داغ ترین ها :
معرفی انواع ابزار بادی + کاربرد و موارد استفاده

معرفی انواع ابزار بادی + کاربرد و موارد استفاده

ابزار، عصای دست هر تعمیرکاری است و داشتن تجهیزات مناسب یکی از شروط اصلی حرفه‌ای بودن در هر شغلی است. به همین دلیل هر فردی به دنبال پیدا کردن بهترین تجهیزات برای خود است. در این مسیر بسیاری از افراد به ابزارهای بادی اعتماد کرده و بخش بزرگی از کارهای خود را با این ابزارها انجام می‌دهند. مخصوصا در صنایع تولیدی و تعمیراتی این ابزارها به عنوان همیاران قدرتمند صنعتکاران نقش پررنگی در افزایش سرعت، دقت و کیفیت کار ایفا می‌کنند. تنوع بالای ابزارهای بادی در کنار پیشرفت تکنولوژی و کارآمدی این تجهیزات، آن‌ها را به یکی از اجزای جدایی ناپذیر خطوط تولید تبدیل خواهد کرد. با در نظر گرفتن نقش این ابزارها در آینده صنعت، به بررسی انواع ابزار بادی و کاربرد هر کدام از آن‌ها خواهیم پرداخت.

ابزار بادی چیست؟

ابزار بادی چیست؟

ابزار بادی مجموعه‌ای از تجهیزات را شامل می‌شود که از نیروی هوای فشرده برای انجام وظایف خود استفاده خواهند کرد. در واقع این ابزارها به یک کمپرسور هوا متصل هستند که هوای محیط را مکش کرده و آن را داخل محفظه خود فشرده خواهد کرد. سپس این هوا از طریق لوله‌های مخصوص به ابزارهای بادی هدایت خواهند شد و نیرو محرکه دستگاه را تامین خواهند کرد. در واقع در اکثر موارد ابزارهای بادی مجهز به موتور جداگانه نیستند و انرژی خود را از موتور متصل به پمپ باد دریافت خواهند کرد.

تفاوت نحوه کار ابزار بادی و برقی

ابزار برقی انرژی مورد نیاز خود را از پریز برق یا باتری دریافت کرده و موتور دستگاه این انرژی را برای انجام دادن وظایف مختلف مورد استفاده قرار خواهد داد. برای نمونه دریل‌ شارژی به کمک انرژی الکتریسیته می‌توانند مته را به چرخش درآورده و دیوار یا هر جسم دیگری را سوراخ کنند. این در حالی است که ابزار بادی از هوای فشرده شده که با فشار بر روی پیستون یا دیافراگم،‌ حرکتی مکانیکی را ایجاد خواهد کرد، استفاده می‌کند. این حرکت مکانیکی به قطعات متحرک ابزار منتقل شده و باعث انجام دادن کار خواهند شد.

مزیت‌های ابزارهای بادی

مزایای استفاده از ابزارهای بادی

انواع ابزار بادی به نسبت سایر ابزارها دارای مزایای بی‌شماری هستند که باعث شده تعداد زیادی از صنعتکاران به این ابزارها روی بیاورند. در ادامه مهم‌ترین مزیت‌های ابزارهای بادی نسبت به ابزارهای برقی را با هم مرور خواهیم کرد:

1- ایمنی بیشتر

ابزارهای بادی به صورت مستقیم از برق استفاده نمی‌کنند و اتصال سیمی ندارند، در نتیجه برای محیط‌هایی که امکان انفجار یا آتش سوزی وجود دارد، ابزارهای مطمئن‌تری هستند. از طرفی دیگر امکان برق گرفتگی را به حداقل رسانده و کمترین خطرات جانی را به همراه دارند.

 

 

2- وزن کمتر

ابزارهای بادی به دلیل نداشتن موتور الکتریکی، بسیار سبک‌تر از ابزارهای الکتریکی هستند و به راحتی قابل حمل و جابجایی هستند. البته در نظر داشته باشید که کار با آن‌ها مستلزم استفاده از کمپرسور باد است و نسبت به دستگاه‌های شارژی امکان جابجایی کمتری خواهند داشت؛ اما برای محیط‌هایی مانند داخل یک مکانیکی به راحتی قابل جابجایی هستند.

3- دوام و ماندگاری بالا

ابزارهای بادی از طراحی ساده‌تری برخوردار هستند و تعداد قطعات آن‌ها بسیار کمتر است که باعث می‌شود دوام آن‌ها نسبت به سایر تجهیزات بالاتر باشد. برای نمونه عدم استفاده از موتور یا باتری برای راه‌اندازی دستگاه باعث می‌شود که این دستگاه‌ها نسبت ابزارهای الکتریکی از دوام و ماندگاری بالاتری برخوردار باشند.

4- قدرت و کارایی بهتر

یکی دیگر از مزیت‌های ابزارهای بادی نسبت به ابزارهای الکتریکی، قدرت و کارایی بیشتر این تجهیزات است. این ابزارها معمولا توان بیشتری نسبت به همتایان الکتریکی خود دارند و در محیط‌هایی با شرایط سخت و سنگین می‌توانند عملکرد بهتری را ارائه دهند.

معایب ابزارهای بادی

معایب استفاده از ابزارهای بادی

به کارگیری ابزار آلات بادی اگرچه دارای مزایای بسیار زیادی است و در اغلب موارد می‌تواند کاربردی باشد؛ اما خالی از اشکال و نقص نیست که در ادامه به بررسی این بخش هم می‌پردازیم:

1- نیاز مداوم به کمپرسور باد

همه ابزارهای بادی برای این که بتوانند وظایف خود را به درستی انجام دهند، به کمپرسور هوا وابسته هستند و بدون کمپرسور نمی‌توانید با آن‌ها کار کنید. کمپرسور هوا معمولا گران قیمت است و فضای زیادی را اشغال خواهد کرد. در نظر داشته باشید که این کمپرسورها از برق برای فشرده کردن هوا استفاده خواهند کرد و در واقع بدون برق هم نمی‌توانید آن‌ها را راه‌اندازی کنید. هر چند هیچ کدام از ابزارهای بادی به صورت مستقیم به برق متصل نخواهند شد.

2- سر و صدای زیاد

کمپرسورهای باد و برخی از ابزارهای بادی سر و صدای زیادی هنگام کار تولید می‌کنند که ممکن است برای افرادی که در این محیط‌ها کار می‌کنند، آزار دهنده باشد و برای محافظت از خود لازم شود محافظ گوشی استفاده کنند.

3- محدودیت جابجایی

انواع ابزارهای بادی نیازی به سیم و باتری برای کار ندارند، به همین دلیل در اکثر موارد سبک‌تر از ابزارهای الکتریکی هستند. این در حالی است که ابزارهای بادی به کمک شلنگ‌های طویل به دستگاه‌های کمپرسور باد متصل می‌شوند و به همین دلیل جابجایی آن‌ها کار سختی است و برای افرادی مانند کابینت کارها که مدام یا برقکارها که مدام جابجا می‌شوند، گزینه مناسبی نیستند.

4- نیاز به هوای تمیز و خشک

رطوبت دشمن کمپرسور هوا است و در صورتی که رطوبت یا ناخالصی وارد هوای فشرده شود، می‌تواند به کمپرسور و ابزارها آسیب بزند. به همین دلیل در اکثر دستگاه‌ها از فیلترهای رطوبت گیر استفاده می‌شود که تا حد زیادی می‌تواند رطوبت را از بین ببرد؛‌ اما همه رطوبت را جذب نخواهد کرد و در نهایت ممکن است عملکرد دستگاه‌های مختلف دچار اختلال شود.

انواع ابزار بادی

انواع ابزار های بادی

ابزارهای بادی تنوع بسیار زیادی دارند و تقریبا برای همه ابزارهای الکتریکی می‌توانید یک جایگزین بادی پیدا کنید. در ادامه لیستی از مهم‌ترین ابزارهای بادی را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت:

1- آچار بادی

آچار بکس بادی

آچارهای بادی یکی از مهم‌ترین ابزارهای بادی هستند که احتمالا یکی از نمونه‌های آن را زمان باز کردن چرخ ماشین در تعمیرگاه‌های ماشین دیده‌اید. آچارهای بادی سرعت و قدرت بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار خواهند داد تا بتوانند کارهای بیشتری را در زمان کمتری انجام دهند. خود آچار بادی انواع مختلفی دارد که آچار بکس بادی و آچار جغجغه‌ای بادی مهم‌ترین نوع این ابزارها هستند. آچار بادی در صنایع مختلفی از صنعت خودروسازی گرفته تا ساخت و ساز، نفت و گاز و همچنین گارگاه‌های صنعتی کاربرد دارد و می‌تواند گزینه‌ای ایده‌آل برای این صنایع باشد.

2- دریل بادی

دریل بادی

دریل خود به تنهایی می‌تواند کار چندین ابزار مختلف را انجام دهد. برای نمونه با تعویض سری آن می‌توان دریل را به یک پیچ گوشتی بادی یا سنباده زن و حتی پولیش زن تبدیل کرد. دریل‌های بادی نسبت به دریل‌های الکتریکی توان بیشتری را در اختیار کاربران خود قرار خواهند داد و در میحط‌های صنعتی که ایمنی در آن‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، استفاده از این تجهیزات می‌تواند کاربردی باشد. دریل‌های بادی در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند و در صنعت ساختمان سازی، خودرو سازی و کارگاه‌های صنعتی کاربردی به مراتب بیشتر از سایر ابزارها خواهند داشت.

 

مطلب کاربردی و کارآمد:
چرا دریل سوراخ نمی کند

 

3- پیستوله بادی

پیستوله رنگ بادی

اکثر ما تصاویری از رنگ را روی قطعات ماشین یا سایر وسایل دیده‌ایم که این کار به کمک کمپرسور باد و پیستوله‌های بادی امکان پذیر است. به کمک پیستوله بادی می‌توان رنگ، چسب، قیر و سایر مواد را روی سطوح مختلف پاشش کرد تا یک پوشش یک دست و صاف ایجاد شود. این ابراز هم، در صنایع مختلفی کاربرد دارد و تقریبا اکثر صنایع از آن استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که برای خرید پیستوله حتما باید متناسب با نیاز خود برای خرید اقدام کنید. برای نمونه پیستوله رنگ پاش با پیستوله قیر پاش متفاوت است و در صورت استفاده از محصول نادرست، ممکن است کیفیت کار شما خراب شود.

4- تفنگ باد پاش

تفنگ‌های بادپاش ساختاری شبیه پیستوله‌های باد دارند، با این تفاوت که محفظه‌ای برای نگهداری مواد مختلف ندارند. بلکه کار آن‌ها پاشش هوا با سرعت بالا از طریق سوراخ‌های ریز و دقیق است. این مدل از انواع ابزار بادی بیشتر برای تمیز کاری در منزل، نظافت اتومبیل، تعمیرات کامپیوتر، تمیز کردن بردهای الکترونیکی و پاک کردن گرد و غبار در میحط‌هایی مانند کارخانه‌‌ها کاربرد دارد.

5- میخکوب بادی

همانطور که از اسم آن پیدا است میخکوب بادی وسیله‌ای است که به جای چکش به کار گرفته خواهد شد و می‌توانید اتصالاتی که به وسیله میخ ایجاد می‌شوند را با سرعت بیشتری ایجاد کنید. این وسیله علاوه بر افزایش سرعت کار، آلودگی صوتی کمتری را تولید کرده و کار با آن به مراتب به انرژی کمتری نیاز دارد. صنایع مختلفی از جمله نجاری، کابینت سازی و مبلمان سازی می‌توانند از مزایای میخکوب بادی بهره‌مند شوند.

6- منگنه کوب بادی

منگنه زن بادی

منگنه کوب بادی تقریبا عملکردی مشابه میخکوب بادی دارد و به کمک آن بسیار راحت‌تر می‌توانید انواع اتصالات را به کمک منگنه برقرار کنید. منگنه کوب بادی برای اتصال و محکم کردن قطعات چوبی، چرمی و پارچه‌ای به کار گرفته خواهد شد. بیشترین استفاده از این دستگاه در صنایعی مانند مبلمان سازی، درب و پنجره سازی، کابینت سازی و رویه کوبی به عمل می‌آید. منگنه کوب می‌تواند سرعت و دقت کار را افزایش داده و راندمان تولید را در بسیاری از صنایع به طور چشمگیری بهبود خواهد داد.

7- ‎‎‎پرچ زن بادی

میخکوب و منگنه زن بیشتر برای قطعات چوبی کاربرد دارند و پرچ زن بادی همین کار را برای قطعات فلزی انجام خواهد داد. به کمک این ابزار بادی به راحتی می‌توانید بدون نیاز به جوشکاری یا پیچ و مهره، قطعات مختلف را به همدیگر متصل کنید. برای نمونه پلاک‌ ماشین‌ها به کمک پرچ به ماشین متصل شده‌اند. پرچ زن‌های بادی در انواع مختلف و اندازه‌های متفاوت تولید می‌شوند و در صنایع مختلفی مانند خودروسازی، مبلمان سازی، الکترونیک و هوافضا کاربرد دارند.

8- کمپرسورهای بادی

شاید بتوان گفت کمپرسورهای بادی مهم‌ترین ابزارهای بادی هستند که در اکثر صنایع به کار گرفته می‌شوند و هر کسی که یک ابزار بادی داشته باشد به نوعی از این دستگاه هم استفاده خواهد کرد. البته برخی از کمپرسورهایی بادی به صورت قابل حمل و دستی هم تولید می‌شوند که می‌توانید از آن‌ها برای راه‌اندازی ابزارهای بادی کوچک مانند پیچ گوشتی‌های ریز استفاده کنید. البته برخی از این کمپرسورها کاربردهای دیگر هم دارند، برای مثال می‌توانید برخی از آن‌ها را روی دوچرخه خود نصب کرده و از آن برای باد کردن لاستیک‌های دوچرخه استفاده کنید.

9- پیچ گوشتی بادی

پیچ گوشتی بادی

پیچ در همه جوانب زندگی ما وارد شده است و تصور داشتن وسیله‌ای که در آن پیچ به کار گرفته نشده باش، سخت و دور از ذهن است. پیچ گوشتی‌های بادی در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند و به راحتی می‌توانند انواع پیچ را باز و بسته کنند. استفاده از پیچ گوشتی‌های بادی می‌تواند سرعت و قدرت بیشتری را به همراه داشته باشد که آن‌ها را به وسیله‌ای مناسب برای باز کردن پیچ‌های سفت و زنگ زده تبدیل خواهد کرد.

10- قیچی بادی

یکی دیگر از محبوب‌ترین مورد در انواع ابزار بادی، قیچی بادی است که به کمک آن به راحتی می‌توانید انواع فلزات، لوله‌ها، پلاستیک و چوب را با دقت بالا برش داده و آن‌ها را شکل دهی کنید. قیچی‌های بادی هم انواع مختلفی دارند و به تناسب آن، کاربری‌های متنوعی هم خواهند داشت. برای نمونه به کمک برخی از آن‌ها می‌توانید پروفیل‌های فلزی را برش دهید و از برخی دیگر می‌توانید برای هرس کردن درختان استفاده کنید.

سایر ابزاآلات بادی

سایر ابزار آلات بادی

لیست ابزارآلات بادی بسیار وسیع است و تا فردا می‌توان این لیست را ادامه داد. همین تنوع باعث می‌شود که نتوانیم اسم و کارکرد هر کدام از آن‌ها را به دقت توضیح دهیم . در همین راستا تلاش می‌کنیم لیستی از این محصولات را در ادامه به شما ارائه کنیم:

  • اره بادی؛
  • فرز بادی؛
  • کلیپر بادی؛
  • سیم چین بادی؛
  • پخ زن بادی؛
  • خزینه بادی؛
  • تشک دوز بادی؛
  • سم پاش بادی؛
  • بالابر بادی؛
  • تجهیزات بادی پزشکی؛
  • سنباده بادی؛
  • مینی فرز بادی؛
  • چکش تخریب بادی؛
  • سوهان بادی؛
  • چکش مغار بادی؛
  • گریس پمپ بادی؛
  • و … .

در نظر داشته باشید که هر کدام از ابزارهای بالا ممکن است در اندازه‌های یا انواع مختلفی تولید شوند. برای نمونه سنباده‌های بادی ممکن است به صورت نقاله‌ای یا به حالت پولیش مانند، تولید شوند. به همین دلیل تنوع این محصولات را می‌توان فراتر از تصور دانست.

جمع بندی انواع ابزار بادی

ابزارهای بادی تجهیزات جدیدی نیستند؛ اما روز به روز در حال گسترش هستند و محصولات جدیدی به این دسته اضافه می‌شوند که هر کدام از آن‌ها به نوبه خود می‌توانند کارهای مختلفی را برای ما ساده‌تر از قبل کنند. این ابزارها با قدرت و سرعت بیشتر در حال تبدیل شدن به رقیبی قدرتمند برای ابزارآلات برقی هستند و در برخی از صنایع جایگزین آن‌ها شده‌اند. در این نوشته به بررسی انواع ابزار بادی پرداختیم و سعی کردیم کارکرد هر کدام از آن‌ها را برای شما شرح دهیم. خوشحال خواهیم شد اگر شما هم تجربیات خود را در زمینه استفاده از ابزارهای بادی در زیر همین نوشته با ما به اشتراک بگذارید.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/types-of-air-tools/
ads
ads