ریلمی از شرکتهای نوپای چینی است که البته توانسته طی سالهای گذشته با عرضهی محصولاتی درخور توجه، نظر بسیاری از کاربران را به خود جلب کند. کیفیت ساخت مناسب، مشخصات سختافزاری ایدهآل و قیمت رقابتی گوشیهای هوشمند این شرکت باعث شده تا ریلمی سهم قابل توجهی از بازار چین را به دست آورد. در این بین به سراغ گوشی ریلمی C25s رفتهایم؛ یکی از گوشیهای ارزان قیمت ریلمی که مشخصات سختافزاری میانرده با طراحی ظاهری سادهای را در اختیارتان قرار میدهد. در ابتدا نگاهی به مشخصات سختافزاری ریلمی C25s خواهیم داشت و سپس به بررسی نکات مختلف محصول میانردهی ریلمی خواهیم رفت.
جدول مشخصات ریلمی C25s
گوشی |
Realme C25s |
تاریخ معرفی |
۱۸ خرداد ۱۳۹۹ |
ابعاد |
۱۶۴.۵ در ۷۵.۹ در ۹.۶ میلیمتر |
وزن |
۲۰۹ گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.۵ اینچ – IPS LCD |
سیستمعامل |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری Realme UI 2.0 |
تراشه |
مدیاتک هلیو G85 |
کارت حافظه |
بله |
حافظه داخلی |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
رم |
۴ گیگابایت |
دوربین پشت |
۴۸ مگاپیکسل 2 مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
دوربین جلو |
8 مگاپیکسل |
باتری |
6۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
۱8 وات |
رنگ |
آبی، خاکستری |
طراحی و کیفیت ساخت ریلمی C25s
در مورد طراحی ظاهری ریلمی C25s باید گفت که ریلمی برای محصولات جدید خود از بدنه و فریم پلاستیکی استفاده کرده است. پنل جلو نیز از جنس شیشه بوده، اما خبری از محافظ شیشهی گوریلا گلس نیست. نبود چنین محافظی طبیعتا سبب خواهد شد که پنل جلو در برابر خط و خراش به شدت آسیبپذیر باشد. پنل پشتی از طراحی جالبی برخوردار است؛ بهگونهای که انگار به دو تکه تقسیم میشود. هر قسمت نیز از حالت گرادیانی برخوردار هستند، به صورتی که رنگ بدنه نسبت به تابش نور حساس خواهد بود و بازتاب زیبایی را به همراه خواهد داشت.
در بالای پنل پشتی، ماژول دوربینی به چشم میخورد که متشکل شده است از ۳ دوربین و ۱ فلش LED. برجستگی ماژول دوربین اصلی ریلمی C25s امکان دارد کمی در ذوق بزند، اما باید گفت که اکثر گوشیهای هوشمند موجود در بازار برای برخورداری از ضخامت کمتر از ماژول دوربین برآمده نسبت به سطح پنل پشتی استفاده میکنند.
درست زیر ماژول دوربین اصلی، البته با اندکی فاصله، حسگر اسکنر اثر انگشت قرار گرفته که طراحی دایرهای شکل دارد. لوگوی ریلمی نیز بهصورت عمودی در انتهای پنل قرار گرفته تا زیبایی خاصی به پنل بدهد.
پنل جلو همانطور که گفته شد از جنس شیشه است و حاشیهی بسیار کمی نیز در اطراف صفحهنمایش به چشم میخورد. بالای صفحهنمایش، بریدگی تعبیه شده تا دوربین سلفی در آنجا قرار گیرد. حاشیهی دو طرف صفحهنمایش نیز بسیار کم است؛ اما در انتهای صفحهنمایش حاشیهی نسبتا بزرگی به چشم میخورد که امکان دارد در استفاده از گوشی ریلمی C25s تاثیر منفی بگذارد.
در لبهی بالای گوشی C25s میکروفون دوم قرار دارد و در لبهی پایینی نیز بلندگو، جک هدفون ۳/۵ میلیمتری و درگاه USB-C به چشم ميخورد. جایگاه لبههای کناری نیز تفاوتی با محصولات دیگر موجود در بازار ندارد. در لبهی سمت چپ میتوانید به درگاه سیمکارت و در لبهی سمت راست نیز به دکمهی پاور و راکرهای ولوم صدا دسترسی خواهید داشت.
طبیعتا از محصولی میانرده نمیتوان انتظار فراوانی از نظر طراحی ظاهری داشت. با وجود اینکه طراحی ظاهری ریلمی C25s در مقایسه با محصولات همقیمت، زیباتر است؛ اما نبود امکاناتی مانند مقاومت در برابر نفوذ قطرات آب از نقاط ضعف آن به شمار میرود.
در مجموع میتوان گفت ریلمی C25s نسبت به قیمتی که دارد از طراحی ظاهری نسبتا قابل قبولی برخوردار است؛ اما طبیعتا برخورداری از بدنهی پلاستیکی باعث کاهش لذت تجربهی کار با گوشی C25s میشود.
صفحهنمایش ریلمی C25s
ریلمی C25s در ردهی محصولات اقتصادی قرار میگیرد؛ بنابراین نباید انتظار فراوانی از صفحهنمایش آن داشت. محصول شرکت ریلمی از صفحهنمایشی ۶/۵ اینچی استفاده میکند که مجهز شده به پنل IPS LCD. میزان روشنایی صفحهنمایش در حالت عادی روی ۴۸۰ نیت قرار دارد که البته در حالت خودکار تا حد ۵۷۰ نیت نیز میرسد. چنین میزان روشنایی به کاربر اجازه خواهد داد تا دستگاه در محیطی با نور فراوان مانند زیر نور مستقیم خورشید قابل استفاده باشد و کاربر محتوای به نمایش درآمده در صفحهنمایش را مشاهده کند.
صفحهنمایش ریلمی C25s از رزولوشن ۷۲۰ در ۱،۶۰۰ پیکسل برخوردار است که با توجه به ابعاد ۶/۵ اینچی آن، تراکم پیکسلی گوشی ریلمی C25s به ۲۷۰ پیکسل در هر اینچ میرسد. با توجه به چنین تراکم پیکسلی نمیتوان انتظار داشت که C25s قادر به نمایش جزئیات فراوان در محتوای ویدئویی باشد.
با این حال، ریلمی C25s گزینهای مناسب برای کسانی خواهد بود که نیاز به گوشی هوشمندی با صفحهنمایش بزرگ دارند و بیشتر فعالیتشان به وبگردی یا تماشای محتوای ویدئویی خلاصه میشود. گوشی ریلمی C25s از نسبت ابعاد ۲۰:۹ برخوردار است که درنتیجه صفحهنمایشی کشیده را در اختیار کاربران قرار میدهد.
رزولوشن HD+ در کنار نرخ نوسازی ۶۰ هرتز در اختیارتان قرار خواهد گرفت. این موضوع در حالی است که برخی از محصولات همقیمت با ریلمی C25s از رزولوشن و نرخ نوسازی بالاتری برخوردار هستند. ریلمی C25s برای گیمرها نیز مناسب خواهد بود؛ اما با توجه به نرخ نوسازی و رزولوشن نباید انتظار فراوانی از تجربهی بازیهای اندرویدی با کیفیت بالا داشت. درنهایت میتوان گفت که صفحهنمایش ریلمی C25s از نقاط قوت آن نیست.
اسپیکر ریلمی C25s
شاید در بازار بتوان میانردههایی را یافت که بلندگوهای متعددی دارند، اما برای ریلمی C25s تنها یک بلندگوی استریو در نظر گرفته شده که در انتهای گوشی قرار دارد. البته باید گفت که کیفیت صدای خروجی آن بد نیست و میتواند موسیقی یا فایلهای صوتی را با کیفیت نسبتا قابل قبولی ارائه دهد.
نرمافزار و رابط کاربری Realme C25s
ریلمی در نظر داشته که گوشی C25s را همراه با سیستمعامل اندروید ۱۱ روانهی بازار کند. البته رابط کاربری انحصاری این شرکت یعنی Realme UI 2.0 نیز روی سیستمعامل سوار شده تا ظاهری شیک و خاص را به نرمافزار گوشی بدهد. باید گفت که رابط کاربری گوشی C25s از بهترین طراحیهای موجود در بازار برخوردار بوده و ویژگیهای متعددی را نیز در کنار ویژگیهای موجود در سیستمعامل اندروید ۱۱ به کاربران ارائه میدهد. امکان شخصیسازی گسترده نیز در رابط کاربری Realme UI 2.0 وجود دارد تا کاربر با توجه به سلیقهی خود ظاهر نرمافزار را شخصیسازی کند. البته دور از انتظار نیست که ریلمی C25s بهزودی آپدیت نرمافزاری اندروید ۱۲ را دریافت کرده و به آخرین سیستمعامل گوگل برای گوشیهای هوشمند کوچ کند.
در ردهی قیمتی که ریلمی C25s قرار دارد، کمتر محصولی را میتوان یافت که دارای حسگر اسکنر اثر انگشت باشد. با این حال، محصول برند چینی نهتنها دارای چنین ویژگی است، بلکه عملکرد مطلوبی نیز دارد. سرعت پاسخدهی و دقت بالا از ویژگیهایی هستند که حسگر اسکنر اثر انگشت ریلمی C25s به کاربر ارائه میدهد. البته روشهای سنتی مانند ورود پین کد یا الگو نیز در اختیار کاربران قرار میگیرد تا گوشی را با توجه به سلیقهی خود قفلگشایی کنند.
عملکرد سختافزار ریلمی C25s
گوشی ریلمی C25s با تراشهی هلیو G85 روانهی بازار شده است؛ تراشهای میانرده که مبتنی بر لیتوگرافی ۱۲ نانومتری تولید شده و مناسب با محصولات اقتصادی میتواند توان پردازشی قابل توجهی را در اختیار کاربر قرار دهد. پردازندهی مرکزی هلیو G85 متشکل شده از ۸ هسته که در دو خوشه تقسیم شدهاند. خوشهی اول را دو هستهی کرتکس A75 با فرکانس ۲ گیگاهرتز و خوشهی دوم را شش هستهی کرتکس A55 با فرکانس ۱/۸ گیگاهرتز تشکیل میدهند. برای پردازندهی گرافیکی نیز از Mali-G52 MC2 استفاده شده تا دادههای گرافیکی را پردازش کند.
ریلمی C25s دارای حافظهی رم ۴ گیگابایتی است و در دو گزینهی حافظهی ذخیرهسازی ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایتی (از نوع eMMC 5.1 ) به بازار عرضه میشود. البته اگر حافظههای ذکر شده برایتان کافی نباشد با استفاده از کارت حافظه میتوانید ظرفیت حافظه را افزایش دهید. در مجموع میتوان گفت که گوشی C25s قادر به اجرای بازیهای اندرویدی و اپلیکیشنها خواهد بود؛ اما از آن انتظار اجرای بازیهای سنگین با کیفیتی مطلوب را نمیتوان داشت. درواقع در اجرای اپلیکیشنها یا بازیهای سبک هیچگونه لگ یا کندی را تجربه نخواهید، اما بهتر است به سراغ بازیهای سنگین اندرویدی نروید.
باتری Realme C25s
ریلمی برای گوشی C25s باتری با ظرفیت ۶،۰۰۰ میلیآمپرساعت را در نظر گرفته که نسبت به محصولات میانردهی موجود در بازار رقم درخور توجهی به نظر میرسد. اصولا محصولات میانرده از باتری با ظرفیت ۵،۰۰۰ میلیآمپرساعت برخوردار هستند، اما ریلمی C25s دارای باتری با ظرفیت بیشتر است. برای شارژ باتری نیز کاربر میتواند از فناوری شارژ سریع ۱۸ وات استفاده کند. چنین فناوری در مقایسه با محصولات گرانقیمتتر کمی کند به نظر میرسد و طبیعتا شارژ باتری با ظرفیت ۶،۰۰۰ میلیآمپرساعت، پروسهی زمانبری خواهد بود.
با این حال، ریلمی C25s میتواند با هر بار شارژ کامل باتری و مصرف معمولی تا دو روز به شارژ مجدد نیاز نداشته باشد. اگر به انجام کارهایی مانند تجربهی بازیهای اندرویدی بپردازید نیز ریلمی C25s با هر بار شارژ کامل باتری به مدت حداقل ۲۴ ساعت به شارژ مجدد نیازی نخواهد داشت.
برای شارژ کامل باتری یعنی رسیدن میزان شارژ گوشی ریلمی C25s از صفر تا صد درصد به حداقل ۲ ساعت زمان نیاز خواهید داشت که زمان نسبتا طولانی به نظر میرسد. با این حال، عملکرد کلی باتری گوشی C25s را میتوان از نقاط قوت آن دانست. گوشی ریلمی C25s قادر است قابلیت شارژ معکوس را نیز به کاربران ارائه دهد؛ به این صورت که از گوشی C25s برای شارژ دستگاههای دیگر برای مثال ساعت هوشمند یا دستبند سلامت استفاده کرد.
دوربین ریلمی C25s
ریلمی C25s در دو مدل روانهی بازار شده که مدل اول برای بازار هند بوده و مدل دیگر نیز برای بازار جهانی در نظر گرفته شده است. آنچه در اختیارتان قرار میگیرد نسخهی جهانی است که از مشخصات سختافزاری بهتری برخوردار خواهد بود. گوشی ریلمی C25s در پنل پشتی، ماژول دوربینی سهگانه را یدک میکشد که متشکل شده است از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی و دو دوربین ۲ مگاپیکسلی دیگر. دوربین اصلی از گشودگی دریچهی دیافراگم f/1.8، لنز واید، فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتری و فوکوس خودکار تشخیص فاز برخوردار است. دو دوربین دیگر نیز برای ثبت تصاویر ماکرو و تشخیص میزان عمق در تصویر (ثبت تصاویر پرتره) استفاده میشوند و دارای گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.2 هستند.
دوربین اصلی میتواند علاوه بر فیلمبرداری و عکاسی در حالت پانورما و HDR، ویدئوها را در کیفیت نهایت تا FHD در ۳۰ فریم بر ثانیه ضبط کند. برای دوربین سلفی نیز حسگری ۸ مگاپیکسلی در نظر گرفته شده که دارای فاصلهی کانونی ۲۶ میلیمتری با لنز واید، سایز سنسور ۱/۴ اینچی، سایز پیکسل ۱/۱۲ میکرومتری و گشودگی دریچهی دیافراگم f/2.0 است. در مجموع میتوان گفت که ریلمی C25s نسبت به قیمتی که دارد از دوربینهای توانمندی برای عکاسی و فیلمبرداری برخوردار بوده و تصاویری با کیفیت مطلوب را به ثبت میرساند.
جمع بندی
با بررسی مولفههای مختلف ریلمی C25s باید گفت که محصول برند چینی نسبت به قیمتی که دارد، امکانات درخور توجهی را به کاربر ارائه میدهد. البته جنس بدنهی پلاستیکی، نبود محافظ شیشه برای پنل جلو، رزولوشن پایین و حافظهی رم ۴ گیگابایتی از نقاط ضعف ریلمی C25s محسوب میشود. درواقع ریلمی میتوانست برای محصول خود از حافظهی رم ۶ گیگابایتی استفاده کند. با این حال، برخورداری از دوربین اصلی و سلفی توانمند در عکاسی و فیلمبرداری، باتری با ظرفیت بالا و طراحی ظاهری زیبای C25s در کنار قیمت جذابی که دارد باعث شده تا ارزش خرید آن افزایش یابد.
سوالات متداول گوشی ریلمی C25s
قیمت گوشی ریلمی C25s چقدر است؟ گوشی گلکسی ریلمی C25s یکی از ارزانترین گوشیهای میانرده به حساب میآید. برای دیدن قیمت گوشی ریلمی C25s میتوانید به سایت تکنولایف مراجعه کنید.
گوشی ریلمی C25s در چه مدلهایی راهی بازار شده است؟ ریلمی C25s دارای دو مدل خواهد بود. هر دو مدل از حافظهی رم ۴ گیگابایتی برخوردار هستند؛ اما برای حافظهی داخلی کاربر میتواند بین گزینههای ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایتی، مدل دلخواه را انتخاب کند.
آیا گوشی ریلمی C25s دارای شارژ معکوس هست؟ بله. کاربر میتواند با استفاده از گوشی ریلمی C25s دستگاههای دیگر مانند دستبند سلامت یا گوشی هوشمند را شارژ کند.
مقایسه ریلمی C25s با گلکسی A12 Nacho و ردمی نوت 9 و پوکو M3
گوشی |
ریلمی C25s |
گلکسی A12 Nacho |
ردمی نوت ۹ |
پوکو M3 |
تاریخ معرفی |
۱۸ خرداد ۱۳۹۹ |
۱۸ مرداد ۱۴۰۰ |
۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ |
۴ آذر ۱۳۹۹ |
ابعاد |
۱۶۴.۵ در ۷۵.۹ در ۹.۶ میلیمتر |
۱۶۴ در ۷۵٫۸ در ۸٫۹ میلیمتر |
۱۶۲٫۳ در ۷۷٫۲ در ۸٫۹ میلیمتر |
۱۶۲٫۴ در ۷۷٫۳ در ۹٫۶ میلیمتر |
وزن |
۲۰۹ گرم |
۲۰۵ گرم |
199 گرم |
198 گرم |
سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
دو سیمکارت |
صفحه نمایش |
۶.۵ اینچ – IPS LCD |
۶.۵ اینچ – IPS |
۶.۵۳ اینچ – IPS |
۶.۵۳ اینچ – IPS |
سیستمعامل |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری Realme UI 2.0 |
اندروید ۱۱ و رابط کاربری OneUI 3.1 |
اندروید 10 و رابط کاربری MIUI 12 |
اندروید ۱۰ و رابط کاربری MIUI 12 |
تراشه |
مدیاتک هلیو G85 |
اگزینوس ۸۵۰ |
مدیاتک Helio G85 |
اسنپدراگون 662 |
کارت حافظه |
بله |
بله |
بله |
بله |
حافظه داخلی |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۳۲ و ۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۶۴ و ۱۲۸ گیگابایت |
۶۴ و ۱۲۸گیگابایت |
رم |
۴ گیگابایت |
۳ و ۴ گیگابایت |
۳ و ۴ و ۶ گیگابایت |
۴ و ۶ گیگابایت |
دوربین پشت |
۴۸ مگاپیکسل 2 مگاپیکسل ۲ مگاپیکسل |
۴۸ مگاپیکسل واید ۵ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو ۲ مگاپیکسل تشخیص عمق |
۴۸ مگاپیکسل واید ۸ مگاپیکسل اولتراواید ۲ مگاپیکسل ماکرو ۲ مگاپیکسل تشخیص عمق |
۴۸ مگاپیکسل واید ۲ مگاپیکسل ماکرو ۲ مگاپیکسل تشخیص عمق |
دوربین جلو |
8 مگاپیکسل |
۸ مگاپیکسل |
۱۳ مگاپیکسل |
۸ مگاپیکسل |
باتری |
۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
۵02۰ میلیآمپر ساعت |
۶۰۰۰ میلیآمپر ساعت |
شارژ سریع |
۱۸ وات |
۱۵ وات |
18 وات |
15 وات |
رنگ |
آبی، خاکستری |
قرمز . آبی . مشکی |
سبز، خاکستری، سفید |
آبی، زرد، مشکی |