داغ ترین ها :
دوئل گوشی‌های اقتصادی: مقایسه a15 با a16 سامسونگ

دوئل گوشی‌های اقتصادی: مقایسه a15 با a16 سامسونگ

گلکسی A16 و گلکسی A15 هر دو گوشی‌های اقتصادی و ارزان قیمتی از کمپانی کره‌ای سامسونگ هستند که در سال‌های 2024 و 2023 راهی بازار شده‌اند. در این مقاله از تکنولایف همراه من باشید تا به شکل تخصصی برنده جنگ A16 vs a15 را اعلام کنم.

گوشی گلکسی A16 سامسونگ

گوشی گلکسی A15 سامسونگ

گوشی گلکسی A16 سامسونگ

امتیاز

6.8
طراحی :
7
صفحه نمایش :
6.8
باتری :
7
اسپیکر :
7
کیفیت ساخت :
6.8
ارگونومی :
7.1
رابط کاربری :
7.5
عملکرد :
7
دوربین :
6.6

نقاط قوت

  • صفحه نمایش با ابعاد بزرگ و رزولوشن مناسب تماشا
  • تراشه مجهز به خنک کننده با عملکرد مناسب در رنج قیمتی مختص خود
  • دوربین سلفی مناسب برای نور روز
  • مجهز به گواهینامه IP54
  • 6 سال پشتیبانی نرم افزاری و دریافت آپدیت
  • رابط کاربری روان و راحت

نقاط ضعف

  • نایت مود ضعیف برای عکاسی در فضای تاریک
  • نبود حسگر لرزشگیر در دوربین اصلی برای حذف لرزش و تکان هنگام فیلم برداری

گوشی گلکسی A15 سامسونگ

امتیاز

6.5
طراحی :
6.5
صفحه نمایش :
6.8
باتری :
7
اسپیکر :
6.5
کیفیت ساخت :
6.5
ارگونومی :
6.9
رابط کاربری :
7
عملکرد :
6.5
دوربین :
6

نقاط قوت

  • تنوع رنگ بندی و طراحی زیبا برای لبه سمت راستی و پنل پشتی
  • صفحه نمایش مناسب در قیمت خود
  • رابط کاربری روان و آسان
  • دوربین سلفی مناسب عکاسی در روز
  • باقی ماندن جک 3.5 میلی‌متری صدا روی بدنه
  • فیلم برداری با کیفیت FHD و نرخ 30 فریم بر ثانیه

نقاط ضعف

  • نبود گواهینامه مقاومت در برابر پاشش قطرات آب
  • نبود حسگر لرزشگیر در دوربین اصلی جهت حذف لرزش و تکان
  • نایت مود ضعیف

در بازار ایران گوشی‌های اقتصادی برند سامسونگ جایگاه ویژه‌ای دارند و هر سال سری گلکسی A1X موفق می‌شود تعداد بالایی را به فروش برساند. جدیدترین عضو از این خانواده یعنی گلکسی a16 samsung مدتی قبل معرفی شده و حالا این سوال به وجود آمده که تغییرات این گوشی به نسبت نسل قبلی به قدری هست که ارزش خرید برای آن ایجاد کند؟ در ادامه همراه تکنولایف باشید تا به مقایسه samsung galaxy a15 و a16 بپردازیم. Description

طراحی و کیفیت ساخت

چند سالی می‌شود که فارغ از قیمت گوشی سامسونگ سری A که خریداری می‌کنید، یک طراحی واحد و مشخص در دسترس شما قرار می‌دهد و سازنده کره‌ای فعلا ترجیح داده که این فرمول را تغییر ندهد. گلکسی A15 و A16 نیز از همین زبان طراحی مشترک بهره می‌برند و هر دو دارای قاب پشتی تخت هستند که میزبان دوربین‌های جزیره‌ای با چیدمان زیر هم و بدون داشتن فریم مشخص است.

فریم کناری نیز در هر دو نسل طراحی تخت دارد و مجموعه این ویژگی‌ها باعث می‌شود تا این دو گوشی اقتصادی از نظر طراحی شبیه به گوشی‌های میان‌رده یا حتی بالارده به نظر برسند و حس و حال خوبی داشته باشند، هرچند که جنس بدنه آن‌ها پلاستیک است و نباید انتظار ترکیب شیشه و فلز را مثل گوشی میان رده سامسونگ داشته باشید.

یکی از تفاوت‌های اصلی a15 samsung و a16 را می‌توانیم در بحث ابعاد آن‌ها در نظر بگیریم، جایی که نسل جدیدتر حالا از نمایشگر بزرگ‌تری استفاده می‌کند و طبق انتظار طول و عرض آن نیز بیشتر شده و با گوشی بزرگ‌تری مواجه می‌شوید. گلکسی a15 وزنی ۲۰۰ گرمی و ابعادی برابر با ۱۶۰٫۱ در ۷۶٫۸ در ۸٫۴ میلی‌متری دارد. وزن گلکسی a16 دقیقا همین ۲۰۰ گرم است و اتفاقا ضخامت آن نیز به ۷٫۹ میلی‌متر کاهش داشته ولی در عوض طول و عرض بیشتری دارد و برابر با ۱۶۴٫۴ در ۷۷٫۹ میلی‌متر است.
این یعنی از نظر ارگونومی قطعا گلکسی a15 گوشی بهتری به حساب می‌آید و شما راحت‌تر می‌توانید آن را با یک دست نگه دارید. سامسونگ تلاش کرده تا با کاهش حاشیه‌های اطراف نمایشگر تا حد امکان از بزرگ‌تر شدن ابعاد گوشی جلوگیری کند و پنل ۶٫۷ اینچی را در بدنه‌ای کوچک‌تر قرار دهد ولی با این وجود هنوز هم این دو گوشی اختلاف ابعاد قابل ملاحظه‌ای دارند.

در samsung galaxy a16 همچنین شاهد اضافه شدن گواهی IP54 به معنای مقاومت در برابر پاشش آب هستیم، ویژگی‌ که در نسل قبلی دیده نمیشد و البته راستش را بخواهید خیلی هم قرار نیست کار خاصی انجام دهد و به شخصه معتقدم که بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا کارایی. در واقع شاید گواهی IP67 و مخصوصا IP68 بتواند کاری از پیش ببرد ولی IP54 خیلی گواهی قوی نیست.
گلکسی A16 در سه رنگ سبز، سرمه‌ای و خاکستری تولید شده و شما می‌توانید A15 را در رنگ‌های مشکی، زرد، آبی و آبی بسیار کم رنگ خریداری کنید. به عنوان جمع بندی باید بگویم که از نظر طراحی تفاوتی بین این دو مدل دیده نمی‌شود ولی از نظر ارگونومی برتری با کهکشانی نسل قبلی است.

صفحه نمایش

گلکسی A15 دارای صفحه نمایشی ۶٫۵ اینچی از نوع سوپر امولد با رزولشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ است و این باعث می‌شود تا در هر اینچ شاهد تراکم ۳۹۶ پیکسلی باشیم. این پنل از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی هم پشتیبانی می‌کند تا حس روان‌تر و بهتری هنگام کار کردن با گوشی داشته باشید. نا گفته نماند که این صفحه نمایش موفق شده حدود ۸۴ درصد از فضای روبرویی را به خود اختصاص دهد و از پایین و چپ و راست حاشیه‌های نسبتا زیادی را شاهد هستیم.

در سوی دیگر نمایشگر گلکسی A16 ابعادی ۶٫۷ اینچی دارد و از مشخصاتی کاملا یکسان بهره می‌برد و فقط اندازه آن بزرگ‌تر شده است. تراکم پیکسلی این پنل به ۳۸۴ کاهش داشته؛ چرا که ابعاد افزایش داشته و رزولوشن ثابت مانده است ولی در عمل متوجه تفاوت موجود نخواهید شد. این پنل هم از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی پشتیبانی می‌کند و حالا موفق شده حدود ۸۶ درصد از بخش روبرویی را در اختیار بگیرد. این یعنی حاشیه‌های پایین کمتر شده و خوشبختانه از چپ و راست نیز شاهد کم شدن حاشیه هستیم.

از نظر کیفیت، عملکرد و تقریبا هر فاکتور دیگری که تصور کنید دو صفحه نمایش دقیقا مشابه هم عمل می‌کنند. در واقع حتی از نظر میزان روشنایی نیز هر دو پنل می‌توانند در حالت حداکثری و زیر نور مستقیم به عدد ۸۰۰ نیت برسند که عملکرد مناسبی به حساب می‌آید ولی نسل جدید می‌توانست از این نظر با بهبود مواجه شود. با توجه به این که در بازه قیمتی اقتصادی هستیم باید بگویم که کیفیت هر دو نمایشگر واقعا خوب است و ایراد خاصی نمی‌توان به آن‌ها وارد کرد ولی نباید فراموش کنیم که گوشی شیائومی رقیب نیز وضعیت جذابی دارد و همین کار را برای کهکشانی‌های شرکت سامسونگ دشوار می‌کند.

اسپیکر

مقایسه a15 با a16 سامسونگ ما را به بخش اسپیکر می‌رساند، بخشی که کره‌ای‌ها ترجیح داده‌اند تا برای این دو مدل به استفاده از اسپیکر تکی یا مونو بسنده کنند. در لبه پایینی دو گوشی یک اسپیکر دیده می‌شود که صدای نسبتا بلندی دارد و اتفاقا از کیفیت رضایت بخشی هم برخوردار است ولی نباید انتظار اسپیکرهای استریو مدل‌های گران‌تر را از آن داشته باشید.

نرم افزار و رابط کاربری؛ واقعیت یا شعار؟

به احتمال زیاد انتظار دارید در مقایسه گوشی گلکسی A15 و A16، نسل جدیدتر با نرم افزار به‌روزتری وارد بازار شود ولی باید به شما بگویم که چنین اتفاقی رخ نداده و هر دو مدل از ابتدا به همراه One UI 6.0 بر مبنای اندروید ۱۴ در دسترس قرار می‌گیرند که البته جدیدترین نسخه برای گوشی‌های برند سامسونگ است. گلکسی A15 قرار است تا ۴ سال آپدیت نرم افزاری دریافت کند و کره‌ای‌ها این عدد را برای گلکسی A16 به ۶ سال افزایش داده‌اند که پشتیبانی بسیار جذاب به حساب می‌آید و باید سامسونگ را از این بابت تحسین کرد. البته که به شخصه معتقدم سخت افزار این گوشی توانایی اجرا کردن ۶ نسخه دیگر اندروید را ندارد و این موضوع بیشتر جنبه تبلیغاتی دارد تا هر چیز دیگری.

اگر به تازگی با گوشی‌ سامسونگی کار کرده باشید که قطعا با One UI آشنایی دارید و در غیر این صورت باید بگویم که این نسخه بسیار جذاب و دوست داشتنی است و از قابلیت‌های بسیار زیاد و کاربردی نیز پشتیبانی می‌کند و شما تا حد زیادی می‌توانید بخش‌های مختلف را بسته به سلیقه خود شخصی سازی کنید.

عملکرد سخت افزاری؛ ۶ سال پشتیبانی با چه تراشه‌ای؟

یکی از بخش‌های عجیب در مقایسه Samsung Galaxy A16 vs Galaxy A15 همین بخش سخت افزار است؛ چرا که سازنده کره‌ای تراشه را تغییر نداده و در گلکسی A16 نیز هنوز شاهد چیپست ۶ نانومتری هلیو G99 هستیم. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی به صورت دو کلاستری (۲ هسته Cortex-A76 با فرکانس ۲٫۲ گیگاهرتز و ۶ هسته Cortex-A55 با فرکانس ۲٫۰ گیگاهرتز) و پردازنده گرافیکی Mali-G57 MC2 دارد.

به خودی خود این تراشه عملکرد مناسبی دارد و می‌تواند بدون مشکل از پس کارهای روزمره بربیاید ولی از چند جهت انتخاب این تراشه برای کهکشانی جدیدتر را خیلی معقول نمی‌دانم. اول این که هلیو G99 تراشه جدیدی نیست و بهتر بود که کره‌ای‌ها از نسخه جدیدتری برای گوشی سال ۲۰۲۴ استفاده کنند. نکته دوم این که گلکسی A15 نیز دقیقا به همین تراشه مجهز شده بود و هیچ بهبودی را شاهد نیستیم.

دلیل سوم نیز به بحث پشتیبانی نرم افزاری ۶ ساله برمی‌گردد. زمانی که شرکتی ادعا می‌کند قصد دارد از یک گوشی تا ۶ سال پشتیبانی کند، چگونه سخت افزار را ارتقاء نمی‌دهد؟ یعنی هلیو G99 توانایی اجرا کردن اندروید ۲۰ را دارد؟ تراشه‌ای که از عمر آن حدود ۴ سال می‌گذرد و همین شرکت سامسونگ تا به حال آن را به روی چندین مدل استفاده کرده است.
در مقایسه a15 و a16 باید اشاره کنم که هر دو مدل در نسخه پایه همراه با ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی و ۴ گیگابایت رم روانه بازار می‌شوند ولی شما می‌توانید نسخه‌های ۱۲۸٫۶، ۱۲۸٫۸ و ۲۵۶٫۸ گیگابایت را نیز انتخاب کنید. البته گلکسی A15 یک نسخه عجیب با ۲۵۶ گیگابایت حافظه و رم ۶ گیگابایتی نیز دارد که می‌توانید آن را گزینش کنید.
به عنوان جمع بندی بخش سخت افزار باید بگویم که دو گوشی دقیقا یکسان هستند و کوچک‌ترین تفاوتی میان آن‌ها دیده نمی‌شود. این اتفاق سبب شده تا به شخصه بخش سخت افزار گلکسی A16 را یک نقطه ضعف به حساب بیاورم؛ چرا که هیچ پیشرفتی نداشته و تراشه نمی‌تواند ۶ سال پشتیبانی نرم افزاری را همراهی کند.

باتری

سامسونگ این دو گوشی با باتری‌هایی ۵۰۰۰ میلی آمپر ساعتی روانه بازار کرده و خوشبختانه هر دو مدل شارژدهی بسیار خوبی را ارائه می‌کنند تا شما از خرید پاوربانک بی‌نیاز شوید. از بین گلکسی A15 و A16 نسل قبلی به دلیل برخورداری از صفحه نمایش کوچک‌تر مقدار کمی بهتر عمل می‌کند و شارژدهی طولانی‌تری دارد ولی در کل هر دو فوق العاده خوب هستند و این بخش به عنوان یکی از جذابیت‌های آن‌ها به حساب می‌آید.

گلکسی A15 می‌تواند با یک بار شارژ کامل تا ۴۵٫۵ ساعت مکالمه یا ۱۱٫۳ وبگردی یا ۱۶ ساعت پخش ویدئو یا ۱۳٫۵ ساعت بازی کردن را دوام بیاورد. این عملکرد برای گلکسی A16 به ترتیب ۴۱٫۵، ۱۱، ۱۷ و ۱۱٫۳ ساعت است. اگر استفاده نرمال از گوشی دارید می‌توانید بین ۱٫۵ تا ۲ روز به روی این دو مدل حساب باز کنید.

در مقایسه گلکسی A16 با گلکسی A15 باید خاطر نشان شوم که هر دو کهکشانی از شارژ سریع ۲۵ واتی پشتیبانی می‌کنند ولی درون جعبه خبری از آداپتور نیست و باید به صورت جداگانه اقدام به خرید شارژر کنید. با آداپتور ۲۵ واتی می‌توانید این دو گوشی را در مدت ۳۰ دقیقه از ۰ تا ۵۰ و در مدت ۱ ساعت و ۲۰ دقیقا از ۰ تا ۱۰۰ شارژ کنید.

دوربین؛ باز هم همان قبلی!

در سال ۲۰۲۴ که یکی از دلایل خرید گوشی در بین کاربران دوربین است، سامسونگ ریسک عجیبی انجام داده و این بخش را نیز هیچ تغییری نداده و رسما مجدد از دوربین‌های گلکسی A15 به روی A16 استفاده کرده است و از آنجایی که سخت افزار نیز یکسان است یعنی هیچ تفاوتی بین این دو مدل دیده نمی‌شود.

دوربین اصلی

هر دو گوشی دارای دوربین اصلی با سنسوری ۵۰ مگاپیکسلی هستند. این سنسور در پس لنزی با گشودگی دیافراگم F/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی می‌کند. عکس‌های این دو گوشی به صورت پیش فرض ۱۲٫۵ مگاپیکسلی به ثبت می‌رسد و برای رسیدن به نتیجه بهتر شاهد فناوری Quad-Bayer هستیم.

عکس‌های ثبت شده با این دوربین در نور روز برای یک گوشی اقتصادی کیفیت مناسب و رضایت بخشی دارند. دقت رنگ سوژه‌ها مناسب است و کنتراست خوبی را شاهد هستیم ولی از نظر رنج دینامیکی و سطح جزئیات وضعیت معمولی ارزیابی می‌شود و نویز نیز در عکس‌ها وجود دارد.

عکس‌هایی که از چهره افراد به ثبت می‌رسانید اما خیلی عالی نیستند و صورت حالت غیر طبیعی و آبرنگی به خود می‌گیرد و شارپنس به گونه‌ای نیست که مرز‌ها به شکل دقیق متمایز شوند. شما می‌توانید با گلکسی a15 و گلکسی a16 عکس‌هایی با رزولوشن کامل ۵۰ مگاپیکسلی نیز به ثبت برسانید که در این حالت جزئیات بهتر می‌شود ولی کنتراست و رنج دینامیکی کمی افت می‌کنند.

تصاویر ثبت شده در شب هم صرفا قابل قبول هستند؛ چرا که در حال مقایسه دو گوشی اقتصادی هستیم و باید انتظار خود را بسته به قیمت آن‌ها تنظیم کنید. عکس‌های ثبت شده در شب نویز زیادی دارند و با محض زوم کردن به روی سوژه‌ها متوجه نویز زیاد و حالت آبرنگی سوژه‌ها می‌شوید.

 

 

نمونه عکس‌های دوربین اصلی گلکسی A15 سامسونگ 2023

نمونه عکس‌های دوربین اصلی گلکسی A16 سامسونگ 2024

دوربین فوق عریض

کهکشانی‌های سامسونگ از دوربین فوق عریض با سنسور ۵ مگاپیکسلی بهره می‌برند. این دوربین خیلی عملکرد خوبی ندارد و عکس‌هایی با نویز زیاد و جزئیات کم به ثبت می‌رساند که تازه در کناره‌ها جزئیات کمتری در آن‌ها دیده می‌شود و اعوجاج را نیز شاهد هستیم. در واقع بد نیست که این دوربین حضور دارد ولی نمی‌توان خیلی زیاد به روی آن حساب کرد و پیشنهاد می‌کنم عگس‌های مهم خود را با این دوربین به ثبت نرسانید و به همان دوربین اصلی اتکا کنید.

نمونه عکس‌های دوربین Ultrawide گلکسی A16 سامسونگ 2024

نمونه عکس‌های دوربین Ultrawide گلکسی A15 سامسونگ 2023

دوربین سلفی

دوربین سلفی هر دو گوشی سنسوری ۱۳ مگاپیکسلی دارد و می‌تواند عکس‌های قابل قبولی به ثبت برساند. این تصاویر دقت رنگ مناسبی دارند و جزئیات را هم در حد رضایت بخشی به ثبت می‌رسانند ولی از نظر کنتراست و شارپنس نمی‌توان آن‌ها را خیلی عالی در نظر گرفت.

دوربین ماکرو

سامسونگ برای نمایندگان خود دوربین ماکرو با سنسور ۲ مگاپیکسلی در نظر گرفته است که طبق انتظار عملکردی بسیار معمولی دارند و در بهترین حالت می‌توانند صرفا عکس‌هایی شاید قابل قبول به ثبت برسانند. جزئیات این تصاویر پایین است و خیلی نباید به عنوان یک دوربین به روی آن حساب باز کنید و شاید بیشتر جنبه سرگرمی داشته باشد.

پرتره

پرتره‌های ثبت شده با این دو کهکشانی به نسبت بازه قیمتی کیفیت رضایت بخشی دارند ولی اگر بخواهیم ریزبینانه آن‌ها را مورد بررسی قرار دهم باید بگویم که پس زمینه بیش از اندازه مات می‌شود و گاهی جزئیات صورت سوژه نیز به شکل دقیق و مشخص به ثبت نمی‌رسد. با این حال از کیفیت نهایی و کلی پرتره‌های گلکسی A15 و A16 راضی هستم.

فیلم‌‌برداری

شما با این دو گوشی اقتصادی می‌توانید ویدئوهایی در نهایت کیفیت 1080P 30fps به ثبت برسانید. کیفیت این ویدئوها به نسبت خوب است و شما می‌توانید جزئیات کافی در آن‌ها مشاهده کنید. فیلم‌های ضبط شده از نظر شارپنس هم وضعیت مناسبی دارند و در کل نظر شما را جلب می‌کنند ولی باید در نظر داشته باشید که لرزش دست به دلیل نبود لرزشگیر می‌تواند تا حد زیادی به روی کیفیت نهایی ویدئو تاثیر بگذارد.

جمع بندی؛ عجیب‌تر از همیشه!

همان طور که در طول مقایسه گوشی a15 و a16 هم اشاره کردیم، این دو مدل عملا یک گوشی هستند و تفاوت‌های آن‌ها به قدری کم است که می‌توانیم این گوشی را یک تصمیم عجیب از شرکت کره‌ای در نظر بگیریم.

گلگسی A16 دقیقا همان نسل قبلی است با صفحه نمایشی که ۰٫۲ اینچ بزرگ‌تر شده و نرم افزاری که قرار است دو سال بیشتر آپدیت بگیرد، ولی در حالتی که بعید به نظر می‌رسد که سخت افزار آن بتواند تا ۶ سال دیگر اندروید را پشتیبانی کند.

اگر برای شما بزرگ‌تر بودن صفحه نمایش گلکسی A16 اهمیت دارد یا از نظر قیمتی این دو مدل نزدیک به هم بودند، خرید A16 منطقی به نظر می‌رسد و در غیر این صورت بهتر است به سراغ همون گلکسی A15 بروید. برای خرید این دو مدل یا حتی خرید گوشی آیفون یا سایر برندها می‌توانید با خیالی آسوده به سایت تکنولایف مراجعه کنید.

سوالات متداول

گلکسی A16 قوی‌تره یا A15؟

هر دو گوشی از تراشه یکسانی استفاده می‌کنند و هیچ تفاوت سخت افزاری بین آن‌ها دیده نمی‌شود.

گلکسی A16 شارژدهی بهتری داره یا A15؟

هر دو گوشی از نظر شارژدهی عملکرد بسیار خوبی را ارائه می‌کنند ولی در این بین برتری جزئی با گلکسی A15 است.

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

Description
نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ
به این مطلب امتیاز دهید
0 نفر به این مطلب امتیاز دادند.

نظرات

 

نظر بده

نام

2 نظر

  1. Sajad

    سلام پس a16 خیلی هم از a15 بهتر نی. مرسی بابت مقایسه. حالا یه سوال a25 چون همین حدوداس….کدومشون بهتره؟

    1. احسان نیک پی

      پاسخ به Sajad

      سلام به نظرم a25 بهتره
اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/comparison/a15-vs-a16/
ads
ads