داغ ترین ها :
بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد کی است؟ + نحوه مراقبت بعد از پیرسینگ گوش نوزاد

بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد کی است؟ + نحوه مراقبت بعد از پیرسینگ گوش نوزاد

سوراخ کردن گوش نوزاد یکی از سنت‌های قدیمی است که در میان بسیاری از خانواده‌ها و فرهنگ‌ها گسترش پیدا کرده است و در واقع یکی از نقاطی است که کمتر کسی با آن مخالفت می‌کند. این تصمیم به ظاهر کوچک به نظر می‌رسد؛ اما پشت آن دغدغه‌های بزرگی نهفته است، از انتخاب روش مناسب برای این کار گرفته تا پیدا کردن دکتر و کلینیک مجهز تا با کمترین میزان درد و خونریزی همراه باشد. در صورتی که شما هم جزو والدین نگرانی هستید که اشتیاق زیادی به خرید گوشواره طلا برای فرزندتان دارید؛ اما نمی‌دانید که زمان مناسب براي سوراخ كردن گوش نوزاد، یا به عبارتی بهترین زمان سوراخ کردن گوش نوزاد کی است، ادامه این نوشته را از دست ندهید تا همه جوانب این ماجرا را برای شما روشن کنیم.

چرا باید گوش نوزاد را سوراخ کنیم؟

آیا لازم است که گوش نوزاد را سوراخ کنیم؟

اگر به دنبال دلایل علمی برای این کار می‌گردید باید بگوییم که این کار هیچ پشتوانه علمی نداشته و انجام دادن آن یک تصمیم شخصی است که بیشتر تحت تاثیر باورها، ترجیحات خانوادگی و فرهنگ قرار دارد. در واقع سوراخ کردن گوش نوزاد یک سنت است که اکثر افراد جامعه به آن پایبند هستند. برخی از افراد معتقد هستند که سوراخ کردن گوش در سنین پایین،‌ درد کمتری به همراه خواهد داشت و فرد کمتر اذیت می‌شود. از طرفی دیگر نوزادان کمتر به گوش خود دست می‌زنند و از این منظر می‌توان گفت که امکان عفونت کردن گوش به صورت چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد و زمان کمتری برای بهبودی فرد نیاز است.

زمان مناسب براي سوراخ كردن گوش نوزاد کی است؟

بهترین زمان سوراخ كردن گوش نوزاد به نوع دیدگاه شما بستگی دارد و نمی‌توان زمان خاصی را برای آن مشخص کرد. با این وجود برخی از پزشکان توصیه می‌کنند این کار را پس از دریافت واکسن دوم کزاز انجام دهید و از آنجایی که دوز دوم این واکسن در چهار ماهگی به کودک تزریق می‌شود، به نظر می‌رسد که بهتر است تا این سن منتظر بمانید. با این حال آکادمی اطفال آمریکا (AAP) دستورالعمل روشنی در مورد زمان مناسب برای سوراخ کردن گوش ندارد و صرفا توصیه می‌کند که این کار را تا زمانی که خود کودک بتواند مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش را به تنهایی انجام دهد، عقب بیندازید. در واقع سازمان AAP به این نتیجه رسیده است که سوراخ کردن گوش در هر سنی ایمن است به شرطی که با تجهیزات و تکنیک‌های استریل انجام شده و مراقبت‌های بعدی به درستی انجام شود تا فرایند بهبودی به درستی طی شود. در واقع می‌توان گفت فرایند آن مانند پیرسینگ گوش یا هر نقطه دیگری از بدن است و با رعایت اصول مراقبتی می‌توان آن را در هر سنی انجام داد.

از طرفی دیگر برخی از افراد معتقد هستند که سوراخ کردن گوش از کودکی کار صحیحی نیست و بهتر است که اجازه بدهیم خود کودک پس از بزرگ شدن برای این کار تصمیم بگیرد. چرا که اصولا ممکن است یک نفر حساسیت به طلا داشته باشد و نخواهد از طلا یا سایر زیورآلات استفاده کند. یا بخواهد نقطه‌ای متفاوت از گوش خود را سوراخ کند که بسته به فرهنگ‌ها و میزان پذیرش خانواده‌ها این حرکت می‌تواند در زمان‌های مختلفی انجام شود.

سوراخ کردن گوش چه عوارضی به همراه دارد؟

همانطور که در بالا اشاره شد در صورتی که فرایند سوراخ کردن گوش به درستی و به صورت استریل انجام شود، مشکلی ایجاد نخواهد شد و در هر سنی می‌توان آن را انجام داد؛ اما در صورتی که این فرایند به درستی انجام نشود ممکن است عوارض زیر را به دنبال داشته باشد:

  • خونریزی؛
  • عفونت؛
  • پاره شدن گوش؛
  • واکنش آلرژیک؛
  • تشکیل کلوئید (گوشت اضافه در قسمت سوراخ شده).

دلایل عفونت پس از سوراخ کردن گوش

پس از سوراخ کردن گوش نیاز است که به خوبی از آن مراقبت شود تا از شکل گیری عفونت جلوگیری به عمل بیاید. این عفونت ممکن است مدت کوتاهی پس از سوراخ کردن گوش به وجود بیاید که مهم‌ترین دلایل آن شامل موارد زیر خواهد بود:

  • استفاده از ابزارهای آلوده و استریل نشده برای سوراخ کردن گوش؛
  • عدم مراقبت صحیح از گوش پس از سوراخ کردن آن؛
  • لمس گوش با دست‌های کثیف و آلوده؛
  • استفاده از گوشواره‌های نامناسب و بزرگ؛
  • وارد کردن گوشواره با زاویه اشتباه؛
  • استفاده از گوشواره‌های غیر طلا که ممکن است با حساسیت همراه باشد.

قبل از سوراخ کردن گوش باید به چه نکاتی توجه داشته باشیم؟

سوراخ کردن گوش نوزادان

 

اگر چه مراقبت‌های بعد از سوراخ کردن گوش بسیار مهم هستند و رعایت نکردن آن‌ها ممکن است عوارض ناخوشایندی به دنبال داشته باشد؛ اما قبل از آن نیاز است که مراحل این کار را به درستی طی کرده باشید و لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:

1- از روش‌های مدرن استفاده کنید

دو روش سنتی و مدرن برای سوراخ کردن گوش نوزادان وجود دارد که در روش سنتی به کمک یک سوزن داغ گوش را سوراخ می‌کنند. در حالیکه در روش مدرن این کار توسط افراد متخصص و در مراکز معتبر انجام خواهد شد که پس از بی‌ حسی به کمک تفنگ‌های مخصوص، منگنه مخصوص یا سوزن، گوش را سوراخ خواهند کرد. کمک گرفتن از روش‌های نوین با درد کمتری همراه است و امکان عفونت را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

 

خرید انواع زیورآلات طلا از تکنولایف با بهترین قیمت!

2- از مراکز و افراد متخصص کمک بگیرید

توصیه می‌کنیم که فرایند سوراخ کردن گوش را به مراکز تخصصی و افراد متخصص واگذار کنید. چرا که این کار در عین سادگی، در صورتی که به درستی اجرا نشود ممکن است باعث عفونت شده و در برخی از موارد به شنوایی فرد آسیب بزند یا دردهای مزمنی را برای وی ایجاد کند. برای جلوگیری از این عوارض توصیه می‌شود از افراد متخصص در درمانگاه‌ها یا مراکز مخصوص این کار استفاده کنید. البته برخی از مراکز زیبایی که کار پیرسینگ هم انجام می‌دهند، می‌توانند گوش را سوراخ کنند، به شرطی که از ابراز درست و استریل شده استفاده کنند.

3- تجهیزات استریل را فراموش نکنید

توجه به جزئیات بالا زمانی معنادار است که زمان سوراخ كردن گوش نوزاد از تجهیزات استریل شده استفاده شود تا احتمال آلودگی و عفونت به کمترین میزان ممکن برسد و سلامت کودک به خطر نیفتد.

4- مدیریت درد

فرایند سوراخ کردن گوش با درد همراه است و می‌تواند فرزند شما را اذیت کند. برای جلوگیری از این کار می‌توانید با مشورت پزشک چند دقیقه قبل از این کار به کودک شربت استامینوفن یا هر مسکن دیگری که متناسب با سن کودک باشد، بدهید. علاوه بر آن قبل از سوراخ کردن گوش می‌توانید کمی ماده بی‌حسی مانند لیدوکائین روی لاله گوش بمالید تا درد نوزاد را کاهش دهد. در نظر داشته باشید که مصرف هر گونه دارو یا ماده بی‌حسی باید با دستور و نظارت پزشک صورت بگیرد و از مصرف خودسرانه این اقلام باید خودداری کنید.

نحوه مراقبت بعد از سوراخ كردن گوش نوزاد

مراقبت بعد از سوراخ كردن گوش نوزاد

قبل و بعد از سوراخ کردن گوش نیاز به مراقبت جدی و مرتب دارد تا عفونتی شکل نگرفته و مشکلی برای فرد پیش نیایند. نحوه مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد به شیوه زیر است:

  • به صورت روزانه اطراف محل سوراخ گوش را خشک و تمیز کنید و در صورت مشاهده قرمزی یا هر علامت دیگری فورا با پزشک نوزاد خود تماس بگیرید. برای تمیز کردن اطراف سوراخ گوش می‌توانید از محلول‌های خاصی که پزشک تجویز کرده است استفاده کنید یا پدهای الکی را به کار ببرید.
    تا زمانی که دکتر دستور نداده است، نباید آب به گوش نوزاد بخورد، چرا که ممکن است احتمال عفونت را بالا ببرد؛
  • از گوش نوزاد در مقابل ضربه مراقبت کنید تا درد و تورم آن بیشتر نشود؛
  • برای جلوگیری از بسته شدن محل سوراخ باید یک گوشواره مناسب را استفاده کنید که نه آنقدر بزرگ باشد که گوش را اذیت کند و نه به حدی کوچک باشد که نتواند مانع از بسته شدن سوراخ گوش شود؛
  • هر روز کمی گوشواره را تکان دهید تا گوشت اطراف آن را نگیرید. برای این کار می‌توانید به آرامی گوشواره را جلو و عقب ببرید یا کمی آن را بچرخانید؛
  • هنگام خواباندن کودک او را به پشت قرار داده و طرفین نوزاد را با بالش یا هر وسیله‌ای که مانع تکان خورد سر می‌شود، پر کنید. با این کار از خوابیدن کودک به طرفین جلوگیری خواهید کرد و مانع از آسیب بیشتر به وی می‌شوید؛
  • در صورتی که موهای کودک بلند است، توصیه می‌شود که برای چند وقت آن‌ها را ببندید تا به گوش کودک آسیب وارد نکنند؛
  • در ابتدا از گوشواره‌های طلای برای کودک استفاده کنید تا حساسیت نداشته باشد و از گوشواره‌های کوچک و کوتاه استفاده کنید که آویزان نباشد و زخم گوش را بیشتر نکند.

‌آیا سوراخ کردن گوش نوزاد درد دارد؟

سوراخ کردن گوش نوزادان بدون شک با درد همراه است، به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از سوراخ کردن گوش از بی‌حسی‌های موضعی استفاده کنید و روزهای اول پس از این کار هم می‌توانید برای کاهش درد، از داروهای مسکن با تجویز پزشک استفاده کنید.

چه نوع گوشواره‌هایی برای نوزادان مناسب است؟

چه گوشواره‌هایی برای گوش نوزاد مناسب است؟

گوش نوزادان نسبت به افراد بزرگسال از حساسیت بالاتری برخوردار است و استفاده از گوشواره‌های نامناسب ممکن است آسیب بیشتری به آن‌ها وارد کند. به همین دلیل توصیه می‌شود از گوشواره‌های استفاده شود که کمترین میزان حساسیت را به همراه داشته باشند. استفاده از گوشواره‌های طلا بهترین گزینه برای این کار است و توصیه می‌شود از طلای 18 عیار به بالا استفاده شود که میزان آلیاژها و ناخالصی‌های آن کم است و مانع از بروز حساسیت خواهد شد. البته استفاده از گوشواره‌های استیل ضدزنگ هم یکی از گزینه‌های محبوب است و می‌توانید از آن استفاده کنید.

سخن پایانی

آنچه از این نوشته بر می‌آید این است که اصولا وقت خاصی به عنوان بهترين زمان سوراخ كردن گوش نوزاد وجود ندارد و بسته سنت، فرهنگ و ترجیحات خانوادگی می‌توان از همان روز‌های اول تولد برای این کار اقدام کرد، منتها لازم است که دستورالعمل‌های مربوط به مراقبت بعد از سوراخ کردن گوش نوزاد به درستی اجرا شود تا از عوارض بعدی جلوگیری به عمل بیاید؛ همچنین نیاز است که از تجهیزات استریل و مراکز بهداشتی برای این کار استفاده کنید تا خطرات جانی را به حداقل برسانید.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/the-best-time-to-pierce-a-babys-ears/
ads
ads