این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
در این مطلب قرار است به یکی از پرتکرارترین سوالات این روزهای دنیای موبایل پاسخ دهیم؛ گلکسی S24 FE ارزش خرید بالاتری دارد یا شیائومی 14 تی پرو؟
فهرست مطالب
یکی از مفاهیمی که همیشه در بررسی گوشیهای هوشمند و البته دیگر گجتهای دنیای فناوری از آن صحبت میشود، ارزش خرید است. به زبان ساده یعنی محصول مورد نظر در برابر قیمتی که دارد تا چه حد میتواند امکانات شایستهای ارائه کند و این دقیقا جاییست که گوشیهای قاتل پرچمدار شروع به درخشش میکنند و باعث جلب توجه کاربران میشوند. در ادامه این مطلب در تکنولایف قصد دارم به مقایسه گوشی اس 24 اف ای با شیائومی 14 تی پرو بپردازم تا مشخص شود کدام گوشی دست بالاتر را در اختیار دارد و میتوانید ارزش خرید بیشتری را ارائه کند.
به دورهای وارد شدیم که پرچمداران اصلی شرکتهای بزرگ عموما به سراغ فریم تیتانیومی رفتهاند و طبیعی است که در این برهه زمانی تقریبا تمام قاتل پرچمداران از فریم آلومینیومی بهره ببرند و این اتفاق دقیقا در مورد گلکسی s24 fe و شیائومی ۱۴ تی پرو نیز صدق میکند. این دو مدل همچنین دارای قاب پشتی شیشهای هستند تا حس و حالی مرغوب و باکیفیت را به کاربر انتقال دهند.
برعکس جنس بدنه، طراحی این دو گوشی کاملا متفاوت است و هر سازنده از زبان طراحی مخصوص به خود کمک گرفته تا بتواند گوشی زیباتری را روانه بازار کند. از این بحث که کدام محصول ظاهری جذابتر دارد گذر میکنم و این موضوع را به خود شما میسپارم؛ چرا که این بخش کاملا سلیقهای است و نمیتوان به صورت قطعی در مورد آن صحبت کرد (هرچند که میتوان گفت از نظر فاکتورهای زیبایی شناسی S24 FE دست بالاتر را در اختیار دارد).
گلکسی S24 FE قاب پشتی کاملا تخت دارد و فریم کناری نیز دقیقا از همین زبان پیروی میکند و این یعنی یک کهکشانی کاملا تخت را شاهد هستیم، دقیقا همان چیزی که قبلتر نیز در گلکسی S24 و گلکسی S24 پلاس دیده بودیم. وضعیت شیائومی 14T Pro نیز تقریبا مشابه است با این تفاوت که قاب پشتی این مدل در کنارهها انحنایی بسیار کم دارد تا بهتر در دست قرار بگیرد.
کرهایها مثل دیگر گوشیها چیدمان زیر هم را برای دوربینها در نظر گرفتهاند و سه لنز بدون هیچ قاب خاصی به روی قاب پشتی دیده میشود و حس و حالی مینیمال را به کاربر انتقال میدهد. در سوی دیگر شیائومی 14T Pro دارای فریم دوربین مربعی است و لنزها با چیدمان ۲ در ۲ در این مربع دیده میشوند.
اگر بخواهم به بحث ارگونومی وارد شوم، اول از همه باید اشاره کنم که هیچ یک از این دو گوشی ارگونومی خیلی عالی ندارند ولی در بین آنها وضعیت شیائومی ۱۴ تی پرو بهتر است. حالا چرا؟ این گوشی با وجود داشتن صفحه نمایش یکسان (۶٫۶۷ در برابر ۶٫۷) حدود ۱٫۶ میلیمتر طول کمتر، ۲٫۲ میلیمتر عرض کمتری دارد و این به خوبی نشان میدهد که نسبت نمایشگر به بدنه در شیائومی 14t pro بیشتر بوده و تفاوت به همین دلیل ایجاد شده است.
البته که این فرق گلکسی s24 fe با شیائومی 14t pro به گونهای نیست که خیلی متوجه آن شوید و هر دو گوشی تقریبا در دست حس یکسانی را انتقال میدهند. هر دو گوشی از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند (البته ۱۴ تی پرو تا عمق ۲ متر است و S24 FE تا عمق ۱٫۵ متر) و به همین جهت هم در برابر ورود آب و گرد و غبار مقاومت بسیار خوبی دارند.
نکته دیگری که حتما باید به آن اشاره کنم بیرون زدگی شدید دوربینهای شیائومی ۱۴ تی پرو است، اتفاقی که عملا باعث میشود گوشی به شکل عجیبی از سطوح فاصله بگیرد و به شکل شدیدی تکان بخورد. این موضوع واقعا میتواند آزاردهنده باشد و راستش را بخواهید ترجیح میدادم ضخامت این گوشی بیشتر باشد ولی شاهد بیرون زدگی دوربین به این شکل نباشم. گلکسی s24 fe نیز دوربینهای بیرون زدهای دارد ولی نه به این شکل و در مورد کهکشانی سامسونگ چنین ایرادی صادق نیست.
سامسونگ برای نماینده خود از لایه محافظ گوریلا گلس ویکتوس پلاس در جلو و پشت استفاده کرده و در طرف دیگر شیائومی محافظ نمایشگر را که عنوان نکرده و برای قاب پشتی نیز ظاهرا Panda X glass به کار رفته است. این یعنی از نظر لایه محافظ گلکسی S24 FE را باید برتر در نظر بگیریم.
گوشی xiaomi 14tpro vs s24fe از نظر رنگ بندی نیز تفاوت زیادی با هم دارند. گلکسی S24 FE در رنگهای زرد، آبی، خاکستری، سبز و مشکی در دسترس قرار گرفته و شیائومی ۱۴ تی پرو در رنگهای خاکستری، آبی و مشکی در دسترس قرار دارد. در نهایت به عنوان جمع بندی مقایسه گلکسی اس 24 اف ای با شیائومی 14 تی پرو در بخش طراحی و کیفیت ساخت باید بگویم که برنده خاصی نخواهیم داشت و بر اساس سلیقه انتخاب کنید.
گلکسی S24 FE از صفحه نمایش ۶٫۷ اینچی استفاده میکند و این یعنی نسبت به نسل قبلی ۰٫۳ اینچ بزرگتر شده و بالاخره سامسونگ حاشیههای اطراف پنل را نیز کاهش داده و نسبت از ۸۳ درصد نسل قبلی حالا به حدود ۸۸ درصد رسیده است که پیشرفت بسیار خوبی به حساب میآید. این نمایشگر سوپر امولد دارای رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ است و به همین جهت تراکم ۳۸۵ پیکسل در هر اینچ را مقابل دیدگان شما قرار میدهد.
این پنل از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و HDR10+ پشتیبانی میکند ولی خبری از صفحه نمایش ۱۰ بیتی یا ۱۲ بیتی نیست و همچنان کرهایها اصرار دارند که از پنل ۸ بیتی بهره ببرند و گستره رنگی را در حد ۱۶ میلیون نگه دارند (پنل ۱۰ بیتی دارای گستره رنگی بیش از ۱ میلیارد رنگ و پنل ۱۲ بیتی گستره رنگی ۶۸ میلیاردی را پوشش میدهد).
در سوی دیگر شیائومی برای نماینده خود سنگ تمام گذاشته و به سراغ پنلی ۶٫۶۷ اینچی از نوع OLED با رزولوشن ۲۷۱۲ در ۱۲۲۰ رفته است تا در هر اینچ تراکم پیکسلی بسیار خوب ۴۴۶ را شاهد باشیم. این اولین برتری این گوشی نسبت به گلکسی S24 FE در بخش صفحه نمایش به حساب میآید. برتری بعدی به نرخ نوسازی ۱۴۴ هرتزی و البته پشتیبانی از گستره رنگی ۶۸ میلیاردی و دالبی ویژن برمیگردد.
صفحه نمایش S24 FE از نظر کیفیت وضعیت خوب و جذابی دارد و اصلا نمیتوانیم آن را بد یا غیر مناسب در نظر بگیریم، ولی قطعا در مقاوم مقایسه با شیائومی ۱۴ تی پرو در سطح پایینتری قرار میگیرد و نماینده شیائومی میتواند محتوا را با وضوح و کیفیت بهتری به نمایش دربیاورد. همچنین این نمایشگر بیشتر از ۸۹ درصد فضای روبرویی را در اختیار گرفته و حاشیههای کمتری نیز نسبت به رقیب دارد.
مقایسه galaxy s24 fe vs xiaomi 14t pro در بخش صفحه نمایش اینجا به پایان نمیرسد و هنوز یک بحث مهم با عنوان روشنایی نمایشگر باقی مانده است. گلکسی S24 اف ای در حالت تنظیم دستی صفحه نمایش میتواند تا حدود ۴۷۰ نیت روشن شود، در حالی که این عدد برای گوشی رقیب برابر با ۷۵۰ نیت است. این اتفاق واقعا عجیب به حساب میآید و گزینه Extra brighness mode نیز در تنظیمات این کهکشانی دیده نمیشود.
در سناریوی دوم اگر از قابلیت تنظیم خودکار روشنایی بهره ببرید بازی تغییر میکند و نماینده سامسونگ موفق میشود عدد خوب ۱۳۷۰ را به ثبت برساند. در این حالت عملکرد پنل شیائومی ۱۴ تی پرو در حد ۱۲۳۰ نیت روشنایی است. پس در صورتی که در محیط باز زیر نور مستقیم خورشید قرار بگیرد و روشنایی خودکار هم روشن باشد برتری با گلکسی s24 fe خواهد بود ولی در صورتی که در محیط بسته باشید قطعا برتری با اختلاف با شیائومی ۱۴ تی پرو است.
مقایسه گلکسی s24fe با xiaomi 14t pro در بخش صفحه نمایش من را به این نتیجه رساند که گوشی برنده شیائومی ۱۴ تی پرو است و این مدل میتواند امتیاز کلی بالاتری را به دست بیاورد، هرچند که گلکسی s24 fe نیز پنل جذابی دارد و اصلا نمیتوان آن را غیر مطلوب در نظر گرفت.
مطابق انتظار هر دو گوشی از اسپیکرهای دوگانه با امکان تولید صدای استریو بهره میبرند. اسپیکر اصلی دو گوشی در پایین قرار گرفته و اسپیکر دوم در بالا خودنمایی میکند. اسپیکر دوم شیائومی ۱۴ تی پرو یک خروجی برای شنیدن صدای مکالمه دارد و دیگر خروجی آن در فریم بالایی قرار گرفته تا صدا در سه جهت پخش شود ولی گلکسی s24 fe تنها دو خروجی دارد.
از نظر کیفیت صدای خروجی از هر دو قاتل پرچمدار راضی هستم و صدا تفکیک و کیفیت خوبی دارد. از نظر بلندی صدا اما برتری با گلکسی S24 FE خواهد بود و این کهکشانی صدایی فراگیرتر و بلندتر را به گوش میرساند و میتواند خود را به عنوان برنده این بخش اعلام کند.
در کل سامسونگ در زمینه صدا طی چند سال اخیر پیشرفت خوبی داشته و در بررسی بادز 3 پرو سامسونگ نیز میشد این موضوع را مشاهده کرد.
بگذارید اول از همه در مورد مدت زمانی که این گوشی قرار است توسط شرکتهای سازنده پشتیبانی شوند صحبت کنیم. شیائومی ۱۴ تی پرو با HyperOS بر پایه اندروید ۱۴ عرضه شده و قرار است تا ۴ سال آپدیت نرم افزاری و تا ۵ سال آپدیت امنیتی دریافت کند. در مقابل در صورت خرید s24 fe با One UI 6.1 بر پایه اندروید ۱۴ مواجه میشوید و تا ۷ سال نیز آپدیت نرم افزاری و امنیتی دریافت خواهید کرد.
همان طور که مشاهده میکنید بدون شک سامسونگ از نظر مدت زمان پشتیبانی نرم افزاری نسبت به رقیب برتری دارد و اگر Galaxy S24 FE را خریداری کنید برای مدت طولانیتری میتوانید از جدیدترین قابلیتهای رابط کاربری و سیستم عامل بهرهمند شوید. موضوع بعدی که این روزها زیاد در مورد آن صحبت میشود قابلیتهای هوش مصنوعی یا همان AI است.
از نظر قابلیتهای هوش مصنوعی برتری در حال حاضر با برند سامسونگ و در این مورد خاص با گلکسی S24 FE خواهد بود. البته ایرادی که میتوان به سامسونگ وارد کرد این است که قابلیتهای هوش مصنوعی را تنها یک سال به صورت رایگان در اختیار قرار میدهد و پس از آن باید برای ادامه استفاده از این ویژگیها در هر ماه اشتراک تهیه کنید.
از نظر بهینه بودن رابط کاربری شیائومی بهتر از قبل شده و با مشکلات یا همان باگهای کمتری مواجه هستیم ولی بدون شک هنوز نمیتواند خود را به سطح گلکسی S24 FE و رابط کاربری پخته شده One UI برساند. سامسونگ سالها آزمون و خطا کرد تا حالا توانسته به چنین ثبات خوبی در بخش نرم افزاری و استفاده از منابع دست پیدا کند.
هنوز هم معتقدم از نظر قابلیتهای مختلف و البته امکانات شخصی سازی رابط کاربری HyperOS دست بالاتر را دارد ولی به شخصه در این بخش برنده را گلکسی S24 FE اعلام میکنم و بدون شک این قسمت میتواند باعث شود تا کاربران مختلف این محصول را به رقیب شیائومی آن ترجیح دهند.
برای اولین بار در سری FE، شرکت سامسونگ از تراشههای نسل قبلی برای قاتل پرچمدار جدید خود استفاده نکرده و در عوض به سراغ تراشهای جدید به نام اگزینوس 2400e رفته است تا این کهکشانی بیشتر از هر زمان دیگری یک عضو از خانواده پرچمداران به حساب بیاید. این تراشه لیتوگرافی ۴ نانومتری دارد و از پردازنده مرکزی ۱۰ هستهای ۴ کلاستری به صورت ۱ هسته ۳٫۱ گیگاهرتز، ۲ هسته ۲٫۹ گیگاهرتز، ۳ هسته ۲٫۶ گیگاهرتز و ۴ هسته ۱٫۹۵ گیگاهرتزی بهره میبرد.
در بررسی اس ۲۴ اف ای اشاره کردیم که این تراشه توان خوبی دارد و بدون شک میتواند نیاز روزمره و حرفهای شما را به طور کامل برطرف کند. در زمینه اجرای بازیها نیز شاهد پردازنده گرافیکی Xclipse 940 هستیم که عملکرد بسیار خوبی دارد و قطعا شما را با فریم ریت بالا در بازیهای سنگین همراهی میکند.
در سمت دیگر مقایسه s24 fe با xiaomi 14t pro یک غول به تمام عیار قرار میگیرد، قاتل پرچمداری که از تراشه ۴ نانومتری دیمنسیتی ۹۳۰۰ پلاس قدرت میگیرد. در وصف این تراشه به گفتن همین نکته اکتفا میکنم که در تستهای مختلف این چیپست موفق شده عملکردی تقریبا مشابه با اسنپدراگون ۸ نسل ۳ ثبت کند، همان تراشهای که قبلتر به روی گلکسی S24 اولترا دیده بودیم.
به زبان ساده میتوان گفت که قدرت سخت افزاری گلکسی S24 FE بسیار خوب و توان سخت افزار شیائومی ۱۴ تی پرو عالی است. بگذارید نگاهی به اعداد و ارقام داشته باشیم و با هم ببینیم که این دو چیپست در تستهای مختلف چه عملکردی را از خود به جا گذاشتهاند. در تست AnTuTu 10 برتری ۲۰ درصدی با نماینده شیائومی است و در تست Geekbench 6 و بخش تک و چند هستهای نیز اختلافی ۶ و ۱۸ درصدی را شاهد هستیم.
دیگر تفاوت اس 24 اف ای با شیائومی 14 تی پرو را میتوانیم در نسخههای رم در نظر بگیریم. شما گلکسی s24 fe را تنها با ۸ گیگابایت رم میتوانید خریداری کنید ولی شیائومی ۱۴ تی پرو در نسخه پایهای ۱۲ گیگابایت رم دارد و شما میتوانید نسخه ۱۶ گیگابایتی را نیز انتخاب کنید.
همه این موارد باعث میشود تا برنده این بخش را نیز شیائومی ۱۴ تی پرو در نظر بگیرم. در واقع اگر سخت افزار اولویت اصلی شما است بدون شک نماینده شیائومی انتخاب بهتری برای شما خواهد بود ولی در نظر داشته باشید که گلکسی s24 fe نیز قدرت خوبی دارد و نمیتوان آن را گوشی ضعیف یا ناتوانی در نظر گرفت.
سامسونگ بالاخره در گلکسی S24 FE ظرفیت باتری را از ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعت افزایش داد ولی در کمال ناباوری این عدد به ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعت نرسیده است و شاهد عدد ۴۷۰۰ میلی آمپر ساعت هستیم. داستان جایی عجیب میشود که تعداد بسیار زیادی گوشی سامسونگ با این ابعاد وجود دارند و از باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره میبرند و عجیب است که این ظرفیت به روی کهکشانی جدید دیده نمیشود.
این افزایش ظرفیت باتری در کنار عملکرد بهینه تراشه اگزینوس 2400e سبب شده تا این گوشی به نسبت نسل قبلی شارژدهی بهتری داشته باشد و دیگر این بخش را به عنوان نقطه ضعف آن به حساب نیاوریم، هرچند که هنوز هم شارژدهی جزو نقاط قوت نیست و شاید باید یک سال دیگر برای رسیدن به این نقطه صبر کنیم.
شیائومی ۱۴ تی پرو در سمت دیگر مقایسه از یک باتری ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره میبرد، عددی مورد انتظار که در نسل قبلی نیز شاهد آن بودیم. شارژدهی این گوشی نیز مانند رقیب خوب است ولی عالی نیست و میتوانست از این بهتر باشد. هر دو محصول در صورت داشتن استفاده نرمال یک روز کامل شما را همراهی میکنند.
گوشی شیائومی سالهاست که در زمینه فناوری شارژ سریع در کنار برخی رقبای چینی یکه تازی میکند و تقریبا هیچ برندی نمیتواند به آن برسد و حتی نزدیک شود. گلکسی s24 fe از شارژ سریع ۲۵ واتی استفاده میکند و متاسفانه امسال هم شاهد بهبود از این نظر نیستیم. در سوی دیگر شیائومی ۱۴ تی پرو دارای شارژ سریع ۱۲۰ واتی است، اختلافی که مقایسه را عجیب میکند.
گلگسی s24 fe برای شارژ کامل به حدود ۱ ساعت و ۱۰ دقیقه زمان نیاز دارد و این در حالیست که شیائومی ۱۴ تی پرو تنها در مدت ۲۵ دقیقه فول شارژ میشود. در واقع شما تقریبا ۳ بار میتوانید نماینده شیائومی را در مدتی که طول میکشد تا s24 fe شارژ شود از ۰ تا ۱۰۰ فول شارژ کنید. همچنین کرهایها برای نماینده خود شارژ بیسیم ۱۵ واتی در نظر گرفتهاند و این عدد برای نماینده شیائومی برابر با ۵۰ وات است.
با در نظر گرفتن همه این موارد و توضیحات باید xiaomi 14t pro را برنده این قسمت در نظر بگیریم، گوشی که از نظر شارژدهی تقریبا عملکرد یکسانی با s24 fe دارد ولی از نظر سرعت شارژ سیمی و بیسیم عملکرد بسیار بهتری را ارائه میکند و همچنین درون جعبه از آداپتور بهره میبرد تا نیاز نباشد هزینه مجزایی برای آن پرداخت کنید.
شیائومی و سامسونگ برای این دو گوشی به سراغ حسگرهای اپتیکال زیر نمایشگر رفتهاند و خبری از سنسور اولتراسونیک نیست. با این وجود هر دو گوشی سرعت بالایی در تشخیص اثر انگشت و باز کردن قفل صفحه دارند و از نظر امنیت نیز هیچ ایرادی نمیتوان به آنها وارد کرد. البته گاهی پیش میآید که ۱۴ تی پرو در باز کردن قفل صفحه گیج میزند ولی بعید است مشکل جدی باشد و احتمالا به محل قرارگیری انگشت در صفحه عادت میکنید.
شما میتوانید از تشخیص چهره دو بعدی نیز برای باز کردن قفل این دو گوشی بهره ببرید که خیلی این روش را پیشنهاد نمیکنم و امنیت اطلاعات شما ممکن است به خطر بیفتد و تصویر دو بعدی خیلی ایمنی بالایی ندارد.
به بخش بسیار جذاب این مقایسه میرسیم، جایی که قطعا برای شما هم اهمیت بالایی دارد و میخواهید تا ببینید در نهایت کدام موبایل عملکرد بهتری را ارائه خواهد کرد.
سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی S24 FE سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی با نام آشنای Samsung GN3 را در نظر گرفته است. این سنسور ۱٫۱.۵۷ اینچی با اندازه پیکسل ۱ میکرون متری در پس لنزی ۲۴ میلیمتری با گشودگی دریچه دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. این دوربین به صورت پیش فرض میتواند تصاویری ۱۲٫۵ مگاپیکسلی به ثبت برساند.
در سوی دیگر شیائومی برای دوربین اصلی ۱۴ تی پرو به سراغ سنسور ۵۰ مگاپیکسلی مدل Omnivision OVX9000 با اندازه ۱٫۱.۳۱ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۲ میلیمتری رفته است. این سنسور در پشت لنزی ۲۳ میلیمتری با گشودگی دیافراگم F/1.6 قرار گرفته و شاهد قابلیتهایی چون فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر هستیم.
دوربین اصلی در حالت پیش فرض (نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است)
هم شما میدانید و هم من که در دنیای فناوری مشخصات همه داستان نیست و باید عملکرد گوشی و دوربین را در دنیای واقعی مورد بررسی قرار داد و این دقیقا کاری است که در ادامه قصد انجام دادن آن را دارم. با این دو گوشی در حالتهای مختلفی عکاسی انجام شد و چند نکته اصلی نظر من را به خود جلب کرد.
شما همچنین میتوانید از حالت ۵۰ مگاپیکسلی یا رزولوشن کامل نیز بهره ببرید که در این صورت برتری در اکثر اوقات با گلکسی S24 FE خواهد بود و این کهکشانی عکسی با جزئیات بیشتر و رنگ بندی بهتر به ثبت میرساند و نماینده شیائومی گاهی با پردازش بیش از حد تصاویر بخشی از جزئیات را از بین میبرد.
دوربین اصلی در حالت 50 مگاپیکسلی (نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است)
به سراغ تصاویر شب برویم، جایی که:
نمونههای شب در حالت پیش فرض (نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است)
همه این موارد را که در کنار هم بخواهم جمع بندی کنم میتوانم بگویم که مقایسه نزدیکی را شاهد هستیم ولی در نهایت برنده را گلکسی s24 fe میدانم ولی نه با اختلاف زیاد، بلکه با برتری ۱۰ درصدی! قبل از به پایان بردن بررسی دوربین اصلی دو گوشی بد نیست که نگاهی نیز به نمرات سایت مشهور Dxomark داشته باشیم.
در این سایت شیائومی ۱۴ تی پرو در بخش عکاسی موفق شده نمره ۱۲۹ را به دست بیاورد و این در حالیست که گلکسی S24 FE به نمره بالاتر ۱۳۶ رسیده است. این سایت برتریهای اصلی گلکسی S24 FE را فوکوس سریعتر و البته جذب نور بهتر عنوان کرده و از طرف دیگر از نظر میزان نویز برتری با اختلاف جالبی با شیائومی ۱۴ تی پرو است. در کل S24 FE گاهی عکسهای نویز دار به ثبت میرساند که بالاتر نیز اشاره کردم.
البته باید در نظر داشته باشید که این گوشیها قاتل پرچمدار هستند و در صورت نیاز به بهترینها میتوانید گوشیهای پرچمدار اصلی مثل گوشی شیائومی 14 رم 12 حافظه داخلی 512 گیگابایت یا گلکسی s24 را انتخاب کنید.
فوق عریض (نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است)
هر دو گوشی از دوربینهای فوق عریض با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی بهره میبرند. از بین این دو قاتل پرچمدار گلکسی s24 fe زاویه دید بیشتری را پوشش میدهد و مقداری هم عکسهای بهتر به ثبت میرساند. البته در محیط باز و برخی از سوژهها برتری با شیائومی ۱۴ تی پرو میشود. در حالت کلی به نظر میرسد نماینده شیائومی در زمینه جذب نور مشکل دارد و به خصوص در محیط بسته نمیتواند آن طور که باید و شاید عمل کند و همین هم سبب میشود تا عملا در بسیاری از سوژهها بازنده باشد.
اگر بخواهیم طبق اعداد و ارقام پیش برویم، بدون شک دوربین ۸ مگاپیکسلی گلکسی s24 fe حرفی در مقابل دوربین تله فوتو شیائومی ۱۴ تی پرو با سنسور ۵۰ مگاپیکسلی نخواهد داشت ولی کل داستان این نیست. کهکشانی کرهای زوم اپتیکال ۳ برابری را در دسترس قرار میدهد و ۱۴ تی پرو میتواند تا ۲٫۶ برابر به صورت اپتیکال زوم کند (کارهای عجیب شیائومی! چرا ۲٫۶؟).
تله فوتو (نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است)
در عمل هم برتری با شیائومی ۱۴ تی پرو است. این گوشی عکسهایی با جزئیات بالاتر و نویز کمتر به ثبت میرساند. در واقع نمونههای ثبت شده توسط سامسونگ نویز بیشتری دارند و این نکته به وضوح قابل مشاهده است و این موضوع را نیز میتوان در حالت کلی ایراد دوربینهای گلکسی s24 fe در نظر گرفت و گوشی پردازش تصاویر آن طور که باید موفق نمیشود نویزها را از بین ببرد.
در نهایت برنده این بخش نماینده چینیها است و با این گوشی میتوانید عکسهای زوم بهتری به ثبت برسانید.
نمونهها سمت چپ مربوط به 14 تی پرو و سمت راست s24 fe است
گلکسی S24 اف ای از دوربین سلفی با سنسور ۱۰ مگاپیکسلی استفاده میکند و در سوی دیگر گوشی قاتل پرچمدار شیائومی دارای دوربین سلفی ۳۲ مگاپیکسلی است. در عمل دوربین سلفی دو گوشی نزدیک به هم عمل میکنند. همان طور که در نمونهها مشاهده میکنید سطح جزئیات خوب است و کنتراست و شارپنس رضایت بخشی را نیز شاهد هستیم و خیلی نمیتوان یکی را برتر از دیگری دانست.
هر دو گوشی میتوانند پرترههای خوبی به ثبت برسانند. از نظر برش سوژه از پسزمینه هر دو عملکرد مناسبی دارند ولی پیش میآید که خطا به وجود بیاید. از نظر میزان مات شدن پسزمینه و عمق پرترهها برتری نسبی با گلکسی s24 fe سامسونگ است.
نمونهها سمت چپ مربوط به s24 fe و سمت راست 14 تی پرو است
در نظر داشته باشید که امکان ثبت پرتره با دوربین اصلی و دوربین تله فوتو هر دو گوشی وجود دارد و اکیدا پیشنهاد میکنم از دوربین تله فوتو بهره ببرید، تا هم عمق عکس بیشتر شود و هم برش بهتر اتفاق بیفتد. در پایان بد نیست اشاره کنم که پرترههای ثبت شده با تله فوتو شیائومی ۱۴ تی پرو مقداری از نظر جزئیات بهتر است و این برتری در نمونهها دیده میشود.
این دو گوشی میتوانند در نهایت کیفیت 8k 30fps فیلمبرداری کنند که البته این حالت چندان کاربردی نیست چرا که:
و در نهایت هر دو میتوانند طبق انتظار ویدئوهای 4k به ثبت برسانند که نهایت فریم ریت برای گلکسی s24 fe برابر با ۱۲۰ و برای شیائومی ۱۴ تی پرو برابر ۶۰ است و این برتری کهکشانی کرهایها در این قسمت جالب به نظر میرسد. ویدئوهای ضبط شده با دوربین اصلی هر دو مدل کیفیت بسیار خوبی دارند و به نسبت بازه قیمتی قطعا شما را راضی میکنند.
در نهایت اما برنده این بخش نماینده چینیها است. این گوشی ویدئوهایی با جذب نور بهتر به ثبت میرساند (برعکس بخش عکاسی) و فوکوس سریعتری را شاهد هستیم. همچنین نویز در فیلمهای این گوشی کمتر است تا برنده این بخش باشد.
در مقایسه xiaomi 14tpro vs s24fe به طور کامل به ابعاد مختلف این دو گوشی پرداختیم. حقیقتش را بخواهید هیچ یک از این دو مدل نسبت به هم برتری قطعی ندارند و انتخاب یکی از آنها کاملا به اولویتهای شما برمیگردد. اگر برای شما طراحی مینیمال، اسپیکر بهتر، پشتیبانی نرم افزاری طولانیتر، نرم افزار پایدارتر و دوربین اصلی و فوق عریض بهتر اهمیت دارد به سراغ گلکسی s24 fe بروید.
اگر به داشتن صفحه نمایش بهتر، سخت افزار قویتر، میزان رم بیشتر، دوربین تله فوتو و فیلمبرداری بهتر اهمیت میدهید و میخواهید گوشی با سرعت شارژ بالاتر داشته باشید و هزینه آداپتور جداگانه پرداخت نکنید به سراغ شیائومی ۱۴ تی پرو بروید.
گلکسی s24 fe صفحه نمایش بهتر دارد یا شیائومی ۱۴ تی پرو؟ شیائومی ۱۴ تی پرو به لطف رزولوشن و نرخ نوسازی بالاتر و پوشش گستره رنگی ۶۸ میلیاردی تجربه بهتری را در اختیار قرار میدهد.
قدرت سخت افزاری شیائومی ۱۴ تی پرو بیشتر است s24 fe است؟ بله، نماینده چینیها از تراشه دیمنسیتی ۹۳۰۰ پلاس استفاده میکند و قدرتی نزدیک به اسنپدراگون ۸ نسل ۳ را در دسترس میگذارد. همچنین این محصول میزان رم بیشتری در مقایسه با s24 fe دارد.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها