نقد و بررسی گوشی سامسونگ گلکسی A01
کمپانی سامسونگ هرساله گوشیهای متنوعی را در رنجهای مختلف معرفی میکند. این برند کرهای که محبوبیت بالایی در بین کاربران دارد هرساله بالاترین آمار فروش را به ثبت میرساند و صدالبته که درصد بالائی از میزان فروش خود را مدیون رنج میانرده است. این کمپانی روند معرفی گوشی را تا آخرین روزهای سال 2019 میلادی ادامه داده و در ماه دسامبر سال گذشته، گوشی هوشمند جدیدی را با نام گلکسی A01 معرفی کرده است. جدا از هرگونه بررسی مشخصات در وهله اول نام این گوشی توجه بسیاری از کارشناسان و کاربران را به خود جلب کرده است و به نظر میآید سامسونگ قصد دارد تا شاخه جدیدی را به خانواده A اضافه کند. گوشی سامسونگ A01 در ماه ژانویه سال جاری به بازارهای هدف ارسالشده است و در بازار ایران نیز موجود است. نگاه کلی به مشخصات و قابلیتهای سامسونگ A01، آن را در جمع گوشیهای ارزانقیمت قرار میدهد.
طراحی گوشی A01 سامسونگ
سامسونگ A01 ظاهری امروزی دارد و طراحی آن در مدلهای مختلفی از گوشیهای هوشمند دیده میشود. در بخش جلوئی قاب صفحه نمایش مدل ناچ خودنمایی میکند. بهکارگیری این مدل از صفحه نمایش سبب میشود تا درصد بالائی از قاب در اختیار نمایشگر قرار بگیرد و عدد آن 75.1 درصد است. گلکسی A01 با ابعاد 8.3×70.9×146.2 میلیمتر جثهای متوسط دارد. وزن این گوشی در حدود 149 گرم و بدنه و فریم آن از جنس پلاستیک است. یکی از مزایای این گوشی هوشمند هیبرید نبودن آن است بدان معنا که جایگاه سیمکارت دوم و حافظه خارجی یکسان نبوده و دو سیمکارت بهصورت همزمان فعال خواهند بود. با نگاه به دیگر زوایای این گوشی جایگاه دوربین در بخش پشتی قاب به چشم میآید. در کنارههای قاب نیز دکمه مربوط به پاور و جایگاه سیمکارت دیده میشود و جک 3.5 میلیمتری صدا نیز در بخش بالائی قاب قرار دارد.
صفحه نمایش گوشی A01 سامسونگ
این صفحه نمایش در سایز 5.7 اینچ بوده و جنس آن PLS TFT است که در مقایسه با نمایشگرهای مدل Super AMOLED، کیفیت پایینتری دارد. رزولوشن صفحه نمایش سامسونگ گلکسی A01 با 1520×720 پیکسل کیفیت HD را ارائه میدهد. تراکم این نمایشگر 301 پیکسل در هر اینچ بوده و استاندارد 19:9 دارد.
سخت افزار گوشی A01 سامسونگ
سامسونگ در این بخش بار دیگر به سراغ کمپانی کوالکام رفته و از محصولات این برند استفاده کرده است. گوشی سامسونگ گلکسی A01 از چیپست اسنپدراگون 439 قدرت میگیرد که معماری 12 نانومتری دارد و در گوشیهای میانرده مختلفی بهکار گرفتهشده و امتحان خود را بهخوبی پس داده است. این گوشی بر پایه رابط کاربری One UI 2 از سیستمعامل اندروید 10 بهره میبرد که آخرین سیستمعامل معرفیشده توسط گوگل است. هشت هسته بهصورت دو سری چهارتایی Cortex-A53 باقدرت های 1.95 و 1.45 گیگاهرتز وظیفه پردازش اطلاعات را بر عهده دارند. Adreno 505 قطعهای است که وظیفه پردازش گرافیکی برنامههای مختلف را بر عهده دارد و قابلیتهای آن، اکثر بازیها و برنامههای اندرویدی را پوشش میدهد. این گوشی هوشمند تنها با یک مدل حافظه داخلی و رم معرفیشده است. اعداد 2 و 16 در مقابل قدرت رم و میزان حافظه داخلی قرار میگیرند. البته این نکته را باید متذکر شویم که کاربران میتوانند بسیاری از اطلاعات خود در حافظه خارجی ذخیره کنند.
دوربین گوشی A01 سامسونگ
همانطور که پیشتر اشاره کردیم در قسمت پشتی قاب این گوشی جایگاهی برای دوربین تعبیه شده است که میزبان دو سنسور است و در زیر سنسورها فلاش LED قرارگرفته است. سنسور اصلی در این گوشی هوشمند 13 مگاپیکسلی است و مخصوص عکسبرداری عریض است. این سنسور دریچه دیافراگم 2.2 دارد و همچنین فاصله کانونی آن 28 میلیمتر است. دومین سنسور 2 مگاپیکسلی بوده و از نوع عمیق است و برای عمق بخشیدن به تصاویر استفاده میشود. از این سنسورها نباید انتظار کیفیتی فوقالعاده داشته باشید اما در مقایسه با همردههای این گوشی، کیفیت قابل قبولی دارند. در طرف مقابل سنسور سلفی در این گوشی در بخش ناچ قرارگرفته است. این سنسور 5 مگاپیکسلی، دریچه دیافراگم 2.2 دارد.
باتری گوشی A01 سامسونگ
گوشی سامسونگ A01 باتری 3000 میلیآمپری دارد. در وهله اول عدد پایین در مقابل توان باتری در این گوشی کمی در ذوق میزند اما باید متذکر شویم که با توجه به کارایی چیپست و مدل صفحه نمایش، مصرف شارژ در این گوشی بسیار بهینه است. باتری این گوشی از نوع لیتیوم یونی است و کاربران قادر به تعویض آن نخواهند بود. یکی از نقاط ضعف در این گوشی هوشمند میتواند عدم بهکارگیری سنسور اثرانگشت باشد اما از گوشیهای هوشمند در این رنج قیمت نباید انتظار بیشتری داشت. در بخش سنسورهای این گوشی دو مدل سنسور شتاب سنج و نزدیکی دیده میشود. پورت USB در این گوشی مدل micro ورژن 2.0 است و از بلوتوث نسخه 4.2 بهره میبرد. گلکسی A01 با بهرهگیری از Cat نسخه 4 از شبکه 4G پشتیبانی میکند. در آخر و بهصورت کلی سامسونگ گلکسی A01 در مقایسه با همردههای خود کیفیت قابل قبولی را ارائه میدهد.