این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
پس از انتخاب و خرید قطعات مناسب برای کامپیوتر گیمینگ نوبت به اسمبل کردن آن میرسد. افراد بسیاری تصور میکنند که اسمبل کیس گیمینگ کار راحتی نیست و نمیتوانند آن را به سادگی انجام دهند؛ به همین دلیل انجام این کار را به افراد حرفهایتر میسپارند. اسمبل کیس کار راحتی نیست؛ اما با دقت و رعایت اصول میتوانید آن را به سادگی انجام دهید. در صورت تمایل برای این کار در ادامه همراه ما باشید تا به صورت قدم به قدم بستن کیس گیمینگ را آموزش دهیم.
برای احتیاط در اینجا مواردی را که برای اسمبل کیس نیاز دارید نام میبریم تا در صورت فراموشی قطعه قبل از اسمبل آن را تهیه کنید. برای اسمبل کیس گیمینگ نیاز به یک مادربرد، پردازنده (CPU)، کارت گرافیک (GPU)، رم، خنک کننده پردازنده، پاور، حافظه داخلی و یک کیس نیاز دارید. در کنار این موارد نیاز به یک پیچ گوشتی صاف و گرد هم احتیاج است. برای جلوگیری از برخی خطرات احتمالی نیاز به الکل نیز خواهید داشت.
مراحل زیر را با دقت طی کنید تا بتوانید کیس گیمینگی که قصد استفاده از آن را دارید اسمبل کنید و لذت ببرید.
این مرحله ضروری نیست؛ اما برای تمیز بودن و آسیب نرسیدن به قطعات بهتر است آن را رعایت کنید. سعی کنید روی میز چوبی اسمبل را انجام دهید و قبل از قرار دادن قطعات روی میز آن را کاملا تمیز کنید تا هیچ گرد و غبار یا کثیفی روی آن نباشد؛ همچنین برای جلوگیری از تجمع الکتریسیته ساکن، هرگز روی فرش این کار را انجام ندهید.
قبل از هرکاری ابتدا مادربرد را آماده کنید. فرایند نصب سی پی یو میتواند تا حدودی بسته به قطعات شما متفاوت باشد.
عواملی مانند نوع مادربرد و اینکه تراشه از چه برندی است روی این موضوع تاثیر گذارند. در حالت کلی روی تمامی مادربردها سوکتی برای نصب پردازنده وجود دارد. در این مرحله باید سوکت را باز کنید و پردازنده را در جای خود قرار دهید. توجه کنید که این مرحله اهمیت زیادی دارد و در صورت نصب نادرست آسیب جبران ناپذیری به پردازنده وارد خواهد شد. حتما پردازنده را هم جهت با محل قرارگیری که مادربرد در نظر گرفته جا بیندازید.
خنک کننده پردازنده یکی دیگر از لوازم ضروری است که به آن نیاز دارید. در صورتی که از خنک کننده مناسبی برای پردازنده استفاده نکنید هنگام بازی بیش از حد داغ میکند و عملکرد آن نیز افت میکند. اکثر خنک کنندههای CPU روشهای نصب متفاوتی دارند که باید آن را از دفترچه راهنما مشاهده کنید. روی پردازندهها صفحهای وجود دارد که باید آن را روی مادربرد نصب کنید و برای نصب آن چند پیچ در نظر گرفته شده است. این نکته نیز قابل توجه است که اکثر خنک کنندهها دارای خمیر حرارتی هستند که قبل از نصب باید آن را به صورت نقطهای روی پردازنده بریزید و سپس به پایه پیچها نیز بزنید.
اسلاتهای رم به سادگی روی مادربرد قابل مشاهده هستند و معمولا 4 تایی یا 6 تایی در نظر گرفته میشوند. قفلهای اسلات را باز کرده و جهت قرارگیری رم را مشاهده کنید و سپس از جهت درست آن را بچسبانید. توجه کنید که در صورتی که از 2 رم استفاده میکنید بهتر است دفترچه راهنمای مادربرد را بخوانید تا متوجه شوید که کدام اسلات از 4 اسلات مادربرد مناسبتر است.
حافظه داخلی بستگی به محصولی که خریداری کردهاید دارد. اکثر برای کامپیوترهای گیمینگ حافظهای از نوع SSD خریداری میکنند و به سادگی میتوانید آن را مادربرد وصل کنید. هر نوع درایو ذخیرهسازی دارای یک اسلات اختصاصی روی مادربرد یا محفظه در کیس شما خواهد بود؛ بنابراین تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را در محل مناسب قرار داده و کابلهای لازم را وصل کنید.
شما میتوانید از لحاظ فنی مادربرد را در هر زمانی در طول این فرایند به کیس خود متصل کنید؛ اما بهتر است قطعات را قبل از وصل کردن مادربرد به کیس روی آن نصب کنید. معمولا مادربردها پایهای دارند که باید آن را به کیس وصل کنید. نکته مهمی که در این مرحله وجود دارد این است که باید سیمها را با دقت رد کنید و از شلوغ شدن داخل کیس و بهم ریختگی جلوگیری کنید. در صورتی که قصد خرید مادربرد دارید میتوانید از طریق همین صفحه اقدام به خرید کنید.
بعد از اینکه مادربرد را وصل کردید نوبت به نصب کارت گرافیک میرسد. کارت گرافیک نسبت به سایر قطعات بزرگتر و سنگینتر است؛ بنابراین بهتر است دقت کافی را داشته باشید تا آسیبی به آن وارد نشود. بزرگترین درگاهی که روی مادربرد قرار دارد مخصوص کارت گرافیک است. در این بخش پیچهای کوچکی وجود دارد که باید با دقت آنها را باز کنید سپس کارت گرافیک را در محل مورد نظر قرار دهید. بعد از قرار دادن در محل مورد نظر پیچها را مجدد ببندید.
از جذابترین بخشهای اسمبل کیس گیمینگ، نصب پاور است. در کنار سایر قطعاتی که در کیس اهمیت دارند پاور نیز بخش مهمی است. این قطعه وظیفه انتقال قدرت و منبع انرژی قطعات را بر عهده دارد. تمامی کیسها مکان مشخصی برای قرار دادن پاور دارند که پیدا کردن آن نیز کار سختی نیست. با این حال دانستن این موضوع که کدام سیمها را باید وصل کرد کمی کار را سخت میکند. پاور باید یک کابل تغذیه برای مادربرد، CPU و یک کابل اضافه برای هر قطعهای که مستقیما به مادربرد وصل نیست. چیدن مرتب سیمها و وصل کردن صحیح آنها از نکات مهمی است که باید رعایت کنید.
اتصال کابل سختترین بخش ماجرا نیست؛ اما به مهارت و دقت نیاز دارد. هر قطعهای که به مادربرد وصل نیست را باید به پاور یا مادربرد وصل کنید. چک کنید که فنها، کارت گرافیک، کارت حافظه، رم، پورتهای USB، پورت صدا و غیره همگی وصل باشند. نکته قابل توجه و راحتی که وجود دارد این است که هر کابل پورت مشخصی دارد که به راحتی قابل شناسایی است. به یاد داشته باشید که همیشه کابلها را به نزدیک ترین منبع برق ممکن وصل کنید، مسیرهای فن را تا حد امکان شفاف نگه دارید و سیمها را متقاطع نکنید. در صورتی که سیمها مرتب باشند و فضای زیادی را درگیر نکنند سخت افزار جریان هوای بهتری خواهند داشت.
اگر همه کابلها به درستی وصل شده باشند باید با زدن دکمه پاور میتوانید کیس را روشن کنید. بعد از روشن کردن میتوانید اقدام به نصب ویندوز و استفاده از سیستم گیمینگ کنید. بعد از روشن کردن کیس آن را به مانیتور وصل کرده و استفاده کنید.
برای خرید مانیتور گیمینگ از تکنولایف، روی لینک کلیک نمایید.
در صورتی که تمامی مراحل فوق را به دقت طی کرده باشید میتوانید به راحتی سیستم را روشن کرده و از آن استفاده کنید. اسمبل کیس کار سختی نیست و تنها نیاز به دقت و تمرکز کافی دارد. تمامی مراحل را با حوصله و دقت انجام دهید و از بازی کردن با کامپیوتر جدید نهایت لذت را ببرید.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها