داغ ترین ها :
پخت کیک در سرخ کن بدون روغن چگونه است؟ پخت کیک در ایرفرایر به خوشمزه‌ترین شکل!

پخت کیک در سرخ کن بدون روغن چگونه است؟ پخت کیک در ایرفرایر به خوشمزه‌ترین شکل!

آیا تا به حال از سرخ کن بدون روغن، هواپز یا air fryer برای پخت کیک استفاده کرده‌اید؟ شاید فکر کنید که این سرخ‌کن‌ها فقط برای پخت غذا مناسب‌اند اما باید بگوییم با استفاده از این دستگاه می‌توانید انواع کیک‌های خوشمزه و نرم را هم درست کنید؟ اگر همیشه دنبال یک روش سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر برای پخت کیک‌های خانگی بوده‌اید، این مقاله تکنولایف برای شماست!
در این مطلب قصد داریم تمام نکات مهم برای پخت کیک در سرخ کن بدون روغن را بیان کنیم و نحوه پخت چند مدل کیک پرطرفدار را آموزش داده و زمان و دمای مناسب برای پخت کیک را بیان کنیم. پس ادامه این مقاله را از دست ندهید!

دلایل پخت کیک در سرخ کن بدون روغن چیست؟

مقایسه پخت کیک در سرخ کن بدون روغن تفال و فر

پختن کیک در سرخ کن بدون روغن مزایای زیادی دارد که در ادامه با مهم‌ترین دلایل آن آشنا می‌شویم:

کاهش چربی و کالری

کیک با سرخ کن بدون روغن باعث کمتر شدن کالری کیک می‌شود؛ زیرا در این روش دیگر نیاز نیست از روغن یا کره زیادی استفاده کنید. حتی این روش برای افرادی که رژیم دارند دنبال تغذیه سالم‌تر هستند، مناسب است.

 

پیشنهاد مطالعه:
رژیم کانادایی

 

حفظ سلامت قلب و عروق

کاهش مصرف روغن باعث بهبود سلامت قلب می‌شود؛ به همین دلیل پخت کیک با این روش، گزینه‌ای مناسب برای افرادی است که به دنبال کاهش سطح چربی‌های اشباع در برنامه غذایی خود هستند.

صرفه‌جویی در زمان و انرژی

یکی از مزایای اصلی پخت کیک در سرخ کن بدون روغن، سرعت بالای زمان پخت و مصرف انرژی کمتر نسبت به روش‌های مشابه است. به طوری که در عرض 20 -25 دقیقه می‌توانید یک کیک خوشمزه درست کنید.

سادگی و راحتی استفاده

پخت کیک با سرخ کن بدون روغن بسیار ساده است و حتی کودکان و افرادی که تجربه کمی در آشپزی هم دارند می‌توانند با آن کار کنند. کافیست مواد کیک را آماده و در قالب مخصوص بریزید و زمان و دمای مناسب را انتخاب و قالب را در دستگاه بگذارید.

بافت نرم و یکنواخت

کیک‌هایی که در سرخ‌کن بدون روغن پخته می‌شوند، اغلب بافتی نرم و سبک دارند. برای پخت کیک با سرخ کن بدون روغن هوای گرم اطراف مواد می‌چرخد و به طور یکنواخت کیک پخته می‌شود. در این روش لایه بیرونی مقداری ترد شده اما داخل کیک بافتی نرم و مرطوب دارد.

جایگزینی مناسب برای فر

اگر جزء افرادی هستید که فضای محدودی در آشپزخانه دارید و نمی‌توانید وسایلی چون فر بخرید پخت کیک داخل سرخ کن بدون روغن انتخابی عالی برای شما خواهد بود. این دستگاه فضای بسیار کمی را اشغال می‌کند و می‌تواند انواع موادغذایی، دسر و … را به خوبی و به روشی سالم بپزد. پس اگر به دنبال سبک زندگی سالم هستید حتما یک سرخ کن فیلیپس یا یکی دیگر از برندهای مطرح و محبوب را بخرید.

نکات مهم برای پخت كيك در سرخ كن بدون روغن

تزئین با خامه بعد از پخت کاپ کیک در سرخ کن بدون روغن

برای اینکه در فرآیند پخت كيك در سرخ كن بدون روغن بتوانید بهترین نتیجه را بگیرید باید یکسری نکات و ترفندها را اجرا کنید. در ادامه با این ترفندها آشنا می‌شویم:

  • برای پختن کیک بهتر است از قالب‌های سیلیکونی، فلزی یا کاغذی مقاوم در برابر حرارت استفاده کنید. اگر قصد پخت کاپ کیک را دارید قالب‌های کاغذی نتیجه بهتری داشته و راحت‌تر از قالب جدا می‌شوند.
  • برای اینکه بافت کیک یکدست و نرم باشد باید مواد اولیه را به‌خوبی با همزن ترکیب کنید تا بعد از پخت توده توده نشود.
  • هرگز قالب‌ها را بیش از دو سوم پر نکنید؛ زیرا حین پخت مواد کیک پف کرده و ممکن است از قالب سرریز شوند.
  • بهترین دمای پخت کیک در سرخ کن بدون روغن، بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد است. اما زمان پخت کیک در سرخ کن بدون روغن بسته به نوع کیک و اندازه قالب‌ ممکن است متغیر باشد؛ اما معمولاً بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه کافی است. البته بعد از طی شدن مدت زمان پخت کیک در سرخ کن بدون روغن باید از یک چنگال یا خلال دندان استفاده کنید تا مطمئن شوید کیک پخته یا داخل آن خام است. اگر چنگال یا خلال دندان را وارد کنید و مایه کیک به آن نچسبد یعنی کیک کامل پخته است.
  • بعد از پخت، اجازه دهید کیک‌ چند دقیقه در قالب باقی بمانند تا کمی خنک شوند. سپس آن‌ها را بیرون آورده و روی یک توری خنک‌کننده قرار دهید تا کامل سرد شود. این مرحله از شکستن یا له شدن کیک حین برش جلوگیری می‌کند.
  • پس از خنک شدن کامل، می‌توانید بین یا روی کیک را با خامه، شکلات یا میوه‌های تازه تزئین کنید.

 

مطالب مرتبط: پخت سیب زمینی در هواپز

 

نحوه پخت کیک در سرخ کن بدون روغن

حالا که با نکات مهم برای پخت کیک تو سرخ کن بدون روغن آشنا شدیم؛ دستور پخت 3 مدل از کیک‌های خوشمزه را به شما آموزش می‌دهیم تا بتوانید مطابق میل‌تان یکی را انتخاب و اجرا کنید. این دستورها برای اکثر برندها مشابه است یعنی طرز پخت کیک در سرخ کن بدون روغن فیلیپس با طرز پخت کیک با سرخ کن بدون روغن گوسونیک تفاوتی ندارد؛ فقط ممکن است بر اساس مدل دستگاه‌تان و حجم کیک نیاز باشد تا مقداری دما و زمان پخت را تغییر دهید.

دستور پخت کاپ کیک در سرخ کن بدون روغن

پخت کاپ کیک با سرخ کن بدون روغن

یکی از پرطرفدارترین و ساده‌ترین دسرها برای عصرانه یا صبحانه کاپ کیک است. به سادگی می‌توانید انواع کاپ کیک را در قالب‌های سیلیکونی، کاغذی یا حتی فنجان‌‌های مافین در سرخ کن بدون روغن بپزید. برای این کار کافیست مواد لازم را تهیه و مراحل زیر را طی کنید:

مواد لازم برای پخت کاپ کیک
آرد 1 و 4/1 پیمانه
بکینگ پودر 1/2 قاشق چای‌خوری
وانیل 1/2 قاشق چای‌خوری
شکر 1/4 پیمانه
تخم‌مرغ 1 عدد
شیر 1/2 پیمانه
قالب کاغذی یا فنجان مافین به تعداد لازم
  • در یک کاسه بزرگ آرد، بکینگ پودر، وانیل و شکر را با یکدیگر مخلوط کنید.
  • برای اطمینان از ترکیب یکنواخت، می‌توانید مواد خشک را چندبار الک کنید.
  • حالا تخم‌مرغ و شیر را به مخلوط مواد خشک اضافه کنید. سپس یک همزن برقی یا دست، مواد را هم بزنید تا ترکیبی یکدست و صاف به دست آید.
  • ابتدا چند دقیقه دستگاه را با دمای 170-180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا فضای داخل آن کامل گرم شود.
  • سپس مخلوط کیک را در قالب‌ها بریزید و فقط تا سه‌چهارم ارتفاع قالب‌ها پر کنید.
  • قالب‌های کاپ‌کیک را به آرامی داخل سرخ‌کن قرار دهید.
  • زمان پخت کیک در سرخ کن بدون روغن به اندازه کاپ‌کیک‌ها و نوع سرخ‌کن ممکن است کمی متفاوت باشد اما در اکثر مدل‌ها 15 دقیقه با دمای 160 درجه برای پخت کامل مناسب است.
  • برای اطمینان از پخت کامل پس از اتمال کار می‌توانید از یک خلال دندان یا چنگال استفاده کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کاپ‌کیک‌ها آماده هستند.
  • پس از پایان پخت، کاپ‌کیک‌ها را از سرخ‌کن خارج کرده و به مدت چند دقیقه در قالب‌ها خنک کنید.
  • در نهایت می‌توانید آنها را با مقداری خامه، شکلات ذوب شده، میوه تازه یا پودر قند تزئین کنید.

دستور پخت کیک اسفنجی در سرخ کن بدون روغن

پخت کیک اسفنجی با سرخ کن بدون روغن

دومین اموزش پخت کیک در سرخ کن بدون روغن مربوط به کیک اسفنجی است. این کیک به‌دلیل بافت نرم و پف دار پایه اصلی کیک‌های تولد، رولت کیک، شیرینی تر، کیک‌های چند لایه و انواع دسرهای مجلسی است. خوشبختانه روش پخت کیک در سرخ کن بدون روغن بسیار سریع و ساده است. در ادامه با مواد لازم و مراحل کار آشنا می‌شویم:

مواد لازم برای پخت کیک اسفنجی
آرد سفید قنادی 1.5 پیمانه
شکر 1 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
وانیل 1 قاشق مرباخوری
بکینگ پودر 2 قاشق مرباخوری
شیر یا آب ولرم 1/2 پیمانه
روغن مایه یا کره 1/2 پیمانه
نمک به مقدار لازم

• یک قالب گرد یا مستطیلی را با کمی روغن چرب کرده و کاغذ روغنی کف آن بگذارید.
• تخم‌مرغ‌ها را در کاسه‌ای بزرگ بشکنید و شکر و وانیل را به آن اضافه کنید.
• با همزن برقی مواد را با سرعت بالا حدود 5-7 دقیقه بزنید تا ترکیب روشن و حجیمی بدست آید.
• حالا باید شیر یا آب ولرم و روغن مایع را به آرامی به ترکیب اضافه کنید و با لیسک یا سرعت پایین همزن مخلوط کنید.
• در مرحله بعد باید آرد، بکینگ‌پودر و نمک را سه بار الک کنید. سپس به آرامی در سه مرحله به ترکیب مایع اضافه کنید.
• با لیسک به حالت دورانی و با دقت مواد را مخلوط کنید تا پف مواد نخوابد.
• مایه کیک را در قالب آماده‌شده بریزید و سطح آن را کمی صاف کنید.
• حین آماده سازی مواد، هواپز (air fryer) را روشن کنید تا به خوبی فضای داخل آن گرم شود.
• حالا دما را روی 170-180 درجه سانتی گراد تنظیم و به مدت 20-25 دقیقه زمان پخت را تنظیم کنید.
• پس از پایان زمان پخت می‌توانید مدت روی کیک را تزئین یا ا خامه کشی و تزئین آن را به یک کیک تولد خوشمزه تبدیل کنید.

دستور پخت کیک شکلاتی در سرخ کن بدون روغن

پخت کیک شکلاتی داخل سرخ کن بدون روغن

اگر شما هم از عاشقان کیک‌های شکلاتی هستید پیشنهاد می‌کنیم حتما این کیک را در هواپز بپزید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. در ادامه مواد لازم پخت کیک شکلاتی برای 4 نفر را آموزش می‌دهیم:

مواد لازم برای پخت کیک شکلاتی
آرد سفید یک پیمانه
پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری
شکر 3/4 پیمانه
تخم مرغ 2 عدد
وانیل 1/4 قاشق چای خوری
بکینگ پودر 1 قاشق چای خوری
روغن مایع 2 قاشق غذاخوری
شیر نصف پیمانه
نمک به میزان لازم
گلاب 2 قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ‌ها و وانیل را به همراه شکر در یک کاسه بریزید و با همزن برقی با سرعت بالا حدود 5 دقیقه هم بزنید تا رنگ آن کرمی و بافت آن کش‌دار شود.
  • نصف لیوان شیر داغ را به‌آرامی و در حالی که همزن روشن است، کم‌کم به مخلوط اضافه کنید. سپس به مدت 20 ثانیه دیگر به هم زدن ادامه دهید تا مواد کاملاً ترکیب شوند.
  • روغن مایع و گلاب را به مخلوط اضافه کرده و چند دقیقه دیگر هم بزنید تا ترکیب کاملا یکدست شود.
  • آرد الک شده، پودر کاکائو و بکینگ پودر را در دو مرحله به مواد مایع اضافه کنید و با سرعت کم هم بزنید تا مواد گلوله گلوله نشود.
  • پس از ترکیب کامل مواد با همزن، چند بار با لیسک مواد را به‌آرامی زیر و رو کنید.
  • سپس به مدت 5 دقیقه سرخ کن را با دمای 170-180 درجه روشن کنید تا کامل گرم شود.
  • در این فرصت قالب مدنظرتان را با روغن کمی چرب کنید و مواد را داخل آن بریزید.
  • بعد از گرم شدن دستگاه، قالب را به مدت 20-25 دقیقه با دمای 180 درجه داخل دستگاه بگذارید تا کامل پخته شود.
  • در صورت تمایل می‌توانید پس از خارج کردن قالب اجازه دهید کیک کامل خنک شود. سپس آن را با گردو، پودر کاکائو، پودر نارگیل، سس شکلات یا میوه‌های تازه تزئین کنید.
  • حتی می‌توانید آن را گاناش کشی کنید یا با ریختن سس مخصوص آن را به کیک خیس شکلاتی تبدیل و از خوردن آن لذت ببرید.

جمع بندی

در این مقاله همه نکات مهم درباره پخت کیک در سرخ کن بدون روغن را بیان کردیم و طرز تهیه 3 مدل کیک پرطرفدار و کاربردی در هواپز یا سرخ کن بدون روغن را آموزش دادیم. علاوه بر کیک می‌توانید انواع کوکی، کلوچه و شیرینی را هم در این دستگاه کاربردی بپزید. شما چه تجربه‌ای از پخت کیک در سرخ کن بدون روغن دارید؟ از سرخ کن بدون روغن برای پخت چه غذاهایی بیشتر استفاده می‌کنید؟ جای دستور پخت چه کیک‌هایی در این مقاله خالیست؟
می‌توانید نظراتتان را درباره این مقاله با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید تا در بروزرسانی‌های بعدی مقاله این نکات اضافه شود.

ads

بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها

بررسی گوشی سامسونگ گلکسی S24 Ultra

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/baking-cakes-in-airfryer/
ads
ads