این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
ایکس باکس سری ایکس قویترین کنسول بازی حالا حاضر به شمار میرود. کنسولی که از تکنولوژیهای بسیار جدیدی بهره میبرد و عملکرد بسیار خوبی ارائه میکند.
فهرست مطالب
مایکروسافت در نسل نهم چقدر توانسته موفق ظاهر شود؟ ما در این مقاله قصد داریم به نقد و بررسی ایکس باکس سری ایکس بپردازیم و شما را با نقاط ضعف و قدرت این کنسول آشنا کنیم. پس در ادامه این مطلب با تکنولایف همراه باشید.
اگر میخواهید به تجربه بازیهای جدید و قدیمی ایکس باکس بپردازید، Xbox Series X بهترین انتخاب برای شما خواهد بود. به لطف قابلیتهای این دستگاه حالا تجربه آثار قدیمی لذتبخشتر شدهاند و شما میتوانید انتظار عرضه بازیهای انحصاری و تردپارتی جذابی را طی سالهای آتی داشته باشید.
البته اگر انتظار دارید پیشرفت نسبت به نسل قبل خیلی چشمگیر باشد، احتمالا ناامید میشوید. چرا که مثلا پیشرفت گرافیک این کنسول نسبت به ایکس باکس وان ایکس چندان خیرهکننده نیست، اگر چه بازیهایی مثل Forza Horizon 5 حالا از نظر بصری جذابتر از قبل هستند. به طور کلی در بررسی ایکس باکس سری ایکس باید بگوییم که اگر کنسولی میخواهید که بازیها را با نرخ فریم خوب و رزولوشن 4K اجرا کند، این محصول همان چیزی است که به آن نیاز دارید.
سه سال از زمان عرضه این کنسول میگذرد و هنوز شاهد هیچ تغییری در قیمت آن نیستیم. این دستگاه قیمت جهانی 500 دلاری دارد، اما احتمالا در هر منطقه بسته به شرایط شاهد قیمتی متفاوت خواهید بود.
ما در نسل جدید نسبت به نسل قبل شاهد افزایش قیمت هستیم و این موضوع در کنسول نسل نهمی سونی هم دیده میشود. البته مایکروسافت اطمینان خاطر داده که فعلا قرار نیست سیاستهای شرکت رقیب در افزایش قیمت را دنبال کند.
وقتی به آنباکس و بررسی ایکس باکس سری ایکس میپردازید، احتمالا در همان ابتدا به آن به چشم یک پی سی کوچک نگاه خواهید کرد. در واقع وقتی کنسول به صورت عمودی قرار میگیرد تقریبا شبیه یک کیس کامپیوتر است. شاید طراحی یکپارچه این دستگاه چندان نظر برخی از کاربران را جلب نکند، اما به طور کلی ظاهرش طوری نیست که بخواهید انتقاد زیادی به آن وارد کنیم. هرچند نباید بزرگ بودن آن را نادیده گرفت.
ابعاد این کنسول 15.1 در 15.1 در 30.1 سانتیمتر بوده و وزناش تقریبا 4.4 کیلوگرم است. این دستگاه اگرچه محصولی بزرگ محسوب میشود، اما ابعادی کوچکتر از پلی استیشن 5 دارد. شاید برخی از کاربران برای قرار دادن ایکس باکس سری ایکس در نقاط مختلف به مشکل بخورند و مجبور شوند آن را به صورت افقی قرار دهند. باید اشاره کنیم که اگر این کنسول را به صورت افقی قرار میدهید، نباید نگران لیز خوردناش باشید.
این کنسول در قسمت جلویی فقط یک درگاه USB 3.1 Type-A داشته و از درایو دیسک بهره میبرد. یک دکمه برای جفتسازی دسته بیسیم هم دیده میشود. در قسمت پشتی دستگاه تعداد پورتهای بیشتری وجود دارد. در این بخش شما یک درگاه HDMI 2.1 خواهید دید که به شما اجازه میدهد برخی بازیها را روی تلویزیونتان با کیفیت 8K و نرخ 120 فریم بر ثانیه تجربه کنید. همچنین دو پورت USB 3.1 هم در این جا دیده میشود که میتوان از آنها برای اتصال حافظه خارجی استفاده کرد. علاوه بر اینها، پورت Ethernet و قفل Kensington هم وجود دارد.
برای مشاهده قیمت و خرید ایکس باکس به تکنولایف مراجعه کنید
اگر انتظار دارید در رابط کاربری شاهد تحولی بزرگ باشید، ناامید خواهید شد. چرا که UI نسل جدید تقریبا همان چیزی است که در ایکس باکس وان دیده بودیم. البته این مورد را نمیتوان یک نکته منفی در نظر گرفت، چون رابط کاربری کنونی هم خوب است و کارتان را به خوبی راه میاندازد.
یکی از بهترین قابلیتهایی که بررسی کنسول ایکس باکس سری ایکس به آن در UI برخوردیم، Quick Resume نام دارد. در واقع این قابلیت اجازه میدهد چندین بازی به صورت همزمان قابل دسترسی باشند و به سرعت بتوانید از یک بازی به بازی دیگر بروید و گیمپلی از همانجایی که رها کرده بودید از سر بگیرید.
این قابلیت برای گیمرهایی خوب است که تحمل صبر برای بارگذاری بازیها را ندارند. کافی است برای جابهجایی بین بازیها روی دسته یک دکمه را بزنید و به سراغ اثر موردنظرتان بروید. بد نیست اشاره کنیم که این قابلیت روی پلی استیشن 5 دیده نمیشود.
حالا نسبت به زمان عرضه بازیهای بسیار بیشتری در دسترس کاربران قرار دارند که میتوانند قدرت کارت گرافیک 12 ترافلاپی این کنسول را به چالش بکشند. یکی از این آثار بازی Assassin’s Creed Valhalla است. اگر چه این اثر یک بازی انحصاری از ایکس باکس نیست، اما از نظر بصری و گرافیکی عالی است و میتواند در بررسی ایکس باکس سری ایکس به ما کمک کند.
این اثر در زمان عرضه چندان خوب اجرا نشد و افت نرخ فریم داشت. البته این مشکلات روی پلی استیشن 5 دیده نمیشد. به هر حال پس از انتشار یک پچ بزرگ، بازی به شکلی بسیار روانتر به اجرا درآمد. این اثر از قابلیت رزولوشن پویا استفاده میکند که موجب میشود کیفیت تصویر بین 4K و 1440p متغیر باشد. وقتی به صحنههایی شلوغ میرسیم، معمولا بازی با رزولوشن 1440p نمایش داده میشود و در نتیجه نمیتوان شاهد یک تجربه کاملا 4K بود. بازی Gear 5 یک اثر بهینهتر است که میتوانید آن را روی کنسول با کیفیت 4K و نرخ 120 فریم بر ثانیه تجربه کنید.
مایکروسافت همان طراحی نسلهای گذشته را حفظ کرده که این موضوع نکته منفی محسوب نمیشود. دستههای ایکس باکس همیشه عالی بودهاند و این نسل هم از این قائده مستثنی نیست. حالا ابعاد کمی کوچکتر شدهاند و بافت روی تریگرهای و تغییر D-pad موجب شده گیمرها با کنترلری جذابتر از قبل مواجه شوند.
یکی از تغییرات دیگر که در بررسی ایکس باکس سری ایکس به آن برخوردیم مربوط به اضافه شدن دکمه Share به کنترلر است که موجب میشود بتوانید خیلی سریع از بازی اسکرینشات بگیرید یا ویدیویی از آن را ضبط کنید. تغییرات D-pad هم به بهتر شدن و دقیقتر شدن کار کمک میکند. مایکروسافت دستههای مخصوص Xbox Series X را با رنگ مشکی راهی بازار کرده و بافت مناسبی روی آن قرار داده که مانع از خستگی گیمر در حین بازی کردن میشود. درست است که این کنترلر نسبت به DualSense انقلابی و پر قابلیتهای جدید نیست، اما میتواند کاملا رضایتتان را جلب کند.
انواع دسته ایکس باکس را با بهترین قیمت از تکنولایف بخرید
حالا که سه سال از زمان عرضه این کنسول میگذرد، میتوان نسبت به بررسی ایکس باکس سری X دید بهتری داشت. دستگاهی که ما در این مقاله به بررسیاش پرداختیم یک محصول خوب برای اجرای بازیهای قدیمی و جدید است.
این کنسول SSD سریعی دارد، اجازه تجربه بازیها با کیفیت 4K و نرخ 120 فریم بر ثانیه را میدهد و کلی قابلیتهای دیگر دارد که میتواند نظرتان را جلب کند. به طور کلی اگر دوست دارید از Xbox Game Pass استفاده کنید و نمیخواهید به سراغ کنسول شرکت سونی بروید، ایکس باکس سری ایکس بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها