این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
بیش از ۲ سال است که درگیر ویروس کرونا هستیم و این ذره بسیار کوچک زندگی عادی ما انسانها را مختل کرده است. اما جالب است بدانید که در دنیای کامپیوترها نیز دقیقا ویروس وجود دارد و میتواند به راحتی سیستمهای ما را بیمار و خراب کند. اما آیا شما با این ویروسهای کامپیوتری آشنایی دارید؟ آیا میدانید برای جلوگیری از آلوده شدن لپ تاپ یا کامپیوتر خود باید چه کارهایی انجام دهید؟ آیا میدانید پس از آلوده شدن به ویروس چه راه حلی وجود دارد؟ در ادامه همراه تکنولایف باشید تا این موارد را برای شما شرح دهیم.
جدیدترین گوشی های موبایل را با آفرهای ویژه تکنولایف تهیه کنید: قیمت گوشی
ویروس کامپیوتری در واقع یک کد مخرب است که از سیستمی به سیستم دیگر منتقل میشود و میتواند به بخشهای مختلف آسیب برساند و یا دیتاهای مختلف را مورد هدف قرار دهد.
ویروسهای کامپیوتر نیز دقیقا مانند ویروسهای دنیای واقعی به میزبان برای انتقال نیاز دارند، یعنی یک ویروس کامپیوتری برای این که بتواند بقا پیدا کند نیاز دارد که از سیستمی به سیستم دیگر منتقل شود و کامپیوترهای بیشتری را درگیر کند. جالب است بدانید که ویروسهای کامپیوتری میتوانند خود را مجددا تولید کنند و خود را به یک سیستم دیگر انتقال بدهند.
ویروسهای کامپیوتری از طریق متصل شدن به برنامهها و فایلهای مختلف از سیستمی به سیستم دیگر منتقل میشوند و سپس در سیستم میزبان نسخه دیگری از خود تولید کرده و مجدد آن را به یک کامپیوتر یا لپ تاپ دیگر منتقل میکنند و این روند به همین شکل ادامه پیدا میکند.
آنتی ویروس آندروید نیاز دارید:
بهترین آنتی ویروس برای گوشی سامسونگ
زمانی که ویروس به یک فایل یا برنامه متصل میشود بهطورکلی بدون فعالیت و خاموش میماند تا زمانی که شرایط باعث شود دستگاه کد را یکبار اجرا کند. در واقع برای این که ویروس کامپیوتری بتواند شما را آلوده کند باید حتماً برنامه متصل شده به آن را اجرا کرده یا فایل متصل شده به آن را باز کنید.
این بهطورکلی یعنی یک ویروس میتواند برای مدت زمانی بهصورت خاموش و بدون علائم به روی کامپیوتر شما وجود داشته باشد و شما از وجود آن بیخبر باشید. البته بهمحض این که ویروس کامپیوتر شما را درگیر کرد میتواند دیگر کامپیوترها در همان شبکه اینترنت را نیز آلوده کند.
ویروس کامپیوتری میتواند رمزها و اطلاعات مهم شما را به دست بیاورد، رمز اکانتهای مختلف شما را استخراج کند، فایلها را دستکاری کرده و از بین ببرد، مخاطبین ایمیلهای شما را اسپم کند و در نهایت کنترل سیستم شما را به دست بگیرد و در صورت نیاز هر کاری را انجام دهد.
این ویروسها گاهی اوقات میتوانند اطلاعات موجود روی هارد دیسک لپتاپ یا سیستم شما را نیز از بین ببرند و کل اطلاعات سیستم را حذف کنند. به همین دلیل است که باید خطر ویروسهای کامپیوتری را جدی بگیرید و با انجام دستهای از کارها احتمال آلوده شدن سیستم خود را کاهش دهید.
در جهان امروز همه چیز بر پایه اتصال سیستمها به یکدیگر است و همین اتصال باعث میشود لپتاپها و کامپیوترها بیشتر در معرض آلوده شدن با ویروسها قرار بگیرند. ویروسها میتوانند از طریق اتصال به پیامهای متنی و ایمیلها، دانلود فایلهای اینترنتی و لینکهای اسکم در شبکههای اجتماعی به سیستم شما منتقل شوند.
بهطورکلی ویروسها میتوانند به فایلهای مختلف از جمله عکس، ویدئو، گیف، متن و هر نوع فایل دیگری متصل شوند و به کامپیوتر شما راه پیدا کنند. برای جلوگیری از آلوده شدن سیستم بسیار مهم است که در حین دانلود فایلهای مختلف از فضای اینترنت، وبگردی، بازه کردن لینکهای مختلف و فایلهای متصل شده به ایمیلها احتیاط بیشتری به خرج دهید.
در واقع دانلود فایل از سایتی که هیچ شناختی از آن ندارید کار چندان مطمئنی نیست و میتواند سیستم شما را به ویروسهای کامپیوتری آلوده کند.
چطور مصرف اینترنت خود را کاهش دهیم؟
کاهش مصرف اینترنت
یک کامپیوتر آلوده به ویروس میتواند علائم متفاوتی داشته باشد، اما بهطورکلی رایجترین علائم آلوده شدن کامپیوتر به ویروس موارد زیر هستند:
همه ویروسهای کامپیوتر خیلی خطرناک نیستند و بخشی از آنها برای هدف تبلیغات به وجود آمدهاند. بگذارید موضوع را به این شکل توضیح دهیم که یک اپلیکیشن برای افزایش تعداد دفعات دانلود خود میتواند ویروسی درست کرده و آن را بین کامپیوترها پخش کند.
فرض کنید این ویروس تنها کاری که انجام میدهد نصب همان برنامه به خصوص به روی سیستم شما باشد و از این طریق تعداد دفعات دانلود آن برنامه به خصوص بیشتر شود. یا مثلا تصور کنید یک سایت برای افزایش بازدید ویروسی به وجود میآورد که با سیستمهای مختلف آن سایت را باز کند و این کار را به دفعات مختلف انجام دهد.
این ویروسهایی این چنینی معمولا آسیبهای جدی به سیستم شما وارد نمیکنند اما مشکل اینجاست که قطعا برای شما مزاحمت ایجاد میکنند و گاهی احساس میکنید کنترل لپ تاپ دیگر در دست شما نیست و به همین دلیل است که باید از ورود هر نوع ویروسی به سیستم خود جلوگیری کنید.
آموزش تشخیص ویروسی شدن گوشی:
چگونه بفهمیم گوشی ویروسی شده است؟
در این بخش ویروسهای مختلف را به شما معرفی میکنیم تا بهتر بتوانید آنها را شناسایی کنید و بهتر از مشکلات سیستم خود آگاه شوید.
شاید نیاز داشته باشید:
حل مشکل قفل شدن تاچ پد لپ تاپ
ویروس چرنوبیل یک ویروس کامپیوتری با قدرت انتقال بسیار بالا است که از طریق اجرای یک فایل آلوده به سیستم شما منتقل میشود. در واقع اگر این ویروس به روی سیستم شما باشد با اجرای هر فایل ویروس به فایل باز شده منتقل میشود و در مدتزمان کمی کل سیستم شما را در بر میگیرد.
ویروس چرنوبیل اولین ویروس شناخته شدهای است که میتواند به سختافزار سیستم شما نیز آسیب برساند و پا را از ایجاد مشکلات نرمافزاری فراتر بگذارد. این ویروس در صورت فعالشدن تلاش میکند تا فایلهای هارد دیسک شما را به طور کامل حذف کند و همچنین سیستم BIOS را از نو بازنویسی کند.
جالب است بدانید که ویروس چرنوبیل این قدرت را دارد که از اجرا شدن آنتی ویروس سیستم شما جلوگیری کرده و بقای خود را حفظ کند. این ویروس برای اولینبار در اوایل سال ۱۹۹۸ میلادی شناسایی شد اما برای اولینبار در سیزدهمین سالگرد فاجعه اتمی چرنوبیل در ۲۶ آوریل ۱۹۹۹ فعال شد.
بدترین و خطرناکترین ویروس کامپیوتری جهان Mydoom نام دارد و در سال ۲۰۰۴ توانست نزدیک به ۳۸ میلیارد دلار خسارت وارد کند. اگر تورم را نیز در نظر بگیریم این مبلغ حدود ۵۲ میلیارد دلار است. قطعا از حجم خسارت مالی وارده توسط این ویروس میتوانید به خطرناک بودن و فراگیری آن پی ببرید.
این ویروس همچنین به نام Novarg نیز شناخته میشود و با ارسال ایمیلهای انبوه در جهان پخش شد. جالب است که در دوره زمانی پخش این ویروس ۲۵ درصد ایمیلهای ارسالی جهان به این ویروس اختصاص یافته بوده و به همین دلیل هم توانست به سرعت به تمام نقاط جهان راه پیدا کند و سیستمهای مختلفی را در بر بگیرد.
ممکن است مفاهیمی تحت عنوان ویروس های کامپیوتری نسل سوم و ویروسی کامپیوتری در جدول به گوشتان خورده باشد یا در مورد آنها سوال داشته باشید. شما میتوانید فایل PDF انواع ویروس های کامپیوتری را مطالعه کرده و یا از طریق این لینک به تاریخچه ویروس های کامپیوتری دست پیدا کنید.
روش های حل متداول ترین مشکلات هارد اکسترنال:
چرا هارد اکسترنال بالا نمیاد
خطرناک ترین ویروس کامپیوتری جهان کدام است؟ بدترین و خطرناکترین ویروس کامپیوتری جهان Mydoom نام دارد و در سال ۲۰۰۴ توانست نزدیک به ۳۸ میلیارد دلار خسارت وارد کند. اگر تورم را نیز در نظر بگیریم این مبلغ حدود ۵۲ میلیارد دلار است. قطعا از حجم خسارت مالی وارده توسط این ویروس میتوانید به خطرناک بودن و فراگیری آن پی ببرید.
چگونه یک ویروس کامپیوتری منتقل میشود؟ در جهان امروز همه چیز بر پایه اتصال سیستمها به یکدیگر است و همین اتصال باعث میشود لپ تاپها و کامپیوترها بیشتر در معرض آلوده شدن با ویروسها قرار بگیرند. ویروسها میتوانند از طریق اتصال به پیامهای متنی و ایمیلها، دانلود فایلهای اینترنتی و لینکهای اسکم در شبکههای اجتماعی به سیستم شما منتقل شوند.
ویروس کامپیوتر چیست؟ ویروس کامپیوتری در واقع یک کد مخرب است که از سیستمی به سیستم دیگر منتقل میشود و میتواند به بخشهای مختلف آسیب برساند یا دیتاهای مختلف را مورد هدف قرار دهد. ویروسهای کامپیوتر نیز دقیقا مانند ویروسهای دنیای واقعی به میزبان برای انتقال نیاز دارند، یعنی یک ویروس کامپیوتری برای این که بتواند بقا پیدا کند نیاز دارد که از سیستمی به سیستم دیگر منتقل شود و کامپیوترهای بیشتری را درگیر کند. جالب است بدانید که ویروسهای کامپیوتری میتوانند خود را مجددا تولید کنند و به یک سیستم دیگر انتقال بدهند.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
احمدعلی آسیابانی
باسلام
لطفا راه حل هم بفرمایید.
باتشکر
علی
درود بر شما.مدتیه که فایل های تصویری،ویدئو ها،فیلم و عکس هایی که داخل هارد کامپیوتر یا هارد اکسترنال دارم افت کیفیت شدید پیدا کردند بدون اینکه از حجم اولیه ویدئو کم شده باشه.متوجه علت این مشکل نمیشم.میشه راهنمایی کنید؟
نمیدونم مشکل از ویروس هست یا خیر اما ویندوز عوض کردم و انتی ویروس سیمانتک رایگان نصب کردم اما حتی بعد از نصب مجدد ویندوز،سرعت سیستم به شدت اومده پایین و همچنان مشکل افت کیفیت را دارم
احسان نیک پی
Mahan
یه سوال اگه بخوایم آنتی ویروس روشن کنیم و بعد وارد برنامه ویروسی مثل تورجان یا sonic exeبشیم امکان داره که آنتی ویروس جلوی اونا بگیره؟
پریا حسنزاده
طاها
سلام من سیستمم و وقتی روشن میکنم بعد از چند ثانیه سریع خاموش میشه میخواستم بدونم این ویروس به فایل های سیستم آسیبی وارد کرده یا نه
احسان نیک پی
سامان
با سلام سیستم بنده به محض روشن شدن خاموش میشه دوباره روشن میشه به وقتایی یک ربع ۲۰ دقیقه کار میکنه باز خاموش روشن میشه همش پاور تمامی قطعات کامل چک شده مشکلی ندارند ایا ممکنه ویروس باشه من حتی هارد رو هم جدا کردم بدپن هارد هم سیستم به همین شکله واقعا نمیدونم باید چیکار کنم !!
احسان نیک پی
M.Reza
سلام یه سوال داشتم
داخل کامپیوترم وقتی می خوام فایلی رو اجرا کنم ارور می ده
مثلا فایل mp3 داخل پسوندش یه همچین چیزی هست mp3.jyos
تقریبا همه فایل ها این پسوند رو دارن.
خواستم بدون با آنتی ویروس مشکلم حل می شه یا باید کامل ویندوز عوض کنم.
ممنون اگر جواب بدید.
S
احسان نیک پی
M
احسان نیک پی
ALi
خیلی ممنون بابت اطلاعات مفیدتون
احسان نیک پی
امیر حسین
سلام
دست تون درد نکنه بابت مطالب کاربردی و مفید تون
یه سئوال داشتم
آیا ممکنه که لپ تاپ رو آن لاین ویروس یابی کرد؟
ممنون میشم پاسخ بدید
موفق باشید
امیرحسین کنزق