این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
به نظر میرسد که هوش مصنوعی gemini گوگل به سرعت در حال رشد و بهبود است، تا جایی که Mark Gurman، خبرنگار ارشد بلومبرگ، عملکرد Apple Intelligence را در مقایسه با gemini ناامید کننده توصیف کرده است. از طرفی دیگر گوگل مصمم است هوش مصنوعی خود را تا جای ممکن با برنامههای مختلف ادغام کند و برای شروع هم این کار را با یوتیوب شروع کرده است که در حال حاضر عملکرد gemini در آن قابل قبول است و امتیاز عالی دریافت میکند.
در حقیقت دو ویژگی بسیار جذاب در gemini وجود دارد که به نظر میرسد به صورت بتا به طور همزمان برای دو برنامه gemini و google عرضه خواهند شد. یکی از این ویژگیها قابلیت «ask about this screen» و دیگری «ask about this video» است. ویژگی اول در google I/O امسال به نمایش گذاشته شد، جایی که این شرکت پروژه Astra را نیر به نمایش گذاشت. «ask about this video» در اصل همان ویژگی اول است با این تفاوت که برای ویدیوهای یوتیوب به کار گرفته میشود.
اگرچه این دو ویژگی از نظر کلی یکی هستند؛ اما هر کدام موارد استفاده خاص خود را دارند و لازم است که جزئیات آن را بیشتر مورد بررسی قرار دهیم.
هوش مصنوعی gemini به اندازهای باهوش است که بفهمد داخل صفحه نمایش گوشی یا کامپیوتر شما چه چیزی در حال اتفاق است؛ چیزی که Apple Intelligence هم ادعا میکند قادر به انجام آن است. با استفاده از هوش مصنوعی گوگل دیگر نیاز نیست از عبارت «gemini چه چیزی داخل صفحه نمایش من اجرا میشود؟» استفاده کنید؛ بلکه یک دکمه کاربردی وجود دارد که هوش مصنوعی را برای دریافت سوالات مختلف درباره محتوای صفحه نمایش آماده میکند.
مانند همه هوش مصنوعیهای مدرن مبتنی بر مدلهای زبانی بزرگ (Large language model) با gemini هم میتوانید به صورت طبیعی و محاورهای گفتگو داشته باشید. علاوه بر آن اگر با یک صفحه وب یا مقاله بسیار طولانی مواجه شدید، میتوانید gemini را فعال کرده و از آن بخواهید تا خلاصهای از صفحه را در اختیار شما قرار دهد؛ همچنین اگر تصویری دارید که نمیتوانید محتوای آن را تشخیص دهید، احتمالا هوش مصنوعی دوست ما میتواند به شما کمک کند.
ایده اصلی این است که gemini باید همیشه دم دست شما و آماده به کار باشد تا هر موردی که ممکن است دچار مشکل شوید، به شما کمک کند.
همین ویژگی زمانی که در برنامه یوتیوب مورد استفاده قرار میگیرد، با کمی تغییرات همراه است. دکمه «ask about this screen» به «ask about this video» تبدیل میشود. از طرفی دیگر یک آیکون کوچک یوتیوب در کنار این دکمه به نمایش در میآید تا به شما اطلاع دهد که در حال پرسیدن سوال در مورد یک ویدیو از gemini هستید.
جالب اینجاست که gemini از زیرنویس ویدیوها برای پاسخ دادن به شما استفاده میکند؛ بنابراین حتی اگر تبلیغ یا ویدیوی اصلی را پخش نکنید، باز هم میتوانید از gemini بخواهید تا به سوالات شما در مورد ویدیو پاسخ دهد.
به احتمال زیاد این قابلیت به زودی از یوتیوب حذف خواهد شد و gemini افراد را مجبور خواهد کرد که تبلیغات را تماشا کنند یا به آنها پیشنهاد میدهد که اشتراک پرمیوم یوتیوب را فعال کنند. با این وجود تا زمانی که این قابلیت وجود دارد میتوانید از آن لذت ببرید.
همانطور که در بالا اشاره شد، گوگل مصمم است تا هوش مصنوعی gemini را در همه اجزای گوشی ادغام کند. این ویژگی به خودی خود گزینه مناسبی است؛ اما کاربر در صورتی که نیازی به هوش مصنوعی ندارد، باید بتواند آن را خاموش یا غیرفعال کند. اپلیکیشنهای زیر همگی مجهز به هوش مصنوعی گوگل شدهاند:
توجه داشته باشید که موارد اشاره شده همگی خدمات گوگل هستند و بسیاری از پلتفرمهای دیگر نیز هوش مصنوعی خود را در برنامههای خود ادغام کردهاند. به نظر میرسد که به زودی زمانی میرسد که دستگاهی باقی نمیماند که از هوش مصنوعی پشتیبانی نکند. با این سرعت رشد و فراگیر شدن هوش مصنوعی، طبیعی است که گوگل نمیخواهد از رقبا عقب بماند.
اگرچه تعداد زیادی از این هوشهای مصنوعی کاربردی نیستند (برای تصدیق این ادعا کافی است که ایمیلهای بیشمار خود درباره محصولات هوش مصنوعی را بررسی کنید)، با این وجود نمیتوان انکار کرد که بسیاری از پلتفرمها از وجود هوش مصنوعی نهایت استفاده را میبرند. در کنار آن وجود هوش مصنوعی روی خود دستگاه (on-device AI) یک قابلیت هیجان انگیز است که گوگل در تلاش است تا به بهترین نحو خود را برای آن آماده کند و جای تعجب نیست که امروزه گوشیهای پیکسل جزو بهترین محصولاتی است که میتوانید خریداری کنید.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها