داغ ترین ها :
رندرینگ چیست؟ آشنایی با مفهوم رندرینگ به بیانی ساده!

رندرینگ چیست؟ آشنایی با مفهوم رندرینگ به بیانی ساده!

چند بار تا به حال کلمه رندرینگ به گوشتان خورده است؟ آیا دوست و آشنای معمار یا طراح مدل‌های مختلف صنعتی و گرافیکی دارید؟ در حقیقت کلماتی از همین دست مانند لپ تاپ رندینگ و سیستم رندرینگ بیشتر روی زبان افرادی می‌چرخد که به دلیل رشته تحصیلی و حرفه‌اشان با این فعالیت روزهای خود را شب می‌کنند. اگر شما هم نمی‌دانید که «رندرینگ چیست» و چه ساز و کاری دارد، پس این مقاله از تکنولایف را به هیچ عنوان از دست ندهید.

 

اگر قصد خرید لپ تاپ و خرید کامپیوتر دارید، فراموش نکنید که می‌توانید مدل مورد نظرتان را در فروشگاه تکنولایف پیدا کنید.

رندرینگ چیست؟ یکبار برای همیشه!

رندرینگ چیست؟

اصلا رندرینگ یعنی چی؟ رندرینگ «RENDERING» کلمه‌ای لاتین است. ریشه کلمه رندرینگ، Render است که در لغت به معنای «ارائه دادن» است. در این مقاله تلاشی نداریم تا با استفاده از کلمات سخت و تخصصی مفهوم رندرینگ را به شما آموزش دهیم، بلکه قصد داریم تا با استفاده از مثال‌های ساده به شما آموزش دهیم که رندرینگ یعنی چه!

قطعا تا به امروز با مداد مشکی و رنگی طرح‌های زیادی را روی کاغذ کشیده‌اید و در تلاش بودید تا آن‌ها را شبیه به نسخه‌های بیرونی کاملا طبیعی و با جزئیات به تصویر بکشید. اگر کمی حرفه‌ای‌تر باشید می‌توانید با همان مداد مشکی در بخش‌هایی از طرح خود از تکنیک‌های سایه روشن استفاده کنید تا نقاشی شما به نقاشی دو بعدی و در بهترین حالت به نقاشی سه بعدی تبدیل شود.

حال اگر این نقاشی را روی کاغذ کشیده نشود، چه می‌شود؟ دقیقا مفهوم رندرینگ از همین نقطه شروع می‌شود:

اگر نقاشی، طرح، مدل، اصلا هر آنچه را که می‌خواهید به تصویر بکشید را درون برنامه مخصوصی در کامپیوتر و لپ تاپ به صورت دو بعدی و سه بعدی رسم کنید و بعد از آن برنامه شروع به ساخت تصویر و پردازش آن کند، در این حالت شما با فرآیند رندرینگ روبه‌رو شده‌اید. به فرآیند کامل تصویر سازی، رنگ دهی، ایجاد جزئیات برای مدل طراحی شده و تبدیل آن به تصاویر سه بعدی و در نهایت خروجی گرفتن از آن، فرآیند رندرینگ گفته می‌شود که فرآیندی گرافیکی است و برای استفاده از آن هم باید از ابزارهای گرافیکی کامپیوتری استفاده شود.

برنامه سیستم رندرینگ چیست

از آنجایی که رندرینگ فرآیندی سبک و راحت نیست و برنامه‌ها و نرم افزارهای مخصوص رندرینگ روی هر لپ تاپ و سیستمی نصب نمی‌شوند، بنابراین در دنیای امروزی با مبحثی به نام « کدام لپ تاپ برای رندرگیری مناسب است» مواجه هستیم. اگر قصد خرید لپ تاپ رندرینگ دارید، حتما باید پیش از اقدام به خرید و پرداخت پول از اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری لپ تاپ و سیستم مد نظر اطلاع کامل داشته باشید تا خریدی مناسب را برای خود رقم بزنید.

سیستم رندرینگ چیست و چه مشخصاتی دارد؟

قطعا تا به اینجای مقاله متوجه شده‌اید که رندرینگ چیست و هر سیستم و لپ تاپی نمی‌تواند فرآیند رندرینگ را به خوبی پیش ببرد. سیستمی مناسب این کار است که حداقل در 3 قطعه RAM، CPU و GPU به بهترین مدل‌ها با توان بالا مجهز شده باشد. بنابراین زمانی که قصد خرید کامپیوتر برای رندرینگ دارید، حتما باید به 3 مولفه اشاره شده، توجه کنید.

 

پیشنهاد مطالعه:
لپ تاپ مناسب معماری

 

رم RAM چیست و چه تاثیری روی رندرگیری دارد؟

رم RAM یا Random Access Memory در لغت به معنای حافظه دسترسی تصادفی است. این حافظه موقت با حافظه‌ای که اطلاعات، فایل‌ها و فولدرهای کامپیوتری خود را در آن ذخیره می‌کنید، کاملا متفاوت است. رم وظیفه نگهداری اطلاعات را برای همیشه ندارد، بلکه اطلاعاتی که پردازنده مرکزی به آن نیاز دارد را به صورت موقت نگه می‌دارد تا در زمان‌هایی که پردازنده به آن‌ها نیاز دارد، در اختیار آن قرار دهد.

تاثیر رم روی رندرینگ

کارکرد رم کاملا بستگی به جریان برق دارد، اگر قطعاتی مانند ترانزیستورها و خازن‌ها را به یاد می‌آورید، باید بگوییم که رم دقیقا قطعه‌ای است که روی آن تعداد زیادی از خازن و ترانزیستور کوچک به‌کار رفته و با اتصال به مادربرد به انرژی برق دست پیدا می‌کند، بنابراین با قطع برق دیگر امکان دسترسی و استفاده از قابلیت رم وجود ندارد. هرچقدر میزان رم یک سیستم بر حسب گیگابایت بالاتر باشد، سرعت پردازش کامپیوتر و خواندن اطلاعات هم بالاتر است، برای همین بالا بودن رم سیستم برای افرادی که قصد خرید سیستم رندرینگ دارند، اهمیت بالاتری دارد. معمولا رم 16 گیگابایت و بالاتر از آن برای رندرینگ مناسب است.

نوع CPU مناسب رندرینگ

CPU مناسب رندرینگ

وظیفه CPU پردازش اصلی کامپیوتر است. در حقیقت پردازنده مرکزی مانند مغز در بدن انسان عمل می‌کند، به همین علت توان پردازشی آن اهمیت بالایی دارد. پردازنده مرکزی یک مدار الکترونیکی است که روی آن بخش‌های مختلفی جهت اعمال فرآیندهایی مانند محاسبات، منطق، کنترل ورودی و خروجی (input/output) و از همه مهم‌تر قطعه‌ای به نام پردازنده گرافیکی قرار دارد. هر پردازنده مرکزی از تعدادی هسته و رشته تشکیل شده است که هر کدام از هسته‌ها برای قسمتی از فعالیت‌ها تعبیه شده‌اند. برندهای اینتل و ای ام دی (Intel و AMD) هم کمپانی‌های سازنده پردازنده مرکزی هستند.

 

برای خرید cpu و مادربرد، می‌توانید از طریق همین لینک‌ها در فروشگاه تکنولایف اقدام نمایید.

پردازنده گرافیکی GPU رندرینگ

GPU رندرینگ

پردازنده گرافیکی از لحاظ عملکردی تقریبا شبیه به پردازنده مرکزی است، اما به اندازه سی پی یو جامع نیست و در حقیقت بخشی از CPU به حساب می‌آید. اگر CPU را به عنوان مغز انسان در نظر بگیریم، پردازنده گرافیکی (GPU) را می‌توان به عنوان قسمتی از مغز جهت مدیریت بخش بصری و گرافیکی و اطلاعات مرتبط با تصاویر دانست. هرچقدر پردازنده گرافیکی مدل بالاتری داشته باشد، تصاویر خروجی از سیستم رندرینگ کیفیت بالاتری خواهد داشت. پردازنده‌های گرافیکی می‌توانند به صورت یکپارچه یا مجزا درون سیستم‌ها قرار بگیرند. این پردازنده‌ها دارای رم اختصاصی هم هستند. کمپانی‌های AMD و NVIDIA هم شرکت‌های فعال در حوزه ساخت GPU به حساب می‌آید.

 

برای خرید کارت گرافیک در مدل‌ مورد نظر خود، روی لینک کلیک نمایید.

بهترین نرم افزار رندرینگ

در این بخش از مقاله هم قصد داریم تا بعد از توضیح سوال رندرینگ چیست، شما را را با چندین عدد از بهترین برنامه‌های رندرگیری آشنا کنیم. این برنامه‌ها معمولا ابزار کار افرادی مانند معمارها به حساب می‌آید. اگر در فکر خرید کارت گرافیک هستید، بهتر است که پیش از خرید حتما با نرم افزارهایی که قصد کار کردن دارید، به اندازه کافی آشنا باشید تا بدانید که چه مقدار توان پردازشی و گرافیکی برای اجرای این مدل برنامه‌ها لازم است.

نرم افزار رویت، Revit

نرم افزار رویت نرم افزار رندرینگ

نرم افزار رویت از آن دسته نرم افزارهایی است که برای اجرا نیاز به GPU و رم قوی دارد. برنامه Revit یکی از تخصصی‌ترین برنامه‌های معماری به حساب می‌آید و با استفاده از آن می‌توان طراحی‌های سه بعدی فوق‌العاده‌ای را برای سازه‌ها و ساختمان‌ها رقم زد. نرم افزار رویت شاید روی هر نوع سیستمی نصب شود، اما برای خروجی گرفتن و رندرینگ قطعا به پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و رم بالا نیاز دارد. در طی خروجی گرفتن از نرم افزار Revit شما می‌توانید تصاویر را به برنامه‌های دیگری مانند Cinema 4D یا Export بفرستید.

نرم افزار لومیون، Lumion

نرم افزار رندرینگ لومیون

اگر معمار باشید، حتما تا به امروز نام این برنامه را شنیده‌اید. نرم افزار لومیون یکی از فانتزی‌ترین و البته سنگین‌ترین نرم افزارهای حوزه پردازش گرافیکی است که سرعت بالا آمدن و اجرای آن در هر بار استفاده کاملا بسته به اطلاعات سخت افزاری سیستم رندرینگ شما دارد. با برنامه Lumion هم می‌توانید تصاویر سه بعدی و از همه مهم‌تر زنده و پر از رنگ و لعابی از طرح اولیه‌ای که کشیده‌اید، دریافت کنید.

البته نیازی نیست تا حتما معمار و طراح داخلی باشید تا نیاز به خرید سیستمی پیدا کنید که توانایی رندرگیری با برنامه لومیون را داشته باشد، چرا که این برنامه در صنعت‌های دیگری مانند انیمیشن سازی و بازی سازی هم کاربرد فراوانی دارد. تصاویر و کاراکترهای طراحی شده توسط نرم افزار رندرینگ Lumion به صورت زنده در برنامه حرکت می‌کنند و طراحی گه پشت میز می‌نشیند، می‌تواند شبیه‌ترین تصویر به نسخه‌ای که درون ذهنش دارد را به تصویر بکشد و با رندرگیری آن را به صورت یک فایل خروجی به همه نشان دهد.

حتی اگر موشن گراف یا مدیر مارکتینگ هم باشید، احتمال بالایی برای اینکه نیاز به استفاده از این برنامه پیدا کنید، وجود دارد. کمپانی‌های زیادی وجود دارند که برای بخش بازاریابی و نمایش در سوشال مدیا تصمیم به ساخت انیمیشن‌های سه بعدی با استفاده از این برنامه می‌گیرند.

نرم افزار راینو، Rhinoceros

رندرگیری Rhinoceros

در حقیقت نرم افزار راینو یک نرم افزار طراحی 3 بعدی برای مدل سازی است که بیشتر برای طراحان صنعتی و البته معماران کاربرد دارد. برنامه Rhinoceros برنامه‌ای کاربردی در ساخت چندوجهی‌ها و طراحی آن‌ها شمرده می‌شود. برای اجرای برنامه راینو هم نیاز به رم و پردازنده گرافیکی توانمند نیاز دارید.

نرم افزار اسکچاپ، Sketch Up

نرم افزار اسکچاپ

در واقع می‌توان گفت که اسکچاپ اولین برنامه‌ای است که طراحان با آن آشنا می‌شوند. این برنامه به شما امکان تنظیم نوع پرسپکتیو (Perspectiva) دوربین، ترسیم خط با ابزار Line و استفاده از محورهای رنگی، ترسیم دایره و چند ضلعی، ایجاد متریال به کمک تصویر، استفاده از تصویر برای ترسیم پلان و ایجاد انیمیشن متحرک را می‌دهد.

نرم افزار تری دی مکس، 3D MAX

نرم افزار تری دی مکس

نرم افزار 3Ds Max که در گذشته با به صورت 3D Studio و 3D Studio Max هم شناخته می‌شد، یک برنامه گرافیک سه بعدی است که از آن برای ساخت انیمیشن‌های سه بعدی، مدل‌ها و بازی‌ها استفاده می‌شود. این برنامه تقریبا می‌توان گفت کاربردی‌ترین و روان‌ترین برنامه ساخت فضای سه بعدی در دنیای کنونی است. رندرگیری از 3D MAX به شرطی که رم مناسبی داشته باشید، کار بسیار آسانی است.

رندرینگ چه بود و چه کرد؟ جمع بندی نهایی

رندرینگ فرآیند خروجی گرفتن از مدل‌های سه بعدی‌ای است که با نرم افزارهای مخصوص طراحی و ساخته می‌شوند. برای اینکه رندرینگ صورت بگیرد، حتما باید سیستم در حال استفاده از این توانایی بهره ببرد، برای همین به افرادی که در طول روز نیاز به استفاده از برنامه‌ها و نرم افزارهای رندرگیری دارند، حال که کاملا به سوال رندرینگ چیست پاسخ دادیم، پیشنهاد می‌شود تا برای داشتن عملکردی مناسب از فروشگاه اینترنتی سیستمی مناسب رندرینگ تهیه کنید.

پرسش‌های متداول

لپ تاپ رندرینگ چیست؟

به لپ تاپی که به پردازنده مرکزی، پردازنده گرافیکی و رم مناسبی برای رندرگیری مجهز شده باشد، لپ تاپ رندرینگ گفته می‌‍شود.

رندر در کامپیوتر چیست؟

به فرایند نمایش تصاویر اجسام سه بعدی (3D) بر روی صفحهٔ نمایشگر دو بعدی گفته می‌شود.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/what-is-rendering/
ads
ads