این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
یک خریدار گوشی قبل از هرچیزی باید بداند که آیا به یک گوشی میانرده قانع است یا میخواهد یک گوشی پرچمدار تهیه کند؟ درواقع، این یک دوراهی اساسی است که بیشتر خریداران آن را تجربه کردهاند! سوال اصلی آن است که تفاوت گوشی های میان رده و پرچمدار در چیست؟ چگونه بفهمیم که کدام یک از آنها ارزش خرید دارند؟ در این مطلب مقایسه گوشی از تحریریه تکنولایف، پاسخ این سوالها را دریافت خواهید کرد.
فراز و نشیبهای موجود در بازار گوشی در سالهای اخیر، توانسته بسیاری از کمپانیهای بزرگ و موفق همچون سونی و نوکیا را به زمین بزند. بهطوریکه فقط تعداد انگشت شماری از این کمپانیها، مانند سامسونگ کرهای و اپل آمریکایی، موفق شدند در این بازار دوام بیاورند و جان سالم به در ببرند.
بعدها، کمپانیهای چینی، با خلاقیت و نوآوری، گوشیهای با کیفیت و ارزان قیمت خود را وارد بازار کردند که با استقبال زیادی همراه شد. این گوشیهای مقرون بهصرفه و رضایت بخش، همان گوشیهای میانرده نام دارند که پس از ورود به بازار، توانستند گوشیهای پرچمدار و گران قیمت را کنار زده و آنها را از چشم افراد بیاندازند. بهترین گوشی های میان رده حال حاضر بازار را قبلا در مقاله ای مفصل معرفی کردهایم.
هنگام خرید گوشی حتما از خودتان بپرسید که آیا امکانات و قابلیتهای موجود در گوشیهای پرچمدار برای استفاده شما ضروری و حیاتی هستند یا خیر؟ قطعا امکانات موجود در پرچمداران بسیار جذاب و وسوسه کننده است. اما فقط افرادی میتوانند از این گوشیها به صورت تمام و کمال بهره ببرند که کاملا به قابلیتها و پتانسیلهای موجود در آنها مسلط بوده یا برای انجام کارهای سنگین، به قابلیتهای قدرتمندی که در این مدل گوشیها وجود دارد نیاز داشته باشند. به این افراد، در صورت داشتن توانایی مالی، گوشیهای پرچمدار را پیشنهاد میکنیم.
اگر شما جزء این افراد نیستید، نیازی نیست که حتما یک گوشی پرچمدار تهیه کنید. البته، در صورتی که مشکل مالی ندارید، میتوانید آنها را خریداری کنید، اما احتمالا استفاده شما از این گوشیها در حد مدلهای میانرده خواهد بود. به بیان دیگر، شما هزینه زیادی برای گوشیهای پرچمدار و امکانات موجود در آن میپردازید، اما متاسفانه از قابلیتهایی که در آن وجود دارد استفاده لازم را نمیبرید.
در کمال صداقت، اگر ما الان در سال 2017 بودیم، بی شک، به شما حق میدادم که انتخابتان 100% یکی از مدلهای پرچمدار باشد! اما چرا؟ به ادامه این مطلب دقت کنید تا دلیل این موضوع را دریابید.
واضح است که در سالهای گذشته، گوشیهای میانرده بههیچ وجه قابل مقایسه با پرچمداران نبودند. گوشیهای میانرده در گذشته اختلافات فاحشی با پرچمداران داشتند که این موضوع باعث میشد تا افراد انتخابی جز مدلهای پرچمدار نداشته باشند.
اما امروزه، با افزایش کیفیت گوشیهای میانرده، بهطور قطع میتوان گفت که تفاوت چندانی میان این گوشیها و گوشیهای پرچمدار وجود ندارد و درواقع، این تفاوت به کمترین حد خود رسیده است. علاوه بر کیفیت که یکی از دلایل روی آوردن افراد به گوشیهای میانرده است، قیمت نیز در این پدیده تاثیر بهسزایی دارد. از آنجا که قیمت گوشیهای پرچمدار روزبهروز افزایش مییابد، بهطور پیوسته بر طرفداران گوشیهای میان رده افزوده میشود.
برای مثال، در سال 2017 یکی از گوشیهای میان رده که از کمپانی سامسونگ وارد بازار شد، گلکسی J5 بود. این گوشی با حاشیه بسیار ضخیم در دور نمایشگر و تنها یک دوربین اصلی، بسیار ضعیف عمل کرد و نتوانست رضایت کاربران را جلب کند. علاوه بر دوربین و حاشیه دور نمایشگر، این مدل گوشی با رم 2 گیگابایتی و پردازنده ضعیف، بهسختی میتوانست نیازهای روزمره کاربران عادی را برطرف کند و امکانات کمی داشت.
بیشتر بخوانید: مقایسه گوشی های پرچمدار از برندهای شیائومی، سامسونگ و اپل
اما در همان سال 2017، پرچمدار نوت 8 با حاشیه باریک در اطراف نمایشگر، پردازنده 10 نانومتری، رم 6 گیگابایی، دوربین دوگانه و قلم استایلوس روانه بازار شد و توجه همگان را به خود جلب کرد. پرچمدار نوت 8 نسبت به گلکسی J5 که از میان ردهها بود، کاملا برتر و قوی تر بود اما چرا؟ آیا اگر گلکسی J5 امکانات بیشتری داشت این برتری کمتر به چشم نمیآمد؟ به بیان سادهتر، برتری پرچمدار نوت 8، فقط بخاطر وجود امکانات بیشتر و طراحی زیباترش نبود؛ بلکه چون گلکسی J5 بهعنوان یک مدل گوشی میان رده، امکانات کافی برای رفع نیازهای یک کاربر عادی را نداشت؛ بنابراین نمیتوانست با پرچمداران رقابت کند.
این درحالی است که امروزه شرایط کاملا عوض شده و گوشیهای میانرده بسیار مورد توجه خریداران قرار گرفتهاند. البته، بیان این موضوعات اصلا به این معنا نیست که پرچمداران دیگر حرفی برای گفتن ندارند. افرادی که به دنبال بهترین ویژگیهای موجود، نوآوریهای بیشتر و منحصربهفرد بودن هستند، میتوانند از میان پرچمداران، دست به انتخاب تلفن همراه مورد پسند خود بزنند. اما آیا امکانات خاص گوشیهای پرچمدار در زندگی روزمره کاربران عادی واقعا تفاوتی ایجاد میکند؟
خوشبختانه، در بازار فعلی، گوشیهای میان رده از نظر طراحی، سخت افزار، دوربین و باتری کیفیت بسیار بالایی دارند؛ درنتیجه، افراد بهراحتی و بدون هیچگونه مشکلی میتوانند نیازهای عادی خود را رفع کنند. با گوشیهای میان رده جدید، کاربران، دیگر برای استفادههای عادی و روزانه، به سخت افزار قدرتمندتر یا صفحه نمایش با کیفیتتر و دوربین بهتر نیاز نخواهند داشت.
بهطور کلی، میانردههای جدید، به قدری با کیفیت هستند که حتی با پرچمداران از نظر طراحی و سخت افزار برابری میکنند. با اطمینان میتوان گفت که سنگینترین بازیها و برنامههایی که ممکن است شما به استفاده از آنها علاقهمند باشید، بر روی گوشیهای میانرده جدید قابل اجرا هستند. در حال حاضر، هیچ بازی و برنامهای وجود ندارد که گوشیهای میان رده جدید نتوانند آن را اجرا کنند. در نتیجه، هیچ ضرورتی وجود ندارد که برای رسیدن به نیازهای خود هزینه بیشتری صرف کنید تا گوشیهایی با آپشنهای متنوع و سخت افزار فوق قوی داشته باشید.
باتری یک اولویت به خصوص برای کسانی است که ساعت های زیادی به طور پیوسته با گوشی کار میکنند. اما بهترین گوشی از نظر باتری کدام است؟!
درادامه تفاوتهای گوشی های میان رده و پرچمدار را آوردهایم تا شما بتوانید تصمیم بگیرید که کدام گروه از گوشیها انتخاب مناسبتری برایتان هستند.
گوشیهای میان رده جدید، دیگر مانند گذشته، طراحیهای قدیمی و کسل کننده ندارند. در این زمینه، کمپانیها جسورانه عمل کرده و با خلاقیت، طرحهای جدید که نزدیک به طراحی گوشیهای بالارده و پرچمدار هستند را برای گوشیهای میانرده استفاده میکنند. درنتیجه، طراحیهای لوکس مدلهای پرچمدار، در گوشیهای میانرده نیز استفاده میشود. تنها تفاوت در زمینه طراحی، مربوط به نوع موادی است که در ساخت گوشیها به کار میرود.
استفاده از لنزهای باکیفیت در گوشیهای میان رده به پدیدهای عادی تبدیل شده است. هرچند که قدرت زوم در گوشیهای پرچمدار بسیار زیاد است و هنوز هم پرچمداران بهترین عکسها را ثبت میکنند، اما کیفیت دوربینهای گوشیهای میانرده به قدری افزایش پیدا کرده که تفاوت عکسهای ثبت شده توسط پرچمداران و میانرده ها کمتر از گذشته میشود.
گوشیهای میان رده با قیمت مناسب، دوربینهای با کیفیتی دارند. برای مثال، شیائومی نوت 10 مجهز به دوربین 108مگاپیکسلی است و روی هم رفته پنج دوربین دارد. به عنوان مثالی دیگر میتوان به ریلمی X2 pro مجهز به دوربین 64 مگاپیکسلی اشاره کرد. این گوشیها که از مدلهای میانرده هستند، با دوربینهای باکیفیت و قیمتهای مناسب روانه بازار شدند.
بیشتر بخوانید: انواع دوربین موبایل و تفاوت های آنها
به علاوه، با کمک فناوری ترکیب پیکسلها و استفاده از سنسورهای مبتنی بر رزولوشن بالا، حالا دیگر گوشیهای میان رده نیز میتوانند در محیطهای کم نور، عکسهای فوق العاده ثبت کنند.
درنهایت، میتوان گفت که دوربین گوشیهای میان رده از از لحاظ ویژگیهایی مانند ثبت جزئیات، دقت رنگها و عملکرد در محیطهای کم نور، به طور پیوسته درحال پیشرفت است.
یکی از دلایلی که در سالهای اخیر باعث افزایش کیفیت و همچنین محبوبیت گوشیهای میانرده شده است، بهبود کیفیت تراشههایی است که در این مدل گوشیها استفاده میشود. کمپانیهای مدیاتک، کوالکام و سامسونگ، برای تراشههای مورد استفاده در گوشیهای میان رده، دیگر از هستهای ضعیف A53 و A55 استفاده نمیکنند؛ در عوض از هستههایی مانند Cortex-A76 و حتی A77 استفاده میکنند که درواقع، همان بخشهایی هستند که در پردازندهی پرچمداران نیز وجود دارند.
بهبود کیفیت تراشههای مدلهای میان رده، باعث شده تا بسیاری از قابلیتهایی که مختص گوشیهای پرچمدار بوده، به گوشیهای میان رده و ارزان قیمت راه پیدا کند. از میان این قابلیتها میتوان به ضبط ویدئوهای 4K، پشتیبانی از نمایشگرهایی با رزولوشن بالا، استفاده از جدیدترین فناوریهای مربوط به وای فای، بلوتوث و اتصال سریع LTE و همچنین تعبیه چندین دوربین با رزولوشن بالا اشاره کرد.
اکنون در سال 2021، گوشیهای میان رده مجهز به تراشههایی همچون تراشههای اسنپ دراگون 765G، اگزینوس 980 و Deminsity800 هستند که امکان استفاده از اینترنت 5G را برای افراد فراهم میکنند.
پردازنده یکی از تفاوت های اصلی گوشی پرچمدار و میانرده است. بهترین پردازنده موبایل 2021 را در مقاله ای مجزا به شما معرفی کرده ایم.
در گذشته، فقط گوشیهای پرچمدار بودند که از باتریهایی با ظرفیت بالا استفاده میکردند؛ اما امروزه، گوشیهای میانرده نیز مجهز به باتریهایی با ظرفیت بالا هستند. حتی ممکن است که در گوشیهای میانرده از باتریهایی با ظرفیت بالاتر نسبت به باتریهای موجود در پرچمداران استفاده شود.
به طور مثال، گلکسی S20 که یک مدل پرچمدار شناخته میشود، دارای یک باتری 4000 میلیآمپر ساعتی است؛ در حالی که گوشی میانرده شیائومی Redmi Note 9S یک باتری 5020 میلیآمپر ساعتی دارد.
با بررسیهای صورت گرفته، جای هیچگونه تردیدی نیست که گوشیهای میان رده از نظر نمایشگر، دوربین، باتری و سخت افزار در سطح کیفی بسیار بالایی قرار دارند و بهراحتی تمام نیازهای روزانه کاربران را برطرف میکنند. از طرفی گوشی های پرچمدار از امکانات بسیار جذابی برخوردار هستند. البته این امکانات برای بیشتر افراد غیرضروری است، زیرا کاربران عادی از این قابلیتها استفاده چندانی نمیکنند. بااین حال به افرادی که به صورت حرفهای از گوشی همراه برای انجام کارهای سنگین استفاده میکنند، خرید مدلهای پرچمدار پیشنهاد میشود.
اکنون بعد از خواندن تفاوت گوشیهای میان رده و پرچمدار، برای ما بنویسید که به نظر شما کدام یک از آنها ارزش خرید دارند؟ بعد از تصمیمگیری میتوانید از فروشگاه اینترنتی تکنولایف قیمت گوشی را بررسی کرده و موبایل مورد نظر خود را تهیه کنید.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
مهران
با سلام و احترام
در خصوص گوشی موبایل میان رده و پرچم دار صحبت فرمودید و تشکر فراوان دارم اما اینکه مطالب را بسیار توضیح دادید طوری که با خواندن چندین بار نیز نمیتوان تفاوت اصلی بین این دو در نظر گرفت.
هادی مشتاقی
بنظرم گوشی میان رده انتخاب خیلی خوبی خواهد بود .. اکثر افراد ، شاید حدود هشتاد درصد ، فقط بخاطر اسم گوشی ها و معروف بودنش ، گوشی رو میخرند بدون اینکه استفاده خاصی از اون بکنند .
ممنون از مجموعه تکنو لایف
احسان نیک پی
فرج الله باهوطرودی
دم کمپانیهای شیائومی چینی گرم که شاخ پرچمداران گران قیمت وغیرضروری راشکستند
رهگذر
بعضیها با گوشی کلاس میزارید هرچند استفاده چندانی هم ندارند تنها به این دلیل دنبال پرچمدارمیرن، بعضیها واقعا احساس نیاز میکنن خب براشون ارزش خرید داره، اما برای افرادی امثال من که توان خرید محدودتری دارن ترجیحا گوشی های میان رده با امکانات مشابه پرجمدار رو هدف قرار میدن و خب یهسری هم تنها از موبایل تماس واتساپ و… رو میخوان به گوشیهای ارزان که تنها اسم اسمارت فون رو یدک میکشند بسنده میکنن، در کل علایق و سلایق متفاوتند، مهم اینجاست که سازندگان با هوشیاری همه سلایق رو درک کردن و گوشیهای متفاوتی را ارایه داده اند، با تشکر از شما
داود
عالی بود و منطقی ممنون
مجید نوردوست