این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
بهعنوان یک گوشی اقتصادی، پوکو سی ۶۵ یک انتخاب مناسب میتواند برای شما باشد. پس اگر دوربین گوشی برای شما اهمیتی ندارد و قرار نیست با گوشی بازی کنید و بودجهای که در اختیار دارید نیز محدود است، سی ۶۵ را در نظر داشته باشید. در بلاگ تکنولایف، به بررسی گوشی Poco C65 پرداختیم تا راحتتر درباره انتخاب این گوشی تصمیم بگیرید.
فهرست مطالب
اگر انتخاب شما یک گوشی ارزان قیمت با ویژگیهای معمولی برای انجام کارهای روزمره است، پوکو سی ۶۵ برایتان گزینهای مناسب خواهد بود. در این مطلب به نقد و بررسی گوشی Poco C65 میپردازیم. توجه داشته باشید که این گوشی یک گوشی کاملا اقتصادی محسوب میشود و نباید انتظارهایی فراتر از آن داشته باشید.
انواع گوشی پوکو را می توانید از تکنولایف خریداری کنید
در ابتدای نقد و بررسی تخصصی گوشی پوکو C65 سراغ جعبهگشایی آن رفتهایم. درون جعبه گوشی، کابل شارژ و آداپتور قرار گرفته است. از نکات مثبت این محصول میتوان به عدم حذف کابل و شارژر اشاره کرد. سوزن اسلات سیمکارت و دفترچه راهنما نیز از دیگر موارد قرار گرفته داخل جعبه گوشی هستند اما خبری از قاب ژلهای که این روزها در جعبه اکثر گوشیها هست،در جعبه POCO C65 نیست.
در این بخش از نقد و بررسی Poco C65 قصد داریم تا شما را با دیزاین و نحوه طراحی لبهها و پنلهای پشتی و جلویی گوشی آشنا کنیم. از آنجایی که گوشی Poco C65 یک گوشی ارزان قیمت و اقتصادی است، پس خبری از بدنه شیشهای نیست و برای این گوشی با بدنهای پلاستیکی رو به رو هستیم. به طور کلی، اکثر گوشیهای قرار گرفته در این بازه قیمتی بدنهای پلاستیکی دارند. قسمت پشتی گوشی Poco C65 مشکی که در دسترس ما قرار گرفته است لیز نیست و هنگام استفاده کردن سر نمیخورد؛ اما اثر انگشت را به خود جذب میکند.
گوشی مطابق مشخصات اعلام شده از سوی خود کمپانی ابعادی برابر با 168 در 78 در 8.1 میلیمتر و وزنی برابر با 192 گرم دارم. حقیقت اینجاست که گوشی پوکو سی 65 در دسته گوشیهای سبک جا نمیگیرد؛ اما سنگین و اذیت کننده هم نیست.
در بررسی تخصصی گوشی Poco C65 دیدیم که طراحی لبهها مانند نسلهای قبلی گرد است و خبری از لبههای تیز نیست. صفحه نمایش هم تخت بوده و بویی از خمیده بودن نبرده که البته واقعا نمیشود از این گوشی با این قیمت کم، انتظار طراحی فوقالعاده و متفاوتی داشت. روی پنل پشتی ماژول دوربینی مشکی رنگ دیده میشود که نام برند POCO هم به بزرگی در کنار آن قرار گرفته است. 2 لنز سیاه رنگ در کنار فلش LED مجموع ماژول پنل پشتی را تشکیل میدهند.
در سمت راست گوشی کلید ولوم صدا و دکمه پاور را میبینیم و در فریم پایین هم با اسپیکر، درگاه شارژ و میکروفون که با فاصلهای معقول در کنار هم قرار گرفتهاند رو به رو هستیم. روی لبه سمت چپ فقط درگاه سیم کارت قرار دارد و در قسمت بالایی فریم، جک 3.5 میلیمتری را میبینیم.
یکی از نقاط قوتی که در اولین مرحله از شروع نقد و بررسی Poco C65 به طور کامل تجربه کردیم، لذت تماشا کردن و وبگردی با گوشی موبایل پوکو سی 65 است. قطعا تماشا فیلم، وبگردی و کارهایی از این قبیل با گوشی موبایل Poco C65 برای شما لذت بخش خواهد بود؛ چون سایز صفحه نمایش کفاف همه این کارها را میدهد.
صفحه نمایش گوشی پوکو C65 اندازهای برابر با 6.74 اینچ دارد و در دسته صفحه نمایشهای بزرگ محسوب میشود؛ همچنین به این نکته هم میتوان اشاره کرد که حدود 84 درصد از نمای پنل جلویی گوشی به صفحه نمایش اختصاص پیدا کرده است. همانطور که در بخش طراحی هم اشاره کردیم، صفحه نمایش حالت تخت دارد و از جنس شیشه است و این شیشه توسط محافظ کورنینگ گوریلا گلس پوشیده شده است.
کمپانی سازنده در زیر صفحه نمایش از یک پنل IPS LCD برای تکمیل این طراحی استفاده کرده که گزینه مناسبی هم برای بهترین گوشی های اقتصادی محسوب میشود و ایرادی بر این بخش وارد نیست. برای این صفحهنمایش نرخ تازهسازی با 2 حالت دیفالت (پایه) و کاستوم (شخصی سازی) وجود دارد. شرکت سازنده حداقل نرخ نوسازی را 60 هرتز و حداکثر را 90 هرتز قرار داده تا در حالت Custom کاربر بتواند یکی از این 2 را انتخاب کند؛ اما در مجموع سرعت رفرش سازی صفحه در حالت Default هم برای استفاده روزمره مناسب است و ما هنگام استفاده از گوشی لگ و کندی حس نکردیم.
میزان روشنایی صفحه نمایش یکی دیگر از مولفههای مهمی است که در کنار رزولوشن مشخص کننده کیفیت ساخت صفحه نمایش است. صفحه نمایش گوشی مدل C65 پوکو دارای بازه روشنایی 450 تا 600 نیتی است که اگر Brightness را در Settings سرچ کنید و آن را روی حالت Auto قرار دهید، متناسب با نور محیط به صورت خودکار نور گوشی را تنظیم میکند که این نقطه قوت خوبی به حساب میآید.
میزان رزولوشن یا همان وضوح تصویر در صفحه نمایش 6.74 اینچی برابر با 720 در 1600 پیکسل و تراکم پیکسلی هم برابر با 260 پیکسل بر هر اینچ است، به همین سبب نمایش محتوا با کیفیت مناسب برای این صفحه نمایش کار سختی نیست و صفحهنمایش با کیفیت آن را میتوان جزو نقاط قوت این گوشی محسوب کرد.
برای گوشی موبایل POCO C65 از یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 5000 میلیآمپر ساعت استفاده شده است. در بخش جعبه گشایی از بررسی پوکو C65 اشاره کردیم که داخل جعبه آداپتوری 10 واتی قرار دارد. این آداپتور توانست در 2 ساعت و 15 دقیقه شارژ 1 درصد را به 90 درصد برساند. در حقیقت از شارژر 10 واتی زمانی کمتر از این هم نمیتوانستیم انتظار داشته باشیم. گفتن این نکته نیز خالی از لطف نیست که گوشی Poco C65 از شارژ سریع 18 واتی نیز پشتیبانی میکند و باید برای استفاده از قابلیت شارژ سریع شارژر 18 واتی جداگانه خریداری کنید.
در طی نقد و بررسی پوکو سی 65 بعد از انجام فعالیتهایی مانند گرفتن بنچمارک و تست دوربین و غیره باتری گوشی تنها 20 درصد کاهش پیدا کرد؛ از همین نظر گوشی پوکو سی 65 را میتوانید به افرادی معرفی کنید که علاوهبر بودجه محدود، نیازمند یک گوشی با مشخصاتی مانند باتری توانمند و ماندگاری شارژ بالا هستند. البته یکی از نکاتی که در مصرف باتری تا حد زیادی تاثیر میگذارد؛ اتصال دائمی اینترنت و استفاده از برنامههای تغییر دهنده IP است. در مجموع اگر گوشی پوکو سی 65 را خریداری کردید، میتوانید با رعایت نکات کوچک این چنینی، تا سالها از سلامت باتری به بهترین نحو استفاده کنید.
انواع شارژر گوشی را می توانید از تکنولایف بخرید: قیمت شارژر و آداپتور
در این بخش از بررسی Poco C65 قصد داریم به پخش کننده صدا بپردازیم. اسپیکری که برای گوشی موبایل پوکو سی 65 قرار داده شده از نوع مونو است. عملکرد اسپیکر در پخش موسیقی قابل قبول است و در کل با استفاده از اسپیکر این گوشی میتوانید به راحتی به تماشای فیلم و سریال یا گوش دادن به موزیک بپردازید.
روی گوشی Poco C65 به صورت پیش فرض اندروید 13 همراه با رابط کاربری MIUI 14 قرار گرفته است. باتوجه به اقتصادی بودن گوشی رابط کاربری روان و ساده طراحی شده و به راحتی میتوانید از تمام امکانات جانبی و شخصیسازی آن نهایت استفاده را داشته باشید. برای شخصی سازی بیشتر بخشی به نام Themes در صفحه اصلی وجود دارد که با زدن روی آن میتوانید به والپیپرهای متنوع، تمهای از پیش طراحی شده و آهنگهای زنگ اختصاصی دسترسی داشته باشید.
هنگامی که دستتان را از بالای صفحه به پایین میکشید دسترسی سریع به تنظیمات میزان روشنایی، وای فای، دیتای خط، بلوتوث و حالت پرواز در اختیارتان قرار میگیرد؛ همچنین با کشیدن این منو به سمت پایین تنظیمات متنوع بیشتری را نیز مشاهده خواهید کرد و در پایین این منو نیز اعلانهای دریافتی نمایش داده خواهند شد.
هنگامی که منوی اصلی برنامهها را باز میکنید هر برنامه با توجه به کارایی در درسته بندی خاصی قرار گرفته تا در صورت نیاز بتوانید بدون گشتن در بین لیست برنامه مد نظرتان را پیدا کنید. برای مثال دستهبندیهای شبکههای اجتماعی، سرگرمی، عکاسی و ابزارها از یک دیگر جدا شدهاند.
با وارد شدن به بخش تنظیمات صفحهنمایش گوشی ابتدا گزینه Dark Mode قرار دارد و با استفاده از آن میتوانید تم و رنگ گوشی را به مشکی تغییر دهید؛ همچنین در پایین آن گزینهای وجود دارد که با روشن کردن آن حالت Dark Mode به صورت خودکار روشن میشود و نیازی به روشن کردن دستی آن نخواهد داشت.
با روشن کردن حالت خودکار دارک مود دو گزینه در اختیارتان قرار میگیرد، گزینه اول Sunset To sunrise و گزینه دوم نیز Custom است. گزینه اول با توجه به ساعت گوشی هنگام صبح گوشی را روی حالت روشنایی و هنگام شب نیز آن را روی حالت دارک مود قرار میدهد. گزینه دوم نیز این قابلیت را برایتان فراهم میکند تا برای گوشی بازه زمانی تنظیم کنید و در آن بازه زمانی تم آن روی حالت دارک مود تنظیم شود. از دیگر گزینههایی که رابط کاربری در این بخش در اختیارتان قرار میدهد میتوان به موارد تنظیم میزان روشنایی، فعال کردن حالت Reading Mode، تنظیمات فونت، تنظیمات اندازه نوشته، تنظیمات نرخ تازهسازی و تنظیمات رنگ قابل نمایش صفحهنمایش اشاره کرد.
با زدن روی گزینه Color scheme در این بخش سه گزینه Vivid، Saturated و Standard را مشاهده خواهید کرد. این گزینهها تمهای رنگی متنوعی را در بخش صفحهنمایش در اختیارتان قرار میدهند. حالت پیشنهادی و پیش فرض روی Vivid قرار دارد که رنگهای صفحه را با توجه به محتوای در حال پخش تنظیم میکند.
در بخش Password & secutiry گزینههای متعددی برای بالا بردن امنیت گوشی قرار گرفته است. در این بخش با زدن روی گزینه Screen Lock سه گزینه متنوع برای تعیین رمز عبور مشاهده خواهید کرد. این سه گزینه عبارتند از تنظیم Pattern و دو گزینه مجزا برای گذاشتن پسورد عددی، همچنین این دستگاه از باز شدن قفل با چهره و اثر انگشت نیز پشتیبانی میکند.
تنظیمات بسیار زیاد دیگری در بخش گوشی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید مصرف باتری را بهینه سازی کنید، برنامهها را مدیریت کنید و به گزینههای متنوع دیگری دسترسی داشته باشید. کار کردن با این رابط کاربری راحت است و پیچیدگی خاصی وجود ندارد.
در این بخش از بررسی تخصصی گوشی Poco C65 قصد داریم تا به عملکرد گوشی کم قیمت پوکو سی 65 بپردازیم. این گوشی طبق گفته کمپانی به تراشه هلیو G85 مدیاتک با معماری 12 نانومتری مجهز شده که البته با سرچ در تنظیمات گوشی هم میتوانید به این اطلاعات دست پیدا کنید. تراشه هلیو جی 85 مدیاتک دارای 8 هسته پردازنده مرکزی به صورت 2 هسته Cortex-A75 با فرکانس 2.0 GHz گیگاهرتز و 6 هسته Cortex-A55 با فرکانس 1.8 GHz گیگاهرتز است.
در ارتباط با قدرت تراشه Mediatek MT6769Z Helio G85 میتوانیم این طور شروع کنیم که در مقایسههای تخصصی این تراشه بهترین نمره را در بخش محافظت از سلامت باتری و کمترین هم در بخش گیمینگ گرفته است و در کل نمره نهاییاش معادل یک سوم گوشیهای پرچمدار و بیشتر از نصف گوشیهای میان رده است. این نمرات به این معنی هستند که با گوشی Poco C65 میتوان همه کار انجام داد؛ اما سرعت و قدرت انجام کاری مانند تماشا فیلم به هیچ عنوان با بازی کردن یکسان نیست.
روی تراشه Helio G85 پردازنده گرافیکی Mali-G52 MC2 سوار شده که در اجرا برنامهها کمک فراوانی میکند. در مجموع عملکرد گوشی اقتصادی Poco C65 برای گیمرها نه؛ اما برای کاربرانی که تنها برای رفع نیازهای روزمره میخواهند، گزینه واقعا مناسبی به حساب میآید. از این گوشی میتوانید برای کارهای سبک روزمره استفاده کنید.
در این قسمت تست سرعت و قدرت عملکرد گوشی از نظر سخت افزاری را ببینید.
قسمت پشتی گوشی پوکو C65 میزبان دوربین اصلی سه گانه است. دوربینهای پشتی این گوشی را لنز اصلی 50 مگاپیکسلی واید، لنز 2 مگاپیکسلی ماکرو و یک لنز کمکی تشکیل میدهند. دوربین اصلی این گوشی میتواند با کیفیت 1080 و نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. دوربین سلفی نیز لنزی 8 مگاپیکسلی دارد و میتواند با کیفیت 1080 نرخ 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند.
هنگامی که برنامه دوربین گوشی را باز میکنید گزینههای متنوعی برای عکسبرداری و فیلمبرداری پیش رو قرار میگیرد. در بخش پایینی گزینههای عکاسی، ویدئو، پرتره، تایم لپس و حالت شب (Night Mode) ، لنز 50 مگاپیکسلی، قرار دارد. در بالای صفحه نیز گزینههای مختلفی از جمله فلش، فعالسازی حالت HDR، قابلیت Voice shutter، ماکرو، تایمر و سایر تنظیمات قرار دارد؛ همچنین در بخش بالایی دسترسی سریع به اسکن QR کد و فعالسازی فلش و حالت HDR قرار دارد. در صورتی که در این بخش به تنظیمات بیشتری نیاز دارید با زدن روی آیکون چرخ دنده منوی جدیدی باز میشود که تنظیمات بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد.
برای تست کیفیت دوربین این محصول طی روز تصاویری متعددی را با دوربین آن ثبت کردهایم. کیفیت دوربین این گوشی معمولی است و نباید از آن انتظار ثبت تصاویر حرفهای همراه با نمایش جزئیات بالا را داشت.
تصاویر پرتره ثبت شده با گوشی نیز معمولی هستند؛ متاسفانه دوربین این گوشی به خوبی سوژه را از پس زمینه جدا نمیکند.
یکی از نقاط قوت در بخش دوربین Poco C65 عکسبرداری ماکرو آن است. دوربین ماکرو نسبت به قیمت محصول کیفیت قابل قبولی دارد و جزئیات مناسبی را نمایش میدهد.
عکاسی در شب این گوشی نیز کیفیت متوسطی دارد. عکسها در شب از جزئیات مناسبی برخوردار نیستند و کیفیت بالایی ندارند.
کیفیت دوربین سلفی 8 مگاپیکسلی این گوشی نسبت به قیمت و ردهای که قرار دارد از حد انتظار بالاتر است و تصاویر مناسب با جزئیات و رنگهای قابل قبولی را به ثبت میرساند.
گوشی پوکو C65 در دسته بندی گوشیهای اقتصادی و ارزان قیمت قرار میگیرد. در صورتی که نیاز به گوشی برای امور روزانه و تماسهای تلفنی دارید که هوشمند نیز باشد این محصول انتخاب مناسبی برایتان خواهد بود. از نقاط قوت آن میتوان تراشه Helio G85، صفحهنمایشی از نوع IPS LCD و امکان اضافه کردن کارت حافظه جانبی به محصول را نام برد. توجه داشته باشید که این گوشی نیاز گیمرها و کسانی که با گوشی عکاسی حرفهای میکنند را برطرف نخواهد کرد. بنابراین اگر یک گوشی دوم ارزان قیمت میخواهید یا کارتان با یک گوشی ارزان راه میافتد، این گوشی برای شما مناسب خواهد بود.
آیا گوشی پوکو سی ۶۵ شیائومی برای بازی مناسب است؟
خیر این گوشی در دسته گوشیهای مناسب گیمینگ قرار نمیگیرد و پردازنده مناسب این کار را هم ندارد.
گوشی POCO C65 مناسب چه کسانی است؟
این گوشی برای کسانی خوب است که گیمر نیستند و قصد عکاسی حرفهای را هم با گوشی ندارند. پوکو سی ۶۵ بیشتر مناسب کسانی است که صرفا میخواهند یک گوشی هوشمند ارزان قیمت داشته باشند تا کارهای روزمره خود را با آن راه بیندازند.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
علی
من این گوشی رو گرفتم فقط دو چیز رو نمیدونم نداره یا نمی تونم فعالش کنم
یکی scroll screenshot
دومی صفحه نمایش دو قسمتی
سرچم زدم چیزایی که برای گوشی شیائومی میاره این گوشی نداره
احسان نیک پی
مهران
سلام پوکو سی ۶۵فضای دوم داردیاخیر
M
احسان نیک پی
M
احسان نیک پی
یعقوب رئیسی
احسان نیک پی
ایمان
تجربه من از خرید این گوشی
برای کارهای معمول روزانه مناسب و مفید
بازی call of duty رو با گرتفیک متوسط و فریم ریت بالا براحتی ۲ ساعت جواب میده بدون داغ کردن و لگ
برای وب گردی تقریبا ۱۵ ساعت جوابه
برای سوشال مدیا هم تا ۶ یا ۷ ساعت جوابه
Armin
رویا یوسفیانی
از اون گوشیاس که آدم نمیدونه بخره یا نخره :/
ایمان
محمد
نیلوفر حجابی
علی
نیلوفر حجابی