داغ ترین ها :
نقد و بررسی گوشی شیائومی 14t pro؛ قاتل پرچمدار جدید شیائومی

نقد و بررسی گوشی شیائومی 14t pro؛ قاتل پرچمدار جدید شیائومی

گوشی شیائومی 14T Pro گوشی قاتل پرچمدار 2024 کمپانی معروف چینی است که به صفحه نمایشی بسیار با کیفیت و تراشه‌ای پرقدرت مجهز شده که می‌تواند گوشی بسیار مناسبی برای اجرای بازی‌های مناسب گوشی‌های اندرویدی باشد. برای آشنایی با اطلاعات و مشخصات این گوشی با کیفیت پیشنهاد می‌کنیم تا نقد و بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو را تا انتها مطالعه کنید.

گوشی شیائومی 14t pro

خرید گوشی شیائومی 14t pro

امتیاز

8.4
دوربین :
طراحی :
صفحه نمایش :
باتری :
اسپیکر :
کیفیت ساخت :
ارگونومی :
رابط کاربری :
عملکرد :

نقاط قوت

  • صفحه نمایش روشن و با کیفیت
  • وجود آداپتور شارژ 120 واتی درون جعبه
  • مجهز به هوش مصنوعی
  • تراشه قدرتمند مناسب بازی کردن و اجرای انواع اپلیکیشن متنوع
  • مجهز به گواهینامه IP68
  • رنگ بندی زیبا

نقاط ضعف

  • بیرون زدگی زیاد دوربین روی پنل پشتی که تعادل گوشی را روی سطح صاف از بین می‌برد
  • هوش مصنوعی سوار شده روی گوشی قابل مقایسه با گوشی سامسونگ و اپل نیست
  • دوربین کم‌ترین قابلیت جذب نور را دارد به همین علت تفاوت رنگ سوژه اصلی با عکس زیاد است.

فهرست مطالب

اگر در فکر خرید گوشی با کیفیت و با ارزشی هستید که از سیستم عامل اندروید پشتیبانی کند و در رنج قیمتی گلکسی S24 FE سامسونگ اما با تراشه‌ای بهتر و قدرتمندتر باشد تا بازی‌های سنگین را به شکل روان‌تری برای شما اجرا کند، پس گوشی قاتل پرچمدار شیائومی 14t pro بهترین انتخاب برای شماست. با نقد و بررسی تخصصی xiaomi 14t pro review با من در تکنولایف همراه باشید.

آنباکس شیائومی ۱۴ تی پرو

آنباکس گوشی شیائومی ۱۴ تی پرو

کمپانی شیائومی با حذف نکردن آداپتور شارژ از جعبه گوشی‌هایش این روزها حسابی یکه تاز میدان بهترین بسته بندی و جعبه گشایی است. در اولین بخش از نقد و بررسی گوشی شیائومی 14T Pro درون جعبه Xiaomi 14T Pro متوجه وجود لوازم جانبی‌ای مانند آداپتور شارژ 120 واتی با پورت USB type A، کابل شارژ تایپ C (البته با کابل شارژ galaxy s24 fe تفاوت دارد)، سوزن سیم کارت، دفترچه چند زبانه و قاب پلاستیکی مشکی برای محافظت از پنل پشتی و دو لبه راست و چپ می‌شویم که مزیت فراوانی نسبت به رقیب سامسونگی‌اش برای خرید به حساب می‌آید. گوشی هوشمندی که در دست ما قرار دارد از رنگ Titan Blue است و به معنای واقعی زیبایی خاص و چشم گیری برای خریدن دارد.

طراحی xiaomi 14t pro

این طور که به نظر می‌رسد، کلا شرکت شیائومی علاقه به تولید موبایل با پنل پشتی مجهز شده به ماژول دوربین بزرگ دارد. اگر یک مروری بر تولیدات این کمپانی چینی در چند سال اخیر داشته باشید، کاملا متوجه خواهید شد که فرقی نمی‌کند که گوشی قاتل پرچمدار است یا پرچمدار، اقتصادی یا میان رده، چرا که در کل دوربین‌ها درون ماژولی مربعی جای گرفته‌اند که سهم زیادی از فضای بالایی پنل پشتی را به خود اختصاص می‌دهند. این اتفاق پیش‌ترها در گوشی‌های پرچمداری مانند گوشی شیائومی 14 رم 12 حافظه داخلی 512 گیگابایت (و بقیه کانفیگ‌ها) هم دیده شده است. روی ماژول دوربین 3 لنز دوربین به همراه یک Flash قرار دارد که در وسط آن برند لایکا (LEICA) را مشاهده می‌کنید.

camera-xiaomi-14t

گوشی موبایل xiaomi 14t pro در ابعاد 160.4 در 75.1 در 8.4 میلی‌متر با وزن 209 گرم در دست شما قرار می‌گیرد. این روزها دیگر اکثر گوشی‌های هوشمند با کیفیت، وزنی بالاتر از 200 گرم دارند و داستان گوشی‌های سبک وزن (وزن کم‌تر از 200 گرم) رو به اتمام است. پنل پشتی شیائومی 14 تی پرو مانند اکثر گوشی‌های قاتل پرچمدار از جنس شیشه است و قاب دور تا دور آن هم از آلیاژ آلومینیوم است. این آلومینیوم ترکیبی از سیلیکون، مس، منیزیم، آهن، روی، کروم و تیتانیوم است، بنابراین در آن واحد از استحکام و نرمی مناسبی بهره می‌برد. یکی از بزرگ‌ترین مزایای خرید شیائومی 14تی pro در بخش طراحی این است که به پنل پشتی آن بافت نرمی دارد، هنگام دست گرفتن آن حس خوبی می‌گیرید، اما به هر حال لیز هم هست، بنابراین بهتر است برای طولانی مدت از گوشی بدون کاور استفاده نکنید. از دیگر مزیت‌ها یا همان زیبایی‌های گوشی موبایل شیائومی ۱۴ تی پرو می‌توان به ویژگی دلبرانه 3D-curved back اشاره کرد که روی پنل پشتی به کار رفته و باعث خوش دست‌تر شدن گوشی موبایل می‌شود.

در ارتباط با طراحی پنل جلویی یا همان نمایشگر هم که در جریان دوربین سلفی تنها شده «بدون هیچگونه ناچ قطره‌ای روی نمایشگر» هستید. پس بهتر است برای تجربه و درک بهتر طراحی شیائومی 14T پرو روی لبه‌های آلومینیومی آن بچرخیم. روی لبه بالایی اتفاق‌های قشنگی افتاده است که می‌توانیم به میکروفون دوم جهت حذف نویز و بلستر مادون قرمز اشاره کنیم. روی لبه سمت راست که مطابق همیشه 2 دکمه پاور و ولوم صدا قرار دارد. طراحی دکمه پاور نسبت به دکمه شیائومی 13T Pro 5G تغییر کرده و شیارهای ریزی روی آن قرار دارد. احتمالا این حرکت صرفا برای زیبایی باشد چون کاربرد دیگری ندارد؛ با توجه به اینکه روی لبه پایینی هم هیچ دکمه‌ای قرار ندارد، پس کار ما روی لبه پایینی به اتمام می‌رسد: روی لبه پایینی خروجی‌های دایره‌ای شکل اسپیکر، پورت شارژ USB Type C، میکروفون اول و اسلات سیم کارت قرار دارد.

یکی از نکات غیر مثبتی که در طراحی Xiaomi 14T Pro قرار دارد و حتی قاب اضافی مشکی رنگ درون جعبه هم نمی‌تواند آن را کاور کند، لق زدن و تعادل نداشتن این گوشی است. طراحی ماژول دوربین به‌گونه‌ای است که اصلا پنل پشتی گوشی و یکی از لبه‌های آن نمی‌توانند به شکل کامل روی سطح صاف قرار بگیرند. اگر لبه بالایی سمت چپ را به سمت پایین هدایت کنید، سمت راست گوشی کامل بالا می‌آید که این یعنی چی؟؟؟ مگر الاکلنگ است؟ به طور کلی این بخش از طراحی واقعا قابل توجیه نیست و هر سال هم تکرار می‌شود.

تایتان اینجاست! رنگی و زیبا!

بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو

شیائومی امسال گوشی شیائومی 14 تی پرو را در 3 رنگ مشکی، آبی و خاکستری راهی بازار می‌کند که به دلیل متفاوت بودن نوع رنگ‌ها و اختصاصی بودن آن‌ها از پسوند Titan استفاده می‌کند. بنابراین شما هنگام خرید شیائومی 14T PRO می‌توانید از میان 3 رنگ Titan Gray, Titan Blue, Titan Black یکی را مطابق با سلیقه خود انتخاب کنید. ما که از رنگ آبی آن نهایت لذت را بردیم!

صفحه نمایش: رقابت Ai display با بهترین نمایشگرهای دنیا!

صفحه نمایش دقیقا همان بخشی از تخصصی ترین و کامل ترین بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو است که مستحق دریافت نمره کامل است. شیائومی در این بخش به اندازه‌ای خوب عمل کرده که در میدان گوشی‌های قاتل پرچمدار در رقابتی تنگاتنگ با بهترین‌های 2 سال اخیر قرار دارد و احتمالا هم برنده باقی بماند.

در حقیقت در بطن نمایشگر CrystalRes شیائومی 14TPro که در ابعادی 6.67 اینچی طراحی شده است، یک پنل AMOLED به کار رفته که از 68 میلیون رنگ پشتیبانی می‌‎کند. در واقع هنگام کار کردن با نمایشگر این گوشی معروف در دریای رنگ و کیفیت غرق می‌شوید، تا حدی که علاقه به کنار گذاشتن گوشی ندارید. اگر مطالعه کرده باشید و کمی در ذهنتان باقی مانده باشد، گلکسی اس 24 اف ای که خودش در بخش صفحه نمایش گوشی کم رقیبی در 2024 به شمار می‎‌آید، از رزولوشن 1080 در 2340 پیکسل بهره می‌برد، درصورتیکه review xiaomi 14t pro واضحا نشان می‌دهد که نمایشگر این گوشی قاتل پرچمدار توانایی کامل پشتیبانی از رزولوشن 1220 در 2712 پیکسل را دارد که قابلیتی با ارزش و بسیار چشم نواز است.

بررسی xiaomi 14t pro

نمایشگر این گوشی نه تنها از استاندارد HDR10+ پشتیبانی می‌کند و انواع محتوا را با کیفیت اچ آر 10 پلاس به شما نمایش می‌دهد، بلکه قدرت پشتیبانی از فناوری دالبی ویژن هم دارد، بنابراین رنگ‌ها با دقت بالاتر و کنتراست بیشتری به شما نمایش داده می‌شوند و از آنجایی که حداکثر میزان روشنایی دالبی ویژن 10 هزار نیت است، شما می‌توانید با خیالی راحت به تماشا کردن با صفحه نمایش 12 بیتی (همان عمق رنگ: Colour depth) شیائومی 14 تی پرو بپردازید. در ادامه بررسی موبایل 14t pro xiaomi این خبر خوش را هم برای شما داریم که Wide Colour Gamut یا همان گستره رنگی وسیع نمایشگر این قاتل هیجان انگیز برابر با DCI-P3 است که حدود 25 درصد پوشش رنگی بیشتری نسبت به گستره رنگی sRGB دارد و در واقع در نمودار CIE به وضوح می‌توانید تفاوت گسترده رنگی DCI-P3 با sRGB را با توجه به مساحت قابل پشتیبانی مشاهده کنید و متوجه کیفیت و وضوح نمایشگر شوید. در طی همین نقد و بررسی تخصصی شیائومی 14 تی پرو هم متوجه شدیم که نسبت کنتراست یا همان سطح روشنایی رنگ سفید به روشنایی رنگ سیاه در نمایشگر برابر با 5000000:1 است که کنتراست بسیار فوق‌العاده‌‎ای برای یک نمایشگر 6.7 اینچی به حساب می‌آید.

یکی از اصلی‌ترین مباحث در مشخصات گوشی 14T Pro توجه کردن به تراکم پیکسلی و میزان حداقلی و حداکثری روشنایی صفحه نمایش است که در این بخش هم مزایا و معایبی وجود دارد. در واقع شیائومی برندی است که به اغراق کردن در اعداد معروف است و حقیقتی غیرقابل انکار است. تراکم پیکسلی صفحه نمایش این گوشی چیزی در حدود 446 پیکسل بر هر اینچ است که بیشتر بودن آن باعث نمایش جزئیات بالاتر در انواع تصاویر می‌شود، اما در ارتباط با حداکثر روشنایی نمایشگر که شیائومی آن را 4000 نیت اعلام کرده باید گفت که حقیقتا 4000 نیت که نیست و شما حدودا 1000 تا 1500 نیتی کم کنید بی‌زحمت، چرا که هنگام کار با گوشی در کور کننده‌ترین نور مستقیم آفتاب من تاثیر خیلی بیشتری از روشنایی و سطح بالاتری از وضوح را روی نمایشگر 14t pro در مقایسه با گلکسی s24 fe مشاهده نکردم و این در حالی است که حداکثر روشنایی گلکسی s24 fe حدودا 1900 نیت است. به طور کلی با احتساب هرگونه اغراق و راستی، نمایشگر شیائومی 14 تی پرو در مسیر نقد و بررسی به ما اثبات کرد که از نمایشگر گوشی‌های پرچمدار چیزی کم ندارد و کاملا ارزش خرید گوشی شیائومی را در سال 2024 یک تنه بالا می‌برد.

در ارتباط با سیاست شیائومی برای محافظت کردن از نمایشگر هم می‌توانیم به لایه محافظ Scratch/drop-resistant glass اشاره کنیم. این شیشه ضد خش که قطعا قدرت و کیفیت لایه‌های شیشه‌ای کمپانی کورنینگ را ندارد و از آنجایی که شیائومی هم در مراسم رونمایی هیچ صحبتی از لایه محافظ نکرد، به شکل تخصصی در جریان میزان مقاومت صفحه نمایش شیائومی 14 تی پرو نیستیم، اما در مجموع خوب است که لایه محافظی هم این وسط قرار گرفته است.

نقش هوش مصنوعی در نمایش رنگ در صفحه نمایش

با توجه به اینکه 2024 سال ورود گوشی‌های مختلف با هوش مصنوعی است، پس شیائومی هم حق دارد که AI display را برای نمایشگرش در بوق و کرنا فریاد بزند. هوش مصنوعی به کار رفته در نمایشگر به شما کمک می‌کند تا با توجه به هر محتوا میزان رنگ و روشنایی نمایشگر کاملا به شکل خودکار تغییر کند و نور آبی نمایشگر هم طبق همین فرمول برای حفظ سلامت چشمان شما کاهش پیدا کند، بنابراین شما خرید بهتری را نسبت به گوشی‌های شیائومی نسل گذشته تجربه می‌کنید.

نقش هوش مصنوعی در تعیین نرخ نوسازی: Up to 144 Hz

اگر تا به امروز تمام مشخصات فنی گوشی‌های جدید شیائومی 14T پرو را مطالعه کرده باشید، پس حتما در لیست اطلاعات معرفی شده از کمپانی منبع متوجه نرخ نوسازی 144 هرتزی خواهید شد. با توجه به اینکه تا به امروز حتی گوشی‌های پرچمدار شیائومی و سامسونگ و حتی اپل هم نهایتا به رفرش ریت 120 هرتزی مجهز شده‌اند، انتخاب Refresh rate 144 Hz انتخابی بسیار هوشمندانه و ارزشمند است. شیائومی می‌گوید که اگر نرخ نوسازی را به صورت دستی در بخش تنظیمات روی حالت Up to 144 Hz قرار دهید، می‌توانید از روان‌ترین نمایشگری که تا به امروز تجربه نکردید، استفاده کنید، در ادامه هم اگر روی حالت Default قرار دهید، نمایشگر با توجه به موقعیت و محتوا در حال پخش و برنامه در حال اجرا تصمیم به تعیین نرخ نوسازی می‌گیرد که بالاترین آن همان 144 هرتز است.

در مجموع هوش مصنوعی نمایشگر که مشخص کننده رفرش ریت نمایشگر xiaomi 14 t pro است، یکی از بهترین دلایل برای خرید این گوشی قاتل پرچمدار از برند چینی همه فن حریف به حساب می‌آید.

حسگر اثر انگشت: خوب ولی بهتر هم می‌توانست باشد!

حسگر اثر انگشت Xiaomi 14T Pro که در قسمت پایینی نمایشگر قرار دارد، حسگر خوبی است که انتظار بهبود آن را نسبت به نسخه‌های قبلی داشتیم، اما چه کنیم که اینگونه نشد. در بررسی اولیه شیائومی 14 تی پرو به وضوح مشاهده می‌کنید که حسگر اثر انگشت کاربری خیلی روانی ندارد، البته که نقطه ضعف خیلی بزرگی به حساب نمی‌آید، اما با توجه به هم قیمت بودن با قیمت s24 fe انتظار بیشتری از حسگر این گوشی داشتیم که لگ و کندی‌ها در باز کردن قفل نمایشگر ما را سورپرایز کرد.

کدام گواهینامه در جیب Xiaomi 14t pro است؟

مگر می‌شود در بررسی گوشی شیائومی 14 تی پرو | Xiaomi 14T Pro Review به دنبال گواهینامه IP برای مقابله با آب و گرد و غبار نباشیم؟ Xiaomi 14tpro به گواهینامه IP68 مجهز شده است، بنابراین تا عمق 2 متر به مدت 30 دقیقه می‌تواند فشار آب راکد را تحمل کند. توجه داشته باشید که بهتر است با گوشی شیرجه‌ها و پرش از دایو نداشته باشید، مخصوصا که آب استخرها مملو از کلر و مواد تمیز کننده است و این ناخالصی تاثیر می‌گذارد و گواهینامه‌ها معمولا برای آب بدون ناخالصی با فشار بسیار معمولی محاسبه شده و اعطا می‌شوند.

انتظار همیشگی ما: Always on Display

قابلیت «صفحه نمایش همیشه روشن» قابلیتی است که دیگر تمام گوشی‌های هوشمند به آن مجهز شده‌اند. با فعال شدن این حالت شما می‌توانید پس از خاموش کردن صفحه نمایش، اطلاعاتی مانند ساعت، روز هفته، تاریخ و درصد باتری گوشی را به شکل خلاصه مشاهده کنید.
برای فعال کردن این حالت در قسمت Settings عبارت Always on Display را سرچ کنید تا به صفحه مقصد برسید. شما می‌توانید از میان انواع مدل‌های معرفی شده توسط برند، یکی را به دلخواه برای این قابلیت انتخاب کنید. برای تنظیمات بیشتر می‌توانید روی Display items ضربه بزنید و وارد صفحه جدید شوید.

  • انتخاب گزینه: For 10 seconds after tapping
    یعنی بعد از خاموش کردن نمایشگر تا 10 ثانیه اطلاعات خلاصه شده روی نمایشگر باقی می‌مانند و بعد از آن محو می‌شوند.
  • انتخاب گزینه: Always
    از اسم این گزینه مشخص است که اطلاعات قرار است پس از خاموش شدن نمایشگر، همواره روی نمایشگر مشخص باشند. توجه داشته باشید که فعال کردن این باعث کاهش بیشتر باتری می‌شود.
  • انتخاب گزینه: Smart
    این قابلیت بر پایه هوش مصنوعی صفحه نمایش است. در این حالت خود گوشی تشخیص می‌دهد که شما به نمایشگر نگاه نمی‌کنید یا از گوشی استفاده نمی‌کنید و آن را درون جیب قرار داده‌اید.
  • انتخاب گزینه: Scheduled
    ساعت شروع و ساعت پایان حالت آلویز آن دیسپلی را می‌توانید از طریق همین قابلیت از صبح تا شب تنظیم کنید.

در پایان همین صفحه هم با فعال کردن Turn off when Battery saver is on می‌توانید به گوشی فرمان دهید که به ازای خاموش شدن صفحه نمایش در حالتی که در ذخیره باتری قرار دارید، حالت Always on Display جهت کم نشدن شارژ باتری کاهش پیدا کند.

نرم افزار و رابط کاربری

دیگر یک سالی می‌شود که پرونده رابط کاربری MIUI در گوشی‌های شیائومی 2023 و 2024 از بین رفته است، به همین منظور در نقد و بررسی گوشی شیائومی 14T Pro با مراجعه به بخش Settings و بعد هم about phone متوجه رابط کاربری Xiaomi HyperOS در کنار اندروید 14 خواهید شد. شیائومی اعلام کرده که این گوشی تا 4 سال آپدیت امنیتی و نرم افزاری را دریافت خواهد کرد.

مشخصات گوشی 14T Pro

تراشه؛ عجب قلب تپنده‌ای

بعد از نمایشگر، این تراشه است که می‌تواند جایگاه xiaomi 14 ultra را به عرش اعلا برساند. کمپانی سازنده در سینه این گوشی قاتل پرچمدار شیائومی از تراشه 8 هسته‌ای توانمند Mediatek Dimensity 9300 plus استفاده کرده تا قدرت پردازشی بالاتر از گوشی‌های مجهز شده به Snapdragon 8 نسل 3 را به آن هدیه دهد. review xiaomi 14t pro مشخص می‌کند که این گوشی می‌تواند در زمینه‌هایی مانند نصب و اجرای انواع برنامه‌های سنگین و بازی‌هایی با گرافیک بالا عملکرد به شدت خوبی را از خودش نشان دهد. البته در زمان اجرای برنامه 3D mark شاهد کاهش 7 درصدی باتری و داغ شدن کل گوشی بودیم که کمی ناامیدمان کرد، اما در مجموع تراشه به کار رفته می‌تواند در هر فرآیندی که نیاز دارید، بهترین همراه شما باشد و تا سال‌ها مانند روز اول به کار خود ادامه دهد.

در تست Wild Life Stress Test برنامه 3D mark شاهد پایداری 60.8 درصدی تراشه هستیم که برای این تراشه بسیار پایین است، چرا که همین تست در گوشی‌های رده پایین‌تری مانند Redmi Note 13 Pro با پایداری بالاتری برای تراشه به پایان رسیده است، البته باز هم پایداری تراشه این گوشی به نسبت رقیب سامسونگی‌اش کمی بهتر است که در بررسی اس ۲۴ اف ای با آن مواجه شدیم.

در طی اجرای انواع برنامه برای تست تراشه با دمای حداکثری 48 درجه هم مواجه بودیم که برای یک گوشی با این حجم از امکانات و قابلیت‌ها کمی دور از انتظار بود، اما به هیچ عنوان فراموش نکنید که این تراشه همچنان در جایگاهی بالاتر از اسنپدراگون 8 نسل 3، A17 Pro، Dimensity 9300 و Exynos 2400e قرار دارد، بنابراین از ارزش خرید بالایی بهره می‌برد.

تراشه دایمنسیتی 9300+ دارای پردازنده مرکزی 8 هسته‌ای است که به صورت 3 کلاستری توسعه یافته و هسته اصلی با فرکانس 3.4 گیگاهرتزی را شامل می‌شود. 2 کلاستر بعدی به ترتیب 3 هسته با فرکانس 2.85 و 4 هسته با فرکانس 2.0 گیگاهرتز هستند.

در کنار پردازنده مرکزی این گوشی یک پردازنده گرافیکی Immortalis-G720 MC12 که با فرکانس 1300 مگاهرتز به فعالیت خودش ادامه می‌دهد و خیال شما را بابت قدرت گیمینگ و پردازش انواع برنامه‌ها راحت می‌سازد.

نمایش سایر تست های گرفته شده از سخت افزار

باخت شیائومی به سامسونگ در سیستم خنک کننده در سال 2024

شاید قابل باور نباشد، اما تراشه دایمنسیتی 9300 پلاس مدیاتک xiaomi 14t pro به تراشه اگزینوس 2400e گلکسی اس 24 اف ای در بخش سیستم خنک کنندگی می‌بازد و این باخت کمی غیرقابل باور است. اما متاسفانه واقعیت دارد. پایداری، دوام باتری و سیستم خنک کنندگی تراشه رقیب سامسونگی از گوشی شیائومی ۱۴تی پرو بالاتر است، بنابراین در کنار خوشحالی از داشتن تراشه بهتر و بهینه‌تر با دمای بالاتر هم باید کنار بیاییم.

گیمینگ: دقیقا برای همین کار ساخته شده است

گوشی شیائومی 14 تی پرو تنها برای گیمینگ طراحی نشده است، اما دقیقا به همین منظور راهی بازار می‌شود. این گوشی هوشمند در بازی کردن بدون هیچگونه داغ کردن یا عدم پایداری باتری به راحتی شما را همراهی می‌کند و اتفاق‌های خیلی خوبی را برای شما رقم می‌زند که در Graphics test برنامه تری دی مارک هم با نرخ 80 FPS روبه‌رو هستید.
حتی اگر بودجه کم‌تری دارید، اما کاربری گیمینگ برای شما اهمیت بالاتری نسبت به سایر عملکردها مخصوصا عکاسی دارد، می‌توانید به سراغ خرید گوشی موبایل شیائومی مدل 14t دو سیم کارت ظرفیت 512 گیگابایت و رم 12 گیگابایت به جای خرید گوشی‌های گران قیمت‌تری از سامسونگ یا برندهای دیگر بروید.

تنظیمات و قابلیت‌های مختلف

وارد برنامه Settings شوید. در این بخش رابط کاربری بسیار مشابهی با iOS را مشاهده می‌کنید. شکل و شمایل آیکون‌ها و المان‌ها نشان دهنده شباهت رابط کاربری هایپر او اس با آی او اس است.

زمانی که وارد تنظیمات می‌شوید، می‌توانید به صورت جداگانه وارد بلوتوث، موبایل نتورک و تنظیمات هات اسپات شوید.

برای تغییر وال پیپر می‌توانید از طریق زیر در تنظیمات اقدام کنید. تنوع بالای بک گراند ار جمله مزایای شیائومی 14 تی پرو به حساب می‌آید.

توانایی‌های گوشی در قالب هوش مصنوعی

  • گالری
  • رکوردر
  • ایجاد زیرنویس
  • ترجمه آنلاین
  • سرکل تو سرچ

اسپیکر: خوب و قابل اعتماد

روی لبه پایینی گوشی شیائومی ۱۴ تی پرو اسپیکر استریو قرار دارد که صداها را با کیفیت مناسبی به گوش شما می‌رسانند. البته هنگام پخش صدا با آخرین ولوم ممکن است کمی با مشکل تفکیک نشدن صداهای زیر و بم با هم دیگر مواجه شوید که اصلا مشکل حاد یا غیر قابل تحملی نیست و برای متوجه شدن به کلی دقت و ریزبینی نیاز دارید. در مجموع می‌توانید با اعتماد به اسپیکر xiaomi14tpro از گوش دادن به انواع محتوا با صدای معمولی و بلند لذت ببرید و از گوشی به عنوان اسپیکر جیبی که محیط 10 الی 30 متری را می‌تواند پوشش دهد، به بهترین روش استفاده کنید.

بررسی گوشی شیائومی 14T پرو

اگر هم بررسی بادز 3 پرو سامسونگ را مطالعه کنید، می‌توانید با قابلیت‌ها و کیفیت صدایی که اپلیکیشن Wearable بابت اتصال بادز 3 پرو به شما می‌دهد، لذت بیشتری نسبت به حالت اسپیکر ببرید. بنابراین از خرید هندزفری بلوتوثی برای این گوشی بدون جک 3.5 میلی‌متری غافل نشوید و با خرید هندزفری‌های با کیفیت و جدیدی مانند buds 3 pro به شکل دیگری از گوش دادن به موزیک لذت ببرید.

دوربین: کم اهمیت ترین بخش برای کمپانی شیائومی در بررسی xiaomi 14t pro

کمی بالاتر گفته بودم که به عددهای شیائومی اعتماد نکنید، درست است؟ در بخش دوربین هم باید به این نصیحت گوش کنید و اعتمادی به اعداد بزرگی مانند 50 مگاپیکسل نداشته باشید. در حقیقت ایرادی هم نمی‌توان گرفت چرا که شیائومی تا به امروز هیچوقت گوشی‌های سری T خود را با هدف تولید گوشی مناسب عکاسی راهی بازار نکرده است، به همین دلیل اگر شما هم توقع خود را بابت کیفیت عکس‌ها از این گوشی از لول گوشی‌های پرچمدار و قاتل پرچمدار روی گوشی‌های میان رده بیاورید، پس از خرید شیائومی ۱۴ تی پرو خوشحال‌ترین فرد خواهید بود. به طور کلی می‌توانیم بگوییم که شیائومی ۱۴T Pro قرار است عکس‌های با کیفیت و مناسبی را (اما نه در حد گوشی‌های قاتل پرچمدار سامسونگ) تحویل شما دهد که بتوانید با دیگران به اشتراک بگذارید و در حد معقول از آن لذت ببرید.

دوربین اصلی؛ راضی کننده

xiaomi 14t pro review camera

دوربین اصلی شیائومی ۱۴t پرو از نوع عریض است و گشودگی دیافراگم f/1.6 را دارد. این دوربین تصاویر را با رزولوشن 50 مگاپیکسل به ثبت می‌رساند و خوشبختانه به حسگرهای PDAF و OIS مجهز شده است. این سنسورها در حذف نویز و فوکس روی سوژه به شما کمک‌های زیادی می‌کنند و نادیده گرفتن آن‌ها بی انصافی است. برای عکاسی هم می‌توانید روی 50 مگاپیکسل و 12 مگاپیکسل حساب باز کنید.

عکاسی با دوربین 50 مگاپیکسلی در بخش More

زمانی که قصد عکاسی با کیفیت 50MP را دارید، باید بعد از باز کردن برنامه دوربین، به سمت راست انگشت را روی صفحه بکشید و وارد بخش mORE شوید تا رزولوشن 50MP را فعال کنید. عکاسی با دوربین 50 مگاپیکسلی یعنی بالاترین توانی که گوشی شیائومی ۱۴ تی پرو می‌تواند برای شما به میدان بیاورد. رنگ‌ها در این بخش به شدت اغراق آمیز هستند. رنگ قرمز بیشتر از معمول قرمز است و رنگ مشکی قهوه تیره هم به مشکی می‌گراید. در واقع عکسی که در ابتدا ثبت می‌کنید، با عکسی 1 الی 3 ثانیه بعد گالری مشاهده می‌کنید، تغییر رنگ دارد که تمام این‌ها به دلیل بخش پردازش تصویر مصنوعی تراشه است.
دوربین 50 مگاپیکسلی در نور روز عملکرد بسیار خوبی دارد و اگر در محیط باز به عکاسی بپردازید، قطعا از خرید خود راضی خواهید بود و به این عکاسی ادامه خواهید داد، دلیل اشاره کردن به نور روز این است که نه تنها دوربین اصلی بلکه در کل دوربین‌های این گوشی نمی‌توانند تا جای ممکن نور را از محیط دریافت کرده و آن را به عدسی لازمه برسانند، بنابراین جذب نور پایینی از محیط دارند و در ادامه همین مسیر رنگ‌ها را به شکل مصنوعی در کارگاه ویرایش هوش مصنوعی خود پردازش می‌کنند.

عکس‌های ثبت شده در نور روز:

عکس‌های ثبت شده در محیط بسته: کاهش جذب نور

عکاسی با دوربین در حالت پایه

زمانی که دوربین را باز می‌کنید، اگر به سمت More حرکت نکنید و با حالت پایه به عکاسی ادامه دهید، با عکس‌های نسبتا خوبی مواجه خواهید شد که تفاوت کمی از لحاظ کیفیت با حالت 50 MP دارد. البته در نورهای کم‌تر تفاوت این 2 حالت بیشتر خواهد شد و عکس‌های 12 مگاپیکسلی رنگ و رخ تیره‌تری نسبت به 50 مگاپکسل دارند، اما در مجموع اصلا به این صورت نیست که از عکاسی با حالت پایه پشیمان شوید و همواره به دنبال بخش More در برنامه دوربین برای روشن کردن کیفیت 50 مگاپیکسل باشید.

دوربین تله فوتو با زوم اپتیکال 2.6 برابری

دوربین تله فوتو Xiaomi 14T Pro رزولوشنی برابر با 50 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم دارد که در قلب آن سنسور PDAF هم به کار رفته است. هنگامی که دوربین را در دست می‌گیرید، می‌توانید از کیفیت اصلی یعنی همان 1X به سمت 2X، 2.6X و در پایان 5X بروید. همچنین شما می‌توانید عکس‌های پرتره خوبی را به ثبت برسانید یا در زوم 5 برابری هم با کیفیت تقریبا مناسبی روبه‌رو باشید که به قول معروف کار را برای شما درمی‌آورد، اما به هر حال کیفیت بهتری هم می‌توانستند داشته باشند.

ثبت تصاویر درون آینه:

جهت مقایسه گلکسی S24 FE با شیائومی 14T Pro با هر دو گوشی در یک فاصله یکسان از یک قاب در شرایط نوری و محیط یکسان عکاسی کرده‌ایم.

تست تمامی زوم‌ها درون آینه

قدرت Blur در دوربین پرتره: واقعا خوب است!

قدرت مات کنندگی دوربین پرتره تا حد زیادی به 2 فاصله عددی بستگی دارد.

  1. فاصله سوژه تا دوربین: سوژه‌ای که نمی‌خواهید مات شود
  2. فاصله سوژه از فضای پشت سر

که در طی نقد و بررسی شیائومی 14t pro متوجه می‌شوید: هرچقدر فاصله سوژه از فضای پشت سر بیشتر باشد، شاهد مات کنندگی بیشتری هستید؛ البته اگر فاصله سوژه تا دوربین هم خیلی کم باشد، ممکن است اصلا سوژه هم تار شود و کیفیت خوبی را تحویل نگیرید.

توضیح عکس گلدان در نور طبیعی روز: در عکس بالا دوربین تشخیص داده که باید گلدان صورتی را از فضای اطراف و گلدان‌های پشت سر جدا کند و این کار را به خوبی انجام داده است.

توضیح عکس مجسمه در فضای داخلی موزه: جدا کردن مجسمه از فضای کناری و پشتی در فضای بسته برای رنگ‌های گرم کمی برای دوربین سخت‌تر از رنگ‌های سرد است، اما به طور کلی قدرت ثبت پرتره راضی کننده است.

توضیح عکس ساعت در فضای داخلی موزه: به طور کلی جذب نور در فضای داخلی برای گوشی 14تی پرو سخت‌تر از نور رخورشید در فضای آزاد است، بنابراین همین اتفاق می‌تواند تشخیص عمق را برای سنسور سخت‌تر کرده و به شکل دومینو جداسازی سوژه از محیط را هم سخت‌تر کند، اما 14TPRO به خوبی از پس ثبت عکس‌های پرتره در نورهای مختلف برمی‌آید و قابل ارزش است.

دوربین سلفی: فقط در حد ثبت خاطره؛ دوربین وجد آوری نیست!

ناامید کننده‌ترین بخش در بررسی گوشی شیائومی ۱۴t پرو، بررسی کیفیت عکس‌های گرفته شده با دوربین سلفی به شکل پرتره و عادی است. تفاوت رنگ المان‌ها و انواع مولفه‌ها در عکس‌های سلفی با واقعیت واقعا دل آدم را می‌زند، در حدی که قطعا از خود خواهید پرسید که اصلا چرا؟؟؟؟؟؟ باز اگر بخواهیم خیلی دقیق باشیم، عکس‌های سلفی در حالت Portrait عکس‌های دوست داشتنی‌تری خواهند بود.

هنگام عکاسی با شیائومی 14 تی پرو به وضوح متوجه تغییر رنگ یک سوژه یکسان هنگام عکاسی در نور روز و نور محیط‌های بسته می‌شوید که این اتفاقی قابل پیش بینی است، اما در حقیقت این تفاوت رنگ در عکاسی با دوربین سلفی بیشتر به چشم می‌آید و تقریبا می‌توان گفت که اغراق آمیز است.

نقد و بررسی دوربین سلفی Xiaomi 14t pro

به 4 عکس بالا نگاه بیندازید: هنگام عکاسی در محیط بسته مانند موزه، دوربین حداکثر نور ممکن را از محیط (نور لوسترها) گرفته و در ادامه برای ایجاد کنتراست بیشتر میان رنگ‌ها مخصوصا رنگ مشکی از ویرایش‌های خودکار هوش مصنوعی تراشه استفاده کرده، اما در نور بیرون با اینکه هوا آفتابی نبوده و در هوای بارانی هم شاهد نور کم‌تری در محیط بودیم، اما دوربین تشخیص فضای بیرون را داده و بعد از آنکه نور محیط را جذب کرده، به شکل اغراق آمیزی همه چیز را روشن‌تر کرده تا حس عکاسی در نور روز را به شما القا کند، به این ترتیب رنگ لباس روشن‌تر از واقعیت به چشم می‌آید، بدون آنکه افکتی در حالت عکاسی روشن بوده باشد. تمامی موارد بالا نشان دهنده تاثیر تراشه روی عکاسی این گوشی است و دوربین‌ها به حسگرهای بسیار با کیفیتی مجهز نشده‌اند و عکس‌ها در این گوشی به دست عوامل دیگر به زیبایی می‌رسند.

دوربین اولتراواید

دوربین 12 مگاپیکسلی اولتراواید شیائومی 14 تی پرو گشودگی دیافراگم f/2.2 دارد. در نور روز و محیط آزاد بهترین عملکرد خود را به شما نشان می‌دهد که مانند همیشه نباید توقع زیادی از آن داشته باشید، چرا که گوشی از دل شیائومی بیرون آمده و اصلا برای عکاسی آماده نشده است. اگر روی عکس‌های اولتراواید زوم نکنید تا به حالت آب رنگی و نقاشی طور نرسید، در مجموع از عکس‌‎های گرفته شده راضی خواهید بود.

محیط باز: نور روز، هوای ابری

محیط بسته: موزه

چقدر می‌توان زوم کرد؟ 2ایکس؟ 2.6ایکس؟ خیر 5ایکس! مقایسه و بررسی کیفیت

نهایت زومی که می‌توانید روی گوشی شیائومی 14 تی پرو تجربه کنید، زوم 5 برابری است، در حالیکه در طی نقد و بررسی s24 fe شاهد زوم 30 برابری بودیم که فعلا کاری با این مسئله نداریم و تحلیل تخصصی آن به مقاله مقایسه s24 fe vs xiaomi 14 t pro مربوط می‌شود؛ اما در ارتباط با عکس‌های حاصل شده از زوم‌های متفاوت و مقایسه آن‌ها می‌توان نتیجه گرفت که عکاسی با شیائومی 14tpro اذیت کننده نخواهد بود و عکس‌های با کیفیتی را در اختیار شما قرار خواهد داد.

ماکرو؛ خیلی معمولی

اگر روی زوم 2.6 ایکس هم باشید، عکس‌های خوبی نمی‌توانید در قالب ماکرو ثبت کنید. در مجموع ماکرو بعد از دوربین سلفی ضعیف‌ترین بخش دوربین شیائومی 14 تی پرو است.

عکاسی در شب: 50MP، 12MP و تست زوم‌های مختلف

کیفیت دوربین 50 مگاپیکسلی با 12 مگاپیکسلی در شب اصلا به چشم نمی‌آید. شاید در برخی شرایط برای بعضی از سوژه‌ها بهتر باشد از دوربین 50 مگاپیکسلی استفاده کنید، اما در مجموع شما از تفاوت آن‌ها اصلا شگفت زده نخواهید شد.

نمونه عکس‌های دوربین 50 مگاپیکسلی در شب بدون روشن بودن Night mode و Flash

نمونه عکس‌های دوربین 12 مگاپیکسلی در شب بدون روشن بودن Night mode و Flash

انواع زوم در شب

دوربین سلفی در شب: Night mode، فلش، حالت عادی

عکاسی با دوربین سلفی در شب با هر 3 حالت نایت مود، فلش و حالت نرمال کیفیت راضی کننده‌ای دارند. شما در این عکس‌ها نمی‌توانید به جزئیات زیادی برسید، اما می‌توانید ثبت خاطره خوبی را تجربه کنید.

فعال بودن حالت نایت مود:

روشن بودن فلش:

عکاسی در شب با دوربین پایه

ویدیو: تا چه حد لرزشگیر عمل می‌کند؟

قدرت حذف نویز و لرزش در ویدیوها تا اندازه بسیار زیادی خوب است و شما در پایان با کیفیت مناسبی روبه‌رو هستید. بهترین کیفیتی که می‌توانید با آن به فیلم برداری بپردازید، کیفیت 8K با نرخ 30 فریم بر ثانیه است، اما هنگام بالا و پایین آمدن از پله با حذف بسیار کم لرزش مواجه می‌شوید که انتظار هم می‌رود همینطور باشد.

باتری

در بررسی گوشی شیائومی ۱۴t pro آداپتور شارژ 120 واتی (تایپ A) قرار گرفته درون جعبه به حدی چشمگیر است که کاربر تا مدت‌‎ها می‌تواند بابت این قابلیت شاد باشد، اما در واقع باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی این گوشی هوشمند از پایداری بالایی برخوردار نیست و اصلا نمی‌توانید در استفاده روزمره با یک بار شارژ روز را به شب برسانید. برای مثال اگر از 12 شب تا 8 صبح هم با گوشی کار نکنید، باز هم با افت 7 تا 12 درصدی روبه‌رو هستید؛ اما سرعت شارژ این دستگاه به حدی جذاب است که شارژ 47 درصد تا 100 درصد را در 14 دقیقه و 30 ثانیه به اتمام می‌رساند و چه از این بهتر واقعا؟
اگر هم در بخش تنظیمات وارد Battery شوید، می‌توانید از Current mode میزان عملکردی که می‌خواهید را بر حسب ساعت انتخاب کنید. در بخش Charging options روی قسمت Wired charging mode ضربه بزنید. اگر روی حالت Top speed قرار دهید با عبارت Device might heat up روبه‌رو خواهید شد که دقیقا هم درست است، چرا که گوشی در زمان شارژ شدن با شارژر 120 واتی به کوره‌ای داغ تبدیل می‌شود و بهتر است برای حفظ سلامت باتری، پس از خرید گوشی به این بخش آمده و باتری را روی حالت Standard قرار دهید.

در ارتباط با شارژ بی سیم هم خوشبختانه این گوشی از شارژ بی سیم 50 واتی پشتیبانی می‌کند، پس می‌توانید از پاوربانک‌های بی سیم می‌توانید به راحتی برای شارژ کردن گوشی استفاده کنید.

آیا گوشی شیائومی 14t pro برای من مناسب است؟

گوشی شیائومی 14 تی پرو برای همه مناسب است، به غیر از افرادی که قصد عکاسی و فیلم برداری حرفه‌ای و تخصصی را دارند یا انتظار دارند که با یک بار شارژ گوشی تا 24 ساعت به شکل مداوم به استفاده از گوشی ادامه دهند و گوشی مانند روز اول به کارکرد خود ادامه دهد. Xiaomi 14t pro گوشی بسیار با کیفیتی است که از لحاظ طراحی نمره‌ای بسیار خوب و از لحاظ تراشه و صفحه نمایش 21 از 20 را می‌گیرد. این گوشی هوشمند به هوش مصنوعی هم مجهز شده و می‌تواند مانند گوشی‌های پرچمدار سامسونگ و گلکسی s24 fe یا حتی گوشی‌های گوگل به عملکرد شما در طول روز کمک‌های شایانی کند، بنابراین از خرید آن به هیچ عنوان پشیمان نخواهید شد. مخصوصا که با توجه به قیمت گوشی Samsung گوشی شیائومی 14 تی پرو گوشی بسیار با ارزشی به حساب می‌آید.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra
به این مطلب امتیاز دهید
1 نفر به این مطلب امتیاز دادند.

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/review/xiaomi-14t-pro-review/
ads
ads