این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
دنیا وارد دورهای شده که همه چیز به سمت دیجیتال شدن میرود و کم کم روشهای سنتی جای خود را به روشهای جدید و مدرن میدهند. یکی از مفاهیمی که احتمالا تا کنون زیاد درباره آن شنیدهاید بحث ارز دیجیتال است، اتفاقی که دنیای پول را وارد فضای جدیدی میکند و هرکس باید اطلاعات کافی در مورد آن داشته باشد. در ادامه همراه تکنولایف باشید تا بگوییم ارز دیجیتال چیست و تمام جزئیات مرتبط با آن آشنا شویم.
ارز دیجیتال یا همان رمزارز (Cryptocurrency) یک نوع پول دیجیتال است که از فناوری رمزنگاری یا کریپتوگرافی استفاده میکند تا کاملا ایمن باشد. این پول هیچگونه نسخه فیزیکی ندارد و کاملا به صورت دیجیتالی و غیرفیزیکی معامله میشود و انتقال پیدا میکند. ارز دیجیتال برعکس ارزهای رسمی مثل دلا عموما زیر نظر دولت نیستند و کنترل مستقیمی به روی آنها وجود ندارد.
همان طور که پول فیزیکی نیاز به کیف پول برای نگهداری دارد همین قضیه برای ارز دیجیتال هم صادق است و کیف پول دیجیتال نیز دقیقا وظیفه مشابهی را انجام میدهد. این ابزار برای نگهداری، ارسال و البته دریافت ارزهای دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد و به همین جهت کاربرد فراوانی دارد.
برخلاف باور عمومی ارز دیجیتال داخل کیف پول دیجیتال ذخیره نمیشود، بلکه کلیدهای خصوصی و عمومی لازم برای دسترسی به ارزها داخل کیف پول دیجیتال ذخیره میشوند. بگذارید همینجا مفهوم کلید عمومی و خصوصی را نیز با هم مرور کنیم چون باید به شکل دقیق از آنها اطلاع داشته باشید.
کلید عمومی در واقع مانند شماره کارت بانکی شماست و باید آنها در اختیار دیگران قرار دهید تا بتوانند برای شما ارز دیجیتال انتقال دهند. کلید خصوصی ولی مانند رمز خصوصی شماست و با این رمز میتوان به ارزهای دیجیتال دسترسی پیدا کرد. توجه داشته باشید که اگر رمز خصوصی خود را فراموش کنید دیگر امکان دسترسی به ارزهای دیجیتال شما وجود نخواهد داشت.
کیف پول گرم به اینترنت متصل است و برای استفاده روزمره کاربرد دارد. این نوع کیف پول عموما رایگان است و کار کردن با آنها پیچیدگی خاصی ندارد. ایرادی که از طریق لپ تاپ یا گوشی خود به این نوع کیف پول وارد میشود این است که در برابر هک و بدافزار آسیب پذیر هستند.
کیف پول سرد به اینترنت متصل نیست و برای نگهداری طولانی مدت ارز دیجیتال مخصوصا در مقادیر بالا کاربرد دارد. امنیت این نوع کیف پول دیجیتال بسیار بیشتر از نوع قبلی است ولی استفاده از آنها پیچیدگی بیشتری دارد و همچنین در صورت فراموش کردن کلید خصوصی ارزهای شما از دست خواهد رفت.
حال که به این سوال پاسخ دادیم که ارز دیجیتالی چیست، وقت آن است که به یک مفهوم دیگر بپردازیم، فارمینگ ارز دیجیتال. فارمینگ یعنی این که شما ارز دیجیتال خود را در یک پلتفرم DeFi قرار میدهید تا آنها از این ارز دیجیتال در جهت تأمین نقدینگی برای ترید یا وام دادن به بقیه استفاده کنند و در عوض به شما پاداش بدهند.
به زبان ساده گویی شما ارز دیجیتال خود را به یک بانک دیجیتالی میسپارید تا برای شما کار کند و با این ارزهای دیجیتال پول به دست بیاورد. سود فارمینگ عموما زیاد خواهد بود ولی در مقابل با ریسک نسبتا بالایی نیز مواجه هستید، بنابراین قبل از انجام فارمینگ حتما از جوانب محتلف آن اطمینان حاصل کنید.
استخراج ارز دیجیتال مفهومی است که احتمالا زیاد از آن شنیدهاید. این یعنی شما از توانایی سخت افزار خود برای حل مسائل رمزنگاری و تایید تراکنشها استفاده کنید و در عوض پاداش یا همان ارز دیجیتال دریافت کنید. برای استخراج ارز دیجیتال به موارد زیر نیاز است.
واژه Trade در لغت به معنای معامله کردن است و ترید ارز دیجیتال هم معامله کردن ارزهای دیجیتال به دنبال کسب سود معنا میشود. این یعنی شما ارز دیجیتالی را با آگاهی به این که قرار است به زودی رشد کند خریداری کنید و سپس آن را پس از کسب سود به فروش برسانید، درست مانند اتفاقی که در بازار بورس و فارکس هم رخ میدهد. ترید در بازار ارزهای دیجیتال به چند مدل انجام میشود که در ادامه هر کدام را معرفی میکنیم.
زمانی که خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به صورت روزانه انجام دهید و سودهای کوچکی دریافت کنید به این کار ترید روزانه میگویند که البته در این روش باید بتوانید به سرعت بازار را تحلیل کنید. برای ترید کردن، نیاز به انتخاب بهترین لپ تاپ برای ترید را دارید که این کار بهسادگی هرچهتمامتر صورت بگیرد.
در این نوع ترید شما باید چند روز تا چند هفته منتظر شوید تا سودی بزرگ را طبق تحلیل خود کسب کنید و سپس از رمزارز خارج شوید.
در این روش از ترید شما باید به دنبال سودهای بسیار جزئی باشید در بازههای کوتاه زمانی، مانند چند دقیقه نهایت تا چند ساعت.
هولد کردن یا نگهداشتن طولانی مدت ارز دیجیتال همان طور که از اسمش هم برمیآید برای زمانی است که شما به آینده یک رمزارز خوش بین باشید و آن را برای مدت طولانی بین چند ماه تا حتی یک یا دو سال نگهداری کنید.
بدون هیچ شکی پیش نیاز ورود به دنیای ترید ارزهای دیجیتال این است که درک صحیحی از این بازار داشته باشید و بتوانید آن را تحلیل کنید. در عین برخی از افراد قطعا تجربه بالاتری نسبت به شما دارند و این تجربه آنها میتواند جزئیات را ببیند که شما از دیدن آن محروم هستید و دقیقا در همین نقطه مفهوم سیگنال ارز دیجیتال ایجاد میشود.
سیگنال ارز دیجیتال یعنی این که به پیشنهاد فردی در قیمت خاصی وارد یک رمزارز شوید و برای مدت مشخصی آن را نگهداری کنید و البته در این بین حد سود و حد ضرر نیز مشخص میشود که باید به آن دقت داشته باشید. پیشنهاد میکنم هیچگاه بدون علم به بازار ارزهای دیجیتال و تنها با سیگنال افراد دیگر وارد این دنیای بزرگ و پیچیده نشوید.
در مورد این که ارز دیجیتال چیست به زبان ساده توضیح دادیم و حالا وقت آن است که کمی به کاربرد ارزهای دیجیتال بپردازیم.
برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین را میتوان به عنوان ابزاری برای پرداخت و خرید کردن مورد استفاده قرار داد بدون این که نیازی به بانک وجود داشته باشد.
ارز دیجیتال یکی از قویترین ابزارها برای جابجایی پول است که به شما امکان میدهد به صورت بین المللی و بدون چالش پول انتقال دهید. این نوع انتقال به نسبت انتقالهای معمول کارمزد کمتری دارد و البته سریعتر انجام میشود. مزیت دیگر این نوع انتقال این است که افراد ایرانی برای انتقال پول به دیگر نقاط جهان محدود نخواهند بود.
بالاتر توضیح دادیم که از روشهای مختلفی میتوان از طریق رمزارزها پول به دست آورد. شایعترین روش این است که شما با آنها ترید کنید و سود به دست بیاورید. در واقع در دنیای ارزهای دیجیتال در صورت آگاهی به این بازار سودهای بسیار بالایی پنهان است.
از طریق رمزارزها میتوان قراردادهایی هوشمند تنظیم کرد که در صورت اتفاق افتادن شرایط خاصی به صورت خودکار برقرار شوند. این یعنی پس از ثبت قرارداد دیگر امکان تغییر آن وجود نخواهد داشت و این قرارداد به صورت خودکار اجرا میشود.
پروژهها از طریق توکن و رمزارزها میتوانند تامین مالی انجام دهند بدون این که نیازی به بورس یا بانکها داشته باشند. از این طریق بسیاری از پروژههای جذاب میتوانند توانایی اجرایی شدن را به دست بیاورند.
ارزهای دیجیتال انواع مختلفی دارند که البته برای اهداف متفاوتی نیز ساخته شدهاند و در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.
این نوع رمزارزها بلاک چین مخصوص به خود را دارند. برای نمونه بین کوین، اتریوم، لایت کوین، ریپل و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.
این رمزارزها به روی بلاک چین ارز دیگری ساخته میشوند. برای نمونه تتر یک توکن به روی بلاک چین اتریوم به حساب میآید.
این نوع ارزها عموما دارای ارزش ثابتی هستند و برای انتقال پول و حفظ ارزش سرمایه مورد استفاده قرار میگیرند. برای نمونه USDT یا همان تتر عموما نزدیک به قیمت ۱ دلار آمریکا معامله میشود.
تراکنشهای انجام شده با این رمزارزها قابلیت ردیابی ندارند و به همین جهت حریم شخصی کاربران به صورت کامل رعایت میشود. از جمله ارزهای این دسته میتوان به Monero و Zcash اشاره کرد.
این دسته از رمزارزها به عنوان شوخی ایجاد شدند ولی در ادامه جایگاه یافتند و از جمله موارد مشهور آنها میتوان به Dogecoin و Shiba Inu اشاره کرد.
این نوع ارزهای دیجیتال برای استفاده در پلتفرم یا پروژههای خاصی طراحی شدهاند. برای مثال بایننس کوین رمزارز صرافی Binance است.
این اتفاق از طریق صرافیهای دیجیتال رخ میدهد که البته ما به دلیل تحریمها محبور هستیم تا از صرافیهای دیجیتال داخلی استفاده کنیم تا امکان وارد پول به صورت ریالی برای ما وجود داشته باشد.
در بین تعداد زیادی ارز دیجیتال که وجود دارد برخی از آنها بسیار معروفتر هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهم کرد.
در این مطلب به طور جامع در مورد پول دیجیتال توضیح دادیم تا شما به طور کامل با مفاهیم مهم در دنیای رمزارزها آشنا شوید. اگر باز هم بخشی از توضیحات برایتان ناشناخته مانده یا سوالاتی دارید، در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
ارز دیجیتال چیه؟
ارز دیجیتال نوعی پول است که بهصورت دیجیتالی و الکترونیکی وجود دارد و برای انجام تراکنشهای مالی، خرید و فروش، یا سرمایهگذاری مورد استفاده قرار میگیرد.
کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
ارز دیجیتال نیاز به یک کیف پول دارد که شما بتوانید پولهای خود را در آن نگهداری کنید یا از طریق آن ارزهای خود را جابجا کنید.
درامد ارز دیجیتال چقدر است؟
اگر قرار باشد از طریق ترید ارز دیجیتال درآمد کسب کنید، مقدار این درآمد به مهارت شما بستگی خواهد داشت.
در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم