این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
در این مطلب به مقایسه تو پرچمدار پایه و محبوب شرکت اپل یعنی آیفون ۱۵ و آیفون ۱۳ پرداختهایم تا یک سوال بسیار پرتکرار را پاسخ دهیم؛ آیا ایفون ۱۵ واقعا نسبت به ایفون ۱۳ پیشرفت داشته است؟
فهرست مطالب
تا مدتی قبل ایفون ۱۳ را میتوانستیم آخرین ایفون دارای مجوز رجیستری در ایران در نظر بگیریم ولی حالا خداروشکر این داستان تغییر کرده و تمام محصولات اپل از جمله سری ۱۶ مجوز رجیستری را دریافت کردهاند. درست است که آیفون ۱۶ را میتوان جدیدترین محصول اپل در نظر گرفت ولی ایفون ۱۵ به دلیل گذشت ۱ سال از معرفی قیمت معقولتری دارد و به همین جهت قصد داریم آن را با ایفون ۱۳ مقایسه کنیم و به این سوال پاسخ دهیم که کدام مدل ارزش خرید بالاتری دارد.
در نگاه اول شاید این دو گوشی دقیقا یکسان به نظر برسند و این گفته خیلی هم اشتباه نیست، ولی در عمل تفاوتهایی بین این دو مدل وجود دارد که باعث میشود نتوانیم در زمینه طراحی آن را دقیقا مشابه در نظر بگیریم. آیفون ۱۳ طراحی کاملا تختی در لبهها و قاب پشتی دارد که این را از نسل قبلی خود یعنی ایفون ۱۲ به ارث برده است.
این گفته و طراحی در مورد ایفون ۱۵ هم صدق میکند ولی با یک تفاوت کوچک. در سری ۱۵ کوپرتینوییها لبههای کناری را مقدار بسیار کمی انحنا دادهاند تا گوشی بهتر در دست قرار بگیرد و ارگونومی بهتری داشته باشد. در عمل هم شما به محض در دست گرفتن این دو گوشی متوجه این تفاوت میشوید و احساس میکند که آیفون ۱۵ بهتر در دستتان قرار میگیرد.
در مقایسه ایفون ۱۵ با ۱۳ باید اشاره کنم که قاب پشتی هر دو مدل از جنس شیشه ساخته شده ولی پوشش متفاوتی دارد. تا نسل ۱۴ اپل پرچمداران خود را به گونهای طراحی میکرد که مدلهای پرو پوشش مات داشته باشند و مدلهای پایهای با پوشش براق در دسترس قرار بگیرند. برای اولین بار در سری ۱۵ این موضوع تغییر کرد و هر چهار گوشی با قاب پشتی مات از راه رسیدند.
این قاب پشتی ایفون ۱۵ هنگام لمس کردن حس متفاوتی به نسبت ایفون ۱۳ دارد و کمتر هم کثیف میشود که این اتفاق مثبتی است. البته از نظر زیبایی هم به شخصه معتقدم که مات شدن شیشه پشتی باعث شده تا گوشی حس مرغوبیت بیشتری داشته باشد. از نظر وزن و ضخامت تفاوت خاصی بین این دو مدل دیده نمیشود و ایفون ۱۵ و ۱۳ به ترتیب ۱۷۱ و ۱۷۴ گرم وزن دارند و ضخامت آنها نیز به ترتیب ۷٫۸ و ۷٫۷ میلیمتر است.
در همین قسمت باید اشاره کنم که طراحی فریم دوربینهای هر دو گوشی کاملا یکسان است و شاهد دو لنز با چیدمان مورب هستیم، ولی با این تفاوت که دوربینهای ایفون ۱۵ بزرگتر هستند و همین اتفاق باعث شده تا بیرون زدگی بیشتری را شاهد باشیم. اگر از قاب استفاده نکنید این موضوع باعث میشود ایفون ۱۵ هنگام قرار گرفتن به روی سطح صاف مقداری تکان بخورد که مشابه این را بارها در گوشیهای پرچمدار دیدهایم.
هر دو مدل در سمت راست از دکمه پاور و در سمت چپ از دکمههای ولوم و سالنت پشتیبانی میکنند و به روی فریم پایینی آنها اسپیکر، میکروفون و درگاه شارژ دیده میشود. البته که این درگاه شارژ بین دو گوشی یکسان نیست و ایفون ۱۳ از درگاه لایتنینگ و ایفون ۱۵ از درگاه Type-C استفاده میکند که به این نکته در بخش باتری بیشتر میپردازم و در مورد آن توضیح میدهم.
مورد بعدی فرق ایفون ۱۳ با ۱۵ در نمای روبرویی مشخص میشود، جایی که ایفون ۱۳ از ناچ مرسوم اپل استفاده میکند ولی ایفون ۱۵ به داینامیک آیلند مجهز شده و صفحه نماش مدرنتری دارد، اتفاقی که اولین بار در آیفون 14 پرو و 14 پرو مکس شاهد آن بودیم. در قسمت صفحه نمایش بیشتر به داینامیک آیلند و جذابیتهای آن اشاره میکنم.
از نظر نسبت تصویر و اندازه نمایشگر و سایر مشخصات تفاوت خاصی را شاهد نیستیم به غیر از این که مقداری کمی حاشیههای اطراف پنل نیز در نسل جدید کمتر از قبل شده است. هر دو گوشی از گواهی IP68 پشتیبانی میکنند و میتوانند به مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۶ متری آب دوام بیاورند که اتفاق بسیار خوبی ارزیابی میشود.
اپل گوشی ایفون ۱۳ را در رنگهای آبی، سفید، مشکی، سبز، صورتی و قرمز روانه بازار کرد و ایفون ۱۵ در رنگهای پاستیلی آبی، سبز، زرد، صورتی و مشکی در دسترس قرار دارد. در کل اگر بخواهیم این بخش را جمع بندی کنم باید بگویم که ایفون ۱۵ به شما این حس را نمیدهد که با یک گوشی کاملا متفاوت نسبت به ایفون ۱۳ مواجه هستید، مخصوصا اگر آن را با قاب استفاده کنید ولی در کل از نظر طراحی و ارگونومی بهتر شده و به نظر من زیبایی بیشتری هم دارد.
هر دو گوشی از صفحه نمایش ۶٫۱ اینچی Super Retina XDR OLED با رزولوشن FHD+ استفاده میکنند و این باعث میشود در هر اینچ تراکم بالای ۴۶۰ پیکسل قرار بگیرد و وضوح بالایی را شاهد باشیم. این دو پنل از HDR10 و دالبی ویژن پشتیبانی میکنند ولی در آنها خبری از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و حتی ۹۰ هرتزی نیست. بدون شک این موضوع برای آیفون 15 یک نقطه ضعف به حساب میآید و انتظار نداریم یک محصول پرچمدار سال ۲۰۲۳ با صفحه نمایش ۶۰ هرتزی عرضه شود.
از نظر کیفیت واقعا هر دو نمایشگر بسیار خوب عمل میکنند و به خصوص رنگها را با دقت بسیار بالایی به نمایش درمیآورند. محتوا بسیار زنده و شارپ مقابل دیدگان شما قرار میگیرد و True Tone کمک میکند تا رنگها همیشه نزدیک به واقعیت باشند و بسته به نور محیط شما بتوانند دقیقترین محتوا را تماشا کنید.
برتری محسوس صفحه نمایش ایفون ۱۵ به نسبت آیفون ۱۳ در بخش روشنایی خلاصه میشود، جایی که نماینده قبلی در حالت حداکثری میتواند حدود ۸۰۰ نیت روشنایی در دسترس قرار دهد ولی این عدد برای پرچمدار جدیدتر بالاتر از ۱۶۰۰ نیت است. این یعنی در محیط باز و زیر نور مستقیم خورشید نمایشگر ایفون ۱۵ تا دو برابر روشنایی بیشتری دارد و این یک برتری حتمی به حساب میآید.
همچنین تفاوت دیگر در این بخش داینامیک آیلند موجود به روی آیفون ۱۵ است، یک ناچ متحرک که میتواند بسته به برنامهای که در حال استفاده از آن هستید تغییر کند و محتوای متناسبی را به نمایش دربیاورد.
به طور کلی داینامیک آیلند باعث میشود تا تعامل بهتر و سادهتری با گوشی داشته باشید و ناچ بزرگ بالای نمایشگر کمتر به چشمتان بیاید. زمانی که تمامی این موارد را در کنار هم قرار دهیم قطعا میتوانیم بگوییم که برنده این بخش آیفون ۱۵ است و شما با خرید این گوشی پنلی با ظاهر جدیدتر و روشنایی دو برابری دریافت میکنید.
اگر بخواهم در مقایسه iphone 15 vs 13 به بخش اسپیکر بپردازم، باید بگویم که تقریبا تفاوتی میان آنها دیده نمیشود و ایفون ۱۵ پیشرفتی بسیار جزئی داشته که شاید بتوانیم آن را نادیده بگیریم. البته این حرف را به هیچ عنوان بد تلقی نکنید و اتفاقا هر دوی این گوشیها اسپیکرهایی باکیفیت و دقیق دارند و میتوانند صدایی فراگیر و به قدر کافی بلند را به گوش برسانند.
فرقی ندارد که در مورد مقایسه ایفون ۱۳ و ۱۴ صحبت کنیم یا ۱۳ و ۱۵ یا حتی ۱۵ و ۱۶. در هر صورت بخش نرم افزار یکسان خواهد بود و تمامی ایفونها از سیستم عامل اختصاصی خود اپل به نام IOS استفاده میکنند. اگر با این سیستم عامل مشهور آشنایی دارید که کاملا نسبت به مزایا و معایب آن آگاه هستید، اگر هم که تجربه IOS ندارید در ادامه به صورت مختصر در مورد این سیستم عامل توضیح میدهم.
جدیدترین نسخه IOS در حال حاضر ۱۸٫۱ است که هر دو گوشی در حال حاضر امکان دریافت این نسخه را دارند و به همین جهت تفاوتی میان آنها دیده نمیشود، هرچند که بخش بسیار کوچکی از قابلیتهای نرم افزاری (مثل محدود کردن شارژ گوشی به ۸۰ یا ۸۵) به سریهای جدیدتر محدود میشود.
در این نسخه اپل تا حد زیادی طراحی کنترل سنتر را تغییر داد تا آزادی بیشتری در دسترس کاربر قرار بگیرد و افراد بتوانند این قسمت را شخصی سازی کنند. همچنین اتفاق مشابهی در بخش هوم اسکرین نیز رخ داده و برای اولین بار در IOS 18 شما میتوانید رنگ آیکونها را تغییر دهید و یک رنگ غالب را برای تمامی گوشی انتخاب کنید، اتفاقی که تا سال قبل محال به نظر میرسید.
از بخش ظاهری IOS که بگذریم، این سیستم عامل به بهترین شکل کار میکند و از همان ابتدای استفاده جذب کارکرد بدون نقص آن و روان بودن عملکرد خواهید شد، هرچند که IOS هم مثل هر سیستم عامل دیگری باگ دارد و ممکن است هر از چند گاهی با مشکلی روبرو شوید (البته چنین اتفاقی بیشتر در ابتدای عرضه یک نسخه جدید رخ میدهد و در آپدیتهای بعدی پایداری کامل را شاهد هستیم).
آیفون ۱۳ در ابتدا با IOS 15 به بازار عرضه شد و این یعنی IOS 18 سومین آپدیت نرم افزاری آن به حساب میآید و این در حالیست که ایفون ۱۵ از ابتدا به IOS 17 مجهز شده بود و تنها یک آپدیت دریافت کرده است. طبق تجربه قبلی میتوانیم بگوییم که ایفون ۱۳ احتمالا تا IOS 21 را دریافت میکند و این یعنی هنوز بیشتر از سه سال میتوان به روی آپدیت نرم افزار این مدل حساب باز کرد.
ایفون ۱۵ هم دو نسل بیشتر آپدیت میگیرد و میتوانیم انتظار داشته باشیم که IOS 23 نیز برای این محصول عرضه شود. اگر قرار است ایفون خود را ۵ یا ۶ سال استفاده کنید، آپدیت نرم افزاری طولانیتر ایفون ۱۵ میتواند مهم تلقی شود ولی اگر قصد دارید از گوشی خود ۳ سال یا کمتر بهره ببرید خیلی تفاوتی بین این دو مدل دیده نمیشود.
تا چند سال قبل یا بهتر است بگویم سری آیفون ۱۳، کوپرتینوییها از تراشه یکسانی به روی چهار گوشی خود استفاده میکردند ولی این داستان برای اولین بار به روی سری ۱۴ تغییر کرد و ایفون ۱۴ و ۱۴ پلاس با تراشه A15 نسل قبلی به بازار عرضه شدند و مدلهای پرو به نسل بعدی یعنی A16 ارتقاء پیدا کردند. این سیاست ادامه پیدا کرد و در حال حاضر نیز تراشههای ایفون ۱۶ و ۱۶ پرو یکسان نیست.
درست است که فرق ایفون ۱۵ با ۱۳ را میتوانیم دو نسل کامل در نظر بگیریم ولی از آنجایی که ایفون ۱۴ به نسبت ۱۳ از نظر سخت افزاری بهبودی پیدا نکرد، به همین جهت اختلاف سخت افزار ایفون ۱۳ و ۱۵ به یک نسل محدود میشود و در حالی که ایفون ۱۳ از تراشه ۵ نانومتری A15 استفاده میکند، ایفون ۱۵ به تراشه ۴ نانومتری A16 مجهز شده است.
تراشه A15 دارای پردازنده مرکزی ۶ هستهای به صورت دو کلاستر ۲ هسته ۳٫۲۳ و ۴ هسته ۱٫۸۲ گیگاهرتزی است و همین اتفاق در A16 تکرار میشود با این تفاوت که حداکثر فرکانس به ۳٫۴۶ گیگاهرتز میرسد و فرکانس پایه نیز به ۲٫۰۲ گیگاهرتز افزایش مییابد. در کنار این اتفاق نسل جدیدتر پردازنده گرافیکی ۵ هستهای دارد و نسبت به ۴ هسته قبلی بهتر عمل میکند.
بگذارید به سراغ تستها و اعداد و ارقام بروم تا دید بهتری به این بخش پیدا کنید ولی قبل از آن حتما باید اشاره کنم که مقدار رم نیز در ایفون ۱۵ به ۶ گیگابایت افزایش یافته که به نسبت رم ۴ گیگابایتی در ایفون ۱۳ یک پیشرفت خوب به حساب میآید و قطعا میتواند تأثیر خود را نشان دهد، به خصوص حالا که ۳ سال از عمر ایفون ۱۳ میگذرد.
از نظر قدرت پردازنده مرکزی تراشه A16 به نسبت نسل قبلی حدود ۱۲ درصد بهتر شده و این تفاوت در بخش پردازنده گرافیکی به حدود ۱۰ درصد کاهش پیدا میکند. در تست مشهور Antutu 10 اختلاف A15 و A16 حدود ۱۱ درصد است و در تست GeekBech 6 و بخش تک هستهای و چند هستهای این اعداد به ۱۳ و ۲۰ درصد تغییر میکند. در نهایت در تست 3Dmark شاهد اختلاف تنها ۵ درصدی هستیم.
همه این موارد یعنی A16 نسبت به A15 قدرت بیشتری دارد ولی نه به قدری که بتوانیم آن را با اختلاف بهتر بدانیم. در واقع حین استفاده از ایفون ۱۳ و ۱۵ خیلی متوجه نمیشوید که تراشه آیفون ۱۵ توان بالاتری دارد و تنها رم ۶ گیگابایتی نسل جدیدتر باعث میشود مولتی تسکینگ بسیار بهتر انجام شود و این موضوع را هنگام باز کردن چند برنامه به خوبی متوجه خواهید شد.
در مقایسه ایفون ۱۵ و ۱۳ معمولی از نظر اجرای بازیها نیز باید بگویم که هر دو مدل توانایی بالایی دارند و به خوبی از پس هر عنوانی برمیآیند، هرچند که رم بیشتر ایفون ۱۵ و اختلاف ۱۰ درصدی آن با ایفون ۱۳ یک برتری به حساب میآید. در نهایت برای جمع بندی این بخش باید بگویم که آیفون ۱۵ نسبت به ۱۳ برتری دارد ولی نه به شکل خیلی محسوسی و شاید بیشتر بتوان این برتری را در میزان رم خلاصه کرد.
آیفونها از سالها پیش از درگاه لایتنینگ برای شارژ شدن و البته انتقال اطلاعات استفاده میکردند، درگاهی که مخصوص خود اپل و در ادامه به روی آیپدها و البته ایرپاد اپل نیز مورد استفاده قرار گرفت. اپل تا سری ایفون ۱۴ نیز همچنان اصرار داشت که از درگاه لایتنینگ استفاده کند، در حالی که تقریبا تمام گوشیهای دیگر و حتی آیپدهای خود این برند به درگاه Type-C مجهز بودند.
این پافشاری اپل تا جایی ادامه پیدا کرد که اتحادیه اروپا وارد بازی شد و کوپرتینوییها را مجبور کرد تا به سراغ Type-C بروند. پس به طور خلاصه آیفون ۱۵ و دیگر اعضای این خانواده اولین ایفونهای تاریخ اپل هستند که بدون لایتنینگ در دسترس قرار میگیرند. البته که متاسفانه از نظر سرعت انتقال اطلاعات هیچ بهبودی در ایفون ۱۵ و ۱۵ پلاس شاهد نیستیم و فقط در مدلهای پرو از سرعت بیشتر Type-C استفاده شده است.
تبدیل لایتنینگ به Type-C باعث میشود تا شما دیگر نیاز نباشد تا در صورت خرید ایفون همواره کابل لایتنینگ را نیز به دنبال خود داشته باشید و با یک سیم Type-C احتمالا میتوانید تمام دستگاههای خود را شارژ کنید. آیفون ۱۳ اما مشابه قبل از Lightning استفاده میکند و به شخصه از این نظر ایفون ۱۵ را برتر میدانم، با وجود این که سرعت شارژ و سرعت انتقال دیتا هیچ بهبودی نداشته است.
آیفون ۱۳ از یک باتری با ظرفیت ۳۲۴۰ میلی آمپر ساعت استفاده میکند و این عدد در ایفون ۱۵ به ۳۳۴۹ میلی آمپر ساعت میرسد. از طرفی تراشه A16 به نسبت A15 از نظر مصرف انرژی مقداری بهینهتر شده است و همه این موارد یعنی باید شارژدهی بهتری را از آیفون ۱۵ شاهد باشیم. در عمل هم دقیقا همین اتفاق رخ میدهد و نسل جدید میتواند مدت طولانیتری را دوام بیاورد.
اگر بخواهم خیلی ساده اختلاف شارژدهی این دو گوشی را توضیح دهم باید بگویم که با داشتن استفاده یکسان، زمانی که آیفون ۱۳ به شارژ ۲۰ درصد میرسد، ایفون ۱۵ هنوز ۳۰ درصد شارژ دارد و حدود ۱۰ درصد برتری را شاهد هستیم که در عمل حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت شارژدهی بهتر را تضمین میکند.
در نهایت به اصلیترین بخش از این مقایسه میرسیم، جایی که میتوان ادعا کرد ایفون ۱۵ به نسبت ایفون ۱۳ بهبود خوبی داشته و حالا میتواند حرفهای زیادی برای گفتن داشته باشد. در ادامه این دو گوشی به طور کامل مقایسه میکنم.
نکته مهم: توجه داشته باشید که تصاویر رزولوشن اصلی نیستند.
ایفون ۱۳ از دوربین اصلی با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مدل Sony IMX 603 استفاده میکند. این سنسور اندازه ۱٫۱.۹ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۷ میکرونمتری داشته و در پشت لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم F/1.6 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت پشتیبانی میکند.
در سوی دیگر ایفون ۱۵ با یک پیشرفت بسیار خوب مواجه شده و حالا از سنسوری ۴۸ مگاپیکسلی با اندازه ۱٫۱.۵۶ اینچی و اندازه پیکسل ۱٫۰ میکرونمتری استفاده میکند. در این دوربین شاهد فوکوس خودکار تشخیص فاز دو پیکسلی و البته لرزشگیر اپتیکال سنسور شیفت نیز هستیم.
در حالت 1x:
حالا از عدد سنسور که بگذریم، در واقعیت آیفون ۱۵ پیشرفت داشته یا کل داستان بازی اپل با اعداد است؟ جواب بسیار ساده است، بله! آیفون ۱۵ واقعا دوربین اصلی بهتری دارد و میتواند تصاویر بسیار جذابتری برای شما به ثبت برساند، نمونههایی که تقریبا از هر نظر بهتر از عکسهای ایفون ۱۳ هستند و میتوانند با پرچمداران بزرگ بازار رقابت کنند.
عکسهای ثبت شده با آیفون ۱۵ جذب نور بسیار بهتری دارند که این موضوع بیشتر از هر زمان دیگری خود را در شب نشان میدهد. همچنین دقت رنگ در تصاویر نسل جدید بیشتر شده و شاهد نویز کمتر و جزئیات بالاتری هستیم. به جرات میتوانم بگویم که ثبت جزئیات در آیفون ۱۵ عالی است و با مقداری زوم کردن به روی تصاویر دو گوشی متوجه این تفاوت خواهید شد.
در حالت 2x:
دوربین اصلی iPhone 15 در شرایط نوری مناسب میتواند عکسهای فوق العادهای به ثبت برساند. این تصاویر ثبات مثال زدنی دارند و کمتر پیش میآید که حس کنید دو تصویر در یک شرایط نوری با یکدیگر تفاوت زیادی دارند. از نظر شارژپنس، کنتراست و البته گستره دینامیکی نیز از عملکرد ایفون ۱۵ بسیار راضی هستیم و در این نهایت این باعث میشود تا به طور حتم این پرچمدار برتر از ایفون ۱۳ باشد.
همچنین برتری دیگر ایفون ۱۵ به نسبت ایفون ۱۳ را میتوانیم امکان ثبت تصاویر 2X با کیفیت بسیار بهتر در نظر بگیریم. از آنجایی که این دو گوشی دوربین تله فوتو ندارند، بنابراین تصاویر زوم نیز برشی از دوربین اصلی خواهد بود و به همین جهت چون ایفون ۱۵ سنسور ۴۸ مگاپیکسلی دارد و جزئیات بیشتری را به ثبت میرساند شما میتوانید به روی عکسهای زوم حساب باز کنید.
در حالت 5x:
اگر نگاهی به دیتای سایت Dxomark داشته باشیم نیز به اعداد جالبی میرسیم. آیفون ۱۵ توانسته در بخش عکاسی نمره ۱۴۷ را به دست بیاورد، در حالی که این عدد برای ایفون ۱۳ برابر با ۱۳۳ است. شاید برایتان جالب باشد بدانید که این عدد برای گرانترین گوشی سامسونگ یعنی S24 Ultra برابر با ۱۴۴ است و این یعنی آیفون ۱۵ نمره بالاتری به دست آورده است که خود خبر از جذابیت دوربین این گوشی میدهد.
دوربین فوق عریض هر دو گوشی سنسوری ۱۲ مگاپیکسلی دارد و ایفون ۱۵ در این زمینه به نسبت ایفون ۱۳ بهبود چندان زیادی نداشته و تقریبا عملکرد یکسانی را شاهد هستیم. عکسهای فوق عریض دو گوشی مناسب است ولی خیلی عالی نیست و در نمونهها نویز دیده میشود، بهخصوص اگر به کنارههای کادر نگاه کنیم.
هر دو گوشی دارای دوربین سلفی با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی هستند و هر دو هم میتوانند تصاویر بسیار خوبی به ثبت برسانند که در این بخش نیز ایفون ۱۵ مقداری بهتر عمل میکند. سلفیهای این دو گوشی جزئیات و دقت رنگ بالایی دارد و جذب نور و رنج دینامیکی مناسبی را نیز شاهد هستیم.
هر دو گوشی میتوانند تصاویر پرتره به ثبت برسانند با این تفاوت که ایفون ۱۵ به شما امکان میدهد تا بین دو حالت 1X و 2X یکی را انتخاب کنید. از آنجایی که دوربین ایفون ۱۵ کیفیت بهتری دارد بنابراین تصاویر پرتره نیز با جزئیات بیشتر و کنتراست بهتری به ثبت میرسند ولی برش سوژه از پسزمینه در هر دو گوشی واقعا خوب است.
در ایفون ۱۵ شما حتی اگر عکس عادی هم به ثبت برسانید به صورت خودکار فضای پشت سوژه جدا میشود و به شما امکان میدهد تا بعدا در گالری گوشی خودتان عکس را به پرتره تبدیل کنید یا حتی عکس پرتره را از این حالت دربیاورید. این اتفاق دست شما را در ثبت عکسهای پرتره بسیار باز میگذارد.
آیفون ۱۵ و ۱۳ هر دو میتوانند با سه دوربین خود ویدئوهایی تا نهایت کیفیت 4K 60fps به ثبت برسانند. گوشیهای اپل در کل به ضبط ویدئوهای بسیار جذاب و باکیفیت شهرت دارند و هنوز هم گوشیهای اندرویدی نمیتوانند در این زمینه با آیفونها رقابت کنند.
ایفون ۱۵ به نسبت ۱۳ ویدئوهایی با جذب نور بهتر، دقت رنگ بالاتر، فوکوس سریعتر و نویز کمتر به ثبت میرساند و تکانهای دست نیز کمتر در کیفیت نهایی تاثیر میگذارد و لرزشگیر موفقتر عمل میکند. جالب است که طبق دیتای Dxomark تنها گوشی اندرویدی که ویدئوهای بهتری نسبت به ایفون ۱۵ ضبط میکند Oppo Find X7 Ultra است و تمامی مدلهای دیگر که بهتر از نماینده اپل هستند دیگر اعضای خود خانواده ایفون ۱۵ و البته مدلهای سری ۱۶ هستند.
اگر از لپتاپ اپل استفاده میکنید به خوبی میدانید که بهترین گوشی برای شما آیفون خواهد بود و تنها این سوال پیش میآید که کدام مدل را انتخاب و خریداری کنید. بین گوشیهای پایهای اپل آیفون ۱۳ و ۱۵ دو گزینه جذابی هستند که شما میتوانید به سراغ آن بروید و در این مطلب به طور کامل آنها را با هم مقایسه کردیم.
اگر برای شما روشنایی بیشتر صفحه نمایش ایفون ۱۵، ناچ جدیدتر بالای نمایشگر، رم بیشتر، مقداری سخت افزار قویتر، مقداری شارژدهی بهتر و برتری نسبتا زیاد دوربین اصلی اهمیت دارد به سراغ ایفون ۱۵ بروید و در غیر این صورت آیفون ۱۳ را انتخاب کنید. در واقع ایفون ۱۳ را میتوان همان ایفون ۱۵ دانست با این تفاوت که در هر بخش مقداری ضعیفتر عمل میکند.
آیفون ۱۳ صفحه بهتری داره یا آیفون ۱۵؟
این دو گوشی از نمایشگرهای یکسانی برخوردارند ولی ایفون ۱۵ از داینامیک آیلند بهره میبرد و همچنین روشنایی تقریبا دو برابری را پیش روی شما قرار میدهد.
دوربین آیفون ۱۵ چقدر بهتر از آیفون ۱۳؟
آیفون ۱۵ دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی دارد که در مقایسه با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی ایفون ۱۳ به واقع بهتر عمل میکند و عکسهایی با جزئیات بیشتر، نویز کمتر و دقیقتر را در دسترس قرار میدهد.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها