این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
رشد بسیار سریع صنعت گوشیهای هوشمند در دهه گذشته باعث به وجود آمدن رقابت سر سخت در تمامی جبههها شده است. یکی از مواردی که بیشتر به چشم میآید، قدرت سخت افزاری و سرعت انجام پردازشها است. به همین خاطر هنگام بررسی گوشی ها توجه خاصی به چیپست میشود. اما چیپست گوشی چیست و چه کاربردی دارد؟ در این مطلب به این سوال پاسخ میدهیم.
لیست قیمت گوشی های موبایل و مشخصات چیپست آنها را ببنید: گوشی
نام چیپست را به احتمال زیاد حین مطالعه در مورد نقد و بررسی گوشی دیدهاید. چیپست موبایل معمولاً عنوانی است که با آن سیستم روی چیپ یا SoC گوشی را خطاب میکنند. اگر تا به حال کامپیوتر شخصی خود را باز یا سر هم کرده باشید قطعات بزرگ پردازنده مرکزی و گرافیکی، رم و غیره را میبینید که جدا از یکدیگر قرار میگیرند. چنین طراحی نمیتواند برای گوشیهای هوشمند که هر ساله باریکتر میشوند پاسخگو باشد.
اما تفاوت معماری چیپست گوشی موبایل با کامپیوترهای شخصی چیست؟ در طراحی سیستم روی چیپ، تمام قطعات سخت افزاری لازم از پردازشگر سیگنالهای دیجیتال و عصبی گرفته تا اجزای اصلی مانند پردازنده مرکزی و گرافیکی و حتی مودم WiFi و بلوتوث روی یک چیپست سوار میشوند. این چیپستها ابعاد بسیار کوچکی دارند. در نتیجه با این کار، فضای اشغالی و مصرف انرژی کاهش مییابد و همچنین به دلیل ارتباط نزدیک قطعات، سیستم تهویه و خنکسازی کارایی بهتری خواهد داشت.
قابلیت ها و مزایای Qualcomm Snapdragon:
اسنپدراگون چیست
البته استفاده از چیپستها فقط محدود به گوشی موبایل نشده است. در لپ تاپها نیز گاهی شاهد استفاده از SoC ها هستیم. نمونه نسبتاً جدیدی که سر و صدای فراوان و حتی انقلابی در صنعت خود ایجاد کرد، چیپست M1 اپل است. کوپرتینوییها توانستند با استفاده از سیستم روی چیپ به حدی بهینگی دستگاه را افزایش دهند که مک بوک ایر ۲۰۲۱ حتی نیازی به فن هم نداشته باشد. از نظر قدرت سخت افزاری نیز کمتر رقیبی برای چیپستهای M1 و فرزندانش M1 Pro و M1 Max پیدا میشود.
معمولاً تولیدکنندگان گوشیهای هوشمند کار طراحی چیپست را به شرکتهای سوم شخص میسپارند. سه استثنا برای این گزاره، تراشههای بیونیک اپل، اگزینوس سامسونگ و HiSilicon هواوی هستند. حتی در میان این موارد، تنها اپل به طور انحصاری از تراشههای خود استفاده میکند. با این کار به نوعی از سختی مقایسه و انتخاب کم میشود و اگر قصد خرید آیفون دارید، صرفا نگاه کردن به نسل گوشی کفایت میکند.
رقابت میان اندرویدیها جدیتر است. در یکچهارم پایانی سال مالی ۲۰۲۱، یکهتاز این رقابت مدیاتک با ۳۳ درصد و کوالکام با ۳۰ درصد سهم بازار تراشههای گوشیهای هوشمند بودند. سامسونگ با تنها ۴٪ و هواوی با ۱٪، رتبه چهارم و پنجم را در دست داشتند. سوالی که پیش میآید این است که تفاوت این چیپست های گوشی در چیست که تا این اندازه اختلاف بین محبوبیت دیده میشود؟
کدام سایت مقایسه کارت گرافیک لپ تاپ مناسب است؟
پردازنده گرافیکی لپ تاپ
بهترین تراشه cpu موبایل چیست:
مقایسه پردازنده های موبایل
چیپست گوشی من چیست؟ از کجا بفهمیم چیپست گوشی چیست؟ به طور کلی برای پیدا کردن مشخصات سخت افزاری گوشی از جمله برند و نام چیپست، راههای متعددی وجود دارد. راه اول که بیشترین میزان اطلاعات را نشان میدهد و دردسر کمی هم دارد، استفاده از اپلیکیشنهای شخص ثالث است. برای این کار، دو اپلیکیشن CPU-Z و Droid Hardware Info را پیشنهاد میکنیم. هر دو برنامه را میتوانید از پلی استور گوگل دانلود کنید.
Droid Hardware Info: در بخش System، مشخصات chipsset را در قسمت Processor را پیدا کنید.
متاسفانه نام چیپست و جزئیات پردازنده مرکزی و گرافیکی را از طریق تنظیمات گوشی نمیتوانید پیدا کنید. اما یک روش ممکن—هرچند طولانی—کپی کردن مدل گوشی از تنظیمات و جستوجوی آن در گوگل است. این روش نیازی به دانلود اپلیکیشن ندارد. از تنظیمات و قسمت About Phone مدل گوشی اندرویدی خود را پیدا کنید. توجه داشته باشید که بسته به رابط کاربری—به عبارت دیگر تولید کننده—ممکن است روش دسترسی به اطلاعات تفاوت داشته باشد. در آیفون: به تنظیمات، قسمت General، بخش About بروید. این کار اطلاعات کلی در اختیارتان قرار میدهد.
CPU یا پردازنده گوشی موبایل چیست؟ CPU مخفف Central Processing Unit یا واحد پردازشگر مرکزی (یا پردازنده مرکزی) است. همانطور که در قسمت چیپست گوشی چیست گفتیم، CPU موبایل هم در کنار باقی قطعات روی SoC قرار دارد. به زبان ساده، پردازنده مرکزی نیروی پردازشی لازم برای انجام دستورات کاربر را فراهم میکند. تعداد هستههای CPU نشان دهنده تعداد محاسباتی هستند که پردازنده میتواند به طور همزمان انجام دهد و فرکانس آن به معنای تعداد سیکلهایی است که در هر ثانیه انجام میشود. یک پردازنده هشت هستهای در هر زمان قادر به محاسبه هشت عملیات است.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
یاسین
سلام همون سی پی یو هست یا فرق داره
یاسین
احسان نیک پی