این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
گوشی شیائومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس که در سال 2023 معرفی شده است، در حال حاضر به عنوان یکی از بهترین گوشیهای میان رده بازار ایران قرار دارد. این گوشی به صفحه نمایشی با کیفیت مجهز شده و با پشتیبانی از تراشهای توانمند، امکان بازیُ وبگردی و مشاهده فیلم و سریال با بالاترین میزان رضایت را به شما میدهد. اگر در فکر خرید یک گوشی با دوربین اصلی 200 مگاپیکسلی و قیمتی مناسب هستید، از خرید گوشی شیائومی redmi note 13 pro plus غافل نشوید.
فهرست مطالب
این بار قصد داریم تا گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس را مورد بررسی قرار دهیم. گوشی شیائومی ردمی نوت 13 Pro Plus در سپتامبر سال گذشته (2023) وارد بازار جهانی شده و از نسخه قبلی خودش یعنی ردمی نوت پرو پلاس به جایگاه بهتری در بازار رسیده است. اگر میخواهید تا با اطلاعات بیشتری از +Xiaomi Redmi Note 13 Pro آشنا شوید، تا پایان این نقد و بررسی با ما همراه باشید.
در میان جعبههایی که این روزها از گوشیهای میان رده، اقتصادی و پرچمدار آنباکس میکنیم، جعبه گوشی شیائومی ردمی نوت 13 pro plus از همه پر و پیمانتر است. داخل این جعبه علاوهبر گوشی، جعبه مستطیلی نازکی هم قرار دارد که درون آن با یک قاب پلاستیکی مناسب پشت گوشی، سوزن سیم کارت و دفترچه راهنما پر شده است. اگر کمی بیشتر به درون جعبه گوشی سفر کنیم، با آداپتور شارژر 120 وات و کابل شارژ تایپ A به تایپ C هم مواجه خواهیم شد.
در اولین بخش از بررسی گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس قرار است تا به حس و حال دست گرفتن گوشی صحبت کنیم. به جرات میتوان گفت که گوشی ردمی نوت + 13 Pro گوشی خوش دست و زیبایی است که اگر هم از طراحی 3 دوربین پنل پشتی لذت نبرید، باز هم میتواند نظر شما را به خودش جلب کند. لبههای گوشی اصلا تیز نیستند و انحنای آن از جمله موارد تاثیرگذار در زیبایی گوشی هستند. این گوشی 200 گرمی سنگینی خاصی را به کف دست القا نمیکند و استفاده از گوشی را به کاری خسته کننده تبدیل نمیکند.
روی لبه سمت راستی گوشی کلید پاور (روشن و خاموش) و دکمه کشیده کم و زیاد کردن صدا قرار داردو نرمی کلیدها لبه راستی باعث میشود تا فشار دادن آنها به داخل کار سختی نباشد و شما برای خرید قاب با مشکلی روبهرو نباشید یا در روزهایی که دستکش دارید هم، بتوانید از گوشی استفاده کنید.
به سمت پایین که چرخش میکنیم، در نگاه اول سوراخهای کوچک اسپیکر نظر ما را به خود جلب میکند که در کنار آن درگاه Type C قرار دارد. روی همین لبه درگاه سیم کارت و میکروفون هم به چشم میآید که در این طراحی جای جک 3.5 میلیمتری صدا خالی است و نبود آن کاملا حس میشود.
اگر دست را از بالا تا پایین لبه سمت چپی بکشیم، دکمه یا درگاهی را لمس نخواهیم کرد و این چیدمان اکثرا در تمام گوشیهای دنیا تکرار میشود. (حتی روی لبه سمت چپی گلکسی A55، گوشی A35 یا شیائومی ردمی نوت 13 پرو هم خبری از دکمه و درگاه نیست)
روی لبه بالایی یک مهمان جدید به اسم سنسور مادون قرمز یا همان بلستر مادون قرمز داریم که جهان تکنولوژی آن را IR blaster صدا میکنند. این سنسور به شکل بیضی مشکی رنگی است که با فاصله از میکروفونها و اسپیکر دوم قرار دارد و اگر در فکر کاربرد آن هستید، باید بگوییم که بخاطر وجود این سنسور شما میتوانید گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس را به کنترل تلویزیون و ستاپ باکسها تبدیل کنید که این فناوری جدید و منحصر به فرد نیست، اما کاملا کاربردی به نظر میآید.
یکی از اصلیترین نکاتی که در بخش طراحی از نقد و بررسی گوشی redmi note 13 pro plus شیائومی به طور کامل قابل مشاهده است، لق بودن و نداشتن تعادل گوشی در زمانهایی که روی هر گونه سطح صافی قرار میگیرد. حقیقت اینجاست که کمپانی شیائومی به حدی لبههای 3 دوربین پنل پشتی را به حالت برجسته قرار داده، که بیرون زدگی آنها مانع از قرار گرفتن گوشی به صورت صاف میشود؛ البته این موضوع به هیچ عنوان مشکلی در استفاده از گوشی به وجود نمیآورد، اما به هر حال نکته مشهودی است که گفتن آن را در این بخش از بررسی گوشی redmi note 13 pro plus لازم میدانیم.
از هر چه در بخش طراحی گوشی بگذریم، سخن جنس قاب دورتادور و پنل پشتی خوشتر است. گوشی بنفش رنگ شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس به معنای واقعی پنل پشتی گیرایی دارد که نرمی و لیز نبودن آن هم به خوش دستی و زیبایی آن اضافه میکند. دوربینهای سه گانه درون یک مستطیل آبی رنگ و حسگر 200 مگاپیکسلی آن هم درون یک مستطیل رنگی کوچکتر قرار دارد که اختلاف رنگهای براق آن باعث جلب توجه میشود.
جالب اینجاست که کمپانی شیائومی اعلام کرده که این گوشی را در 4 رنگ متفاوت راهی بازار میکنیم که 3 رنگ مشکی، سفید و سبز همراه با پنلی شیشهای هستند و رنگ متفاوت بنفش آن، با لایهای از چرم مصنوعی و صیقل داده شده به نرمی هرچه تمامتر است. شیائومی اعلام کرده که تشخیص تفاوت جنس پنل پشتی ردمی نوت 13 پرو پلاس بنفش با رنگهای پنل شیشهای کاملا امکان ناپذیر است و هر 4 گوشی در رنگهای خودشان به زیبایی میدرخشند.
در پایان از این بخش هم بهتر است که به لایه محافظ شیشهای گوریلا گلس ویکتوس اشاره کنیم که برای محافظت از صفحه نمایش روی تمام گوشیهای ردمی نوت 13 پرو پلاس شیائومی قرار گرفته و به خوبی از گوشی در برابر ضربههای ناگهانی (در حد معقول) محافظت میکند.
برای خرید گوشی شیائومی از تکنولایف در مدل های مختلف روی لینک کلیک نمایید: گوشی شیائومی
یکی از بهترین ویژگیهای گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس شیائومی، مجهز بودن آن به گواهینامه IP68 است. این گوشی کاملا همپای پرچمدارهای شیائومی و سامسونگ (گوشی سری S سامسونگ) به بهترین گواهینامه مقاومت در برابر آب مجهز شده است. شما میتوانید از گوشی redmi note 13 pro plus در استخر استفاده کنید، اما به شرطی که همراه با گوشی به درون آب شیرجه نزنید یا در عمقهای بیشتر از 1 متر مشغول عکاسی نشوید. میزان فشار آب، ارتفاع گوشی از سطح آب و مواد محلول در آب مانند کلر همگی به صورت کلی روی سطح مقاومت گوشی روی نفوذ آب به قطعات درونی تاثیر دارد.
درست است که گواهینامه IP68 روی کاغذ به معنای مقاومت در برابر آب تا عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه است، اما این استاندارد بارها در ارتباط با اختلاف شرایط محیطی کاربر با محیط تست اولیه هم صحبت کرده است؛ بنابراین در مجموع قصد داریم تا به این صورت برای شما جمعبندی کنیم که شما میتوانید از گوشی ردمی نوت + 13 Pro در روزهای بارانی، طوفانی (خاک و گرد و غبار)، استخر، لب دریا و محیطهای رطوبی استفاده کنید، به شرطی که گوشی را با فشار بالا درون آب قرار ندهید. توجه داشته باشید که خالص نبودن آب مانند آب دریا و دریاچهها باعث میشود تا درگاه شارژ، اسپیکر و میکروفونها درگیر مواد چسبان و اضافی مانند شن و ماسه بشوند که تا خروج کامل آنها، استفاده از گوشی به دلیل ارورهای متوالی تقریبا غیرقابل امکان است.
در این قسمت از بررسی گوشی redmi note 13 pro پلاس به طور کامل قصد داریم به زیبایی صفحه نمایش و انحنای چشم نواز آن بپردازیم. در بررسی گوشی Redmi Note 13 Pro 5G یعنی مدل پایینتر همین گوشی از کمپانی شیائومی خبری از صفحه نمایش خمیده نبود؛ اما در این گوشی خمیدگی صفحه نمایش کاملا میدرخشد.
صفحه نمایش گوشی redmi note 13 pro پلاس صفحه نمایشی به حالت Curve است که لبههای کناری آن به صورت خط صاف نیستند و قسمتی از آنها تا لبهها هم امتداد پیدا کردهاند. اگر تا به حال صفحه نمایش یک گوشی تخت را با خمیده مقایسه کرده باشید، به طور قطع متوجه نمای بیشتر محتوا و تصاویر در گوشی کِرو خواهید شد. محتوا در گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس انگار زندهتر است و کمی بیرونتر از قاب گوشی به استقبال شما میآید؛ بنابراین نمایشگر گوشی ردمی نوت 13 pro plus به عنوان نقطه قوت این گوشی به حساب میآید.
در ارتباط با اطلاعات داخلی باید اینطور گفت که صفحه نمایش 6.67 اینچی این گوشی از لحاظ ابعاد، نوع پنل، نرخ نوسازی و رزولوشن هیچ تفاوتی با نسخه بدون پلاس خودش ندارد. شیائومی برای گوشی redmi note 13 pro 5G از پنل AMOLED استفاده کرده تا شما بتوانید انواع محتوا ویدیویی و تصویری را با رزولوشن 1220 در 2712 پیکسل مشاهده کنید. اگر تا اهمیت تراکم پیکسلی در نمایشگر آشنا باشید، باید بدانید که تراکم پیکسلی 446 ppi یا همان پیکسل بر هر اینچ، به معنای واقعی مشخصه خوبی برای این صفحه نمایش محسوب میشود، به طوریکه کاملا میتواند یکی از بهترین گزینهها در دنیای نمایشگرهای مناسب تماشا فیلم و سریال به حساب بیاید. این صفحه نمایش از فناوری نمایش محتوا دالبی ویژن و HDR10+ هم پشتیبانی میکند.
در کنار رزولوشن مناسب و تراکم پیکسلی قابل قبول، موارد دیگری هم هستند که این گوشی شیائومی را به گزینه مناسبی برای خرید تبدیل میکنند. صفحه نمایش شیائومی ردمی نوت 13 پرو+ از 68 میلیارد رنگ پشتیبانی میکند و نرخ نوسازی 120 هرتزی آن کاملا توسط بخش تنظیمات گوشی قابل تنظیم و شخصی سازی است. اگر عبارت Refresh rate را درون باکس سرچ قسمت Settings جستوجو کنید، میتوانید در صفحه جدید انتخاب کنید که نرخ نوسازی روی کدام یک از 2 حالت Default یا Custom قرار بگیرد؛ در صورتیکه روی حالت دیفالت باشد، درون هر برنامه نرخ نوسازی متفاوتی وجود دارد که البته در طی نقد و بررسی گوشی redmi note 13 pro plus شیائومی کاملا مشخص شد که حالت داینامیکی تنها بین دو نرخ نوسازی 60 و 120 قابل مشاهده است.
در بخش کاستوم هم میتوانید انتخاب کنید که نرخ نوسازی دائما روی 60 هرتز یا 120 هرتز باشد. همچنین بهتر است بدانید که حداکثر میزان روشنایی یک صفحه نمایش دقیقا در زیر نور آفتاب مشخص میشود، از همین جهت کمپانی شیائومی برای صفحه نمایش گوشی redmi note 13 پرو پلاس عدد 1800 نیت را اعلام کرده است.
در پایان از این بخش هم قصد داریم تا اشارهای به قابلیت پرطرفدار (صفحه نمایش همیشه روشن) Always-on display کنیم. این قابلیت را در برنامه Settings جستوجو کنید تا در صفحه جدید با بک گراندهای جالب و متفاوت گوشی آشنا شوید. شما میتوانید برای اینکه حتی در زمان خاموش بودن صفحه نمایش گوشی از اطلاعاتی مانند تاریخ روز، ساعت و دمای هوا مطلع باشید، از روشن کردن حالت Always-on display استفاده کنید.
اسپیکرهای استریو گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس از کیفیت بالایی برخوردارند. روی هر دو لبه بالایی و پایینی این گوشی خروجی بلندگو قرار دارد که به حالت استریو عمل میکنند و شما کاملا متوجه این چرخش صدا بین دو اسپیکر خواهید شد که حس و حال جدیدی را به شما خواهد داد؛ البته توجه کنید که روی اسپیکر گوشی redmi note 13 pro plus نمیتوانید برای مهمانی و صداهای بلند حساب باز کنید، اما در صورتیکه قصد وبگردی و مشاهده ویدیو در فضای سوشال مدیا و یوتیوب دارید، یا از صفحه نمایش جذاب این گوشی برای مشاهده فیلم و سریال استفاده کنید، کاملا اسپیکر مناسبی به حساب میآید.
اگر بخواهیم در همین رنج قیمت، گوشیهای تازه وارد به بازار را به صورت تخصصی زیر ذره بین برده و از لحاظ اسپیکر مقایسه کنیم، باید بگوییم که ردمی نوت 13 پرو پلاس در میدان اسپیکر به Galaxy A55 میبازد، در صورتیکه با S21 FE هم تراز است. تمام گوشیهای نام برده شده هم اسپیکری بهتر از قاتل پرچمدار سال 2023 یعنی S23 FE ندارند؛ اما تمام آنها به نوبه خودشان برای گوش سپردن به موزیک و مشاهده ویدیو کاملا مناسب و کاربردی هستند.
برای استعلام و مشاهده قیمت موبایل روی لینک کلیک نمایید.
در این بخش از نقد و بررسی گوشی redmi note 13 pro plus شیائومی قصد داریم تا شما را همراه با خودمان به برنامه Settings گوشی ببریم. درون برنامه تنظیمات، فولدرهای متفاوتی قرار دارند که با ضربه زدن روی هر کدام از آنها، اطلاعات جداگانهای دستگیر شما خواهد بود. اولین بخش از تنظیمات، About phone است که درون آن اطلاعاتی مانند نسخه رابط کاربری (نمایش ارتقا و دریافت آپدیت HyperOS)، میزان حافظه داخلی (512 گیگابایت)، نسخه سیستم عامل اندروید و گزینههای دیگری قرار دارند که یکی از مهمترین آنها بخش Detailed info and specs است. در صفحه Detailed info and specs اطلاعاتی مانند اسم تراشه (CPU)، میزان رم و مدل گوشی دیده میشود.
برای مثال اگر بخواهید از گوشی redmi note 13 pro plus بک آپ بگیرید، باید از طریق گزینه Back up and restore در صفحه About phone استفاده کنید.
در صفحه اصلی Settings گزینههای دیگری مانند بلوتوث، وای فای، اینترنت گوشی، Lock screen، نوتیفیکیشن، Home screen، صفحه نمایش و میزان روشنایی (Display and brightness)، صدا و ویبره، وال پیپر، تم، موارد امنیتی، باتری، شیائومی اکانت و تنظیمات گوگل و لوکیشن هم قرار دارد.
در صفحه Lock screen تکلیف موارد زیادی از گوشی را میتوانید روشن کنید. برای مثال با ضربه زدن روی حالت Sleep میتوانید از میان مدت زمانهای پیشنهاد شده (حداقل 15 ثانیه، حداکثر 10 دقیقه) انتخاب کنید که صفحه نمایش چقدر روشن باقی بماند.
اگر حالت Raise to wake را روشن کنید، صفحه نمایش تیره گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس (بعد از فشار دادن دکمه پاور) به ازای هر تکان دادن، روشن خواهد شد و در صورتیکه این حالت خاموش باشد، هر چندبار هم گوشی را به اطراف تکان دهید، تنها قابلیت always on display را خواهید دید.
در همین صفحه از تنظیمات، کمپانی شیائومی به تقلید از سامسونگ، گزینه Double tap to wake or turn off screen when device is locked قرار داده تا با فعال کردن آن بتوانید با دو ضربه پشت سر هم، صفحه قفل شده را روشن کنید.
در ارتباط با مهمترین بخش از گوشی یعنی نحوه قفل گذاری روی Home گوشی هم در همین صفحه باید از میان گزینههای موجود یعنی Fingerprints، Face data , lock screen by number انتخاب کنید. حسگر اثر انگشت گوشی ردمی نوت +13proplus در بخش پایینی صفحه نمایش قرار دارد و برای ایجاد آن باید انگشت مد نظر را روی جایگاه مشخص شده قرار دهید؛ همچنین در صورتیکه بخواهید قفل صورت هم قرار دهید تنها نیاز است تا دوربین سلفی را روبهرو چشمان خود قرار دهید. گوشی شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس در بخش حسگر اثر انگشت و حسگر تشخیص چهره به معنای واقعی به خوبی عمل کرده و قفل گوشی در کمتر از 1 ثانیه باز خواهد شد.
در قسمت Notifications and status bar شما میتوانید طرح و مدل آیکونها در زمان نمایش نوتیفیکیشن را انتخاب کنید. حتی در همین صفحه نوع نمایش درصد باتری در بالای صفحه نمایش را هم میتوانید تعیین کنید. در صفحه Home screen هم تنظیمات مربوط به صفحه هوم را انجام دهید که بسیار ساده است. برای مثال تنظیمات میزان بزرگی و کوچکی آیکونها در صفحه اول گوشی (Home) بعلاوه نحوه دسترسی به سایر آیکونها هم در همین صفحه است.
اگر قصد دارید که نور پس زمینه گوشی تعویض کنید ( تیره یا روشن)، باید از طریق بخش Display and brightness اقدام کنید؛ همچنین میزان روشنایی نور نمایشگر هم از همین بخش قابل تنظیم است. میزان نور نمایشگر را میتوانید به صورت دستی تغییر داده یا از حالت Auto brightness استفاده کنید.
در صفحه اول ستینگ، گزینههای Wallpaper، Themes، Apps و Battery هم دیده میشوند که میتوانید تنظیمات مختص به هر بخش را در همان صفحه انجام دهید.
گوشی شیاپومی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس گوشی میان ردهای است که در سال 2023 با اندروید 13 و رابط کاربری MIUI 14 راهی بازار شد. البته این روزها دیگر اینطور نیست و شما به محض روشن کردن گوشی میتوانید آپدیت رابط کاربری HyperOS را دریافت کنید.
هنگام اسکرول کردن صفحه نمایش گوشی در برنامههای مختلف و اجرای اپلیکیشنهای پیش فرض یا دانلود شده، با سطح خوبی از روان بودن مواجه میشوید که کار کردن با گوشی را برای شما دل انگیز میکند. ردمی نوت 13ProPlus قرار است تا سه سال از بهروزرسانی سیستم عامل اندروید و 4 سال پشتیبانی امنیتی برخوردار شود. در مجموع میتوان گفت که این گوشی در این بخش از نقد و بررسی به راحتی میتواند نمره کامل را دریافت کند.
همچنین شاید برایتان جالب باشد که بدانید برای دسترسی به نوتیفیکیشنهای گوشی در صفحه Home تنها کافیست تا از سمت چپ صفحه را از بالا به پایین بکشید و در همین راستا برای دسترسی به بلوتوث و وای فای و این موارد از سمت راست بالای صفحه نمایش اقدام کنید. در حقیقت شیائومی در این بخش از گوشیهای آیفون تقلید کرده تا بتواند بیشتر در دل کاربران در سراسر جهان جای باز کند.
حقیقت اینجاست که کمپانی شیائومی تمام تلاشش را برای نشاندن گوشی Redmi note 13 pro plus در جایگاه بهترین گوشی میان رده 2023 کرده است. شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس به تراشه توانمند و البته نوظهوری به اسم Dimensity 7200 Ultra مجهز شده که این تراشه از معماری 4 نانومتری هم بهره میبرد. این تراشه 8 هستهای به گونهای آرایش شده که در قلب آن 2 هسته Cortex-A715 با سرعت پردازش 2.8 GHz و 6 هسته Cortex-A510 با سرعت تطبیق روند 2.0 GHz قرار دارد. روی این پردازنده مرکزی یک پردازنده گرافیکی به مدل Mali-G610 MC4 هم سوار شده که در بخش گیمینگ و گرافیک باعث افزایش عملکرد 25 درصدی آن نسبت به سایر گوشیهای میان رده میشود.
با توجه به هم قیمت بودن گلکسی A55 سامسونگ که در سال 2024 معرفی شده با گوشی ردمی نوت ۱۳ پرو پلاس 2023 از لحاظ جایگاه تراشه میتوان گفت که گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس به تراشه توانمندتری مجهز شده، اما سامسونگ در بخش خنک کننده بهتر عمل کرده است؛ به این ترتیب شما میتوانید میان گرمای گوشی و بهبود عملکرد 4 درصدی در حالت گیم، یکی را انتخاب کنید.
هنگام شارژ شدن، گرفتن تستهای متوالی از تراشه و انجام بازیهای مختلف شوتری و سرعتی مانند ماشین بازی و رالی در گلکسی A55 خبری از داغ شدن پنل پشتی گوشی نیست؛ در صورتیکه هنگام کار با ردمی نوت 13 پرو پلاس باید با کمی گرما کنار بیاید و بهتر است که در این مواقع قاب را از گوشی جدا کنید تا به عمل خنک کردن آن کمک کنید.
در حقیقت وظیفه تولید تراشه گوشی آ 55 بر عهده کمپانی کرهای سامسونگ بوده درصورتیکه تراشه دایمنسیتی 7200 اولترا را کمپانی TSMC تولید کرده و خنک کنندههای قرار گرفته در هر گوشی توسط کمپانیهای نام برده شده، به پایان رسیده که در مقایسه خنک کنندهها در میان بررسی گوشی redmi note 13 pro plus با بررسی گلکسی A55 کاملا مشخص میشود که سامسونگ بهتر از تی اس ام سی عمل میکند.
شایبد باورتان نشود، اما یکی از مهمترین عواملی که روی تست گرفتن از تراشه گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس تاثیر میگذارد، نسخه اندروید و رابط کاربری است. تجربه نشان میدهد که گوشی شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس با رابط کاربری MIUI 14 و اندروید 13 پایداری بیشتری در بخش باتری و خنک نگه داشتن گوشی دارد، برای همین نتایج تست PCmark و GFXbench گوشی با رابط کاربری هایپراواس با می یو آی 14 متفاوت است که در ادامه میتوانید اسکرین شات تستهای گرفته شده از redmi note 13 pro plus در تکنولایف را مشاهده کنید.
در بخش گیمینگ ردمی نوت 13 پرو پلاس به خوبی از پس بازیها بر میآید و با اینکه به عنوان گوشی گیمینگ معرفی نشده است، اما در میان انواع گوشیهای میان رده عرضه شده در بازار از سال 2022 تا به حال مانند گلکسی a55، گلکسی a35، گلکسی a54، ردمی نوت 13 پرو و S23 FE با اختلاف کمی از گوشی میان رده برتر این روزهای سال 2024 یعنی گلکسی آ 55 عملکرد بهتری دارد؛ اما به عملکرد گیمینگ قاتل پرچمدار 2023 یعنی S23 FE میبازد.
کمپانی شیائومی با قرار دادن 3 دوربین متفاوت برای گوشی ردمی نوت 13 Pro+ تمام تلاشش را برای بهترین خواندن این گوشی در بازار دوربین گوشیهای میان رده کرده است که در این بخش از بررسی گوشی redmi note 13 pro پلاس قصد داریم تا نمونه عکاسیهای انجام شده را به شما نمایش دهیم. با توجه به بازار جهانی و لیست قیمت موبایل، حق ردمی نوت 13 پرو پلاس است تا در بخش دوربین به نمره خوبی دست پیدا کند.
دوربین اصلی redmi 13 pro plus کاملا شبیه به نسخه غیر پلاس یعنی شیائومی ردمی نوت 13 پرو به حسگری 200 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/1.7 هم مجهز شده که لنز آن از نوع Wide بوده و عکسهایی به وضوح 200 مگاپیکسل را به شما تحویل میدهد. در حقیقت هنگام عکاسی با دوربین اصلی این گوشی از حالت 1x یا 200 مگاپیکسل میتوانید استفاده کنید. درون این دوربین کاستومایز شده کمپانی شیائومی، حسگرهای multi-directional PDAF و OIS به کار رفته تا شما با استفاده از آنها بتوانید عکسهایی با لرزش پایینتر، وضوح بالاتر و فوکوس بهتر روی سوژه دریافت کنید. این حسگرها به شما کمک میکنند تا دوربین اصلی به صورت خودکار سوژه تشخیص داده شده را در فاصلهای متناسب از سمت چپ و راست تصویر نهایی قرار دهد و پیکسلهای عمودی و افقی را در هر دو سمت چپ و راست با تعادل مناسبی به تصویر بکشد تا شما بعد از عکاسی، بتوانید بدون هرگونه از دست رفتن مرز نهایی سوژه با اطرافش، روی عکس زوم کرده و تصویر نهایی را به وضوح اصلی دریافت کنید، البته نکته اینجاست که شما پس از عکاسی با لنز واید 200 مگاپیکسلی و مشاهده عکس در گالری باید 1 تا 3 ثانیه برای پردازش تصویر توسط AI قرار گرفته درون لنز صبر کنید که این نکته کمی دوست نداشتنی به حساب میآید؛ اما به طور کل هوش مصنوعی ارزشمندی محسوب میشود.
اگر هم بخواهیم کمی دقیقتر باشیم، در حقیقت دوربین اصلی redmi note 13 pro plus در بخش پردازش رنگهای گرم نمیتواند به خوبی رنگهای سرد و خنثی عمل کند. برای توضیح بیشتر اینطور باید گفت که شما عکسهای دارای تم و سوژههای آبی، خاکستری و سفید بهتری نسبت به رنگهای کرم، زرد، مسی، قرمز و قهوهای میتوانید داشته باشید. دوربین اصلی این گوشی رنگهای گرم را با اغراق بالاتری از رنگهای خنثی نشان میدهد و این امر میتواند در عکاسی از چهره افراد کمی تاثیر منفی داشته باشد. در بخش کنتراست رنگهای مشکی و سفید میتوان بهترین عملکرد از یک دوربین اصلی را در این رنج قیمتی مشاهده کرد که این موضوع یکی از مزیتهای عکاسی با دوربین 1x گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس به حساب میآید.
طبق نمونه عکسهای گرفته شده در شب، بهتر است تا پیش از شروع عکاسی با این گوشی، کیفیت بالایی از عکس را تصور نکنید تا در انتها نسبت به گوشی بیمیل نشوید. در حقیقت شیائومی هیچوقت نتوانسته که در بخش دوربین شب به خوبی گوشیهای سامسونگ و اپل عمل کند و البته اگر بخواهیم تمام گوشیها را زیر ذره بین بررسی عکس شب ببریم، تقریبا همگی در این آزمون رد میشوند؛ پس بهتر است که سطح توقع را پایین بیاوریم تا از نمونه عکسهای گرفته شده در شب هم مانند عکسهای روز راضی باشیم.
اگر با حالت Night mode این گوشی عکاسی کنید، به طور قطع به سطح خوبی از رضایت میرسید. مخصوصا توصیه میکنیم که هنگام عکاسی در شب از حالت نایت به جای روشن کردن فلش استفاده کنید. حتی در بخش دوربین سلفی هم نایت مود بهتر از فلش عمل میکند.
ریزترین نکتهای که در عکسهای شب این گوشی میان رده چینی از سال 2023 مشخص است، دیده شدن نقاط سفید کوچکی در عکسهایی است که منبع نور روبهرو لنز دوربین قرار دارد. به دلیل جنس شیشه دور لنز دوربینها و ماژول مستطیلی فلتی که قرار گرفته، نور به صورت نقطهای منعکس میشود و قسمت پایینی عکسها حالت کهکشانی به خود میگیرد.
کمپانی شیائومی برای ردمی نوت 13 پرو پلاس یک دوربین 8 مگاپیکسلی اولتراواید قرار داده تا شما بتوانید عکسهای فوق عریض خوبی را برای خود ثبت کنید. البته در صورتیکه بعد از عکاسی روی عکس زوم کنید، به جزئیات و شارپنس بالایی نمیرسید که طبیعی است. مرزبندی رنگها کمی در بخش اولتراواید از بین میرود و این ضعف از همه بیشتر در زمان شب خودش را نشان میدهد.
دوربین ماکرو شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس حسگری 2 مگاپیکسلی دارد، اما به معنای واقعی قسمت AI گوشی و پشتیبانی پردازنده دایمنسیتی 7200 اولترا باعث میشود تا کیفیت عکسهای ماکرو این گوشی از سایر گوشیهای میان رده بیشتر شود. درواقع از حسگری 2 مگاپیکسلی عکسهای ماکرویی بهتر از این نمیتوان انتظار داشت.
شاید در بخش دوربین از بررسی نوت 13 پرو پلاس بتوان گفت که این گوشی بهترین دقت رنگی را در ثبت سوژهها از خود نشان میدهد. شما هنگام استفاده از حالت پرتره میتوانید میزان قدرت Blur (قدرت تشخیص مرز سوژه و مات کردن فضای اطراف سوژه) را از ضعیف به قوی تغییر دهید که البته در بیشترین حالت هم عملکرد فوقالعاده کاملی در پرتره دوربین اصلی مشاهده نخواهید کرد. در مجموع این گوشی سلفیهای بلر شده بهتری از پرتره دوربین اصلی به شما نمایش خواهد داد؛ بنابراین تا میتوانید از حالت پرتره سلفی استفاده کنید؛ چرا که حتی گلکسی a55 هم پرتره سلفی بهتری نسبت به پرتره دوربین اصلی دارد و اینطور که مشخص است، این میزان از قدرت مات کردن میان دوربینها مشترک است.
اگر با دوربین اصلی ردمی نوت 13 پرو پلاس شروع به فیلم برداری کنید و کیفیت را از بخش تنظیمات دوربین به صورت دستی تغییر ندهید، شما در نهایت به ویدیویی با کیفیت 4K با سرعت ثبت 30 فریم بر هر ثانیه دست پیدا میکنید. در صورت تمایل میتوانید برای کیفیت 4K میتوانید نرخ 24 فریم بر هر ثانیه را هم انتخاب کنید؛ همچنین با کیفیت پایینتر از 4K یعنی کیفیت 1080p هم میتوانید فیلم برداری کنید.
با توجه به اینکه هر دو گوشی گلکسی a55 و ردمی نوت 13 پرو پلاس به حسگر gyro-EIS مجهز شدهاند، انتظار یک میزان از حذف لرزش در زمان فیلم برداری را داریم که در با مقایسه نمونه فیلم گرفته شده کاملا میتوان متوجه عملکرد بهتر حالت فیلم برداری گلکسی a55 شد.
ظرفیت باتری شیائومی ردمی نوت 13 پرو پلاس 5000 میلیآمپر ساعت است. شیائومی ادعا کرده که شما با استفاده از شارژر سیمی 120 واتی قرار گرفته در جعبه میتوانید ظرف مدت 20 دقیقه گوشی را در حالت Boost charge از شارژ 0 به 100 برسانید؛ در صورتیکه متاسفانه اینطور نیست و در صورت روشن بودن این حالت حدود 37 دقیقه طول میکشد تا گوشی به طور کامل شارژ شود؛ همچنین توجه داشته باشید که با خاموش بودن حالت بوست شارژ این میزان به 50 دقیقه افزایش پیدا میکند، چرا که گوشی حالت فست شارژ 120 وات را نمیتواند تشخیص دهد و حقیقتا این عجیبترین چیزی است که در بخش باتری از گوشیهای میان رده شیائومی تا به امروز دیدهایم.
پایداری باتری در این گوشی تقریبا مناسب است و شما میتوانید روی پاسخگویی 16 ساعته باتری گوشی در حالت عکاسی، فیلم برداری، بازی کردن، نصب برنامه و پیام دادن حساب باز کنید. این میزان ساعت در بخش تماس و روشن بودن اینترنت گوشی کاهش پیدا میکند که کاملا طبیعی است.
نقطه مشترک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی ردمی نوت 13 پرو پلاس، گلکسی آ55 و گلکسی آ54 و باتری 5100 میلی آمپر ساعتی ردمی نوت 13 پرو تنها پیشتیبانی کردن از شارژر سیمی است. شما هیچکدام از گوشیهای میان رده نام برده شده را نمیتوانید به حالت بی سیم شارژ کنید.
البته از مزیتهای باتری redmi note 13 pro plus نسبت به باتری گلکسی آ55 میتوان به مدت زمان شارژ شدن اشاره کرد. در صورتیکه ردمی نوت 13 پرو پلاس از حالت بوست شارژ هم استفاده نکند، باز هم در حدود 20 الی 30 دقیقه زودتر شارژ میشود.
اگر دوست دارید تا با گوشی علاوهبر عکاسی به بازی کردن هم بپردازید یا گوشی را در زمان کوتاهی شارژ کنید، خرید گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس کاملا خریدی مقرون به صرفه حساب میآید. تماشا فیلم و سریال و اجرا انواع اپلیکیشنها با این گوشی به معنای واقعی دوست داشتنی خواهد بود، به همین دلیل روی وبگردی و گذران اوقات فراغت با این گوشی حساب باز کنید.
آیا گوشی ردمی نوت 13 پرو پلاس شیائومی ضد آب است؟
بله این گوشی به گواهینامه IP68 مجهز شده و در برابر آب مقاوم است؛ البته حتما میزان مقاومت استاندارد جهانی IP68 را مطالعه کنید.
دوربین گوشی ردمی نوت 13 Pro Plus چگونه است؟
دوربین اصلی، سلفی و پرتره گوشی ردمی نوت 13 پرو+ در این رنج قیمت به معنای واقعی دوربین خوبی است.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
Armin
سلام ، قسمت باتری مطلب عالی بود 👌🏻 البته فست شارژ قابلیت تنظیم دارد و نگران کننده نیست.
امیر
سلام
من بین این مدل و A55 موندم.
در کل کدام یکی بهتره؟ کدومو بخرم؟
پریا حسنزاده
ایلیا
اسم این رنگی ک تو این مقاله بود چیه ؟
پریا حسنزاده
Arash
سلام، این محصول nfc دارع؟!
احسان نیک پی
علی
سلام
همچین تمومه
یک روزه که خریدم
بهتون پیشنهاد صد درصدی میدم بخرید
ولی برای من مشکل داره شارژ دهی و شارژ کردنش یا نمیدونم همه گوشیت همینه
۱۲۰ وات باید بیست دقیقه صفر تا صدش باشه
ولی این پونزه تا صدش سی و یک الی دو دقیقه طول میکشه
مهنازقاسمی
ی جا گفتید اداپتور دار ی جا نه اخرش فروشتون چجوریه
احسان نیک پی
محمد حسين
بسیار عالی و جامع و تخصصی ای کاش میشد انر 90 هم برسی کنید من بین این دو مدل گوشی موندم کدوم بهتره
احسان نیک پی
محمد حسين
احسان نیک پی
هومن
مرسی بچه ها!
این بهترین نقدی بود که تا به امروز دیدم از این گوشی!
زهرا ثنایی
احسان نیک پی