راهی بازار شده است؟ نوکیا C3 در دو نسخه و با ۲ گیگابایت رم و ۱۶ گیگابایت حافظهی ذخیره سازی و همچنین با ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظهی ذخیره سازی و در دو رنگ آبی و طلایی (شنی) در بازار عرضه کرده است. کیفیت دوربینهای نوکیا C3 چگونه است؟ نوکیا C3 در ماژول پشت از یک حسگر ۸ مگاپیکسلی واید بهره میبرد که نسبت به رزولوشن اسمی خود عکسهای باکیفیتی ثبت میکند. دوربین سلفی با ۵ مگاپیکسل کیفیت، برای عکاسی سلفی و نمای نزدیک کیفیت متوسطی قبولی را ارائه میدهد. جدول مقایسهی نوکیا C3 با گوشیهای همرده
نام گوشی |
گلکسی A01 سامسونگ |
ریلمی سی 11 نسخه 2021 |
هواوی Y5 لایت 2018 |
ردمی 9 ای شیائومی |
تاریخ معرفی |
آذر ۱۳۹۸ |
تیر ۱۴۰۰ |
دی ۱۳۹۷ |
شهریور ۱۳۹۹ |
ابعاد |
146.2 در 70.9 در 8.3 میلیمتر |
165.2 در 76.4 در 8.9 میلیمتر |
146.5 در 70.9 در 8.3 میلیمتر |
9 × 77.1 × 164.9 میلیمتر |
وزن |
149 گرم |
190 گرم |
142 گرم |
196 گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
تک سیمکارته (نانو-سیم) یا دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال) |
دو سیمکارته (نانو-سیم، همزمان یکی فعال (dual stand-by)) |
صفحه نمایش |
5.7 اینچ، PLS صفحه نمایش TFT لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
6.52 اینچ (~81.3% نسبت نمایشگر به بدنه)، IPS LCD |
5.45 اینچ (~73.8% نسبت نمایشگر به بدنه)، پنل LCD با صفحه لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
6.53 اینچ، IPS LCD لمسی خازنی، 16 میلیون رنگ |
سیستم عامل |
اندروید 10.0 |
اندروید 11، Realme Go UI |
اندروید 8.1 اوریو (نسخهی گو) - دارای سرویسهای گوگل - EMUI 8.0 |
- اندروید 10، MIUI 12 |
تراشه |
اسنپدراگون ۴۳۹ کوالکام (دوازده نانومتری) |
8 هستهای (1.6 گیگاهرتز) |
Mediatek MT6739 (بیست و هشت نانومتری) |
MediaTek Helio G25 (دوازده نانومتری) |
کارت حافظه |
microSDXC (درگاه اختصاصی) |
microSDXC (درگاه اختصاصی) |
میکرو اسدی، تا 256 گیگابایت (درگاه اختصاصی) |
microSDXC (درگاه اختصاصی) |
حافظهی داخلی |
16 گیگابایت، 2 گیگابایت رم یا 32 گیگابایت، 2 گیگابایت رم |
32 گیگابایت eMMC 5.1 |
16 گیگابایت |
32 گیگابایت |
رم |
۲ یا ۳ گیگابایت |
2 گیگابایت رم |
1 گیگابایت رم |
2 گیگابایت رم |
دوربین پشت |
۱۳ مگاپیکسل واید + ۲ مگاپیکسل تشخیص عمق |
8 مگاپیکسل (لنز واید، فوکوس خودکار، f/2.0) |
|
|
دوربین جلو |
5 مگاپیکسل (1.12 میکرومتر سایز پیکسل، 1/5 اینچ سایز سنسور، f/2.2) |
5 مگاپیکسل (لنز واید، f/2.2) |
8 مگاپیکسل (f/2.0، فوکوس خودکار با تشخیص فاز) |
13 مگاپیکسل، فلش LED، پانوراما، HDR |
باتری |
باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3000 میلی آمپر ساعت |
باتری غیرقابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت |
باتری غیر قابل تعویض لیتیوم یونی با ظرفیت 3020 میلی آمپر ساعت |
باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلی آمپر ساعت |
شارژ سریع |
پشتیبانی نمیکند |
شارژ 10 وات - شارژ معکوس |
پشتیبانی نمیکند |
پشتیبانی نمیکند |
رنگ |
مشکی، آبی، قرمز |
آبی، خاکستری |
مشکی، آبی |
خاکستری، سبز، آبی روشن |