داغ ترین ها :
مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

این روزها نام دو شرکت شیائومی و ریلمی را بیشتر از هر زمان دیگری می‌شنویم. به همین دلیل تصمیم گرفتیم به مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 بپردازیم. در مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 هم سعی کردیم به تمام ویژگی‌های این دو رابط کاربری اشاره کنیم و آن‌ها را با هم مقایسه کنیم.

شیائومی را می‌توان یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده‌ی گوشی هوشمند دانست که علاوه بر بازار خانگی توانسته در بازار کشورهای مختلف نیز به موفقیت‌های گسترده‌ای دست یابد. در حال حاضر شیائومی در رده‌های مختلف سخت‌افزاری، محصولاتی پرفروش را به بازار عرضه کرده و حتی در نظر دارد گستره‌ی فعالیت خود را افزایش دهد.

در این بین به شرکت‌های نوظهور نیز می‌توان اشاره کرد که پس از افت چشمگیر هواوی، می‌خواهند از فضای ایجاد شده برای رشد بیشتر استفاده کنند و سهم خود از بازار گوشی‌های هوشمند را افزایش دهند. در میان این شرکت‌ها ریلمی موقعیت بهتری دارد.

ریلمی سیاستی در پیش گرفته که می‌توان آن را ترکیبی از برنامه‌های هواوی و شیائومی دانست. سیاست شیائومی به این صورت بود که گوشی‌های هوشمندی با سخت‌افزار درخور توجه، اما قیمتی رقابتی نسبت به محصولات شرکت‌های دیگر عرضه کند.

سیاست هواوی نیز به این صورت بود که توجه ویژه‌ای به طراحی ظاهری محصولات در کنار مولفه‌های دیگر داشته باشد؛ به این صورت که محصولات میان‌رده‌ی هواوی از طراحی ظاهری به مراتب زیباتر و با کیفیت‌تری نسبت به محصولات بالارده‌ی شرکت‌های دیگر برخوردار بودند.

ریلمی از هر دو سیاست و تجربیات هواوی و شیائومی استفاده کرد؛ به این صورت که گوشی‌های هوشمندی بسازد که مشخصات درخور توجه دارند و از طراحی زیبایی برخوردار هستند، اما قیمت رقابتی دارند و محصولاتی مقرون به صرفه محسوب می‌شوند.

با این حال، ویژگی‌های یک گوشی هوشمند تنها به مشخصات سخت‌افزاری یا طراحی ظاهری خلاصه نمی‌شود و مولفه‌های مهم دیگری نیز وجود دارد که می‌توان به نرم‌افزار و رابط کاربری اشاره کرد. هر یک از دو شرکت شیائومی و ریلمی دارای رابط کاربری انحصاری خود هستند که مبتنی بر سیستم‌عامل اندروید توسعه می‌یابد.

در حالی که شیائومی رابط کاربری MIUI 12.5 را هم‌اکنون در اختیار علاقه‌مندان قرار داده است، دارندگان محصولات ریلمی به رابط کاربری Realme UI 2 می‌توانند دسترسی داشته باشند. البته هر یک از این دو شرکت در حال کار روی نسخه‌ی بعدی رابط کاربریشان هستند که مبتنی بر اندروید ۱۲ خواهد بود.

در نظر داریم نسخه‌های فعلی رابط کاربری MIUI 12.5 و Realme UI 2 هستیم تا ببینیم کدامیک از دیگری بهتر است و ویژگی‌های متفاوتی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. به نظر شما برنده‌ی این رقابت کدام رابط کاربری خواهد بود؟ برای یافتن پاسخ این پرسش تا آخر مقاله مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 با ما همراه باشید.

فروشگاه تخصصی موبایل تکنولایف امکان خرید گوشی های ریلمی با گارانتی معتبر را برای شما فراهم کرده است:

گوشی Realme

 

مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 از نظر ظاهر

باید گفت که هردو رابط کاربری مبتنی بر اندروید ۱۱ توسعه یافته‌اند؛ بنابراین می‌توان شباهت فراوانی میان این دو رابط کاربری با نسخه‌ی خام اندروید ۱۱ یافت. البته باید گفت که رابط کاربری Realme UI  شبیه‌تر به نسخه‌ی اندروید خام است و شیائومی تلاش کرده تا MIUI 12.5 طراحی مستقل‌تری داشته باشد و به اصطلاح از زبان طراحی مخصوص به خود بهره ببرد.

ریلمی سیاست ساده‌ای در پیش گرفته است؛ به این صورت که بازار هدف خود را نوجوانان و جوانان در نظر گرفته است و می‌خواهد محصولاتی به بازار عرضه کند که نظر کاربران نوجوان و جوان را به خود جلب کند. به همین منظور، رابط کاربری Realme UI 2 از طراحی ظاهری بسیار ساده‌ای برخوردار است. البته این طراحی ساده سبب شده تا شاهد رابط کاربری با سرعت بسیار بالا باشیم که باعث می‌شود اپلیکشین‌ها به سرعت اجرا شوند و ناوبری در محیط رابط کاربری نیز بسیار نرم و روان باشد.

در طرف دیگر، رابط کاربری MIUI 12.5 قرار دارد که برای مخاطبین با سلیقه‌های مختلف طراحی شده است. تجربه‌ی دیرینه‌ی شیائومی در تولید گوشی‌های هوشمند را می‌توان در طراحی ظاهری رابط کاربری مشاهده کرد. شیائومی با رابط کاربری MIUI 12.5 کمی از طراحی نسخه‌ی خام اندروید فاصله گرفته و زبان طراحی اختصاصی خود را پیش گرفته است که می‌توان آن را در جای‌جای رابط کاربری مشاهده کرد.

 

 

مقایسه منوی کشویی رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

هر دو رابط کاربری از منوی کشویی برخوردار هستند که دسترسی سریع به بخش‌های مختلف گوشی هوشمند را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. این قابلیت‌ها می‌توانند بسته به نوع گوشی و ویژگی‌های سخت‌افزاری آن متفاوت باشند؛ برای مثال اگر دارنده‌ی هر یک از مدل‌های سری ریلمی ‌GT باشید، ویژگی به نام حالت GT در اختیارتان قرار می‌گیرد که قادر است توان پردازشی دستگاه را افزایش داده و اجازه می‌دهد محتوا روی نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی اجرا شود. چنین ویژگی سبب خواهد شد تا اجرای بازی‌ها در حالت GT با کیفیت به مراتب بهتری صورت گیرد.

باید گفت که منوی کشویی Realme UI 2 بسیار ساده‌تر از منوی کشویی MIUI 12.5 است و شیائومی با طراحی دقیق‌تر توانسته ویژگی‌های کاربردی‌تر را در دسترس سریع کاربر قرار دهد. از نظر شخصی‌سازی باید گفت که هر دو منو از امکانات مشابه برخوردار هستند و کاربر می‌تواند در بخش تنظیمات، ویژگی‌های دلخواه را در منو قرار داده یا ویژگی‌هایی با کاربرد کمتر را از منوی کشویی حذف کند.

آنچه باعث شده تا رابط کاربری ریلمی سرآمدتر باشد، امکان شخصی‌سازی گسترده‌ی آن است که البته در بخش شخصی‌سازی به آن اشاره‌ی بیشتری خواهیم کرد، اما در مقایسه‌ی منوی کشویی باید گفت که Realme UI 2 اجازه می‌دهد حتی شکل ظاهری آیکون‌های موجود در منوی کشویی را تغییر دهید.

مقایسه رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 از نظر میزان شخصی‌سازی

به بخشی آمده‌ایم که برتری کامل با رابط کاربری ریلمی است. در حالی که MIUI 12.5 از امکانات مختلفی برای شخصی‌سازی محیط رابط کاربری برخوردار است، اما Realme UI 2 اجازه می‌دهد تقریبا تمامی مولفه‌های موجود در محیط رابط کاربری را با توجه به سلیقه‌ی خود شخصی‌سازی کنید.

شخصی‌سازی در رابط کاربری MIUI 12.5

رابط کاربری گوشی های شیائومی به شما اجازه می‌دهد که از میان انبوهی از تم‌ها گزینه‌ی دلخواه خود را انتخاب کنید که می‌تواند شکل ظاهری رابط کاربری تا طراحی آیکون‌ها و حتی نام بخش‌های مختلف رابط کاربری را تغییر دهد. البته امکان تغییر والپیپر نیز وجود دارد تا از میان والپیپرهای ثابت و متحرک، گزینه‌ی ایده‌آل‌تان را برگزینید.

بخش جالبی که در اختیارتان قرار می‌گیرد، انتخاب سوپروالپیپر است؛ بخشی که ترکیبی از تصاویر متحرک برای بخش‌های مختلف است که شامل صفحه‌ی خانه و لاک اسکرین می‌شود. از امکانات دیگری که در بخش شخصی‌سازی مشاهده می‌شود، امکان تغییر صدای زنگ گوشی و اصوات مختلفی است که برای مولفه‌ها و امکانات رابط کاربری تعریف شده‌اند.

شخصی‌سازی در رابط کاربری Realme UI 2

در رابط کاربری Realme UI 2 به شما اجازه داده می‌شود که بخش‌های مختلف رابط کاربری را با توجه به سلیقه‌ی خود شخصی‌سازی کنید. از انتخاب تم گرفته تا والپیپر حتی تغییر فونت و طراحی ظاهری آیکون‌ها از ویژگی‌هایی هستند که رابط کاربری ریلمی در اختیارتان قرار می‌دهند.

شما می‌توانید آیکون‌های موجود در صفحه‌ی خانه یا آیکون‌های موجود در منوی کشویی را تغییر دهید یا انتخاب کنید که چه ویجتی در صفحه‌ی خانه مشاهده شود. رابط کاربری ریلمی حتی اجازه می‌دهد نوع رفتن به منوهای دیگر در صفحه‌ی خانه را نیز شخصی‌سازی کرده و انیمشنی متفاوت برای آن انتخاب کنید.

در صورتی که گوشی هوشمندی که دارید از صفحه‌ی همیشه روشن پشتیبانی کند در بخش تنظیمات می‌توانید گزینه‌ی صفحه‌نمایش همیشه روشن را انتخاب کرده و با توجه به سلیقه‌ی خود آن را شخصی‌سازی کنید. صفحه‌نمایش همیشه روشن اجازه می‌دهد بدون آنکه وارد منوی گوشی هوشمند شوید به برخی از اطلاعات مانند اعلانات، تماس ورودی، ساعت، تقویم و موارد دیگر دسترسی داشته باشید. در بخشی شخصی‌سازی نیز می‌توانید محتوای قابل نمایش را ویرایش کنید که شامل شکل ساعت، رنگ نوشته‌ها و انیمیشن‌ها می‌شود.

محصولی که در اختیارمان قرار دارد تا رابط کاربری Realme UI 2.0 را بررسی کنیم، ریلمی GT Master Edtion بود. گوشی هوشمند مدنظر از ویژگی اسکنر اثر انگشت استفاده می‌کند که با صفحه‌نمایش ادغام شده است. جالب است بدانید که رابط کاربری Realme UI 2.0 به شما اجازه خواهد داد تا انیمیشن تشخیص اثر انگشت را نیز شخصی‌سازی کنید.

برای بررسی رابط کاربری MIUI 12.5 به سراغ گوشی شیائومی 11T رفته‌ایم که از ویژگی صفحه‌نمایش همیشه روشن نیز برخوردار است. برخلاف رابط کاربری ریلمی که تمامی گزینه‌های شخصی‌سازی را در یک منو قرار داده است، برای دسترسی به تنظیمات صفحه‌نمایش همیشه روشن در رابط کاربری MIUI باید از بخش تنظیمات به بخش صفحه‌نمایش یا Display رفته و از انتهای صفحه، وارد تنظیمات صفحه‌نمایش همیشه روشن شوید.

در منویی که برایتان باز خواهد شد می‌توانید آنچه را که قابل نمایش در بخش صفحه‌نمایش همیشه روشن است، ویرایش کنید که شامل اعلانات، ساعت، تصویر پس‌زمینه و انیمیشن‌ها می‌شود. در این بخش، انتخابات جالبی پیش رویتان قرار دارد، اما باید گفت که ریلمی در تمامی بخش‌های شخصی‌سازی رابط کاربری عملکرد بهتری نسبت به شیائومی دارد.

مقایسه حالت تیره رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

هر دو رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 از حالت تیره یا Dark Mode پشتیبانی می‌کنند. در ابتدا باید گفت که حالت تیره می‌توانید با تغییر رنگ‌های روشن به تیره در محیط رابط کاربری به کاهش نور صفحه‌نمایش کمک کند. چنین ویژگی سبب خواهد شد تا مصرف باتری تا حد قابل توجهی کاهش یابد و همچنین چشمان کاربر در زمان کار با گوشی در محیطی با نور کم، آسیب به مراتب کمتری ببیند؛ به خصوص که اگر کاربر از دستگاه برای طولانی مدت استفاده می‌کند.

عملکرد حالت تیره در هر دو رابط کاربری تقریبا یکسان است، اما تفاوت جالبی وجود دارد. رابط کاربری ریلمی در این بخش نیز به کاربر اجازه می‌دهد که حالت تیره را شخصی‌سازی کند. شما به سه حالت دسترسی خواهید داشت که میزان تیره شدن رنگ‌ها در حالت تیره را کنترل می‌کنند.

 

 

مقایسه حالت گیم رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

هر دو رابط کاربری از بخشی حرفه‌ای برای اجرای بهتر بازی‌های اندرویدی برخوردار هستند. هدف اصلی این حالت، ارائه‌ی ویژگی‌ها و امکاناتی است که بازی‌های اندرویدی نه‌تنها نرم و روان‌تر اجرا شوند، بلکه کاربر به برخی از امکانات نیز مانند دسترسی سریع به پیام‌ها یا عدم نمایش اعلانات در زمان اجرای بازی‌ها برخوردار شود.

رابط کاربری شیائومی دارای حالتی به نام Game Turbo است. زمانی که بازی اندرویدی به صورت خودکار یا دستی به این بخش اضافه شد، رابط کاربری امکاناتی را در اختیارتان قرار می‌دهد که برای مثال در زمان اجرای بازی، فعالیت اپلیکیشن‌های غیرضروری متوقف شود تا منابع گوشی هوشمند به اجرای هرچه بهتر بازی اختصاص یابد.

حالت گیم توربو شیائومی miui 12.5

زمانی که بازی را اجرا کردید که توسط حالت Game Turbo شناسایی شده باشد، منویی در اختیارتان قرار می‌گیرد که از طریق این منو بتوانید به امکانات مختلفی دسترسی سریع داشته باشید. شما از طریق این منو می‌توانید نرخ فریم ریت و میزان درگیری پردازنده‌ها را مشاهده کنید و همچنین به اپلیکیشن‌هایی مانند پیام‌رسان‌ها دسترسی سریع داشته باشید. در منوی مدنظر امکان عدم نمایش اعلانات یا تماس‌های ورودی وجود دارد یا می‌توانید از گیم پلی خود ویدئو کلیپ یا اسکرین شات تهیه کنید.

حالت گیم اسپیسس در realme ui 2

همانطور که گفتیم چنین ویژگی در رابط کاربری ریلمی نیز وجود دارد که با نام ‌Game Space در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. ویژگی‌های ذکر شده در حالت گیم شیائومی در Game Space نیز مشاهده می‌شود، البته به دلیل آنکه ریلمی محصولات خود را برای قشر نوجوان و جوان عرضه می‌کند، تمرکز بیشتری روی ارائه‌ی تجربه‌ای ایده‌آل از اجرای بازی‌های اندرویدی دارد.

شما می‌توانید در حالت Game Space به صفحه‌ای دسترسی داشته باشید که بازی‌های موجود در حافظه در این بخش فهرست شده‌اند. البته به جای منوهای گیج‌کننده در رابط کاربری شیائومی، سه گزینه برایتان قرار گرفته تا نوع عملکرد دستگاه در زمان اجرای بازی‌ها را تنظیم کنید. این سه حالت، شامل موارد زیر می‌شوند:

Low power mode: اجرای بازی‌ها به حالتی باشد که نرم و روان اجرا شوند و مصرف باتری کاهش یابد.

Balanced Mode: تنظیمات روی حالت متوسط قرار می‌گیرد تا کاربر تجربه‌ی نسبی از بازی‌ها داشته باشند، اما فشار بیشتری به باتری وارد خواهد شد.

Pro Gamer Mode: بازی‌ها در بالاترین تنظیمات ممکن اجرا خواهند شد تا کاربر از تجربه‌ی بصری بازی لذت ببرد. انتخاب چنین حالتی به معنی تخلیه‌ی زودتر شارژ باتری خواهد بود.

زمانی که بازی‌های اندرویدی را اجرا کنید به منویی دسترسی می‌یابید که با ژست حرکتی از سمت چپ به راست می‌توان به آن دسترسی داشت. این منو نیز مانند آنچه در رابط کاربری شیائومی مشاهده کردیم، امکانات مختلفی را در اختیارتان قرار می‌دهد که شامل عدم نمایش اعلانات و تماس‌های ورودی یا دسترسی سریع به اپلیکیشن‌ها می‌شود.

همچنین امکان تنظیم میزان روشنایی تصویر و تنظیم حساسیت لمس صفحه‌نمایش وجود دارد. شما می‌توانید از این منو برای تهیه‌ی اسکرین شات، ضبط ویدئو از صفحه‌نمایش یا اتصال به شبکه نیز استفاده کنید یا حالت تمرکز بر بازی را انتخاب کنید.

 

 

مقایسه حالت مدیریت باتری رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2

حالت مدیریت باتری یکی از ویژگی‌هایی است که سیستم‌عامل اندروید به کاربران ارائه می‌دهد و شرکت‌های سازنده نیز این ویژگی را در رابط کاربری خود دست نخورده اضافه می‌کنند. البته باید گفت که برخی از شرکت‌ها تلاش می‌کنند ویژگی مدیریت باتری را بهینه سازند یا امکانات آن را با ویژگی‌هایی که محصولاتشان ارائه می‌دهند، همگام‌سازی کنند.

هر دو رابط کاربری ریلمی و شیائوم دارای حالت مدیریت باتری هستند. چنین حالتی اجازه می‌دهد زمانی که امکان شارژ گوشی هوشمند را نداشتید، انرژی باقیمانده در باتری را تا زمان دسترسی به شارژر ذخیره کنید یا حداقل مصرف آن را مدیریت کنید.

زمانی که ویژگی مدنظر را در هر یک از گوشی‌های هوشمند مجهز به رابط کاربری ریلمی یا شیائومی فعال کنید، امکاناتی مانند محدود شدن فعالیت اپلیکیشن‌ها، توقف فعالیت اپلیکیشن‌های غیرضروری در پس‌زمینه، غیرفعال شدن قابلیت‌هایی که انرژی بسیاری مصرف می‌کنند و موارد دیگر رخ می‌دهد.

در بررسی که داشتیم، بخش مدیریت مصرف باتری رابط کاربری Realme UI 2 از طراحی بهتری برخوردار بود و امکانات بیشتری را در اختیارمان قرار می‌داد که شامل مدت زمان باقی مانده از انرژی باتری با توجه به مصارف مختلف یا راهکارهای ممکن برای ذخیره‌ی بیشتر انرژی می‌شود.

کلام آخر

باید گفت که مقایسه‌ی رابط کاربری از مقایسه‌ی دو یا چند گوشی هوشمند سخت‌تر است؛ زیرا هر محصول از شرکت سازنده با اینکه رابط کاربری یکسانی دارد، اما به خاطر ویژگی‌های آن ممکن است از بخشی از ویژگی‌های رابط کاربری برخوردار نباشد یا ویژگی‌هایی داشته باشد که در سایر محصولات شرکت سازنده نمی‌توان یافت.

در مقایسه‌ی رابط کاربری MIUI 12.5 با Realme UI 2 از دو گوشی هوشمند ریلمی GT Master Edition و شیائومی 11T استفاده شد و تلاش کردیم با توجه به امکانات دو رابط کاربری، نقد منصفانه‌ای داشته باشیم. در مجموع می‌توان گفت ریلمی با وجود اینکه قدمت کمتری نسبت به شیائومی دارد، اما توانسته در طراحی رابط کاربری عملکرد بهتری داشته باشد.

درواقع امکانات شخصی‌سازی گسترده در کنار سادگی و کاربردی بودن مولفه‌های مختلف رابط کاربری سبب شده‌اند تا کار با رابط کاربری ریلمی به مراتب راحت‌تر از رابط کاربری شیائومی باشد. درواقع برای درک بهتر امکانات رابط کاربری Realme UI 2 به صرف زمان بسیار کمتری در مقایسه با MIUI 12.5 خواهید داشت.

از نظر پایداری نیز می‌توان گفت که رابط کاربری ریلمی توانسته پا به پای رابط کاربری شیائومی رقابت کند و عملکرد نرم و روانی را در اختیار کاربر قرار دهد. با این حال،‌ نظر آخر را به شما کاربران تکنولایف می‌سپاریم تا به ما و اعضای دیگر تکنولایف بگویید که از دیدگاه شما کدام رابط کاربری، گزینه‌ی بهتری است.

پرسش‌های متداول

در میان رابط کاربری Realme UI 2 و MIUI 12.5 کدامیک به نسخه‌ی خام اندروید نزدیک است؟ باید گفت که رابط کاربری ریلمی شباهت بیشتری به نسخه‌ی اندروید خام دارد، اما رابط کاربری شیائومی از زبان طراحی خاص خود برخوردار بوده و کمی با اندروید فاصله گرفته است.

رابط کاربری Realme UI 2 و MIUI 12.5 مبتنی بر کدام نسخه از اندروید هستند؟ هر دو رابط کاربری با توجه به اندروید 11 توسعه یافته‌اند.

تفاوت اصلی میان رابط کاربری Realme UI 2 و MIUI 12.5 در چیست؟ رابط کاربری Realme UI 2 از امکان شخصی‌سازی به مراتب بیشتری برخوردار است و طراحی ظاهری ساده‌تر و کاربردی‌تری دارد.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

2 نظر

  1. مهدی

    سلام خسته نباشید
    میخواستم بدونم موقع بستن برنامه در پس زمینه ریلمی مثل شیائومی اون ضربدر بستن رو هم داره که تمام برنامه هارو می‌بنده که وی پی ان هم قطع می‌کنه
    من می‌خوام ریلمی بگیرم این موضوع برام خیلی مهمه
    اگه میشه جواب بدید مرسی

    1. احسان نیک پی

      پاسخ به مهدی

      سلام بله گزینه Close all داره
اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/%d9%85%d9%82%d8%a7%db%8c%d8%b3%d9%87-%d8%b1%d8%a7%d8%a8%d8%b7-%da%a9%d8%a7%d8%b1%d8%a8%d8%b1%db%8c-miui-12-5-%d8%a8%d8%a7-realme-ui-2/
ads
ads