Android ۱۱
- این نسخه برای زمانی است که این گوشی معرفی شده است و ممکن است در هنگام خرید شما، آپدیت جدیدتری برای آن آمده باشد و به ورژن بالاتر ارتقا پیدا کند./ رابط کاربری EMUI ۱۲ / این گوشی از داشتن پلتفرم سرویس خدمات گوگل (Google Play Services) محروم است و شما میتوانید از پلتفرم جذاب و کاربردی AppGallery استفاده کنید.
دارد / قابلیت فیلمبرداری 4K و 1080p و 720p با سرعت 960 فریم بر ثانیه | لرزشگیر دیجیتال gyro-EIS
فلاش :
دارد - LED
زوم دیجیتال :
دارد
دوربین جلو :
دارد / 32 مگاپیکسل و فیلمبرداری 4K و 1080p با سرعت 30 فریم بر ثانیه | دریچه دیافراگم 2.0 | قابلیت فیلمبرداری HDR
سایر ویژگی های مهم دوربین :
قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama) | قابلیت HDR در عکاسی
شبکه اینترنت :
4.5G
شبکه های مخابراتی قابل پشتیبانی :
GSM / CDMA / HSPA / LTE / LTE-A
حداکثر سرعت دانلود در UMTS/ حدکثر سرعت آپلود در UMTS :
42 مگابیت بر ثانیه / 5.8 مگابیت بر ثانیه
پورت USB/ ورژن و نوع :
دارد / USB Type-C 2.0
قابلیت USB On-The-Go یا OTG :
دارد
امکان شارژ از طریق USB :
دارد
بلوتوث/ ورژن و ویژگی :
دارد / ورژن 5.2 همراه با LE / A2DP
جک 3.5 میلی متری صدا :
ندارد
شبکه Wi-Fi (وایرلس)/ ورژن :
دارد 802.11 6/a/b/g/n/ac و dual-band, Wi-Fi Direct
امکان Wi-Fi Hotspot :
دارد
NFC :
دارد
موقعیت نما GPS/ ویژگی ها :
دارد / با قابلیت ساپورت tri-band A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
مرورگر وب/ نوع :
دارد / HTML5
پشتیبانی از Java :
ندارد
پخش موسیقی/ فرمت های قابل پخش :
دارد / MP4/H.264 player- MP3/eAAC+/WAV/Flac player ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند
ضبط صدا/ فرمت ضبط کردن :
دارد / AAC , AMR - ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند
پخش ویدئو/ فرمت های قابل پخش :
دارد / MP4 , H.263 , H.264 , 3GP , MKV , AVI , xVid , MOV , MPEG2 , TS , WEBM , M4V - ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند
ضبط ویدئو/ فرمت ضبط کردن :
دارد (دوربین) / H.263, H.264 , 3GP , MP4 - ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند
نمایش عکس/ فرمت های قابل پخش :
دارد / BMP , GIF , JPG , PNG , WEBP - ممکن است برخی از فرمتها جهت پخش نیاز به نصب نرمافزار مخصوص به خود را داشته باشند
فرمت عکس های دوربین :
JPG
سنسورها :
حسگر اثر انگشت در روی صفحه نمایش (Fingerprint (under display, optical ، شتاب سنج (Accelerometer)، ژيروسکوپ (Gyro)، مجاورت (Proximity)، قطب نما (Compass)
رادیو :
ندارد
سایر مشخصات مهم :
قابلیت شارژ سریع باتری Fast battery charging 66W | فناوری 100 درصد در 38 دقیقه | فناوری شارژ معکوس Reverse charging
Qualcomm SM7325 Snapdragon 778G 4G (6 nm)
/ هشت هستهای - چهار هسته 2.4 گیگاهرتز Kryo 670 به همراه چهار هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 670
Mediatek Helio G99 (6nm)
Mediatek Helio G99 (6nm)
Mediatek Helio G91 Ultra (12 نانومتری)
نقد و بررسی
بررسی گوشی هواوی نوا 9 | (Huawei Nova 9)
هواوی سریهای مختلفی از گوشیهای هوشمند را به بازار عرضه کرده که هریک طرفداران و علاقهمندان خاص خود را دارند. در میان این موارد میتوان به سری نوا اشاره کرد که پس از جدا شدن برند آنر از هواوی، پررنگتر شد و سران شرکت چینی تصمیم گرفتند تمرکز بیشتری روی محصولات این شرکت داشته باشند. هواوی به خوبی نشان داده از پس هر چالشی برخواهد آمد. به همین منظور پس از تحریمهای ایالات متحده و محدود شدن دسترسی این شرکت به سرویسهای گوگل، نهتنها سرویس HMS را برای جایگزینی با GMS معرفی کرد، بلکه به سراغ توسعه سیستمعامل انحصاری خود با نام هارمونی نیز رفت. البته سیاستهای هواوی در مورد سیستمعامل جدید خود قابل تقدیر است؛ زیرا محصولات را در هر دو حالت برخوردار از سیستمعامل هارمونی و همچنین اندروید با رابط کاربری EMUI به بازار عرضه میکند. یکی از این محصولات نیز نوا ۹ است که در هر دو نسخه به بازار راه یافته و علاقهمندان میتوانند نسبت به خرید این گوشی هواوی اقدام کنند. در صورتی که علاقهمند به خرید نسخه برخوردار از EMUI گوشی هواوی نوا 9 هستید یا میخواهید تفاوت آن با نسخه برخوردار از سیستمعامل هارمونی را متوجه شوید تا انتهای نقد و بررسی با ما همراه باشید تا کمی بیشتر با گوشی نوا 9 آشنا شویم.
طراحی زیبا به همراه ارگونومی مناسب
کیفیت ساخت بالا
توان پردازشی بالای پردازندهها
برخورداری از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی
پشتیبانی از شارژ سریع ۶۶ وات
عملکرد مطلوب دوربینهای اصلی و سلفی
عملکرد دوربینهای اولتراواید میتوانست بهتر باشد
عدم برخورداری از سرویسهای گوگل
طراحی نوا 9 هواوی
طراحی زیبا و چشمنواز
ارگونومی مناسب به راحتی کار با گوشی هوشمند کمک میکند
حاشیههای بسیار کم در اطراف صفحهنمایش
در نگاه اول آنچه نظرمان را به خود جلب کرده، طراحی ظاهری زیبایی است که گوشی نوا 9 به کاربر ارائه میدهد. البته پیش از آنکه به مؤلفههای مختلف طراحی ظاهری بپردازیم، ابتدا نگاهی خواهیم داشت به ابعاد و وزن نوا ۹. محصول برند چینی از ابعاد ۱۶۰ در ۷۳.۷ میلیمتر استفاده میکند و ضخامت آن نیز به ۷.۸ میلیمتر میرسد که یعنی با گوشی هوشمند بسیار باریکی طرف هستیم. وزن نوا ۹ نیز تنها ۱۷۵ گرم است که به هرچه راحتتر شدن کار با گوشی هوشمند کمک میکند.
ابتدا باید بگوییم که پنل جلو و پشت از جنس شیشه هستند و برای قاب نیز از پلاستیک استفاده شده است. چنین اقدامی میتواند به دلیل کاهش هزینهها و قیمت محصول جدید برند نوا باشد و درواقع سران شرکت چینی تصمیم گرفتهاند از فریم پلاستیکی به جای فلزی استفاده کنند تا نوا ۹ با قیمت کمتری به دست مشتری برسد. البته باید گفت نوا ۹ از کیفیت ساخت بالایی برخوردار بوده و میتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد.
پنل جلو به صفحهنمایشی با ابعاد ۶.۵۷ اینچ برخورد میکنیم که بخش قابل توجهی از پنل را احاطه کرده است. نوار حاشیه بسیار نازکی نیز دورتادور صفحهنمایش به چشم میخورد که تأثیر چندانی در زمان کار با گوشی هوشمند ندارد. در بالای صفحهنمایش، حفرهای تعبیه شده تا میزبان دوربین سلفی باشد.
لبههای سمت راست و چپ صفحهنمایش از انحنای خفیفی برخوردار شده تا ظاهر خاصی به نوا ۹ داده شود. البته این طراحی صرفاً جهت زیبایی هرچه بیشتر گوشی هوشمند است و ویژگی خاصی را به همراه ندارد. پنل پشتی میزبان ماژول دوربینی با طراحی دوال رینگ است. درواقع ماژول دوربین به صورتی طراحی شده تا حسگرها در درون دو حلقه قرار گیرند.
حلقه بالایی میزبان حسگر اصلی شده و در حلقه پایینی نیز دوربینهای اولتراواید، ماکرو، سنجش عمق و همچنین فلش LED قرار میگیرند. ماژول دوربین از برآمدگی خفیفی برخوردار شده که باعث میشود نسبت به سطح بدنه فاصله گرفته و در صورت به زمین افتادن، ضربه به ماژول دوربین اصلی وارد شود.
در لبه بالایی تنها یک حفره به چشم میخورد که محل قرار گرفتن میکروفون ثانویه است. این میکروفون میتواند نویز موجود در محیط را ضبط کرده و از مکالمه حذف کند تا کیفیت تماس کاربر افزایش یابد.
لبه پایینی گوشی میزبان بلندگو، درگاه USB-C، میکروفون و همچنین درگاه سیمکارت است که اجازه میدهد کاربر بهصورت همزمان دو سیمکارت را به دستگاه متصل کند.
در لبه سمت چپ، هیچگونه دکمه یا جایگاهی برای اتصال سیمکارت یا کارت حافظه وجود ندارد، اما لبه سمت راست میزبان دکمه پاور و همچنین دکمههای کاهش و افزایش حجم خروجی صدا شده است.
در مجموع میتوان گفت که گوشی نوا ۹ از ارگونومی بسیار خوبی برخوردار شده تا کار با آن بسیار راحت باشد و درواقع هواوی توانسته گوشی هوشمند خوشدستی را در اختیار کاربران قرار دهد. انحنای خفیفی که پنل پشتی دارد نیز به این موضوع کمک شایانی میکند.
صفحهنمایش نوا 9 هواوی
نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی
تراکم پیکسلی ۳۹۲ پیکسل در هر اینچ
صفحهنمایشی بزرگ با قابلیت پشتیبانی از محتوای HDR10
پنل جلوی گوشی نوا 9 میزبان صفحهنمایشی ۶.۵۷ اینچی شده که از نوع OLED است. صفحهنمایش نوا ۹ قادر به ارائه وضوح تصویر ۱۰۸۰ در ۲۳۴۰ پیکسل است که اگر این وضوح پیکسلی را در کنار ابعاد ذکر شده قرار دهیم با تراکم پیکسلی ۳۹۲ پیکسل در هر اینچ مواجه میشویم.
البته ویژگیهای صفحهنمایش گوشی نوا ۹ به همین موارد ختم نمیشود. پنل محصول شرکت چینی نهتنها میتواند از محتوای HDR10 پشتیبانی کند، بلکه قادر به نمایش ۱ میلیارد رنگ خواهد بود که یعنی محتوای در حال نمایش در نوا ۹ از کیفیت بصری فوقالعادهای برخوردار خواهد بود. در زمانی که گوشی نوا ۹ را تجربه کردیم نیز چنین ویژگی به چشم میخورد و محتوای در حال نمایش از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
نکته دیگری که باید اشاره کرد پشتیبانی از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی است؛ نرخ نوسازی که اجازه میدهد در هر ثانیه، صفحهنمایش ۱۲۰ بار رفرش شود. چنین ویژگی نیز به نرم و روانتر شدن تجربه کار با گوشی یا تماشای محتوای مختلف ختم شود. البته محتوای مدنظر باید از چنین نرخ نوسازی پشتیبانی کند، در غیر این صورت نرخ نوسازی صفحهنمایش با توجه به ظرفیتهای محتوای مدنظر تنظیم خواهد شد.
شما امکان تنظیم میزان نرخ نوسازی را نیز خواهید داشت؛ به این صورت که میتوانید مشخص کنید محتوا روی نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز یا ۶۰ هرتز اجرا شوند. طبیعتاً آوردن نرخ نوسازی روی ۱۲۰ هرتز باعث میشود تجربه نرم و روانتری در زمان کار با گوشی هوشمند داشته باشید، اما میزان مصرف باتری نیز افزایش مییابد. البته شما امکان تغییر رزولوشن را نیز خواهید داشت.
در زمانی که با گوشی نوا ۹ کار میکردیم متوجه شدیم که گوشی هوشمند حتی در زمانی که زیر نور مستقیم آفتاب برده شود نیز همچنان کارایی خود را حفظ خواهد کرد و درواقع میتوان جزئیات محتوای در حال نمایش را مشاهده کرد؛ متون به راحتی قابل خواندن هستند و رنگهای در حال نمایش را نیز میتوان از یکدیگر تفکیک کرد.
برای بهتر شدن تجربه کار با گوشی نوا ۹ امکانات نرمافزاری نیز در نظر گرفته شده که میتوان به حالت تیره یا Dark Mode، خواندن کتاب الکترونیکی یا eBook Mode و همچنین صفحهنمایش همیشه روشن اشاره کرد. شما میتوانید حالت نمایش رنگ را نیز تغییر دهید.
بخش صفحهنمایش همیشه روشن به شما اجازه میدهد بدون نیاز به روشن کردن صفحهنمایش به برخی از اعلانات مانند تقویم، ساعت، تماس ورودی یا موارد دیگر دسترسی داشته باشید. البته امکان شخصیسازی صفحهنمایش همیشه روشن نیز وجود دارد به این صورت که بتوانید محتوای در حال نمایش را تغییر داده یا تغییراتی در آن به وجود آورید.
بلندگو نوا 9 هواوی
عدم افت کیفیت صدا حتی در زمانی که حجم خروجی روی حداکثر قرار گیرد
هواوی برای محصول خود از بلندگویی استفاده کرده که در انتهای گوشی هوشمند قرار میگیرد و بلندگوی مکالمه قادر به پخش موسیقی نیست. از نظر کیفیت صدای خروجی باید گفت که بلندگوی نوا ۹ میتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد؛ اما کیفیت صدای آن از نقاط قوت نوا ۹ محسوب نمیشود. درواقع میتوان به گوشیهای هوشمندی در بازار اشاره کرد که بلندگوی به مراتب باکیفیتتری دارند و میتوانند حجم خروجی صدای بیشتری را ارائه دهند. نکته دیگری را نیز که در نظر بگیریم عدم استفاده از بلندگوی استریو است. درواقع همانطور که ابتدا اشاره کردیم، تنها یک بلندگو برای پخش موسیقی در نظر گرفته شده که صدا را بهصورت مونو پخش میکند.
نرم افزار و رابط کاربری نوا 9 هواوی
عملکرد نرم و روان نرمافزار
سرعت بالای ناوبری در محیط رابط کاربری
هواوی گوشی هوشمند نوا ۹ را در دو مدل به بازار عرضه کرده است که تفاوت اصلی این دو مدل در سیستمعامل و رابط کاربری خلاصه میشود. در حالی که مدل اول از سیستمعامل هارمونی برخوردار شده، مدل دوم با سیستمعامل اندروید و رابط کاربری EMUI به بازار راه یافته است. بازار هدف دو محصول نیز از یکدیگر متفاوت خواهد بود؛ به این صورت که محصول مبتنی بر هارمونی بیشتر برای چین و کشورهای آسیای شرقی در نظر گرفته شده و مدل دیگر که از سیستمعامل اندروید و رابط کاربری EMUI برخوردار است در بازار کشورهای خاورمیانه، اروپا و سایر نقاط جهان یافت میشود.
مدلی که در اختیارمان قرار گرفته از سیستمعامل اندروید ۱۱ و رابط کاربری EMUI 12 استفاده میکند. در ابتدا باید بگوییم که نوا ۹ فاقد سرویسهای گوگل است. همین امر باعث میشود به جای سرویسهای GMS که مخفف سرویسهای موبایل گوگل میشود از HMS یا سرویسهای موبایل هواوی استفاده کند. به زبان سادهتر نوا ۹ برخی از امکانات گوشیهای اندرویدی دیگر مانند دسترسی به پلی استور را ندارد، اما جایگزین این امکانات را استفاده میکند که شامل اپ گالری میشود.
بهصورت پیشفرض ناوبری در محیط کاربری به صورتی در نظر گرفته شده که بتوانید از ژستهای حرکتی به منوهای مختلف رفته یا از اپلیکیشنها خارج شوید. البته میتوانید از بخش تنظیمات، این حالت را تغییر دهید. هواوی برای شخصیسازی نیز امکانات گستردهای را در نظر گرفته که اجازه میدهد از ظاهر آیکونها تا منوی خانه را تغییر دهید.
شما میتوانید برای منوی خانه از ویجتهای مختلف استفاده کنید یا حتی چینش آیکونها را تغییر دهید. همچنین امکان تغییر انیمیشن رفتن به صفحات مختلف در منوی خانه وجود دارد. البته نمیتوان انتظار داشت که شخصیسازی در حد اندروید ۱۲ در اختیارتان قرار گیرد. با این حال، امکاناتی که نوا ۹ از نظر نرمافزاری در اختیارتان قرار میدهد قابل قبول هستند و میتوانید از اپ گالری به اپلیکیشنها و بازیهای مختلف دسترسی داشته باشید.
مانند محصولات دیگر موجود در بازار نوا ۹ نیز از روشهای مختلف برای افزایش ضریب امنیت دستگاه استفاده میکند. شما علاوه بر اینکه به روشهایی مانند وارد کردن پین کد یا الگو دسترسی خواهید داشت از ویژگی تشخیص چهره یا اسکن اثر انگشت نیز میتوانید استفاده کنید.
اسکنر اثر انگشت در نوا ۹ با صفحهنمایش ادغام شده که باید گفت سرعت و عملکرد مطلوبی دارد. البته قسمتی که حسگرهای اسکنر اثر انگشت قرار گرفتهاند در قسمت انتهایی صفحهنمایش تعریف شده و نمیتوانید با لمس بخشهای دیگر صفحهنمایش، گوشی هوشمند را از حالت قفل خارج سازید.
در زمینه اسکن چهره نیز باید گفت که عملکرد سریع و دقیقی دارد؛ اما در صورتی که ماسک بهصورت داشته باشید، عملکرد آن با خلل مواجه خواهد شد. در مجموع میتوان گفت که هر دو حسگر از عملکرد قابل قبولی برخوردار هستند و میتوانید با استفاده از هر یک از آنها نهتنها ضریب امنیتی گوشی را افزایش دهید، بلکه زمان کمتری را صرف خارج ساختن گوشی از حالت قفل کنید.
عملکرد سخت افزاری نوا 9 هواوی
توان پردازشی بالای پردازندهها
امکان اجرای اکثر بازیهای اندرویدی بدون افت فریم ریت
هواوی برای گوشی نوا ۹ به سراغ تراشه اسنپدراگون 778G رفته که از پردازنده گرافیکی آدرنو 642L و پردازنده مرکزی ۸ هستهای استفاده میکند. پردازنده مرکزی این تراشه از ۸ هسته تشکیل میشود که شامل ۴ هسته Kryo 670 با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و ۴ هسته Kryo 670 دیگر با فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز میشود.
تراشه اسنپدراگون 778G کوالکام مبتنی بر لیتوگرافی ۶ نانومتری ساخته شده و اصولاً از مودم 5G استفاده میکند؛ اما به خاطر تحریمهای اعمال شده از سوی ایالات متحده، مدلی برای نوا ۹ در نظر گرفته شده که از مودم 4G استفاده میکند. برای حافظه رم نیز تنها یک گزینه در نظر گرفته شده که شامل حافظه رم ۸ گیگابایتی میشود.
نوا ۹ برای حافظه ذخیرهسازی نیز دو گزینه در اختیار کاربران قرار میدهد که شامل مدلهای ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی میشوند. البته در زمان خرید نوا 9 هواوی باید در نظر داشته باشید که امکان افزایش میزان حافظه ذخیرهسازی وجود ندارد؛ زیرا امکان استفاده از کارت حافظه وجود ندارد و درواقع محصول شرکت هواوی از درگاه کارت حافظه پشتیبانی نمیکند.
در زمان کار با نوا ۹ بازیهای مختلفی را تجربه کردیم. نوا ۹ میتواند اکثر بازیها را در بالاترین تنظیمات گرافیکی اجرا کند که نکته مثبتی محسوب میشود. تجربه بازیها روی صفحهنمایش ۱۲۰ هرتزی نیز به بیشتر شدن لذت آن کمک شایانی میکند. برای سنجش عملکرد نوا ۹ به سراغ اجرای بنچمارکهای مختلف رفتهایم که در ادامه میتوانید نتایج را مشاهده کنید.
گوشی نوا ۹ توانسته در آزمون تکهستهای بنچمارک گیکبنچ، امتیاز ۷۸۷ و در آزمون چندهستهای نیز امتیاز ۲۹۷۲ را به دست آورد. در بنچمارک انتوتو نیز امتیاز نوا ۹ به ۴۷۳۹۷۵ رسیده که رقم درخور توجهی به نظر میرسد. شما میتوانید باقی نتایج بنچمارکها را در جدول زیر مشاهده کنید.
نام گوشی
Antutu
GeekBench تک هستهای
GeekBench چند هستهای
PC Mark
3D Mark
GFX Bench Aztech Ruins FHD
GFX Bench Manhattan 3.1 FHD
GFX Bench Car Racing FHD
Huawei Nova 9
473975
787
2972
9693
2503
34fps
57fps
33fps
Honor 50
526266
785
2838
11932
2486
34fps
56fps
33fps
Samsung Galaxy S21 FE
715386
913
3095
14479
6140
77fps
109fps
62fps
Apple iPhone 13 Pro
702968
9746
92 fps
137fps
Xiaomi Black Shark 4
694200
987
3317
15282
4305
60fps
96fps
58fps
باتری نوا 9 هواوی
سرعت شارژ ۶۶ وات
پشتیبانی از شارژ معکوس
هواوی برای نوا ۹ باتری با ظرفیت ۴۳۰۰ میلیآمپرساعت در نظر گرفته که از جنس لیتیوم پلیمر است. به دلیل یکپارچه بودن بدنه، امکان جداسازی باتری از آن وجود ندارد. در مقایسه با محصولات برندهای دیگر باید گفت باتری موجود در نوا ۹ از ظرفیتی معمول برخوردار است، اما میتوان به گوشیهای هوشمندی اشاره کرد که مجهز به باتری با ظرفیت بیشتر تا ۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت نیز شدهاند. باید گفت در صورتی که استفاده معمولی داشته باشید، ظرفیت باتری در نظر گرفته شده برای نوا ۹ میتواند تا یک روز کامل پاسخگو باشد؛ اما انجام اموری مانند تماشای مداوم ویدئو، وبگردی یا اجرای بازیهای اندرویدی به معنی زودتر تخلیه شدن انرژی موجود در باتری خواهد بود. البته نباید نگران چنین امری باشید. نوا ۹ از شارژ سریع ۶۶ وات بهصورت باسیم بهره میبرد. طی مدتی که فرصت کار با نوا ۹ را داشتیم، مدت زمان مورد نیاز برای رسیدن شارژ باتری از صفر درصد به 100 درصد را بررسی کردیم. نوا ۹ بهصورت تقریبی به ۴۰ دقیقه زمان نیاز دارد تا شارژ کامل شود که مدت زمان بدی نیست. از نظر امکانات نیز نوا ۹ قابلیت شارژ معکوس دارد که یعنی میتوان با استفاده از محصول شرکت هواوی، دستگاه دیگری را شارژ کامل کرد. نوا ۹ بهصورت تقریبی میتواند با هر بار شارژ کامل نزدیک به ۱۴ ساعت ویدئو پخش کند که رقم قابل توجهی به نظر میرسد؛ اما محصولات دیگری را در بازار میتوان مثال زد که از عملکرد بهتری در زمینه باتری برخوردار هستند.
مقایسه گوشی نوا ۹ هواوی با آنر 50، گلکسی S20 FE 5G و شیائومی 11T
۱۰۸ مگاپیکسل واید ۸ مگاپیکسل اولتراواید ۵ مگاپیکسل تلهفوتو ماکرو
دوربین جلو
۳۲ مگاپیکسل
۳۲ مگاپیکسل
۳۲ مگاپیکسل
۱۶ مگاپیکسل
باتری
۴۳۰۰ میلیآمپرساعت
۴۳۰۰ میلیآمپرساعت
۴۵۰۰ میلیآمپر ساعت
۵۰۰۰ میلیآمپر ساعت
شارژ سریع
۶۶ وات
۶۶ وات
۲۵ وات
۶۷ وات
رنگ
آبی . مشکی . سبز . بنفش
سفید . قرمز . سبز . مشکی
سرمهای . صورتی . نارنجی . قرمز . سفید . سبز
خاکستری . آبی. سفید
دوربین نوا 9 هواوی
کیفیت بالای تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی و سلفی
فیلمبرداری یکی از نقاط قوت نوا ۹ محسوب میشود
دوربین اصلی
نوا 9 هواوی سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی مدل Sony IMX766 با اندازهی 1/1.56 اینچی و اندازه پیکسل 1.0 میکرونی دارد و در پشت یک لنز ۲۳ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.9 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز پشتیبانی میکند. این دوربین به صورت پیش فرض تصاویری ۱۲.۵ مگاپیکسلی به ثبت میرساند.
عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی به نسبت برخی از رقبا در سطح پایینتری قرار میگیرند اما به طور کلی کیفیت خوب و مناسبی دارند. عکسهای ثبت شده با این دوربین دقت رنگ مناسبی دارند و شارپنس آنها نیز در سطح رضایت بخشی قرار میگیرد.
رنج دینامیکی تصاویر ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی بسیار خوب است و حتی شرایط چالش برانگیز هم نمیتوانید تعادل سایه آفتابهای موجود در تصاویر را بر هم بزند. جزئیات موجود در این عکسها کاملا کافی به نظر میرسد و جذب نور و وایت بالانس متعادلی را نیز شاهد هستیم. همه این موارد باعث میشود که کیفیت تصاویر ثبت شده را خوب و مناسب بدانیم اما همچنان برخی از رقبای هم قیمت عملکرد بهتر و قویتری دارند.
کیفیت عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی در نور کم هم قابل قبول و مناسب است اما مشکلی که به طور کلی در دوربین اصلی دیده میشود این است که عکسها ثبات کافی ندارند و گاهی از مواقع عکسهایی با فوکوس غیر صحیح و همچنین شارپنس بیش از اندازه به ثبت میرسد و انگار به نوعی تنظیمات دوربین هر از گاهی به هم میریزد.
دوربین فوق عریض
دوربین فوق عریص نوا 9 سنسوری ۸ مگاپیکسلی با اندازه 1/4.0 اینچی دارد و در پشت لنزی با گشودگی دیافراگم f/2.4 قرار گرفته است. عملکرد این دوربین چندان عالی نیست و اکثر رقبای هم قیمت دوربین فوق عریض بهتری به نسبت نوا 9 دارند.
عکسهای فوق عریض نرم و با جزئیات نه چندان زیاد به ثبت میرسند و کنتراست نیز در سطح بسیار خوبی قرار نمیگیرد. دقت رنگ هم طبیعتا به خوبی دوربین اصلی نیز و رنگها کمی حالت بی روح و رنگ پریده به خود میگیرند.
در کل راستش را بخواهید از دوربین فوق عریض محصولی در این بازه قیمتی بیشتر از این انتظار داشتیم و معمولا دوربینهای فوق عریض گوشیهایی با برچسب قیمتی نصف این گوشی کیفیتی این چنینی ارائه میدهند و به نوعی هواوی در این بخش شاید کم کاری کرده است.
دوربین سلفی
دوربین سلفی سنسوری ۳۲ مگاپیکسلی دارد و عکسهایی بسیار خوب به ثبت میرساند. این تصاویر جزئیات و شارپنس مناسبی دارند و رنج دینامیکی نیز در سطح وسیعی قرار میگیرد. رنگها نزدیک به واقعیت به ثبت میرسند و سوژه اصلی همیشه جذب نور متعادل و خوبی دارد.
به طور کلی دوربین سلفی میتواند عکسهایی بسیار خوب برای شما به ثبت برساند. در واقع در بخش دوربین سلفی قطعا نوا 9 در بین بهترینها در این رنج قیمتی قرار میگیرد و قطعا میتواند رضایت شما را به دست بیاورد.
ماکرو
دوربین ماکرو سنسوری ۲ مگاپیکسلی دارد. در واقع انتظار داشتیم که هواوی حداقل از سنسوری ۵ مگاپیکسلی برای دوربین ماکرو استفاده کند تا این دوربین بیشتر جنبه کاربرد پیدا کند؛ چرا که سنسور ۲ مگاپیکسلی در واقع بیشتر به جهت تبلیغات به روی گوشیها قرار میگیرد. با این حال این حسگر توانسته عملکرد نسبتا خوبی از خود نشان دهد و عکسهایی که ثبت میکند جزییات مناسبی دارند. با دوربین ماکرو نوا ۹ میتوانید عکسهای جذابی ثبت کنید که هم رنگها را نسبتا خوب نشان میدهد و هم سطح قابل قبولی از جزییات را ثبت میکنند. با این حال در نظر داشته باشید که گوشیهای دیگری در بازار پیدا میشوند که با قیمتی نزدیک به این گوشی دوربین ماکرو بهتری دارند.
پرتره
پرترههای این گوشی با دوربین اصلی و به کمک دوربین ۲ مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان به ثبت میرسند. پرترههای این گوشی کیفیت خوبی دارند و سوژه با برش مناسبی از پس زمینه جدا میشود و همچنین پس زمینه نیز به خوبی به حالت مات درمیآید. سوژه جزئیات کافی دارد و دقت رنگ و رنج دینامیکی پرترهها نیز رضایت بخش است. اما مشکلی که در دوربین اصلی وجود داشت در این بخش هم دیده میشود و برخی از عکسهای پرتره به حالت نرم درمیآیند و برش سوژه از پس زمینه نیز بسیار ضعیف میشود. احتمال دارد که هواوی با آپدیتهای بعدی مشکل عدم ثبت در عکسهای این گوشی را برطرف کند.
جمع بندی
نوا 9 گوشی جذابی است که دلایل زیادی برای خرید آن وجود دارد. از کیفیت ساخت خوب و ارگونومی و طراحی خوب آن گرفته تا نمایشگر عالی و قدرت سخت افزاری مناسب آن. البته که این محصول هم در برخی از بخشها ضعیفتر از رقبا عمل میکند و باید با اسپیکر مونو و همچنین دوربین فوق عریض و ماکرو نه چندان خوب آن کنار بیایید. همچنین باید توجه داشته باشید که این گوشی از سرویسهای گوگل هم بی بهره مانده و اگر استفاده زیادی از این سرویسها دارید خرید این گوشی ممکن است برای شما مشکل ساز شود.
سوالات متداول
این گوشی نمایشگر خوبی دارد؟ نوا در بخش نمایشگر این گوشی سنگ تمام گذاشته و علاوه بر حاشیههای کم اطراف نمایشگر پنل بسیار عالی برای آن در نظر گرفته است. کیفیت صفحه نمایش این محصول بسیار خوب است. رنگها به صورتی شارپ و خوش آب و رنگ به نمایش درمیآیند و محتوا کنتراست بسیار خوبی دارد. وضوح تصاویر بسیار بالا است و شما عمق رنگ مشکی از این پنل دریافت خواهید کرد.
قدرت سخت افزاری نوا 9 برای بازی مناسب است؟ قدرت سخت افزاری گوشی huawei nova 9 بسیار خوب است و نوا 9 میتواند تمام بازیهای موجود را در نهایت گرافیک اجرا کند. این دستگاه در استفاده روزمره هم سرعت بسیار خوبی دارد و در کارهای سنگین نیز به خوبی شما را همراهی میکند و میتوانید تا دو سال به روی عملکرد مناسب آن حساب کنید.
کیفیت دوربین اصلی خوب است؟ عکسهای ثبت شده با دوربین اصلی این گوشی به نسبت برخی از رقبا در سطح پایینتری قرار میگیرند اما به طور کلی کیفیت خوب و مناسبی دارند.
نمایش معرفی محصول
نمایش معرفی محصول
نظرات کاربران
ترتیب:
کاربر ناشناس
با احترام به دوستداران هوآوی
آنر کلیه محصولاتش بهتر از هوآوی هستش
به جای این آنر 90 لایت رو خرید بهتره با همین قیمت
256 حافظه 8 رام +۴
پشتیبانی از گوگل
باتری 5400
5 جی
کیفیت بالاتر دوربین
ظاهر بسیار زیبا
خلاصه همه چیش بالاتر از نوا 9 هستش
نمایش بیشتر
این نظر برای شما مفید بود ؟
0
0
ابوالفضل
رنگ ابی رو بیزحمت موجود کنید
نمایش بیشتر
این نظر برای شما مفید بود ؟
2
0
برزگری
بهترین گوشی تا ۱۵ تومن
صفحه نمایش عالی
دوربین عالی
چیپست عالی
شارژر عالی
خلاصه فوق العاده است...
نمایش بیشتر
این نظر برای شما مفید بود ؟
1
0
اقابیگلویی
با سلام خدمت دوستان هواوی دنده معکوس حرکت میکنه این گوشی نه حافظه بالایی داره نه فایو جی هست. همه شرکتها گوشی های متنوع و بروزی دارن ارائه میدن ولی هواوی هنوز تو فایوجی نداره و قیمتش هم خیلی بالاست اصلا بت صرفه نیست باتشکر از تکنولایف
نمایش بیشتر
این نظر برای شما مفید بود ؟
0
5
حامد کرد
سلام یه تخفیف بدین ۱۱تومن بشه بخرم
نمایش بیشتر
این نظر برای شما مفید بود ؟
16
2
نمایش همه نظرات
1
2
3
4
5
4.6
نمره کالا از دید کاربران
21 نظر
نظر خود را در مورد این محصول بنویسید ...
ارسال سریع در تهران و خارج از تهران
تحویل سریع به مشتریان
مشاوره و پشتیبانی
7 روز هفته
فروشگاههای زنجیره ای
در بازار موبایل 1، بازار موبایل 2، عرش آجودانیه، اپال و مطهری