این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
قهوه بیش از آنکه یک نوشیدنی باشد، یک فرهنگ، یک عادت و یک تجربه است. تجربهای که حواس پنجگانه ما را درگیر میکند و با تمام پیچیدگیها و جذابیتهایش، سفری به دنیای طعمها و عطرهای بیپایان آغاز میکند، سفری که هرگز تکراری نمیشود. اگر شما هم، از آن دسته افرادی هستید که صبح خود را با انگیزه روشن کردن قهوه ساز و نوشیدن یک فنجان قهوه پر انرژی آغاز میکنید، پیشنهاد میکنیم در ادامه این مقاله با ما همراه شوید؛ زیرا قصد داریم به دنیای شگفتانگیز و معطر قهوه وارد شویم و به تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا بپردازیم.
قهوه عربیکا (Arabica) و روبوستا (Robusta) از دو گونه مختلف گیاه قهوه تهیه میشوند و هرکدام دارای ویژگیهایی مختص به خود هستند که بر طعم و عطر آنها تأثیر میگذارد.
بوته قهوه عربیکا در ارتفاع بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ متری از سطح دریا رشد میکند و به دمای معتدل و میزان بارندگی مناسب نیاز دارد. معمولاً در مناطق کوهستانی و مناطق گرمسیری کشت میشود و در برابر آفات بسیار آسیبپذیر است. از کشورهای اصلی تولیدکننده این قهوه میتوان به برزیل، کلمبیا، اتیوپی، کاستاریکا، کنیا، هند، هندوراس، گواتمالا و پرو اشاره کرد.
از سوی دیگر، بوته قهوه روبوستا نسبت به شرایط محیطی مقاومتر بوده و در ارتفاعات پایینتر و شرایط دمایی و بارندگی متفاوت رشد میکند بنابراین عمدتا در مناطق گرمسیری کاشته میشود. بیشترین حجم این قهوه در کشورهای ویتنام، برزیل، اندونزی، غنا، اوگاندا و ساحل عاج تولید میگردد.
تمایزی که در محیط کاشت قهوه عربیکا و روبوستا وجود دارد تفاوتهای چشمگیری در طعم، عطر، اسیدیته وخصوصیات دیگر این دانهها ایجاد کرده که هر کدام از این موارد را جداگانه توضیح خواهیم داد.
قهوه عربیکا از محبوبترین و پرمصرفترین انواع قهوه در جهان است. این نوع قهوه به خاطر ویژگیهای خاص خود و طعمی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
و اما قهوه روبوستا به عنوان دومین قهوه پرمصرف در جهان خواص منحصر به فرد دیگری دارد که سبب تمایز آن میگردد.
البته شایان ذکر است غیر از محیط کشت و نوع قهوه، نحوه فرآوری دانه و مراحل تهیه آن نیز، تاثیر قابل توجهی در طعم نهایی قهوه میگذارد.
اگر برای شما میزان کافئین اهمیت دارد باید حتما نسبت به تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا از نظر میزان کافئین آگاهی داشته باشید.
بنابراین، دانههای قهوه روبوستا تقریباً دو برابر قهوه عربیکا کافئین دارند. این تفاوت باعث میشود قهوه روبوستا طعم تلختر و تندتری داشته باشد در حالی که طعم قهوه عربیکا ملایمتر است. همچنین میزان بالاتر کافئین در روبوستا به انرژیزایی بیشتر آن کمک میکند، به همین دلیل افرادی که در کار خود نیاز به تمرکز زیادی دارند، از طرفداران این نوع قهوه به شمار میآیند.
قیمت این دو نوع قهوه به عوامل متعددی از جمله کیفیت، منطقه تولید، شرایط آب و هوایی، میزان تولید، صادرات شرکتهای تولید کننده، شرایط بازار و نوع فرآوری بستگی دارد که موجب نوسانات قیمت میشود اما به طور کلی، قهوه عربیکا به دلیل ویژگیهای طعمی بهتر و فرآوری دقیقتر معمولاً گرانتر از قهوه روبوستا است. پس علاوه بر هزینهای که برای خرید بهترین مارک قهوه ساز انجام میدهید حواستان باید به خرید بهترین و مرغوبترین نوع قهوه بر اساس قیمت آن هم باشد.
نوشیدنی مورد علاقهتان چای است؟ انواع چای ساز را می توانید از تکنولایف بخرید.
در این بخش به تفاوت عطر قهوه عربیکا و روبوستا خواهیم پرداخت.
بعد از شناخت تفاوتهای اساسی این دو نوع قهوه، اینک زمان مناسبی است که نحوه کار با قهوه ساز خود را فرا گرفته و چند روشی که ما در ادامه پیشنهاد میدهیم را، امتحان کنید.
این روش یکی از رایجترین و سادهترین روشهای تهیه قهوه است.
مواد لازم: دانه قهوه آسیابشده، آب تصفیهشده
روش تهیه:
دستگاه اسپرسو برای تهیه قهوه قوی و غلیظ با فوم خوب، مناسب است.
مواد لازم: دانه قهوه آسیابشده برای اسپرسو، آب تصفیهشده
روش تهیه:
برای تهیه این نوع قهوهها نیاز به دستگاهی با قابلیت تهیه بخار و شیر فومدار دارید.
مواد لازم: شات اسپرسو، شیر
روش تهیه:
این روش برای تهیه قهوه با بدنه سنگین و طعم غنی مناسب است.
مواد لازم: دانه قهوه آسیابشده درشت، آب داغ
روش تهیه:
این روش برای تهیه قهوهای مشابه اسپرسو در خانه استفاده میشود.
مواد لازم: دانه قهوه آسیابشده متوسط تا ریز، آب
روش تهیه:
نکات مهم:
روشهای فوق به شما کمک میکنند تا بهترین ترکیب و طعم قهوه را بوسیله دستگاه قهوهساز خود به دست آورید. با امتحان کردن این روشها میتوانید به ترکیب و طعم مورد علاقه خود برسید. و اگر همچنان برای خرید دستگاه مورد نظر خود مردد هستید میتوانید از راهنمای خرید قهوه ساز در تکنولایف کمک بگیرید.
از کافههای شلوغ شهری گرفته تا آرامش یک صبحگاه در خانه، قهوه همواره نقشی ویژه در زندگی ما ایفا میکند. عطر گرم و دلنشین قهوه که از دانههای تیره و غنی آن برمیخیزد، نه تنها خستگی را از تن میزداید، بلکه لحظاتی از آرامش و لذت را به ما هدیه میدهد. در این مقاله قهوه عربیکا و روبوستا را از نظر طعم و عطر، محتوای کافئین، شرایط کشت و قیمت مرد بررسی قرار دادیم. و متوجه شدیم عربیکا طعمی ملایمتر و شیرینتر دارد و حاوی کافئین کمتری است، در حالی که روبوستا طعمی تلختر و قویتر با محتوای کافئین بیشتری دارد. عربیکا در مناطق کوهستانی رشد میکند و قیمت بالاتری دارد، در حالی که روبوستا در مناطق پست و گرم کشت میشود و ارزانتر است. در پایان نیز روش تهیه چند نوع قهوه را با استفاده از قهوه ساز برایتان آوردیم.
آیا مصرف قهوه ضرر دارد؟
مصرف متعادل قهوه به طور کلی ایمن است و میتواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد. اما، مانند هر چیز دیگری، اعتدال کلید اصلی است و بهتر است به واکنش بدن خود به مصرف قهوه توجه کنید. اگر از بابت ضررهای عربیکا و روبوستا نگرانی خاصی دارید، مشاوره با یک پزشک یا متخصص تغذیه میتواند مفید باشد.
آیا یک قهوه خوب طعم ترش دارد؟
طعم ترش قهوه بستگی به میزان اسیدیته آن دارد. هر چه میزان اسیدیته بالاتر باشد میزان ترشی آن بالاتر میرود. بنابراین کاملا به سلیقه افراد بستگی دارد و طعم ترشی یا تلخی در قهوه نشانه برتری نیست.
قهوه عربیکا ترش است یا روبوستا؟
قهوه عربیکا به واسطه داشتن اسیدیته بالاتر طعمی ترش و روبوستا طعمی تلخ دارد.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها