این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
تمام دستگاه های الکترونیکی که با برق کار می کنند دارای برد هستند که به آن ها مادربرد گفته میشود؛ روی این بردها تمام قطعات لازم برای کار کردن یک دستگاه چیینده میشود، لای بردها سیمهای بسیار باریکی کشیده شده که با چشم دیده نمیشوند و همین سیمها باعث میشوند یک برد تبدیل به مغز اصلی یک محصول الکترونیکی شود. حالا اگر به این بردها آسیبی برسد، قطعا آن محصول به درستی کار نخواهد کرد و بهجز تعمیر یا عوض شدن راه دیگری ندارد؛ روی مادربرد قطعات بسیار زیاد و ریزی و درشتی وجود دارند که هرکدام از آن ها مسئول اجرای یک دستور هستند و هیچ قطعهای بیدلیل روی مادربرد جای نمیگیرد. یکی از مهمترین قطعات روی مادربرد، آی سی ها هستند که نقش پررنگی در درست به انجام رسیدن وظایف برخی از قطعات دارند. دنیای ic و مدارها بهطور کلی جهان بزرگی هستند که بهتنهایی تخصص جدایی محسوب میشود، بههمین دلیل در این مطلب سعی میکنیم به طور مختصر توضیح دهیم که ic گوشی چیست و اصلا کار آی سی گوشی چیست و علائم خرابی آی سی گوشی و نحوه تعمیر آن را به شما آموزش میدهیم.
لیست قیمت موبایل را هر روز در سایت تکنولایف ببنید: قیمت گوشی
آی سی ها یک مدار مجتمع هستند متشکل از چندین ترانزیستور، کیتهای منطقی و دیگر اجزا که روی قطعه کوچکی از نیمه هادیها قرار میگیرند. هر کدام از این قطعات ریز و زیاد وظیفه مشخصی دارند و درون این مدارها قطعاتی مانند خازن قرار دارد. دلیل بهوجود آمدن آی سی ها کم شدن و منظم شدن بسیاری از مدار ها است که همه در یک مدار بزرگتر جمع میشوند و مادربرد منظم و تمیز تر طراحی میشود.
همانطور که گفتیم آی سی گوشی از چندین مدار تشکیل شده، پس کار آی سی تامین و تقسیم انرژی به صورت دقیق میان قطعات است که باعث می شود یک گوشی به درستی روشن شود و کار کند. در نتیجه وظیفه آی سی گوشی تامین انرژی مورد نایز و ضروری گوشی است.
تمام قطعاتی که روی گوشی وجود دارند و وظیفه انجام دادن کار مهمی را بر عهده دارد، سر راه آن ها ic قرار گرفته که باعث می شود انرژی آن ها تامین شود. ic ها انواع بسیار مختلفی روی مادربرد دارند که هرکدام وظیفه مشخصی دارند، خراب شدن هر کدام از ic های گوشی باعث اختلال در کار گوشی و حتی خاموش شدن گوشی می شود.
آموزش کاربردی زیر را از دست ندهید:
ساخت افکت و فیلتر اینستاگرام
همانطور که گفته شد ic ها انواع مختلفی روی مادربرد دارند، برای مثال یک ic برای نمایشگر وجود دارد به نام ic لایت یا ic صفحه نمایش که وظیفه برق رسانی و روشن کردن نمایشگر را دارد، اگر در زمانی نمایشگر شما خاموش شد و یا قطع و وصلی داشت، احتمال زیاد مشکل از ic صفحه آن است.
یکی دیگر از ic های بسیار مهم ic تغذیه است که نزدیک باتری گوشی وصل می شود و وظیفه آن بسیار مهم است؛ این آی سی وظیفه دارد که نیروی مورد نیاز هر قطعه را به میزان مورد نیازش تامین کند. اگر گوشی شما خاموش می شود و یا یک قطعه از آن مانند دوربین کار نمی کند، امکان دارد که مشکل از ic تغذیه آن باشد.
شاید تا به حال با پرش آنتن گوشی یا رفتن آنتن مواجه شده باشید، دلیل این مشکل خرابی ic بیس باند (Base Band) است که باعث می شود آنتن گوشی No service شود و یا مدام پرش آنتن داشته باشید. خراب شدن آی سی بیس باند هم بستگی به ic تغذیه دارد، اگر آی سی تغذیه با مشکل مواجه شود نمی تواند به بیس باند نیرو رسانی کند و در نتیجه آنتن با مشکل رو به رو می شود.
از دیگر آی سی های مهم روی برد گوشی ها، ic شارژ گوشی است که از اسمش می توان فهمید که وظیفه مدیریت نحوه شارژ رسانی به گوشی و در کل شارژ رسانی را بر عهده دارد. اگر این ic خراب باشد گوشی شارژ نمی شود، زمانی که گوشی را به کامپیوتر وصل می کنید و یا جک 3.5 میلی متری هدفون میزنید تشخیص نمی دهد و در کل هر ایرادی که مربوط که شارژ و سوکت گوشی باشد به این ic ربط دارد.
بیشتر بخوانید:
تجربه بازی های سنگین روی وان پلاس نورد CE 5G
اگر با آنتن وای فای و یا بلوتوث گوشی خود مشکل دارید، قطعا ic wifi-bluetooth خراب است؛ این آی سی وظیفه تقویت آنتن را دارد و زمانی که وای فای شما روشن نشود و یا مدام ضعیف باشد، باید این آی سی را تعمیر کنید.
آی سی هارد یکی از مهمترین ic های گوشی است که به قلب گوشی مربوط می شود یعنی هارد؛ زمانی که این آی سی بیش از حد خودش پر و خالی شود دچار نقص و بد خواندن دستور می شود که در این حالت هارد فقط Read Only می شود و نمی توانید روی آن چیزی بریزید یا آن را خالی کنید. در این حالت می گوییم هارد فریز شده و فقط قابلیت خواندن دارد نه ادیت. روی هارد اطلاعات مربوط به سیستم عامل گوشی، بوت شدن گوشی یا همان روشن شدن، ریجن و زبان گوشی، اطلاعات مربوط به آنتن دهی گوشی و فایل های شخصی کاربر مثل عکس و فیلم، نرم افزار، موسیقی و دیگر اطلاعات ثبت می شود.
اما در نهایت ic سی پی یو که از مهمترین بخش های گوشی موبایل است، زیرا وظیفه نیرو رسانی و کنترل قدرت cpu را بر عهده دارد. سی پی یو مغز گوشی محسوب می شود و تمام اطلاعات سیستم گوشی و دستوراتی که باید اجرا کند روی آن نوشته شده؛ از طرفی سی پی یو با تمام قطعات حیاتی گوشی مثل نمایشگر، اسپیکر، دوربین و دیگر بخش ها در ارتباط مستقیم است، به همین دلیل اعمالی که cpu انجام می دهد اهمیت بالایی دارد و تامین نیروی مورد نیاز و محاسبه شده آن باید توسط ic cpu انجام شود. در نتیجه این آی سی اگر صدمه ببیند، صد در صد به cpu گوشی هم صدمه وارد می شود و امکان دارد گوشی برای همیشه از کار بی افتد و بدون استفاده شود.
اگر به سالم بودن سیم کارت خود شک دارید، مطلب زیر را بخوانید:
از کجا بفهمیم سیم کارت سوخته
آیا ic گوشی می سوزد؟ آی سی ها هم یک قطعه الکترونیکی هستند که امکان دارد در اثر ضربه و یا نوسان برق از بین بروند.
آیا ic گوشی تعمیر می شود؟ اکثر ic های گوشی قابل تعمیر هستند، به شرطی که هرچه زودتر تعمیر شوند تا به دیگر بخش های گوشی صدمه وارد نشود و مشکل گسترش پیدا نکند.
IC گوشی چیست؟ آی سی ها مجموعی از چند مدار، ترانزیستور، سلف و خازن هستند که با پایه به مادربرد متصل می شوند و وظیفه آنان محافظت و کنترل کننده قطعات اصلی است.
در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم
علی
سلام گوشی من پوکو x3هستش و آیسی هاش رو در آوردم و خراب شدن و گوشی روشن نمیشه امکان روشن کردن بدون ایسی هست