این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
شاید تصور کنید که تنها هزینهای که باید برای پرینتر بپردازید همان هزینه خرید اولیه است اما در واقعیت شما پس از مدتی استفاده از پرینتر نیاز دارید تا کارتریج را شارژ کنید و یا یک کارتریج جدید خریداری کنید. بهعلاوه در پرینترهای لیزری پس از چند بار تعویض کارتریج باید درام را نیز عوض کنید. در ادامه این مطلب شما را بیشتر با این مفاهیم مهم هنگام خرید کارتریج آشنا میکنیم و به نکات مهم در خرید کارتریج میپردازیم.
انواع کارتریج را می توانید از تکنولایف بخرید: خرید کارتریج
پیش از هر چیزی باید با دو نوع پرینتر موجود در بازار آشنا شوید تا بهتر بتوانید برای خرید کارتریج تصمیمگیری کنید. پرینتر جوهر افشان از جوهر برای پرینت تصاویر و متون مختلف استفاده میکند و پرینتر لیزری از پودر برای رسیدن به این هدف بهره میبرد. کارتریجهای جوهر افشان معمولا اندازه کوچکی دارند و در کف دست جا میشوند اما اندازه کارتریج تونر به مراتب بزرگتر است و به نوعی در بسیاری از مواقع طول این قطعه به اندازه طول خود پرینتر است.
شما از طریق نام پرینتر، دفترچه راهنما، مشخصات محصول در اینترنت و حتی باز کردن پرینتر و نگاه کردن به کارتریج میتوانید مدل پرینتر خود را تشخیص دهید. کارتریج پرینتر جوهر افشان کوچک است و کارتریج تونر اندازه بزرگتر، حالت کشیده و باریک دارد.
خود پرینتر این موضوع را به شما خبر میدهد و با پیغام low ink یا low toner مواجه خواهید شد. همچنین پرینتر در صورت کم شدن کارتریج یا تمام شدن آن چاپها را بسیار کمرنگتر از قبل انجام میدهد و از طریق این اتفاق نیز متوجه تمام شدن یا کم شدن کارتریج خواهید شد.
قبل از این که بخواهید کارتریج خریداری کنید باید بدانید که چه مدلی برای پرینتر شما مناسب است اما چگونه باید این کار را انجام داد؟ چند راه وجود دارد که ادامه توضیح میدهیم.
یکی از بهترین راهها مراجعه به دفترچه راهنما پرینتر است؛ چرا که در این دفترچه به طور کامل توضیح داده شده است که هنگام خرید کارتریج چه مدلهایی را میتوانید خریداری کنید.
راه دیگر این است که کارتریج را از داخل پرینتر خارج کنید و اطلاعات موجود به روی خود کارتریج را بخوانید. نوع کارتریج و مدل نامبر آن به روی خود محصول چاپ شده است و از این طریق میتوانید نسخه جدید را انتخاب کنید.
به سایت سازنده پرینتر مراجعه کرده و یا مدل محصول را در گوگل جستجو کنید. در یکی از این منابع میتوانید نوع پرینتر و نوع و مدل کارتریج را مشاهده کنید.
شرکتهای سازنده عموما کارتریجها را به صورت یکبار مصرف تولید میکنند. این یعنی شما طبق گفته سازنده باید پس از اتمام کارتریج آن را دور بیندازید و یک کارتریج جدید خریداری کنید. این کار از نظر هزینه اصلا بهصرفه نیست و هر بار باید هزینه نسبتا زیادی را پرداخت کنید، بهعلاوه پیدا کردن کارتریج دقیق پرینتر شما شاید در ایران کمی دشوار باشد (منظور مدل اصلی است).
قیمت بالای تعویض کارتریج باعث میشود تا بسیاری از کاربران به سراغ شارژ مجدد آن بروند. این یعنی در پرینترهای جوهر افشان کاربران جوهرهای مخصوص خریداری میکنند و از طریق سرنگ این جوهر را درون کارتریج قرار میدهند تا بدون نیاز به خرید کارتریج بتوانند همچنان پرینتر بگیرند. این کار هزینه بسیار کمتری دارد و کاملا بهصرفه است، هرچند که تولیدکنندگان آن را توصیه نمیکنند.
شارژ کردن کارتریج تونر اما سختتر از کارتریج جوهری است و این محصولات واقعا برای استفاده و سپس دور انداخته شدن ساخته شدهاند و شرکت سازنده اصلا شارژ تونر را در نظر نگرفته است، اما در کل حتی کارتریج تونر را هم میتوان در بسیاری از مدلها با خرید پودر مخصوص شارژ کرد.
کارتریجهای جوهری دارای تاریخ انقضا هستند و پس از گذشت این تاریخ جوهر درون این کارتریج شروع به خشک شدن کرده و کیفیت پرینت کاهش پیدا میکند. این اتفاق همچنین در صورت استفاده نکردن از پرینتر جوهری هم رخ میدهد پس بهتر است حتی اگر نیازی به چاپ ندارید هر چند مدت یک بار با پرینتر جوهر افشان خود یک پرینت انجام دهید تا کارتریج خشک نشود.
در این مطلب انواع کارتریج پرینتر را معرفی کردیم و توضیح دادیم که برای خرید کارتریج جدید باید به چه نکاتی توجه داشته باشید. اکثر افراد در ایران کارتریج را شارژ میکنند و به سراغ خرید کارتریج جدید نمیروند تا در هزینهها صرفهجویی شود.
چگونه کارتریج انتخاب کنم؟ برای خرید کارتریج باید ابتدا بدانید که از چه نوع پرینتری استفاده میکنید و در ادامه باید حتما مدل کارتریج خود را از طریق دفترچه راهنمای پرینتر یا نوشتههای خود کارتریج پیدا کنید.
شارژ کردن کارتریج یعنی چی؟ کاربران زیادی در ایران و حتی در دیگر نقاط جهان به جای خرید کارتریج جدید هنگام به اتمام رسیدن کارتریج قبلی از طریق خرید جوهر یا تونر به شارژ کارتریج موجود اقدام میکنند.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها