این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
تصور کنید در حال آماده کردن یک کیک خوشمزه هستید، تمام مواد را با دقت اندازه گرفتهاید، اما وقتی شروع به هم زدن میکنید، خمیر کیک به اطراف پاشیده میشود یا همزن به درستی کار نمیکند! اینجاست که دانستن نحوه استفاده صحیح از همزن برقی به کمک شما میآید.
اگر بهتازگی یک همزن برقی خریدهاید اما مطمئن نیستید چطور باید از آن استفاده کنید، نگران نباشید! در این مقاله تکنولایف قصد داریم از پایه تا پیشرفته، همه نکاتی را که برای کار با همزن برقی نیاز دارید، به شما آموزش میدهیم. استفاده درست از دستگاه میتواند جلوی بروز بسیاری از مشکلات رایج همزن برقی را بگیرد و باعث افزایش عمر همزن برقی شما باشد. پس در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت حرفهای از همزن برقی استفاده کنید.
پس از خرید همزن کاسه دار یا دستی، باید طرز استفاده از همزن برقی را بدانید و طبق دستورالعملهای درست با آن کار کنید. در غیراینصورت ممکن است همزن آسیب ببیند یا طول عمر قطعات آن کاهش یابد. در ادامه تمام نکات مهم برای طرز استفاده از همزن برقی دستی و همزن کاسهای را بیان میکنیم. البته باید بگوییم این دستورالعملها اغلب در دفترچه راهنمای همراه دستگاه هم وجود دارد.
بعد از جعبه گشایی نوبت نصب و راه اندازی اولیه همزن است. قبل از هر چیز باید سریهای مختلف همزن را به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید تا همه گردوغبار و آلودگیهای آن از بین برود. سپس آن را در محلی قرار دهید تا به طورکامل خشک شود و سراغ مراحل بعدی بروید.
همزنهای برقی دستی برای استفاده نیاز به نصب اولیه ندارند. کافیست موادغذایی مدنظر و یک ظرف مناسب را آماده کنید. سپس سری مخصوص را روی همزن نصب کرده و موادغذایی را با همزن ترکیب کنید.
اما همزنهای برقی کاسهدار نیاز به محلی مناسبی برای نصب و راه اندازی دارند و بهتر است آنها را در محلی قرار دهید که همیشه آماده استفاده باشند. در ادامه با مرحله به مرحله طرز استفاده از همزن برقی کاسه دار برای اولین بار آشنا میشویم:
نگاهی به لیست لوازم خانگی مورد نیاز خود بیندازید و هر آنچه احتیاج دارید را با بهترین قیمت از فروشگاه تکنولایف خریداری کنید.
همزنهای برقی با سریهای متنوعی عرضه میشوند که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شدهاند. انتخاب سری مناسب تأثیر بسزایی در کیفیت نهایی مخلوط یا خمیر دارد. با توجه به مواد غذایی باید سری مناسب را انتخاب کنید تا کیفیت نهایی مخلوط مناسب باشد. در جدول زیر، انواع سریهای همزن برقی و کاربردهای آنها را مشاهده میکنید:
نوع سری | کاربرد |
سری مفتولی (ویسک) | مناسب برای هم زدن مایعات رقیق، سفیده تخممرغ و خامه؛ ایجاد بافت پفدار و حجیم. |
سری تخت (پارو) | مناسب برای مخلوط کردن خمیرهای نیمهسنگین مانند خمیر کیک و کوکی؛ ایجاد بافت یکنواخت. |
سری چنگک خمیر | مناسب برای ورز دادن خمیرهای سنگین مانند نان و پیتزا؛ تقلید حرکت دست در ورز دادن. |
سری Flex Edge | دارای لبه سیلیکونی برای جمعآوری مواد چسبیده به کاسه؛ مناسب برای مخلوطهای چسبنده. |
یکی از مهمترین مراحلی که باید برای نحوه استفاده از همزن برقی بدانید، تنظیم سرعت همزن برقی است. سرعت مناسب میتواند بافت و کیفیت نهایی خمیر یا ترکیب نهایی را تحت تاثیر قرار بدهد. همچنین اگر سرعت بالا برای همزدن مواد غذایی انتخاب کنید، ممکن است مواد به اطراف پاشیده شوند یا ترکیب نهایی یکدست نباشد.
تعداد سرعتهای در همزنهای برقی بسته به مدل و برند متفاوت است. اغلب مدلهای رایج دارای ۳ تا ۱۰ سرعت هستند:
حالا باید بسته به نیازتان سرعت مناسب را برای همزدن انتخاب کنید. در ادامه جدولی برای انتخاب سرعت همزنهای برقی آماده کردیم که با توجه به آنها سرعت را انتخاب کنید.
شماره سرعت | کاربرد |
سرعت ۱ (کمترین سرعت) | مخلوط کردن مواد خشک و تر، جلوگیری از پاشیدن آرد و مایعات |
سرعت ۲-۳ (کم سرعت) | ترکیب کره و شکر، شروع مخلوط کردن خمیرهای سبک |
سرعت ۴-۵ (متوسط) | زدن تخممرغ، تهیه خمیر کیک، هم زدن خامه |
سرعت ۶-۷ (متوسط به بالا) | تهیه فوم تخممرغ، هم زدن خامه برای فرم گرفتن |
سرعت ۸-۱۰ (بالاترین سرعت) | زدن سفیده تخممرغ تا پف کند، تهیه مرنگ، هم زدن سریع برای بافتهای سبک و حجیم |
یکی از نکات مهم در استفاده از همزن برقی، تمیز کردن دستگاه بعد از مخلوط کردن موادغذایی است. تمیز کردن بعد از استفاده به افزایش عمر همزن برقی کمک و از باقی ماندن موادغذایی جلوگیری میکند. برای تمیز کردن همزن برقی باید مراحل زیر را طی کنید:
حتی اگر بهترین مارک همزن را هم خریده باشید، لازم است مواردی که به افزایش عمر محصول منجر میشود را بشناسید و پیش بگیرید. مهمترین اشتباهات در زمان استفاده که دلایل خرابی همزن برقی است را در ادامه توضیح میدهیم:
تا اینجا با نحوه و موارد استفاده از همزن برقی و اشتباهاتی که ممکن است در زمان استفاده مرتکب شوید را بیان کردیم. در ادامه با نکات مهم و روشهای جلوگیری از آسیب به همزن برقی آشنا میشویم:
• بعد از هر بار استفاده، سریها را جدا کرده و تمیز کنید تا از تجمع مواد غذایی جلوگیری شود.
• همزن را در جای خشک و دور از رطوبت نگهداری کنید تا از زنگزدگی و خرابی قطعات جلوگیری شود.
• از جمع کردن سیم دور بدنه همزن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است منجر به آسیب دیدن به سیمکشی داخلی شود.
• در صورت داغ شدن بیش از حد موتور، دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
• سریهای همزن را در جای مخصوص و به دور از ضربه نگهداری کنید تا دچار شکستگی یا تغییر شکل نشوند.
• به صورت دورهای اتصالات و سیم برق را بررسی کنید تا از هرگونه خرابی یا پوسیدگی جلوگیری شود.
• برای افزایش طول عمر دستگاه، از استفاده مداوم و طولانیمدت بدون توقف خودداری کنید.
• هرگز بدنه اصلی همزن را در آب فرو نبرید و فقط با یک دستمال مرطوب روی آن را تمیز کنید.
• در صورت شنیدن صدای غیرعادی با بوی سوختگی از موتور، از ادامه استفاده خودداری کنید و دستگاه را بررسی به تعمیرکار تحویل دهید.
• از ریختن مواد غذایی روی دریچههای تهویه همزن خودداری کنید تا از ورود مواد به داخل موتور جلوگیری شود.
همزن برقی یکی از لوازم ضروری برای درست کردن انواع دسر خوشمزه است که با استفاده صحیح و نگهداری مناسب میتواند سالها بدون مشکل کار کند. در این مقاله تکنولایف با نحوه راهاندازی، تنظیم سرعت، تمیز کردن و انتخاب سریهای مناسب و اشتباهات رایج در زمان استفاده از همزن آشنا شدیم.
با رعایت این توصیهها، میتوانید عملکرد همزن گوسونیک و سایر برندها را بهبود ببخشید و از آسیبهای احتمالی جلوگیری کنید تا تجربهای لذتبخش از پخت و پز داشته باشید. شما چه نکاتی برای استفاده از همزن برقی میشناسید که در این مقاله بیان نشده است؟ میتوانید نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید تا در آپدیتهای بعدی به مقاله اضافه شود.