این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب طراحی و کیفیت ساخت نمایشگر عملکرد سخت افزاری کیبورد و تاچپد پورتها باتری قابلیتهای دیگر جمع بندی سوالات متداول شرکتهای سازنده بسیاری در زمینه تولید لپ تاپها فعالیت دارند و این باعث میشود انتخاب یک مدل به کار دشواری تبدیل شود. از سوی دیگر خود یک برند هم گاهی در یک بازه قیمتی […]
فهرست مطالب
شرکتهای سازنده بسیاری در زمینه تولید لپ تاپها فعالیت دارند و این باعث میشود انتخاب یک مدل به کار دشواری تبدیل شود. از سوی دیگر خود یک برند هم گاهی در یک بازه قیمتی چند مدل از سریهای مختلف را پیش روی شما قرار میدهد. در ادامه این مطلب قصد داریم دو لپ تاپ Asus X515EP و VivoBook R1502Z-BQ559 از شرکت ایسوس را با هم مقایسه کنیم تا مشخص شود کدام مدل ارزش خرید بالاتری دارد.
برای خرید لپ تاپ های برند Asus به فروشگاه تکنولایف سر بزنید: لیست قیمت لپ تاپ ایسوس
لپ تاپ Asus X515EP به طور کامل از جنس پلاستیک ساخته شده ولی با این وجود ظاهر جذابی دارند و در اولین نگاه احساس میکنید که با فلز مواجه هستید. این محصول 1.8 کیلوگرم وزن دارد و ضخامت آن نیز 19.9 میلیمتر میرسد. درب این لپ تاپ طراحی تختی دارد و در میانه این درب لوگوی ایسوس دیده میشود. شما میتوانید این مدل را در دو رنگ خاکستری و نقرهای خریداری کنید.
در سوی دیگر وضعیت VivoBook R1502Z-BQ559 هم تا حد زیادی مشابه است. این لپ تاپ 1.7 کیلوگرم وزن دارد و ضخامت آن نیز دقیقا مانند رقیب 19.9 میلیمتر است. بدون شک در اولین برخورد با این لپ تاپ احساس میکنید بدنه فلزی است اما در حقیقت از پلاستیک استفاده شده و درب پشتی در سمت راست از لوگوی Asus Vivobook میزبانی میکند. این لپ تاپ در سه رنگ نقرهای، سرمهای و طلایی قابل خرید است.
لپ تاپ Asus X515EP نمایشگری 15.6 اینچی دارد که توانسته حدود 83 درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد. این عدد برای لپ تاپ رقیب برابر با 82 درصد است. به طور کلی این اعداد یعنی حاشیههای کمی اطراف پنل شاهد هستیم و میتوانید با لذت بیشتری محتوای مورد نظر خود را مشاهده کنید.
در زیر نمایشگر هر دو لپ تاپ کیبورد قرار گرفته و پایینتر از کیبورد نیز تاچپد دیده میشود. در مورد کیبورد و تاچپد در بخشهای بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد ولی در این قسمت باید اشاره کنیم که هر دو مدل فضای کافی برای قرار گرفتن مچ دست هنگام تایپ دارند و باعث میشود حس بهتری هنگام تایپ داشته باشید.
لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 به گونهای ساخته شده که شما میتوانید آن را تا 180 درجه باز کنید بدون این که به لولاها هیچ آسیبی وارد شود. در کل این دو لپ تاپ به نسبت قیمت کیفیت ساخت بسیار خوبی دارند و با وجود داشتن بدنه پلاستیکی اصلا حس ارزان بودن را انتقال نمیدهند.
هر دو لپ تاپ نمایشگرهایی 15.6 اینچی با رزولوشن FHD و البته نسبت مرسوم 16 به 9 دارند. این دو صفحه نمایش میتوانند حداکثر روشنایی 250 نیتی را در اختیار قرار دهند که عدد قابل قبولی است ولی خیلی عالی نیست. نرخ نوسازی هر دو پنل برابر با 60 هرتر است و البته در این بازه قیمتی انتظار بیشتری هم نداشتیم.
ایسوس برای هر دو نمایشگر پوشش مات در نظر گرفته تا نور انعکاس چشمهای شما را آزار ندهد. صفحه نمایش لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 به لطف نور آبی کمتر و همچنین چمشک کمتر، چشمان شما را کمتر اذیت میکند. در واقع این لپ تاپ گزینه مناسبتری است برای کاربرانی که میخواهند مدت زمان زیادی را با لپ تاپ کار کنند.
این دو صفحه نمایش میتوانند 45 درصد از گستره رنگی NTSC نمایش دهند. این یعنی با دقت رنگ خیلی عالی مواجه نیستیم و این دو مدل صرفا قابل قبول هستند. در واقع اگر شما بسته به کاری که میخواهید انجام دهید به پنلی با قدت رنگ بالا نیاز دارید بهتر است به سراغ مدلهای دیگری بروید.
کیفیت تصاویر و ویدئوهای نمایش داده شده در این دو پنل خوب و قابل قبول است و به نسبت قیمت میتواند راضیکننده باشد. محتوا با کنتراست و شارپنی مناسب نمایش داده میشود و حداکثر روشنایی برای محیطهای داخلی خوب است. در محیطهای باز به دلیل روشنایی 250 نیتی نمیتوانید محتوا را به صورت کاملا واضح مشاهده کنید.
در نهایت باید بگوییم که عملکرد این دو صفحه نمایش بسیار شبیه و نزدیک به هم است و نمیتوانیم یکی را برتر از دیگری در نظر بگیریم.
نقد تخصصی لپ تاپ جذاب نسل 13 از MSI:
بررسی لپ تاپ ام اس ای katana 15 b13vfk
لپ تاپ ایسوس X515EP از CPU شرکت اینتل نسل 11 مدل Core i7 1165G7 با فرکانس 1.2 تا 4.7 گیگاهرتز استفاده میکند. این پردازنده مرکزی دارای 4 هسته و 8 رشته است و حافظه کش آن نیز به 12 مگابایت میرسد. لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 اما از پردازنده مرکزی نسل 12 اینتل مدل Core i7 1255U با حداکثر فرکانس پردازشی 4.7 گیگاهرتز قدرت میگیرد. این CPU دارای 10 هسته با چیدمان 8 هسته کممصرف و دو هسته قدرتمند و 12 رشته است. این CPU هم 12 مگابایت حافظه Cache دارد.
بهترین راه برای سنجش قدرت CPU دو لپ تاپ اجرا کردن تستها و بنچمارکهای مختلف است. در ابتدا به سراغ تست GeekBench 5 رفتیم، جایی که توان پردازشی CPU به چالش کشیده میشود. ایسوس X515EP موفق شد در این تست و بخش تک هستهای به نمره 1493 دست پیدا کند در صورتی که این نمره برای لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 برابر با 1658 است. این یعنی توان پردازش تک هسته 1255U حدود 10 درصد بهتر از 1165G7 است. در بخش چند هستهای این اعداد به 4260 و 5365 تغییر میکند. این یعنی در زمینه عملکرد کلی CPU هم 1255U حدود 25 درصد عملکرد بهتری دارد. نتایج بنچمارک این لپ تاپ های Core i7 ایسوس را در زیر ببنید.
لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 بدون کارت گرافیک مجزا به بازار عرضه شده و از کارت گرافیک یکپارچه استفاده میکند. از طرفی ایسوس X515EP به کارت گرافیک Nvidia MX330 با حافظه گرافیکی 2 گیگابایتی مجهز شده تا بتواند بهتر از پس پردازشهای گرافیکی بربیاید.
تست 3DMark که برای سنجش قدرت GPU کاربرد دارد به سختی به روی این دو لپ تاپ نصب میشود و همین موضوع به سادگی نشان میدهد که این دو لپ تاپ برای کارهای گرافیکی گزینههای مناسبی نیستند. در واقع اگر به سبب شغل یا رشته تحصیلی خود لپ تاپ با پردازش گرافیکی خوب میخواهید بهتر است با بودجه بالاتر به سراغ مدلهایی با کارت گرافیک GeForce GTX 1650 یا بالاتر بروید.
تست بعدی PcMark نام دارد، بنچمارکی که عملکرد لپ تاپ را در دنیای واقعی شبیه سازی کرده و نمرهای به هر سیستم اختصاص میدهد. این بنچمارک رفتار نرمال یک کاربر شامل استفاده از برنامههای آفیس، تماشای فیلم، وبگردی، اجرای برنامهها، تایپ کردن و کارهای اینچنینی را شبیه سازی میکند تا عملکرد لپ تاپ در دنیای واقعی مشخص شود.
در این تست لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 موفق شده به نمره 5144 و ایسوس X515EP به نمره 5402 دست پیدا کند. این یعنی در دنیای واقعی هم طبق این تست عملکرد دو لپ تاپ بسیار نزدیک و شبیه به هم است و هر دو مدل میتوانید از پس کارهای گفته شده به خوبی بربیایند.
