این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
اگر پرینتر داشته باشید یا حتی بخواهید یک پرینتر جدید خریداری کنید قطعا نام کارتریج به گوشتان خورده است و احتمالا هم نمیدانید این قطعه چیست و چه وظیفهای را بر عهده دارد و این در حالیست که درک عملکرد کارتریج در انتخاب نوع پرینتر اهمیت زیادی دارد و باید حتما انواع مختلف کارتریج را بشناسید. در ادامه همراه تکنولایف باشید تا با انواع کارتریج آشنا شویم و وظیفه این قطعه را توضیح دهیم.
خرید انواع کارتریج از تکنولایف: خرید کارتریج
کارتریج یعنی چه؟ کارتریج یک کلمه انگلیسی به معنای گلوله است و اتفاقا عملکرد مشابهی هم با گلوله در تفنگها دارد. همانطور که یک تفنگ بدون گلوله هیچ کاربردی نخواهد داشت، یک پرینتر هم بدون کارتریج کار نمیکند.
کارتریج یک قطعه درون پرینترها است که وظیفه چاپ محتوا به روی کاغذ را عهدهدار است و در اصل فرآیند چاپ به لطف کارتریج انجام میشود و بدون آن دیگر پرینتر هیچ معنایی ندارد.
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم کارتریج در پرینتر وظیفه دارد محتوای مورد نظر را به کاغذ انتقال دهد. در واقع نوشتههای قرار گرفته به روی یک کاغذ یا تصویر چاپ شده به روی آن تماما کار قطعه کارتریج است.
به طور کلی در بازار دو نوع کارتریج وجود دارد و در نتیجه کلا پرینترها به دو نوع تقسیم میشوند. پرینترهای جوهر افشان از کارتریجهای جوهری استفاده میکنند و پرینترهای لیزری دارای کارتریج تونر هستند. در ادامه بیشتر با این دو نوع کارتریج آشنا خواهیم شد.
کارتریج جوهری همانطور که از نامش مشخص است از جوهر استفاده میکند. این جوهر میتواند مشکی یا رنگی باشد و پرینترهایی که امکان چاپ رنگی دارند از جوهرهای مختلف با رنگبندی استفاده میکنند. کارتریجهای جوهری از سوزنهای بسیار ریزی برخوردار هستند که جوهر را به روی کاغذ انتقال میدهد و از این طریق تصویر یا متن مورد نظر را چاپ میکند. کاغذی که با پرینترهای جوهری چاپ شده است بعد از چاپ حالتی مرطوب دارد و این موضوع به همین انتقال جوهر به کاغذ برمیگردد.
تونر از پودر پر شده است و برعکس کارتریج جوهری دیگر خبری از جوهر نیست. این پودر در واقع ذرات پلاستیک میکروسکوپی هستند. تونر در پرینترهای لیزری مورد استفاده قرار میگیرد و این پودر به کمک گرما و شارژ الکترونیکی از طریق درام کارتریج به روی کاغذ قرار میگیرد. این فرآیند در مدت زمان بسیار سریعتری نسبت به کارتریج جوهری انجام میشود و کاغذ را هم مرطوب نمیکند. در مقاله مقایسه پرینتر های جوهر افشان با لیزری بیشتر در این مورد توضیح داده ایم.
در حالت کلی هنگام خرید کارتریج دو انتخاب پیش روی شما قرار میگیرد، یکی کارتریج OEM و دیگری کارتریج Compatible.
عبارت OEM خلاصه عبارت Original Equipment Manufacturer به معنای تولید شده توسط سازنده اصلی است. کارتریجهای OEM توسط سازنده خود پرینتر تولید میشوند و بیشترین قیمت و البته کیفیت را دارند. مثلا کارتریج OEM یک پرینتر HP توسط همین برند ساخته و عرضه میشود.
کارتریج Compatible توسط شرکتهای شخص ثالث ساخته میشود. این محصولات جایگزین مناسبی برای OEM هستند و قیمت بسیار مناسبتری هم دارند و در عین حال کیفیت رضایتبخشی را هم در اختیار قرار میدهند.
پاسخ به این سوال کار خیلی سادهای نیست و بستگی به نوع استفاده و نیاز شما دارد. در ادامه به صورت مختصر این دو نوع کارتریج را در چند بخش با هم مقایسه میکنیم تا بهتر با مزایا و معایب هر کدام آشنا شوید.
به طور کلی هزینه کارتریج جوهری حدود نصف کارتریج تونر است و این یعنی شما هزینه ابتدایی کمتری را صرف خواهید کرد، اما قضیه همینجا به پایان نمیرسد. پرینتر لیزری و در واقع کارتریج تونر میتواند تعداد بسیار بیشتری صفحه را چاپ کند و این باعث میشود با وجود قیمت بالاتر در طولانی مدت از نظر اقتصادی بهصرفهتر باشد. در واقع در طولانی مدت هزینه چاپ هر صفحه با پرینتر جوهر افشان حدود 2.5 برابر پرینتر لیزری میشود.
این که شما کدام را انتخاب کنید کاملا به نوع استفاده شما بستگی دارد. اگر قرار است گاهی از پرینتر استفاده کنید احتمالا پرینتر جوهر افشان برای شما بهصرفهتر باشد ولی اگر قرار است تعداد زیادی چاپ انجام دهید بدون شک به سراغ پرینترهای لیزری بروید.
اگر برای شما سرعت چاپ یک موضوع مهم است بدون شک باید به سراغ پرینترهای لیزری بروید. درست است که سرعت پرینترهای جوهری طی چند سال اخیر بیشتر شده است اما هنوز هم اگر دو مدل همقیمت را مقایسه کنیم پرینتر لیزری سرعت بسیار بهتری دارد. پس اگر با توجه به این موضوع برتری با پرینترهای لیزری خواهد بود.
اگر اولویت شما چاپ متون است هر دو پرینتر عملکرد بسیار خوبی دارند اما اگر میخواهید تصاویر رنگی چاپ کنید بدون شک پرینتر جوهر افشان عملکرد بهتری دارد و رنگها در این نوع پرینتر بسیار دقیقتر ترکیب میشوند. این موضوع کاملا منطقی به نظر میرسد و ترکیب رنگها نتیجه دقیقتری نسبت به ترکیب پودرها خواهد داشت. پس اگر کیفیت چاپ بسیار خوبی میخواهید به سراغ مدلهای میانی یا بالارده پرینترهای جوهر افشان بروید.
در این مطلب به طور کامل با کارتریج، وظیفه و نحوه عملکرد آن آشنا شدیم و حالا میدانیم این قطعه تا چه حد مهم و حیاتی است.
کارتریج چه مدلهایی دارد؟ کارتریج در دو نوع جوهری و تونر در دسترس قرار دارد. کارتریج جوهری مخصوص پرینتر جوهر افشان و تونر مخصوص پرینتر لیزری است.
کارتریج جوهر افشان بهصرفهتر است یا کارتریج تونر؟ در ابتدای خرید قیمت کارتریج جوهری حدود نصف کارتریج تونر است اما در نهایت به دلیل چاپ بسیار بالاتر تونر، هزینه چاپ پرینتر لیزری حدود 2.5 برابر بهتر از پرینتر جوهر افشان میشود.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها