این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
در این مطلب به مقایسه جامع ایفون 15 پرو مکس با شیائومی 13 اولترا پرداختهایم تا مشخص شود کدام پرچمدار ارزش خرید بالاتری دارد.
فهرست مطالب
ایفون 15 پرو مکس جدیدترین گوشی اپل و البته یکی از جدیدترین پرچمداران جهان است. از طرفی بهترین گوشی حال حاضر شیائومی به نام 13 اولترا در بازار ایران در دسترس قرار دارد و شما میتوانید آن را به صورت رجیستر شده خریداری کنید. در ادامه این مطلب قصد داریم به مقایسه آیفون 15 پرو مکس با شیائومی 13 اولترا بپردازیم تا مشخص شود کدام مدل ارزش خرید بالاتری دارد و مشخصات بهتری را در اختیار قرار میدهد.
انواع گوشی را می توانید از تکنولایف بخرید: قیمت انواع گوشی
معمولا زمانی که شرکتهای بزرگ به طراحی مناسبی دست پیدا میکنند به سختی آن را تغییر میدهند و این داستان در مورد این دو گوشی و بهخصوص ایفون 15 پرو مکس به طور کامل صدق میکند. پرچمدار جدید اپل تا حدی زیادی شبیه به نسل قبل و حتی نسلهای قبل از آن است و تنها تفاوتهای کوچکی بین آنها دیده میشود. سازنده آمریکایی نوع چیدمان لنز دوربینها را تغییر نداده و در چند سال اخیر شاهد همین ظاهر بودهایم.
آیفون 15 پرو مکس قاب پشتی شیشهای و مات دارد و فریم کناری آن نیز از جنس تیتانیوم با پوشش مات است. این تیتانیوم کیفیت ساخت بالاتری را برای نسل جدید به ارمغان آورده است و باعث شده تا وزن این پرچمدار نیز کاهش پیدا کند که در ادامه و در بحث ارگونومی بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت.
فریم کناری این گوشی طراحی تختی دارد ولی برعکس نسل قبل در کنارهها مقدار بسیار کمی انحنا دیده میشود و همین باعث شده تا آيفون 15 پرو مکس خوشدستتر از قبل باشد و به نوع عنوان یک گوشی بزرگ خوب در دست قرار بگیرد. در سوی دیگر سازنده چینی مسیر متفاوتی را برای پرچمدار خود در نظر گرفته است. شیائومی 13 اولترا قاب پشتی از جنس چرم مصنوعی دارد و در همان ابتدای در دست گرفتن گوشی، حس مرغوبیت و لوکس بودن را به شما انتقال میدهد.
قاب پشتی از یک فریم بزرگ و دایرهای شکل با رنگ مشکی در بالا میزبانی میکند. لنز دوربینهای این گوشی درون این فریم قرار گرفتهاند و همچنین لوگوی شرکت Leica نیز در این بخش دیده میشود و از همکاری این دو شرکت خبر میدهد. فریم دوربینها واقعا بزرگ است و در کنارهها نواری طلایی دارد تا زیباتر جلوه کند و ظاهری خاص به گوشی ببخشد.
طراحی قاب پشتی کاملا تخت نیست و این قاب با کمی انحنا به فریم آلومینیومی کناری متصل میشود. البته جالب است که لبههای قاب پشتی دیگر چرمی نیستند و به نوعی آلومینیوم کناری تا لبههای قاب پشتی پیشروی کرده است تا به هنگام در دست گرفتن گوشی هم حس چرم و هم حس فلز به طور کامل به شما منتقل شود. این کار باعث شده تا گوشی در دست حس خوب و جذابی داشته باشد.
شیائومی 13 اولترا در سمت راست از دکمههای پاور و ولوم و در بالا از میکروفون دوم، اسپیکر دوم و اینفرارد میزبانی میکند. به روی لبه پایینی این گوشی نیز اسپیکر اصلی، میکروفون اصلی، درگاه Type-C و خشاب سیم کارت دیده میشود. در سمت راست آیفون 15 پرو مکس دکمه پاور و در سمت چپ آن دکمههای ولوم، خساب سیم کارت و دکمه Action Button به چشم میآید. فریم پایینی نیز میزبان درگاه Type-C، اسپیکر و میکروفون است.
در مقایسه ایفون ۱۵ پرو مکس با 13 ultra شیائومی به سراغ بحث ارگونومی برویم، جایی که نماینده اپل 221 گرم وزن و 8.3 میلیمتر ضخامت دارد. این اعداد برای گوشی رقیب به ترتیب 227 گرم و 9.1 میلیمتر هستند. شیائومی 13 اولترا حدود 3 میلیمتر کشیدهتر از ایفون 15 پرو مکس است و در عوض حدود 2 میلیمتر پهنای کمتری دارد. در کل دو گوشی خیلی خوش دست نیستند و نمیتوانیم ارگونومی آنها را عالی بدانیم ولی شرایط 15 پرو مکس کمی بهتر به نظر میرسد.
آیفون 15 پرو مکس در رنگهای تیتانیوم طبیعی، تیتانیوم آبی، تیتانیوم سفید و تیتانیوم مشکی در دسترس قرار دارد و شما شیائومی 13 اولترا را میتوانید در رنگهای سبز، مشکی و سفید خریداری کنید. هر دو پرچمدار از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند، البته با این تفاوت که شیائومی 13 اولترا تا عمق 1.5 متری میتواند به مدت 30 دقیقه دوام بیاورد و ایفون 15 پرو مکس در عمق 6 متری.
آخرین قسمتی که در بخش طراحی قصد داریم در مورد آن صحبت میکنیم، فریم روبرویی دو پرچمدار است. نمایشگر هر دو مدل توانستهاند حدود 90 درصد از نمای روبرویی را به خود اختصاص دهند، البته با این تفاوت که کنارههای نمایشگر 13 اولترا حالت خمیده دارد ولی پنل ایفون 15 پرو مکس کاملا تخت است. به شخصه تخت بودن پنل را ترجیح میدهم و در کل هم رسیدن به این نسبت با وجود خمیده نبود کنارهها کار دشواری است که اپل توانسته به آن دست پیدا کند.
در نهایت باید بگوییم که این بخش برنده مشخصی ندارد و بسته به سلیقه شخصی خود باید یکی را انتخاب کنید. البته از نظر کیفیت ساخت و استفاده از فریم تیتانیومی میتوان مقداری 15 پرو مکس اپل را برتر دانست.
آیفون 15 پرو مکس نمایشگری 6.7 اینچی با رزولوشن 2796 در 1290 از نوع LTPO Super Retina XDR OLED دارد و به همین جهت تراکم 460 پیکسل بر هر اینچ را مقابل دیدگان شما قرار میدهد. این صفحه نمایش از نسبت 19.5 به 9 استفاده میکند و نرخ نوسازی 120 هرتزی نیز برای آن در نظر گرفته شده است. این پنل دارای ویژگیهایی چون HDR10 و دالبی ویژن است و برای مراقبت از آن نیز اپل به سراغ پوشش سرامیک شیلد رفته است.
این مشخصات بدون هیچ تغییری همان مشخصات پنل آیفون 14 پرو مکس هستند ولی این گفته الزاما بد نیست. در واقع نمایشگر ایفون 14 پرو مکس به قدری خوب بود که نیازی به تغییر یا بهبود در آن وجود نداشته باشد. آیفون 15 پرو مکس محتوایی بسیار واضح، شفاف و دقیق را پیش روی شما قرار میدهد. رنگها در این نمایشگر دقت بسیار بالایی دارند و همچنین امکان دستکاری آنها وجود ندارد.
نرخ نوسازی این پنل 120 هرتز است ولی برخی از مواقع این عدد میتواند تا 1 هرتز کاهش پیدا کند تا هم روانترین تجربه ممکن حاصل شود و هم این که باتری کمتری مورد استفاده قرار بگیرد. زمانی که ایفون 15 پرو مکس از قابلیت AOD یا Standby استفاده میکند این نرخ نوسازی تا 1 هرتز پایین میآید و زمانی که در حال اسکرول کردن هستید این عدد به 120 میرسد.
در طرف دیگر شیائومی 13 از پنلی 6.73 اینچی از نوع LTPO AMOLED با رزولوشن QHD+ استفاده میکند و تراکم بالاتر 522 پیکسل بر هر اینچ را در اختیار قرار میدهد. این نمایشگر از دالبی ویژن، HDR10+، گستره رنگی 1 میلیاردی و نرخ نوسازی 120 هرتزی پشتیبانی میکند و دارای نسبت 20 به 9 است. این صفحه نمایش از PMW با نرخ 1920 هرتز نیز برخوردار است تا چشم شما کمتر خسته شود.
کیفیت این نمایشگر هم مانند رقیب بسیار خوب است و هیچ ایرادی نمیتوان به آن وارد کرد. دقت رنگ این صفحه نمایش در گستره رنگی sRGB و همچنین در گستره رنگی DCI-P3 بسیار خوب است و صفحه نمایش این گوشی سعی میکند در هر حالت بهترین دقت را ارائه کند. البته که باید اشاره کنیم دقت رنگ این پنل مقداری پایینتر از ایفون 15 پرو مکس قرار میگیرد و پرچمداران گوشی آیفون همواره از این نظر تقریبا بهترین گوشیهای بازار هستند.
این پنل میتواند در صورت نیاز رزولوشن را از QHD به FHD تغییر دهد تا در مصرف باتری صرفه جویی شود. همچنین نرخ نوسازی بین 10 تا 120 هرتز تغییر میکند و عملکرد بسیار دقیقی هم دارد. شاید برای شما سوال شود که تراکم پیکسلی 522 این گوشی در مقایسه با 460 آيفون 15 پرو مکس برتری به حساب میآید یا خیر. باید بگوییم این تفاوت خیلی در عمل به چشم نمیآید و شما محتوایی یکسان را مشاهده خواهید کرد. در واقع اپل هم رزولوشنی بین FHD و QHD را برای پرچمدار خود در نظر گرفته است.
صفحه نمایش نماینده اپل در حالت دستی میتواند حدود 850 نیت روشنایی تولید کند. این عدد برای شیائومی 13 اولترا در حالت دستی 500 نیت است. طبق این گفته یعنی زمانی که شما به صورت دستی روشنایی را از کنترل سنتر تا انتها افزایش دهید به طور حتم با اختلاف نسبتا زیادی برتری با ایفون 15 پرو مکس است و این گوشی روشنایی بیشتری دارد.
اگر گوشیها را در حالت روشنایی خودکار قرار دهید و زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرید، پنل شیائومی 13 اولترا میتواند تا 1200 نیت روشن شود، در صورتی که این عدد برای آیفون 15 پرو مکس حدود 1800 نیت است. این یعنی نماینده آمریکاییها هم در محیط بسته و هم در محیط باز با اختلاف نسبتا زیادی روشنایی بالاتری را در اختیار قرار میدهد.
البته که میزان نور صفحه نمایش شیائومی 13 اولترا نیز برای محیط داخلی یا خارجی خوب است ولی قطعا این روشنایی نمیتواند با اعداد بسیار عالی پنل آیفون 15 پرو مکس رقابت کند. به طور کلی به نظر میرسد باید برنده این بخش را 15 پرو مکس بدانیم؛ چرا که این گوشی پنل روشنتری دارد و دقت رنگ بالاتری را نیز در اختیار قرار میدهد. توجه داشته باشید که صفحه نمایش شیائومی 13 اولترا نیز بسیار خوب است و اصلا نمیتوان ایراد بزرگی به آن وارد کرد.
شیائومی 13 اولترا به صورت پیش فرض با MIUI 14 بر پایه اندروید 13 روانه بازار شده که آخرین نسخه نرم افزاری برای گوشیهای شیائومی به حساب میآید. در سوی دیگر ایفون 15 پرو مکس نیز طبق قاعده هر سال اپل با جدیدترین نسخه IOS یعنی IOS 17 روانه بازار شده است. اپل حداقل طی 5 سال آینده از این گوشی پشتیبانی خواهد کرد و ایفون 15 پرو مکس حداقل تا IOS 22 را دریافت میکند.
شیائومی 13 اولترا نیز حداقل 3 سال آپدیت نرم افزاری و 5 سال آپدیت امنیتی دریافت خواهد کرد. این یعنی شما میتوانید اندروید 16 را نیز به طور حتم به روی این گوشی پرچمدار تجربه کنید (ممکن است اندروید 17 هم برای این محصول عرضه شود ولی نمیتوان با اطمینان در مورد این موضوع صحبت کرد).
مقایسه iPhone 15 pro max vs Xiaomi 13 ultra از نظر نرم افزاری در واقع مقایسه اندروید و IOS است و این بحث در حوصله این مطلب نمیگنجد. در ادامه کمی در مورد سیستم عامل و محیط هر دو گوشی صحبت میکنیم ولی برای اطلاعات بیشتر باید به صورت دقیقتری با MIUI و IOS آشنا شوید.
رابط کاربری شیائومی MIUI نام دارد که البته سازنده چینی آن را کنار گذاشت و MIUI 15 جای خود را به HyperOs خواهد داد. در مورد هایپر او اس در مطلب ”شیائومی HyperOS را معرفی کرد” صحبت کردهایم ولی از آنجایی که شیائومی 13 اولترا هنوز از MIUI 14 استفاده میکند و هنوز نسخه بعدی منتشر نشده، ما هم در مورد همین نسخه صحبت خواهیم کرد.
MIUI تا حد زیادی طراحی خود را از IOS اپل الهام گرفته و در زمینه کنترل سنتر، چیدمان گزینهها در تنظیمات، حالت قفل صفحه و برخی از موارد دیگر شبیه به سیستم عامل محبوب اپل است. MIUI قابلیتهای بسیار زیاد و کاربردی دارد ولی ایراد آن را میتوان باگهای گاه و بیگاه در نظر گرفت. این رابط کاربری هنوز کامل بهینه نیست و تجربه بینقصی را در اختیار کاربر قرار نمیدهد.
در طرف دیگر IOS یکی از کاملترین و بالغترین سیستم عاملهای موجود به حساب میآيد و تقریبا بدون نقص میتواند کار کند. از نظر قابلیت و ویژگیهای کاربردی قطعا برتری با MIUI خواهد بود ولی بدون شک IOS بهینهتر و بالغتر است و کمتر پیش میآید که با ایفون 15 پرو مکس با مشکل نرم افزاری مواجه شوید.
در نهایت تصمیم بر عهده شما خواهد بود و باید ببینید با اندروید و MIUI و آزادی آن راحتتر هستید یا سیستم عامل IOS و عملکرد بهینه آن که البته محدودیتهای بیشتری دارد.
شیائومی 13 اولترا بهترین پرچمدار سازنده چینی به حساب میآید و طبیعی است که بهترین سخت افزار در دنیای اندروید را داشته باشد و به همین جهت هم برای آن اسنپدراگون 8 نسل 2 در نظر گرفته شده است. این چیپست 4 نانومتری دارای هشت هسته پردازنده مرکزی به صورت 1 هسته Cortex-X3 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز، 2 هسته Cortex-A715 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، 2 هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و 3 هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز است و پردازنده گرافیکی Adreno 740 را نیز شامل میشود.
این تراشه تا قبل از معرفی اسنپدراگون 8 نسل 3 قویترین چیپست در دنیای گوشیهای اندرویدی بود و البته هنوز هم یکی از قویترینهای جهان به حساب میآید و هیچ کاری وجود ندارد که اسنپدراگون 8 نسل 2 از پس آن برنیاید. این چیپست به روی این گوشی و البته سری S23 سامسونگ (و بسیاری از پرچمداران دیگر) دیده میشود و نشان داده که هم از نظر بهینه بودن و هم از نظر پایداری عملکرد آن قابل توجه است.
در سوی دیگر این مقایسه تراشه جدید و بسیار قوی A17 Pro قرار میگیرد. این تراشه را میتوان نخستین نسخه با معماری 3 نانومتری در دنیا به حساب آورد. ایفون 15 پرو مکس به لطف برخورداری از این تراشه عنوان قویترین گوشی جهان را به خود اختصاص داده و عملکرد آن به قدری خوب است که میتواند حتی بازیهایی مانند Resident evil 4 Remake یا Assassin’s Creed Mirage را دقیقا مانند نسخه کنسولی اجرا کند.
قبل از این که به سراغ نتایج بنچمارکهای مختلف برویم باید یک نکته را در مورد عملکرد سخت افزاری ایفون 15 پرو مکس توضیح بدهیم. پس از عرضه این پرچمدار به بازار کاربران متوجه شدند این محصول حین اجرای بازیها یا حتی استفاده روزمره و نرمال بیش از اندازه داغ میشود. خود اپل هم پس از مدتی این موضوع را تایید کرد و عنوان داشت که برخی از برنامهها مانند اینستاگرام بهینه نبودهاند و مشکل حل شده است.
از طرفی این غول آمریکایی بخشی از قدرت تراشه را قفل کرد تا از این طریق افزایش گرما را کنترل کند. به احتمال زیاد در آینده نزدیک این مشکل به طور کامل حل میشود و از سوی دیگر هم بسیاری از کاربران ادعا کردهاند که چنین مشکلی با ایفون خود نداشتهاند. نوبت به بنچمارکهای مختلف است و در ادامه نگاهی به نتایج این تستهای مشهور خواهیم داشت.
نام گوشی | تک هستهای | چند هستهای |
آیفون 15 پرو مکس | 2926 | 7237 |
گلکسی S23 اولترا | 1913 | 5077 |
شیائومی 13 اولترا | 2000 | 5556 |
ایفون 14 پرو مکس | 2641 | 6840 |
در تست مشهور Antutu 10 هر دو گوشی موفق شدهاند نمره حدود 1.5 میلیون را به دست بیاورند و عملکرد آنها یکسان است. در تست GeekBench 6 و قسمت تک هستهای نماینده اپل حدود 48 درصد بهتر عمل کرده و در قسمت چند هستهای نیز همچنان 40 درصد برتری دیده میشود. در تست 3Dmark این شیائومی 13 اولترا است که حدود 20 درصد بهتر از رقیب عمل میکند، در حالی که ایفون 15 پرو مکس تمرکز زیادی به روی بخش گرافیکی دارد.
نام گوشی | Wild Life Extreme |
آیفون 15 پرو مکس | 3746 |
گلکسی S23 اولترا | 3790 |
شیائومی 13 اولترا | 3750 |
ایفون 14 پرو مکس | 3341 |
ناگفته نماند که ایفون 15 پرو مکس دارای ویژگی Ray Tracing سخت افزاری است و به همین جهت در عمل باید بهتر بتواند بازیها را اجرا کند. زمانی که تراشه A17 Pro از طریق آپدیتهای نرم افزاری کاملا بهینه شود به احتمال بسیار زیاد هم از نظر پردازنده مرکزی و هم از نظر پردازنده گرافیکی قویتر از رقیب خواهد بود و بدون شک در طولانی مدت افت سرعت کمتری را تجربه میکند.
تست گیمینگ آیفون ۱۵ پرو مکس
ایفون 15 پرو مکس را میتوانید در نسخههای 256، 512 و 1 ترابایتی با رم 8 گیگابایت خریداری کنید و شیائومی 13 اولترا در نسخههای 256، 512 و 1 ترابایتی با رم 12 و 16 گیگابایتی در دسترس قرار دارد. به عنوان جمع بندی بخش سخت افزار باید بگوییم که ایفون 15 پرو مکس گوشی قویتری است و به خصوص در حال حاضر از نظر پردازشی عملکرد بسیار بهتری دارد.
تست گیمینگ شیائومی 13 اولترا
و همچنین
شیائومی 13 اولترا نیز بدون مشکل از پس هر کاری در بالاترین کیفیت برمیآید و میتوانید تمامی بازیها را با گرافیک و فریم ریت بالا اجرا کنید ولی قطعا در چند سال آینده برتری ایفون 15 پرو مکس بیشتر مشخص میشود.
آیفون 15 پرو مکس یک باتری با ظرفیت 4441 میلی آمپر ساعتی دارد. در سوی دیگر شیائومی برای نماینده خود از یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی استفاده کرده است. همان طور که به احتمال زیاد میدانید، شارژدهی گوشیها را نمیتوان بر اساس ظرفیت باتری قضاوت کرد و موارد زیادی به روی میزان دوام یک گوشی تأثیر گذار هستند. برای درک بهتر شارژدهی دو گوشی در ادامه نتایج تست باتری را با هم مرور میکنیم.
آیفون 15 پرو مکس با یک بار شارژ کامل میتواند تا 25 ساعت مکالمه یا تا 24 ساعت پیاپی وبگردی و یا تا 24 ساعت پخش مداوم ویدئو را دوام بیاورد. این اعداد برای شیائومی 13 اولترا به ترتیب 36.5، 15.5 و 19 هستند. این یعنی در صورت داشتن استفاده ترکیبی شامل وبگردی، تماس، مرور شبکههای اجتماعی، مشاهده محتوا و کارهای دیگر قطعا شارژدهی آیفون 15 پرو مکس بهتر از رقیب خواهد بود.
اگر استفاده متوسطی از گوشی داشته باشید آیفون 15 پرو مکس میتواند 1.5 تا 2 روز دوام بیاورد ولی این عملکرد برای شیائومی 13 اولترا 1 روز است. اگر استفاده سنگینی از این دو گوشی داشته باشید ایفون 15 پرو مکس باز هم تا انتهای شب دوام میآورد ولی 13 اولترا را باید ساعت 6 عصر به شارژ متصل کنید. پس از نظر شارژدهی برتری با نماینده اپل است.
در زمینه سرعت شارژ شدن داستان کمی متفاوت میشود. نماینده آمریکاییها از شارژ سریع 20 واتی پشتیبانی میکند و برای شیائومی 13 اولترا شارژ سریع 90 واتی در نظر گرفته شده است. به علاوه شارژر ایفون 15 پرو مکس را باید به صورت مجزا خریداری کنید، در صورتی که آداپتور نماینده شیائومی درون جعبه قرار گرفته است.
به لطف این شارژ سریع، شیائومی 13 اولترا در 30 دقیقه تا 91 درصد و در 40 دقیقه به طور کامل شارژ میشود. در سوی دیگر ایفون 15 پرو مکس در 30 دقیقه از 0 به 46 درصد میرسد و شارژ کامل حدود 1 ساعت و 50 دقیقه زمان میبرد. یعنی در مدت زمان شارژ شدن ایفون 15 پرو مکس، شما تقریبا میتوانید شیائومی 13 اولترا را 3 بار شارژ کنید.
پس از نظر سرعت شارژ شدن برتری حتی با اختلاف با شیائومی 13 اولترا خواهد بود و نماینده اپل در حد نام خود عمل نمیکند و بدون شک یکی از نقاط ضعف این گوشی را میتوانیم همین سرعت شارژ پایین به حساب بیاوریم.
معمولا نبرد دو گوشی پرچمدار در بخش دوربین به نهایت خود میرسد و این گفته در مورد این دو گوشی نیز کاملا صادق است. در ادامه به مقایسه دوربین آیفون ۱۵ پرو مکس با شیائومی ۱۳ اولترا خواهیم پرداخت و پس از بررسی دقیق تک تک دوربینها مشخص میکنیم که کدام پرچمدار وضعیت بهتری نسبت به دیگری دارد.
آیفون 15 پرو مکس دوربین اصلی با سنسور 48 مگاپیکسلی مدل Sony IMX803 با اندازه 1/1.28 اینچی و اندازه پیکسل 1.22 میکرونی دارد. این سنسور در پشت لنزی 24 میلیمتری با گشودگی دریچه دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت پشتیبانی میکند. عکسهای این دوربین به صورت پیش فرض 24 مگاپیکسلی به ثبت میرسند. این مشخصات همان چیزی است که در 14 پرو مکس هم دیده بودیم و حال باید دید در واقعیت عملکرد این دوربین به چه صورت خواهد بود.
دوربین اصلی نماینده اپل عملکرد فوق العاده خوبی دارد. عکسها با جزئیات بسیار زیاد به ثبت میرسند و شما حتی سوژههای شلوغ مانند چمن یا شاخ و برگ درختان را نیز با جزئیات خوب دریافت خواهید کرد. در تصاویر هیچ نویزی دیده نمیشود و وایت بالانس بسیار دقیقی را شاهد هستیم. مطابق انتظاری که از اپل داریم، عکسها دقت رنگ بالایی دارند و تا حد امکان به واقعیت نزدیک هستند.
شما میتوانید حالت عکاسی را بین سه گزینه 24، 28 و 35 میلیمتر انتخاب کنید. همچنین اپل به شما امکان داده تا یکی از این اعداد را به عنوان پیش فرض دوربین خود انتخاب کنید تا از آن پس همیشه تصاویر در حالت مورد نظر ثبت شوند. توجه داشته باشید که این سه حالت در زاویه دید با هم تفاوت دارند و به نوعی صرفا برشی از عکس اصلی هستند. عکسهای 1x با فاصله کانونی 24 میلیمتر، عکسهای 1.2x با فاصله کانونی 28 میلیمتر و عکسهای 1.5x با فاصله کانونی 35 میلیمتری ثبت میشوند.
نوبت به تصاویر گرفته شده در شب میرسد، جایی که این گوشی همچنین عملکرد خیره کننده خود را ادامه میدهد. تصاویر در نور کم هم بدون نویز و همچنین با دقت رنگ بالایی به ثبت میرسند. قابلیت نایت مود در زمان نیاز به صورت خودکار فعال میشود و به شکلی بسیار طبیعی جزئیات را در سایهها افزایش میدهد و رنج دینامیکی را وسیعتر میکند. حتی منابع نوری نیز بدون هاله و مشکل ثبت میشوند.
راستش را بخواهید کمتر گوشی میتواند با چنین کیفیت بالایی در نور کم و شرایط نوری ضعیف عکسبرداری کند و ظاهرا اپل دنیای موبایل را وارد دوره جدیدی کرده است. کمتر گوشی میتواند با آیفون 15 پرو مکس در زمینه دوربین اصلی و بهخصوص عکاسی در شب رقابت کند.
در طرف دیگر، دوربین اصلی شیائومی 13 اولترا دارای سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Sony IMX989 با اندازه 1 اینچی و اندازه پیکسل 1.6 میکرونی است. این سنسور در پس لنزی 23 میلیمتری با دیافراگم متغیر F/1.9 الی F/4.0 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز چند جهته، فوکوس لیزری و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. تصاویر این دوربین به صورت پیش فرض 12.5 مگاپیکسلی ثبت میشوند.
تصاویر ثبت شده در نور روز با دوربین اصلی شیائومی 13 اولترا کیفیت بسیار خوبی دارند. رنج دینامیکی عکسها گسترده است و وایت بالانس متعادلی دیده میشود. دقت رنگ قابل قبول و رضایت بخش است ولی در کل مقداری رنگها قویتر و غلیظتر از واقعیت به ثبت میرسند. در تصاویر جزئیات زیادی به چشم میآید و مهمتر این که 13 اولترا میتواند این جزئیات را به صورت کاملا طبیعی پردازش کند.
نمونه عکسهای دوربین اصلی شیائومی 13 اولترا
این دوربینها با همکاری شرکت بزرگ Leica ساخته شده و این یک نکته مثبت در مورد این پرچمدار به حساب میآيد. اگر میخواهید تصاویر ثبت شده دقت رنگ بالاتری داشته باشند پیشنهاد میکنیم از Authentic mode استفاده کنید. همان طور که بالاتر اشاره کردیم این دوربین دارای دیافراگم متغیر است و اگر با مفاهیم عکاسی آشنایی داشته باشید میدانید این ویژگی تا چه حد میتواند جذاب باشد. برای نمونه شما امکان خواهید داشت تا عمق تصاویر را کم و زیاد کنید تا سوژه بیشتر یا کمتر مورد توجه قرار بگیرد.
تصاویر گرفته شده در شب با شیائومی 13 اولترا هم بسیار خوب هستند. این دوربین در شب کاملا طبیعی عمل میکند و در عین حال بدون نویز سوژهها را با جزئیات زیاد به ثبت میرساند. در واقع شما احساس نمیکنید که عکس شب به روز تبدیل شده ، بلکه عکس شب همچنان عکس شب باقی میماند ولی سوژهها جزئیات زیادی دارند و رنگها هم طبیعی هستند.
عکاسی با دوربین اصلی شیائومی 13 اولترا در شب
قبل از این که برنده این بخش را اعلام کنیم بد نیست نگاهی به دیتای سایت Dxomark و نمره دو گوشی در این سایت مشهور داشته باشیم. در زمینه عکاسی آیفون 15 پرو مکس موفق شده نمره بسیار عالی 153 را به خود اختصاص دهد در صورتی که این عدد برای شیائومی 13 اولترا تنها 138 است. دقت رنگ و جذب نور تصاویر نماینده اپل بهتر است و جزئیات دقیقتر با این گوشی به ثبت میرسد.
طبق تجربهای هم که ما با دو گوشی در تکنولایف داشتیم باید بگوییم برتری با آیفون 15 پرو مکس است. با وجود این که شیائومی 13 اولترا عملکرد بسیار خوبی دارد و بدون شک جزو بهترین گوشیهای جهان از نظر دوربین به حساب میآید اما باز هم نمیتواند حریفی برای پرچمدار جدید اپل باشد. جالب است بدانید که نمره عکاسی ایفون 13 پرو مکس برابر با 140 است و همچنان از 138 شیائومی 13 اولترا بالاتر به نظر میرسد. یعنی حتی پرچمدار دو سال پیش اپل نیز همچنان توانایی برابر یا حتی بیشتری دارد.
ایفون 15 پرو مکس از دوربین فوق عریض با سنسور 12 مگاپیکسلی با اندازه 1/2.55 اینچی و اندازه پیکسل 1.4 میکرونی بهره میبرد. این سنسور در پشت لنزی 13 میلیمتری با گشودگی دیافراگم f/2.2 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی پشتیبانی میکند. به لطف فوکوس خودکار، شما امکان خواهید داشت تا با این دوربین تصاویر ماکرو یا نمای نزدیک نیز به ثبت برسانید که البته در بخش مرتبط در مورد آن صحبت میکنیم.
تصاویر دوربین فوق عریض جزئیات زیاد و دقت رنگ بالایی دارند و رنج دینامیکی و کنتراست این نمونهها نیز خوب است. در کنارههای این تصاویر اعوجاج یا به هم ریختگی دیده نمیشود و به لطف قابلیت نرم افزاری این مشکل از بین میرود. در عکسهای فوق عریض سطح نویز بسیار پایین است و از سطح شارپنس نیز رضایت داریم، البته که در برخی از مواقع و برخی از سوژههای شلوغ، شارپنس کمی بیش از اندازه دیده میشود.
کیفیت عکسهای فوق عریض در شب هم خوب است. در این تصاویر شارپنس متعادل بوده و جزئیات و سطح جذب نور مناسب است. به لطف نایت مود نویز تا حد زیادی از بین میرود ولی در عین حال عکس طبیعی باقی میماند و حالت مصنوعی به خود نمیگیرد. از نظر کنتراست هم شرایط تصاویر را خوب میدانیم و در کل پیشنهاد نمیکنیم حالت شب را خاموش کنید.
دوربین فوق عریض شیائومی 13 اولترا در سوی دیگر از سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Sony IMX858 با اندازه 1/2.51 اینچی و اندازه پیکسل 0.64 میکرونی استفاده میکند. این سنسور در پشت لنزی 12 میلیمتری با دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی پشتیبانی میکند. این دوربین میتواند تصاویر فوق عریض 122 درجهای ثبت کند.
نمونه فوق عریض شیائومی 13 اولترا
جالب است بدانید که دوربین فوق عریض، تله فوتو و پریسکوپ تله فوتو در شیائومی 13 اولترا دارای سنسوری کاملا یکسان هستند و تنها مشخصات لنز تفاوت دارد. این تصمیم شیائومی باعث شده تا ثبات رنگ بین دوربینهای مختلف دیده شود و برای مثال رنگهای تصویر فوق عریض با تصور تله فوتو یا پریسکوپ تله فوتو برابر باشند.
تصاویر فوق عریض این گوشی کیفیت بسیار خوبی دارند. رنج دینامیکی گسترده است و جزئیات زیادی در عکسها دیده میشود. شارپنس در این نمونهها دقیق بوده و نویز کمی را هم شاهد هستیم. این عملکرد خوب در عکسهای شب هم ادامه پیدا میکند و گوشی به خوبی میتواند سطح نویز را پایین نگه دارد و رنگهای دقیق و جزئیاتی مناسب را در اختیار قرار دهد.
عکاسی با دوربین اولتراواید شیائومی 13 اولترا در شب
شاید کمی سخت باشد که دوربین فوق عریض یکی از این دو گوشی را برنده اعلام کنیم؛ چرا که هر دو عملکرد بسیار خوب و جذابی دارند ولی در نهایت با اختلاف کم میتوانیم شیائومی 13 اولترا را برنده این بخش در نظر بگیریم.
سازنده آمریکایی بالاخره پس از چند سال در آیفون 15 پرو مکس دوربین تله فوتو را با پریسکوپ تله فوتو تعویض کرد تا از این طریق زوم اپتیکال 3 برابری به 5 برابری افزایش پیدا کند و همچنین شما بتوانید تا 10 برابر با افت کیفیت کم به روی سوژهها زوم کنید. اپل با این تصمیم فاصله خود و گوشیهای اندرویدی را کم کرده و به کاربران امکان بیشتری برای عکاسی در حالتهای مختلف میدهد.
سازنده آمریکایی در این دوربین از فناوری به نام tetraprism استفاده کرده به طوری که نور قبل از رسیدن به سنسور چهار بار شکسته میشود تا نیاز به فاصله فیزیکی به این شکل جبران شود. این دوربین از سنسوری 12 مگاپیکسلی با اندازه 1/3.06 اینچی و اندازه پیکسل 1.12 میکرونی استفاده میکند و در پس لنزی 120 میلیمتری با دیافراگم F/2.8 قرار گرفته است. این دوربین از قابلیت لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت هم پشتیبانی میکند.
این دوربین عکسهای بسیار خوب و باکیفیتی میگیرد. تصاویر گرفته شده از جزئیات زیاد و نویز پایینی برخوردار هستند و رنج دینامیکی وسیعی را نیز شاهد هستیم. رنگها در این تصاویر نزدیک به واقعیت ولی در عین حال شارپ هستند و کنتراست مناسب است. این گوشی میتواند تا 10 برابر با افت کیفیت کم به روی سوژهها زوم کند که ظاهرا این عکسها از حالت کراپ شده کیفیت بهتری دارند و سازنده آمریکایی به لطف قابلیتهای نرم افزاری جزئیات را بهبود میبخشد.
عکسهای تله فوتو در شب هم فوق العاده خوب هستند. این عکسها جزئیات زیاد و شارپنس فوق العادهای دارند و کنتراست، رنج دینامیکی و دقت رنگ هم در سطح بسیار خوبی قرار میگیرد. نویز بسیار کمی در این تصاویر دیده میشود و عکس حالتی کاملا طبیعی و واقعی دارد و در عین حال سایهها دارای جزئیات کافی هستند.
در سوی دیگر شیائومی 13 اولترا دو دوربین تله فوتو دارد، یکی تله فوتو و دیگری پریسکوپ تله فوتو. دوربین تله فوتو این گوشی دارای سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Sony IMX858 با اندازه 1/2.51 اینچی و اندازه پیکسل 0.64 است. این سنسور در پس لنزی 75 میلیمتری با گشودگی دریچه دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. این دوربین میتواند تا 3.2 برابر به صورت اپتیکال به روی سوژهها زوم کند.
شیائومی 13 اولترا
دوربین پریسکوپ تله فوتو این پرچمدار دارای سنسوری 50 مگاپیکسلی مدل Sony IMX858 با اندازه 1/2.51 اینچی و اندازه پیکسل 0.64 است. این سنسور در پس لنزی 120 میلیمتری با گشودگی دریچه دیافراگم F/3.0 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. این دوربین میتواند تا 5 برابر به صورت اپتیکال به روی سوژهها زوم کند.
دوربین اول زوم 3.2 برابری دارد و کیفیت بسیار خوبی را ارائه میکند. این تصاویر جزئیات بالا و شارپنس دقیقی دارند و نویز در این عکسها بسیار کم است. رنج دینامیکی وسیعی را شاهد هستیم تصاویر از نظر دقت رنگ، کنتراست و وایت بالانس هم شرایط خوب و جذابی دارند. همین گفتهها در مورد دوربین پریسکوپ تله فوتو با زوم 5 برابری نیز صدق میکند و دو دوربین دارای ثبات رنگی فوق العادهای هستند.
دشوار است که بخواهیم از بین این دو گوشی یکی را از نظر کیفیت دوربین تله فوتو برتر بدانیم؛ چرا که به واقع هر دو عملکردی شایان توجه را در اختیار قرار میدهند و بسیار خوب هستند. در نهایت اما با اختلاف کم میتوانیم شیائومی 13 اولترا را برنده این بخش در نظر بگیریم.
دوربین سلفی آیفون 15 پرو مکس سنسوری 12 مگاپیکسلی دارد. این سنسور در پس لنزی 23 میلیمتری با دیافراگم F/1.9 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال پشتیبانی میکند. مانند قبل دو زاویه دید 7 مگاپیکسلی و 12 مگاپیکسلی در دسترس قرار دارد. این دو حالت به صورت پیش فرض در صورت عمودی یا افقی گرفتن گوشی در دسترس قرار میگیرند.
عکسهای سلفی نماینده اپل کیفیت بسیار خوبی دارند. جزئیات بالا و کنتراست خوبی در نمونهها دیده میشود و دقت رنگ نیز بالا است. در این عکسها نویز دیده نمیشود و سازنده آمریکایی در پردازشهای خود چهره را به صورت طبیعی به ثبت میرساند و آن را به حالت سافت یا نرم درنمیآورد.
شیائومی 13 اولترا دارای دوربین سلفی با سنسوری 32 مگاپیکسلی است. این سنسور با اندازه پیکسل 0.7 میکرونی در پس لنزی 22 میلیمتری با دیافراگم F/2.0 قرار گرفته و میتواند عکسهای بسیار خوبی ثبت کند. جزئیات زیاد، شارپنس خوب، کنتراست بالا و دقت رنگ مناسب از ویژگیهای این دوربین هستند و تنها نکته منفی را میتوانیم بیش از حد بودن جذب نور در برخی از مواقع در نظر بگیریم.
نمونه سلفی 13 اولترا
عملکرد دو پرچمدار در این قسمت هم نزدیک به هم ارزیابی میشود ولی با اختلاف کم برنده آیفون 15 پرو مکس اپل است.
ثبت عکسهای پرتره به یکی از بخشهای مهم هر گوشی هوشمندی تبدیل شده و پرچمداران به نقطهای رسیدهاند که به واقع میتوانند پرترههایی حرفهای به ثبت برسانند. در ادامه بیشتر در مورد عملکرد دو پرچمدار اپل و شیائومی صحبت خواهیم کرد.
ایفون 15 پرو مکس میتواند در سه حالت 1X، 2X و 5X به ثبت پرتره بپردازد که حالت 1X با دوربین اصلی و دو حالت دیگر با دوربین تله فوتو است. حالت پیش فرض 2X است و عکسها در این حالت برش بینهایت دقیقی دارند و از نظر کیفیت نیز خوب و جذاب هستند. پسزمینه عمق زیادی دارد و به طور بسیار طبیعی مات میشود.
حالت 1X هم خوب است اما اگر بهترین کیفیت را میخواهید به سراغ پرترههای 5X بروید. پرترههای 5X مثال زدنی هستند و شما را به وجد میآورند. همه چیز در این عکسها عالی است، از برش تا عمق پسزمینه و میزان جزئیات. از نظر عمق پسزمینه ایفون 15 پرو مکس در بین گوشیهای هوشمند بهترین عملکرد را دارد و سایت Dxomark نیز دقیقا همین موضوع را تایید میکند.
در سوی دیگر شیائومی 13 اولترا نیز گوشی دست و پا بستهای در ثبت عکسهای پرتره نیست. در حالت پیش فرض گوشی از دوربین تله فوتو و زوم 3.2 برابری استفاده میکند و عملکرد بسیار خوبی هم دارد. حالت بعدی Documentary است که از دوربین اصلی استفاده میکند و برشی مانند یک لنز 35 میلیمتری انجام میدهد.
نام حالت بعدی Swirly Bokeh است و در این حالت دوربین اصلی با فاصله کانونی 50 میلیمتری مورد استفاده قرار میگیرد. مات شدن پسزمینه یا همان عمق عکس در این حالت بیشتر است. کیفیت این پرترهها نیز واقعا خوب است. حالت بعدی Soft Focus نام دارد و از دوربین تله فوتو با زوم 3.2 برابر و فاصله کانونی 90 میلیمتری بهره میبرد. حالت آخر نیز Full Body نام دارد که با دوربین اصلی به ثبت میرسد و به شما امکان میدهد تا پرترههایی تمام قد به ثبت برسانید.
با وجود این که عملکرد شیائومی 13 اولترا بسیار خوب است اما برنده عکسهای پرتره را ایفون 15 پرو مکس میدانیم و از این نظر هیچ گوشی نمیتواند از این پرچمدار بهتر عمل کند. این محصول با ثبت دائمی عمق پسزمینه به شما امکان میدهد تا از طریق تنظیمات تصاویر خود را به حالت پرتره دربیاورید و فوکوس را جابجا کنید.
هر دو گوشی میتوانند با دوربین فوق عریض خود تصاویر ماکرو نیز به ثبت برسانند. کیفیت این عکسها واقعا عالی است و با داشتن کمی ذوق هنری میتوانید تصاویری بسیار جذاب به ثبت برسانید.
نمای نزدیک 15 پرو مکس
ایفون 15 پرو مکس میتواند در نهایت کیفیت 4K 60fps فیلمبرداری کند و این رزولوشن برای 13 اولترا برابر با 8K 24fps است. خیلی نمیخواهیم این بخش را طولانی کنیم و در همین نقطه باید بگوییم که ایفون 15 پرو مکس بهترین گوشی هوشمند جهان از نظر کیفیت فیلمبرداری است و هیچ گوشی نمیتواند بهتر از آن عمل کند. شیائومی 13 اولترا با این که میتواند فیلمهای باکیفیتی ثبت کند اما قطعا نمیتواند حریف رقیب آمریکایی شود.
فیلمبرداری با گوشی ایفون 15 پرو مکس
برای این که بهتر به کیفیت فیلمبرداری ایفون 15 پرو مکس و به طور کلی ایفونها پی ببرید بد نیست اشاره کنیم که ایفون 13 نمره 144 را در زمینه فیلمبرداری کسب کرده، در حالی که این عدد برای شیائومی 13 اولترا برابر با 137 است. ایفون 15 پرو مکس توانسته نمره تحسین برانگیز 158 را به خود اختصاص دهد.
فیلمبرداری با گوشی شیائومی ۱۳ اولترا
سال 2017 بود که اپل برای اولین بار تاچ آیدی را از ایفونهای خود حذف کرد و به سراغ فناوری به نام فیس آیدی رفت. پس از 2017 تمامی آیفونها (البته به غیر از SE) با همین تکنولوژی روانه بازار شدهاند. فیس آیدی تصویری سه بعدی از چهره شما ثبت میکند و هر بار شما را اسکن کرده و با این تصویر سه بعدی تطبیق میدهد. این اتفاق حتی در تاریکی مطلق نیز انجام میشود و گوشی شما را تشخیص میدهد.
در طرف دیگر شیائومی 13 اولترا مانند نسلهای قبل از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر اپتیکال بهره میبرد. این حسگر بسیار سریع و دقیق است و با امنیت بالایی میتواندی شما را وارد صفحه اصلی گوشی کند. شما امکان خواهید داشت تا از روش تشخیص چهره نیز کمک بگیرید، ولی این روش دو بعدی بوده و امنیت کاملی ندارد.
هر دو گوشی از نظر امنیتی جذاب هستند و انتخاب بین حسگر زیر نمایشگر یا فیس آیدی را به خود شما واگذار میکنیم.
شیائومی 13 اولترا بهتر است یا ایفون 15 پرو مکس؟ برای پاسخ به این سوال اول باید اشاره کنیم که شما میتوانید شیائومی 13 اولترا را با رجیستری و بدون مشکل خریداری کنید ولی 15 پرو مکس مجوز رجیستری را دریافت نکرده و نمیتوانید از سیم کارت به روی آن استفاده کنید. پس اول باید تصمیم بگیرید که به این موضوع تا چه حد اهمیت میدهید.
در ادامه اگر برای شما روشنایی نمایشگر، قدرت سخت افزاری، کیفیت دوربین اصلی، پرترهها، فیلمبرداری، شارژدهی و همچنین آپدیت نرم افزاری طولانیتر اهمیت دارد به سراغ نماینده اپل بروید و در صورتی که به دوربین فوق عریض، تله فوتو و سرعت شارژ اهمیت میدهید به سراغ شیائومی 13 اولترا بروید. در نظر داشته باشید که به طور کلی هر دو گوشی بینهایت خوب و جذاب هستند. تصمیم مثل همیشه با خود شما خواهد بود.
دوربین ایفون 15 پرو مکس بهتره یا شیائومی 13 اولترا؟
دوربین فوق عریض و تله فوتو نماینده شیائومی مقداری بهتر عمل میکند اما از نظر دوربین اصلی، دوربین سلفی، پرتره و فیلمبرداری قطعا برتری با ایفون 15 پرو مکس است.
نمایشگر 13 اولترا بهتر است یا ایفون 15 پرو مکس؟
از نظر رزولوشن وضعیت 13 اولترا مقداری بهتر است که البته در واقعیت این تفاوت دیده نمیشود. از نظر روشنایی اما برتری حتمی با ایفون 15 پرو مکس است و به همین جهت نماینده اپل را برتر میدانیم.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها