داغ ترین ها :
5 اشتباه رایج در استفاده از همزن برقی و نحوه اجتناب از آن‌ ها

5 اشتباه رایج در استفاده از همزن برقی و نحوه اجتناب از آن‌ ها

تصور کنید در حال آماده کردن یک کیک خوشمزه هستید، تمام مواد را با دقت اندازه گرفته‌اید، اما وقتی شروع به هم زدن می‌کنید، خمیر کیک به اطراف پاشیده می‌شود یا همزن به درستی کار نمی‌کند! اینجاست که دانستن نحوه استفاده صحیح از همزن برقی به کمک شما می‌آید.
اگر به‌تازگی یک همزن برقی خریده‌اید اما مطمئن نیستید چطور باید از آن استفاده کنید، نگران نباشید! در این مقاله تکنولایف قصد داریم از پایه تا پیشرفته، همه نکاتی را که برای کار با همزن برقی نیاز دارید، به شما آموزش می‌دهیم. استفاده درست از دستگاه می‌تواند جلوی بروز بسیاری از مشکلات رایج همزن برقی را بگیرد و باعث افزایش عمر همزن برقی شما باشد. پس در ادامه با ما همراه باشید تا به صورت حرفه‌ای از همزن برقی استفاده کنید. Description

چطور از همزن برقی درست استفاده کنیم؟

پس از خرید همزن کاسه دار یا دستی، باید طرز استفاده از همزن برقی را بدانید و طبق دستورالعمل‌های درست با آن کار کنید. در غیراینصورت ممکن است همزن آسیب ببیند یا طول عمر قطعات آن کاهش یابد. در ادامه تمام نکات مهم برای طرز استفاده از همزن برقی دستی و همزن کاسه‌ای را بیان می‌کنیم. البته باید بگوییم این دستورالعمل‌ها اغلب در دفترچه راهنمای همراه دستگاه هم وجود دارد.

نصب و راه اندازی اولیه

استفاده از همزن برقی کاسه دار

بعد از جعبه گشایی نوبت نصب و راه اندازی اولیه همزن است. قبل از هر چیز باید سری‌های مختلف همزن را به خوبی با آب و مایع ظرفشویی بشویید تا همه گردوغبار و آلودگی‌های آن از بین برود. سپس آن را در محلی قرار دهید تا به طورکامل خشک شود و سراغ مراحل بعدی بروید.
همزن‌های برقی دستی برای استفاده نیاز به نصب اولیه ندارند. کافیست موادغذایی مدنظر و یک ظرف مناسب را آماده کنید. سپس سری مخصوص را روی همزن نصب کرده و موادغذایی را با همزن ترکیب کنید.
اما همزن‌های برقی کاسه‌دار نیاز به محلی مناسبی برای نصب و راه اندازی دارند و بهتر است آنها را در محلی قرار دهید که همیشه آماده استفاده باشند. در ادامه با مرحله به مرحله‌ طرز استفاده از همزن برقی کاسه دار برای اولین بار آشنا می‌شویم:

  • ابتدا جعبه دستگاه را باز کرده و تمام قطعات آن را بررسی کنید که هیچ بخشی ترک یا شکستگی نداشته باشد.
  • همزن را روی یک سطح صاف و پایدار قرار دهید تا هنگام کار لرزش نداشته باشد.
  • محلی را برای استفاده از همزن برقی کاسه دار انتخاب کنید که در نزدیکی پریز برق باشد تا سیم آن هنگام کار کشیده نشود.
  • حالا باید سری‌های مختلف همزن و کاسه را با آب گرم و مایع ظرف‌شویی بشویید و اجازه دهید تا کامل خشک شود.
  • بدنه اصلی همزن را هم فقط با یک دستمال نمدار تمیز کنید.
  • بعد از خشک شدن کامل قطعات، کاسه را در جای مخصوص خود قرار داده و آن را در جهت صحیح بچرخانید تا محکم شود. برخی مدل‌ها دارای قفل ایمنی هستند که باید چفت شود.
  • حالا باید سری مدنظرتان برای همزدن را انتخاب و در محل مخصوص وارد کنید. سپس آن را فشار دهید تا در جای خود قفل شده و صدای کلیک بدهد.
  • دوشاخه دستگاه را به پریز برق وصل کنید.
  • ابتدا یکبار همزن را تست کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید.
  • زمانی که مطمئن شدید همه قطعات به درستی کار می‌کند می‌توانید موادغذایی دلخواه را درون کاسه همزن بریزید و کار جدی همزن را شروع کنید.

 

نگاهی به لیست لوازم خانگی مورد نیاز خود بیندازید و هر آنچه احتیاج دارید را با بهترین قیمت از فروشگاه تکنولایف خریداری کنید.

انتخاب سری مناسب برای همزن برقی

طرز استفاده از همزن برقی و سری های مختلف آن

همزن‌های برقی با سری‌های متنوعی عرضه می‌شوند که هر کدام برای کاربرد خاصی طراحی شده‌اند. انتخاب سری مناسب تأثیر بسزایی در کیفیت نهایی مخلوط یا خمیر دارد. با توجه به مواد غذایی باید سری مناسب را انتخاب کنید تا کیفیت نهایی مخلوط مناسب باشد. در جدول زیر، انواع سری‌های همزن برقی و کاربردهای آن‌ها را مشاهده می‌کنید:

نوع سری کاربرد
سری مفتولی (ویسک) مناسب برای هم زدن مایعات رقیق، سفیده تخم‌مرغ و خامه؛ ایجاد بافت پف‌دار و حجیم.
سری تخت (پارو) مناسب برای مخلوط کردن خمیرهای نیمه‌سنگین مانند خمیر کیک و کوکی؛ ایجاد بافت یکنواخت.
سری چنگک خمیر مناسب برای ورز دادن خمیرهای سنگین مانند نان و پیتزا؛ تقلید حرکت دست در ورز دادن.
سری Flex Edge دارای لبه سیلیکونی برای جمع‌آوری مواد چسبیده به کاسه؛ مناسب برای مخلوط‌های چسبنده.

تنظیم سرعت همزن برقی

نحوه استفاده صحیح از همزن برقی و تنظیم سرعت

یکی از مهم‌ترین مراحلی که باید برای نحوه استفاده از همزن برقی بدانید، تنظیم سرعت همزن برقی است. سرعت مناسب می‌تواند بافت و کیفیت نهایی خمیر یا ترکیب نهایی را تحت تاثیر قرار بدهد. همچنین اگر سرعت بالا برای همزدن مواد غذایی انتخاب کنید، ممکن است مواد به اطراف پاشیده شوند یا ترکیب نهایی یکدست نباشد.
تعداد سرعت‌های در همزن‌های برقی بسته به مدل و برند متفاوت است. اغلب مدل‌های رایج دارای ۳ تا ۱۰ سرعت هستند:

  • همزن‌های ساده و اقتصادی: ۳ تا ۵ سرعت
  • همزن‌های نیمه‌حرفه‌ای: ۵ تا ۷ سرعت
  • همزن‌های حرفه‌ای و کاسه‌دار: ۷ تا ۱۰ سرعت یا حتی بیشتر

حالا باید بسته به نیازتان سرعت مناسب را برای همزدن انتخاب کنید. در ادامه جدولی برای انتخاب سرعت همزن‌های برقی آماده کردیم که با توجه به آنها سرعت را انتخاب کنید.

شماره سرعت کاربرد
سرعت ۱ (کمترین سرعت) مخلوط کردن مواد خشک و تر، جلوگیری از پاشیدن آرد و مایعات
سرعت ۲-۳ (کم سرعت) ترکیب کره و شکر، شروع مخلوط کردن خمیرهای سبک
سرعت ۴-۵ (متوسط) زدن تخم‌مرغ، تهیه خمیر کیک، هم زدن خامه
سرعت ۶-۷ (متوسط به بالا) تهیه فوم تخم‌مرغ، هم زدن خامه برای فرم گرفتن
سرعت ۸-۱۰ (بالاترین سرعت) زدن سفیده تخم‌مرغ تا پف کند، تهیه مرنگ، هم زدن سریع برای بافت‌های سبک و حجیم

نحوه تمیز کردن همزن برقی بعد از استفاده

تمیز کردن دستگاه یکی از راه های نگهداری از همزن برقی

یکی از نکات مهم در استفاده از همزن برقی، تمیز کردن دستگاه بعد از مخلوط کردن موادغذایی است. تمیز کردن بعد از استفاده به افزایش عمر همزن برقی کمک و از باقی ماندن موادغذایی جلوگیری می‌کند. برای تمیز کردن همزن برقی باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا همزن را از برق بکشید تا از خطر برق‌گرفتگی جلوگیری شود.
  • سپس سری‌ها را جدا کنید و با آب گرم و مایع ظرفشویی بشویید؛ در صورت چسبندگی مواد، آن‌ها را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید.
  • اگر سری‌ها قابل شستشو در ماشین ظرفشویی هستند، می‌توانید از این روش نیز استفاده کنید.
  • بدنه همزن را با یک دستمال نمدار تمیز کرده و از فرو بردن آن در آب خودداری کنید.
  • در نهایت، تمام قطعات را کاملاً خشک و در جای مناسب نگهداری کنید تا از زنگ‌زدگی و خرابی جلوگیری شود.

اشتباهات رایج در استفاده از همزن برقی

اشتباهات رایج در استفاده از همزن برقی

حتی اگر بهترین مارک همزن را هم خریده باشید، لازم است مواردی که به افزایش عمر محصول منجر می‌شود را بشناسید و پیش‌ بگیرید. مهم‌ترین اشتباهات در زمان استفاده که دلایل خرابی همزن برقی است را در ادامه توضیح می‌دهیم:

  • روشن کردن همزن از ابتدا با سرعت بالا باعث پاشیدن مواد به اطراف می‌شود.
  • جدا نکردن همزن از برق هنگام تعویض سری‌ها ممکن است منجر به برق‌گرفتگی یا آسیب به دستگاه شود.
  • استفاده بیش از حد و با سرعت بالا فشار زیادی به موتور وارد کرده و باعث داغ شدن دستگاه می‌شود.
  • تمیز نکردن همزن بعد از استفاده باعث باقیماندن مواد غذایی باعث کاهش عمر دستگاه می‌شود.
  • قرار دادن بدنه همزن در آب به قطعات الکتریکی آسیب می‌رساند.
  • استفاده از سری نامناسب برای مواد مختلف به موتور فشار آورده یا ترکیب نهایی بی‌کیفیت به شما تحویل می‌دهد.
  • روشن نگه داشتن همزن برای مدت طولانی بدون توقف موجب داغ شدن موتور و کاهش عمر مفید آن می‌شود.
  • استفاده از همزن برای مواد خیلی سفت مانند خمیر نان با سری نامناسب ممکن است باعث شکستن پره‌ها یا آسیب به موتور شود.
  • بی‌توجهی به ظرفیت کاسه و پر کردن بیش از حد آن باعث سرریز شدن مواد و کاهش عملکرد همزن می‌شود.

نکات نگهداری همزن برقی در خانه

نکات مهم در استفاده از همزن برقی

تا اینجا با نحوه و موارد استفاده از همزن برقی و اشتباهاتی که ممکن است در زمان استفاده مرتکب شوید را بیان کردیم. در ادامه با نکات مهم و روش‌های جلوگیری از آسیب به همزن برقی آشنا می‌شویم:

• بعد از هر بار استفاده، سری‌ها را جدا کرده و تمیز کنید تا از تجمع مواد غذایی جلوگیری شود.
• همزن را در جای خشک و دور از رطوبت نگهداری کنید تا از زنگ‌زدگی و خرابی قطعات جلوگیری شود.
• از جمع کردن سیم دور بدنه همزن خودداری کنید؛ زیرا ممکن است منجر به آسیب دیدن به سیم‌کشی داخلی شود.
• در صورت داغ شدن بیش از حد موتور، دستگاه را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود.
• سری‌های همزن را در جای مخصوص و به دور از ضربه نگهداری کنید تا دچار شکستگی یا تغییر شکل نشوند.
• به صورت دوره‌ای اتصالات و سیم برق را بررسی کنید تا از هرگونه خرابی یا پوسیدگی جلوگیری شود.
• برای افزایش طول عمر دستگاه، از استفاده مداوم و طولانی‌مدت بدون توقف خودداری کنید.
• هرگز بدنه اصلی همزن را در آب فرو نبرید و فقط با یک دستمال مرطوب روی آن را تمیز کنید.
• در صورت شنیدن صدای غیرعادی با بوی سوختگی از موتور، از ادامه استفاده خودداری کنید و دستگاه را بررسی به تعمیرکار تحویل دهید.
• از ریختن مواد غذایی روی دریچه‌های تهویه همزن خودداری کنید تا از ورود مواد به داخل موتور جلوگیری شود.

جمع بندی

همزن برقی یکی از لوازم ضروری برای درست کردن انواع دسر خوشمزه است که با استفاده صحیح و نگهداری مناسب می‌تواند سال‌ها بدون مشکل کار کند. در این مقاله تکنولایف با نحوه راه‌اندازی، تنظیم سرعت، تمیز کردن و انتخاب سری‌های مناسب و اشتباهات رایج در زمان استفاده از همزن آشنا شدیم.
با رعایت این توصیه‌ها، می‌توانید عملکرد همزن گوسونیک و سایر برندها را بهبود ببخشید و از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کنید تا تجربه‌ای لذت‌بخش از پخت و پز داشته باشید. شما چه نکاتی برای استفاده از همزن برقی می‌شناسید که در این مقاله بیان نشده است؟ می‌توانید نظرات خودتان را با ما در میان بگذارید تا در آپدیت‌های بعدی به مقاله اضافه شود.

 

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

Description
نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/common-mistakes-in-using-electric-mixer/
ads
ads