هر دو لپ تاپ دارای 512 گیگابایت حافظه SSD از نوع M.2 NVMe PCIe 3.0 هستند و لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 از 16 گیگابایت حافظه رم DDR4 و لپ تاپ ایسوس X515EP از 12 گیگابایت رم DDR4 بهره میبرد. این حافظه SSD و حافظه رم باعث میشود هر دو مدل عملکرد خوبی داشته باشند.
دو لپ تاپ سریع روشن و خاموش میشوند و به لطف حافظه SSD برنامهها را با سرعت خوبی باز میکنند. در استفاده از برنامهها کندی یا هنگ کردن دیده نمیشود و برای کارهای روزمره، خانگی و اداری به طور کامل میتوانید به روی این دو محصول حساب باز کنید. مجدد تکرار میکنیم که این دو لپ تاپ برای کارهای گرافیکی مناسب نیستند و برای این کار به سراغ مدلهای گرانتری بروید.
برنده بخش سخت افزار را لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 میدانیم؛ چرا که CPU این مدل حدود 20 تا 35 درصد در تستهای مختلف عملکرد بهتری دارد و این کانفیگ دارای حافظه رم بیشتر است. درست است که لپ تاپ رقیب حافظه گرافیکی مجزا دارد ولی در عمل این تفاوت باعث برتری این محصول نمیشود (در نهایت ایسوس X515EP از نظر گرافیکی بهتر است).
بررسی ارزان ترین گیمینگ نسل 13 که باید همین الان بخرید:
نقد و بررسی لپ تاپ hp victus 15
کیفیت کیبورد یک لپ تاپ اهمیت بالایی دارد و حتی اگر قرار باشد از کیبورد مجزا هم استفاده کنید بهتر است به سراغ لپ تاپ با کیبورد باکیفیت بروید تا در مواقع لازم بتواند به خوبی شما را همراهی کند. لپ تاپ ایسوس X515EP دارای کیبورد با نور پسزمینه و همچنین فاصله 1.4 میلیمتری بین دکمهها است. این کیبورد فول سایز است و شما به NumPad نیز دسترسی خواهید داشت.
کلیدهای این لپ تاپ بازخورد بسیار خوبی دارند و شکل دکمهها به گونهای است که انگشت به خوبی به روی آنها قرار میگیرد. اگر قرار است زیاد با لپ تاپ تایپ کنید قطعا این لپ تاپ شما را نا امید نخواهد کرد و میتوانید به یار و همراه همیشگی شما تبدیل شود.
در طرف دیگر کیبورد لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 نیز عملکردی فوقالعاده دارد. کیبورد استفاده شده در این محصول ErgoSense نام دارد و شرکت ایسوس ادعا کرده که این کیبورد طبق استاندارهای واقعی برای دست انسان طراحی شده است، از میزان فشار دکمهها گرفته تا فاصله هر دکمه با دکمه کناری. حتی طبق ادعای ایسوس اندازه هر دکمه نیز مطابق با نیاز کاربر طراحی شده است.
فارغ از این توضیحات و ادعاهای مختلف شرکت ایسوس، این کیبورد در واقعیت بسیار خوب است. هنگام تایپ کردن با این کیبورد راحتی بسیار زیادی خواهید داشت و خستگی کمتری برای انگشتان شما ایجاد میشود. همچنین نور پسزمینه کیبورد در شب به شما کمک میکند تا همچنان بتوانید فعالیت خود را ادامه دهید. زیر کیبورد هر دو لپ تاپ تاچپد متمایل به سمت چپ دیده میشود و اندازه نسبتا بزرگی هم دارد.
سطح تاچپد هر دو لپ تاپ به گونهای است که انگشت به راحتی و بدون مشکل به روی آن حرکت میکند و شما فضای کافی برای اسکرول کردن و Drag and Drop خواهید داشت. در کل پکیج کیبورد و تاچپد هر دو لپ تاپ را به نسبت قیمت و برای کار بسیار خوب میدانیم، بهخصوص VivoBook R1502Z-BQ559 که عالی عمل میکند.
دلیل کار نکردن صفحه کلید لپ تاپ چیست؟
چرا کیبورد لپ تاپ کار نمیکند
از نظر تعداد و تنوع پورتها هر دو لپ تاپ وضعیت خوب و رضایتبخشی دارند. لپ تاپ ایسوس X515EP دارای یک پورت Type-C 3.2 Gen 1، یک پورت Type-A 3.2 Gen 1، دو پورت USB-A Gen 2.0، جک 3.5 میلیمتری صدا، درگاه HDMI 1.4، یک درگاه کارت خوان و درگاه شارژ است.
لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 هم دقیقا از همین پورتها استفاده میکند با این تفاوت که بهجای دو پورت USB-A Gen 2.0 یک پورت USB-A 2.0 دارد و در عوض از دو پورت USB-A 3.2 استفاده میکند. در واقع این لپ تاپ پورتهای بهتری دارد و یک پورت پرسرعت بیشتر در اختیار شما قرار میدهد.
لپ تاپ ایسوس X515EP از یک باتری 2 سلولی 37 وات ساعت انرژی میگیرد و تغذیه لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ559 برعهده یک باتری 3 سلولی 42 وات ساعت است. در تستهای انجام شده VivoBook R1502Z-BQ55 توانسته با نور 50 درصد حدود 8 ساعت و 30 دقیقه وبگردی را با یک بار شارژ دوام بیاورد.
لپ تاپ X515EP در همین شرایط تنها میتواند 5 ساعت و نیم دوام بیاورد. این تست به خوبی نشان میدهد که شارژدهی لپ تاپ VivoBook بهتر است. در واقع شارژدهی این مدل به نسبت قیمت و رقبا کاملا رضایتبخش است. عملکرد باتری لپ تاپ X515EP هم بد نیست ولی قطعا نمیتواند به خوبی برادر خود عمل کند.
اگر اهل تماسهای تصویری هستید یا قرار است با لپ تاپ زیاد در جلسات آنلاین حضور داشته باشید باید لپ تاپی با وبکم مناسب خریداری کنید. لپ تاپ X515EP دارای یک وبکم VGA است که کیفیت خیلی خوبی ندارد و در شرایط نوری ایدهال یک تصویر نهچندان دقیق و واضح را از شما به طرف مقابل انتقال میدهد.
در سوی دیگر VivoBook R1502Z-BQ55 دارای دوربین وبکم HD است و قطعا شرایط بهتری نسبت به رقیب دارد. همچنین ایسوس برای وبکم این مدل یک پوشش برای حریم شخصی بیشتر نیز قرار داده که میتوانید آن را به صورت کشویی باز و بسته کنید.
به عنوان مورد آخر هم باید اشاره کنیم که VivoBook R1502Z-BQ55 فن بهتری نسبت به رقیب خود دارد و در استفاده سنگین و طولانی بهتر میتواند گرمای تولید شده را به لطف فن و دو لوله مسی مدیریت کند و به سمت بیرون انتقال دهد.
نحوه فعال سازی آفیس در ویندوز 11:
اکتیو کردن افیس
فارغ از این که کدام لپ تاپ را برای خرید انتخاب میکنید باید در نظر داشته باشید که هر دو مدل برای استفاده روزمره، خانگی، دانشجویی و اداری کاملا مناسب هستند. این دو لپ تاپ نمایشگر مناسب و قدرت سخت افزاری کافی دارند و همچنین از کیبوردهای جذابی بهره میبرند که تایپ را لذت بخش میکند. هر دو گزینه به لطف حافظه SSD سریع بوت میشوند و در اجرای برنامهها هم عملکرد خوبی دارند.
در نظر داشته باشید که هیچیک از این دو لپ تاپ برای کارهای گرافیکی مناسب نیستند و برای این استفاده اصلا آنها را خریداری نکنید. در نهایت اما لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ55 مقداری برتر از رقیب است. مقداری هم از نظر سخت افزاری قویتر است، بهعلاوه که از 16 گیگابایت رم بهجای 12 گیگابایت رقیب استفاده میکند. این محصول شارژدهی باتری بهتری هم دارد و کیبورد آن نیز مقداری بهتر است.
لپ تاپ ایسوس X515EP نمایشگر بهتری دارد یا لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ55؟ نمایشگر این دو گوشی تقریبا هیچ تفاوتی ندارد و هر دو عملکرد متوسط و رضایتبخشی دارند.
لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ55 قویتر است یا لپ تاپ ایسوس X515EP؟ لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ55 حدود 25 الی 30 درصد CPU قویتری دارد ولی در عوض ایسوس X515EP از کارت گرافیک جداگانه برخوردار است. به طور کلی در عمل لپ تاپ VivoBook R1502Z-BQ55 بهتر است.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها