این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
در سالهای اخیر تلفنهای هوشمند به جزئی جدانشدنی از زندگی همه تبدیل شدهاند. کاربران به هنگام خرید گوشی موبایل عمدتاً فاکتورهای زیادی را در نظر میگیرند که یکی از آنها پردازنده است. معمولاً کاربران برای داشتن یک تجربه خاص و روان از گوشی موبایل به دنبال بهترین پردازنده هستند، از این رو بسیاری از شرکتهای سازنده موبایل پردازندههای خود را توسعه میدهند تا تجربه فوقالعادهای را برای کاربرانشان به ارمغان بیاورند. درواقع درست مانند مغز انسان که تقریباً تمام کارهای بدن را انجام میدهد، پردازنده نیز به عنوان مرکز پردازشها در نظر گرفته میشود و بیشترین کار را بر روی موبایل انجام میدهد؛ پس چنانچه برنامهای را بر روی گوشی موبایل خود اجرا کنید، اکثر عملکردهای آن توسط پردازنده کنترل میشود.
به هنگام خرید گوشی موبایل، بهویژه در کلاس پرچمدار ممکن است با سؤالات بسیاری روبهرو شوید. «کدام پردازنده بهترین عملکرد را دارد؟» یا «کدام پردازنده داغ میکند» یا «بهترین پردازنده موبایل برای گیم کدام است» و یا «بهترین سی پی یو گوشی کدام است» اما پاسخ چیست؟ از آنجا که پردازنده جزء اصلی تلفنهای هوشمند است و در تعیین سرعت آن نقش بسزایی دارد، بسیار مهم است که سرعت بالایی را ارائه کند. پس اگر شما نیز در جستجوی بهترین چیپست گوشی 2023 هستید، مقاله ما را تا انتها دنبال کنید.
تنوع بالا، ضمانت 18 ماهه و قیمت مناسب میخواهید؟ قیمت روز گوشی را در سایت تکنولایف مشاهده کنید.
قبل از آنکه به سراغ بهترین سی پی یو گوشی 2023 و بعد از آن برویم، لازم است شما را با چند فاکتور اساسی در پردازندهها آشنا کنیم.
پردازنده موبایل Central Procesing Unite که با نام اختصاری CPU شناخته میشود، بیانگر واحد مرکزی پردازش است. همانطور که در قسمت بالا به آن اشاره کردیم، تمام پردازشهای یک گوشی هوشمند توسط CPU انجام میگیرد و علت اصلی کند بودن سرعت اجرا برنامهها و هنگ کردن گوشی به این قسمت مربوط است. هرچقدر پردازنده مرکزی گوشی شما قدرت بیشتری داشته باشد کارها با سرعت بالاتری انجام میشوند و به طور کلی گوشی حس سریعتری خواهد داشت.
یکی از مهمترین بخشهای یک پردازنده مرکزی تعداد هستههای آن است که به صورت مستقیم به روی عملکرد دستگاه تأثیر میگذارد. البته که الزاما تعداد بیشتر هسته پردازشی به دلیل قدرت بیشتر نیست ولی به طور تأثیر این موضوع بسیار زیاد است. هرچقدر تعداد هستههای یک پردازنده بیشتر باشد هنگام انجام کارهای سنگین پردازنده بهتر میتواند تسکهای مختلف را مدیریت کند. مثلا تصور کنید که کاری مشخص را قرار است 4 نفر انجام دهند، طبیعی است که با اضافه شدن 4 نفر جدید سرعت انجام کار بسیار بیشتر شود و این دقیقا اتفاقی است که در مورد پردازندهها هم رخ میدهد.
علاوه بر تعداد هسته، سرعت پردازش پردازنده گوشی نیز بسیار حائز اهمیت است؛ بنابراین هرچه محدوده فرکانس سرعت بالاتر باشد، سرعت اجرا برنامهها نیز بیشتر است. برای آنکه بهتر درک کنید به مثال روبهرو توجه کنید. سرعت پردازش یک CPU با فرکانس 3.8 گیگاهرتز از سرعت پردازش یک CPU دیگر با فرکانس 1.8 گیگاهرتز بیشتر است. در دنیای واقعی مثل این است که یک فرد مثلا دو برابر فرد دیگری کارها را سریع انجام دهد.
به طور کلی پردازندهها یا 32 بیتی هستند و یا 64 بیتی. پردازندههای 32 بیتی قدیمیتر هستند و سرعت کمتری هم دارند و امنیت آنها نیز نسبت به پردازندههای 64 بیتی کمتر است. به طور کلی یک پردازنده 64 بیتی در یک لحظه میتواند دادههای بیشتری را پردازش کند و به همین دلیل هم بهتر و برتر است.
بسیاری از کابران تصور میکنند که تراشه یا چیپست همان پردازنده مرکزی است در صورتی که این گفته هم درست است و هم غلط. پردازنده مرکزی قطعهای است که وظیفه دارد پردازشهای مختلف را انجام دهد ولی در کنار پردازشهای کلی پردازشهای گرافیکی، پردازش تصویر و موارد اینچنینی هم نیاز است و به همین دلیل پردازنده مرکزی به تنهایی کافی نیست.
چیپست را به بیان ساده میتوان قطعهای در گوشیها در نظر گرفت که پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی را شامل میشود و وظیفه پردازش تصاویر، پردازش صدا و بسیاری از موارد دیگر را بر عهده دارد. دلیل استفاده از تراشههای SOC یا System On Chip، آزاد کردن فضای بیشتر برای قطعات دیگر و همچنین عملکرد بهتر و بهینهتر قطعات به دلیل نزدیکی به یکدیگر است.
پس در نهایت پردازنده مرکزی بخشی از یک تراشه یا چیپست است و نمیتوان این دو را یکسان در نظر گرفت. در ادامه ما به بهترین تراشه گوشی خواهیم پرداخت که به خودی خود بهترین پردازندههای مرکزی را نیز شامل میشود.
گوشی با کیفیت دوربین بالا چی بخریم؟
بهترین گوشی از نظر دوربین
در این بخش لیستی از بهترین پردازنده های موبایل را مشاهده خواهیم کرد و در ادامه به مقایسه پردازنده های موبایل خواهیم پرداخت.
در جریان مراسم معرفی ایفونهای سری 15، اپل از جدیدترین تراشه خود به نام A17 Pro نیز رونمایی کرد. این چیپست به روی آیفون 15 پرو و 15 پرو مکس مورد استفاده قرار گرفته و اولین تراشه 3 نانومتری جهان به حساب میآید. A17 Pro دارای 19 میلیارد ترانزیستور است و شش هسته پردازنده مرکزی (شامل 2 هسته با فرکانس 3.78 گیگاهرتز و 4 هسته با فرکانس 2.11 گیگاهرتز) و شش هسته پردازنده گرافیکی (Apple GPU) دارد.
این تراشه دارای Ray Tracing سخت افزاری است و به حدی قدرت بالایی دارد که میتواند برخی از بازیهای کنسولی مانند assassin’s creed mirage یا Resident Evil 4 Remake را دقیقا با همان گرافیک کنسولهای بازی اجرا کند. البته پس از عرضه ایفون 15 پرو و 15 پرو مکس مشخص شد که این چیپست کمی داغ میشود و اپل به همین جهت مقداری از توان پردازنده را محدود کرد. به احتمال قوی در آینده نزدیک این مشکل از طریق آپدیتهای نرم افزاری برطرف میشود.
همه این موارد در کنار هم باعث شده تا در لیست انواع پردازنده های موبایل، A17 Pro را قویترین و بهترین بدانیم. به لطف این چیپست ایفونهای پرو سری 15 از پس هر کاری به راحتی برمیآيند.
اسنپدراگون 8 نسل 3 جدیدترین چیپست شرکت بزرگ کوالکام به حساب میآید. این تراشه در حال حاضر به روی شیائومی 14 و شیائومی 14 پرو دیده میشود ولی در آينده بسیاری از پرچمداران اندرویدی از جمله S23 Ultra از آن استفاده خواهند کرد. اسنپدراگون 8 نسل 3 را در مطلبی دیگر به طور جامع معرفی کردهایم و به بهبودهای آن پرداختهایم و به همین جهت خیلی قصد نداریم در این مطلب در مورد این چیپست توضیح دهیم.
اسنپدراگون 8 نسل 3 بر پایه معماری 4 نانومتری ساخته شده و دارای هشت هسته پردازنده مرکزی و پردازنده گرافیکی Adreno 750 است. چیدمان هستههای پردازنده مرکزی به صورت 1 هسته Cortex-X4 با فرکانس 3.3 گیگاهرتز، 5 هسته Cortex-A720 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز و 2 هسته Cortex-A520 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز است.
دیگر شرکت فعال در زمینه تولید تراشهها مدیاتک است. قویترین پرچمدار این سازنده دیمنسیتی 9200 پلاس نام دارد، تراشهای 4 نانومتری که هشت هسته پردازنده مرکزی شامل یک هسته Cortex-X3 با فرکانس 3.35 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A715 با فرکانس 3 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Immortalis-G715 MC11 دارد. این چیپست در حال حاضر به روی گوشی مثل شیائومی 13 تی پرو دیده می شود.
دیمنستی 9200 پلاس واقعا قوی است و همین موضوع باعث شده تا بالاتر از تراشههای عالی مانند اسنپدراگون 8 نسل 2 یا A16 شرکت اپل قرار بگیرد. جالب است بدانید که این تراشه از نظر پایداری در عملکرد هم یکی از بهترینهای موجود در بازار است. به نوعی میتوان گفت امسال برای اولین بار شرکت مدیاتک به معنای واقعی زنگ خطر را برای کوالکام و اپل به صدا درآورده است و با این سرعت پیشرفت احتمال دارد در نسل بعدی در صدر جدول تراشهها قرار بگیرد. البته به نظر میرسد که با معرفی شدن دایمسیتی ۹۳۰۰ قرار است با قویترین پردازنده موبایل آشنا شویم.
تراشههای شرکت اپل سالهای زیادی است و که در صدر لیست بهترین تراشه گوشی هستند و یکی از دلایل عملکرد بسیار سریع و پایدار گوشیهای ایفون همین تراشههای قدرتمند است. چیپست A16 بایونیک نسل قبلی A17 Pro است و این تراشه با معماری 4 نانومتری ساخته شده و 16 میلیارد ترانزیستور را شامل میشود که در مقایسه با 15 میلیارد ترانزیستور نسل قبلی حدود 6.7 درصد بیشتر است.
این تراشه دارای شش هسته پردازنده مرکزی شامل 2 هسته Everest با فرکانس 3.46 گیگاهرتز و 4 هسته Sawtooth با فرکانس 2.02 گیگاهرتز و 5 هسته پردازنده گرافیکی است. این تراشه در مقایسه با نسل قبلی بهینهتر شده و از نظر قدرت نیز مقداری بهتر است. پهنای باند مموری 50 درصد بهبود داشته و این تراشه حالا یکی از قویترین نسخه موجود در جهان است و در سال 2023 نیز موفق شده رتبه چهارم این لیست را به خود اختصاص دهد. این چیپست به روی گوشیهای ایفون 14 پرو و ایفون 14 پرو مکس دیده میشود و آیفونهای جدیدتر 15 و 15 پلاس نیز همچنان از این تراشه استفاده میکنند.
طی چند سال اخیر همواره شاهد بودهایم که تراشههای پرچمدار شرکت کوالکام پشت سر تراشههای اپل قرار گرفتهاند و امسال نیز همین اتفاق مجدد تکرار شده است. تراشه اسنپدراگون 8 نسل 2 جدیدترین پرچمدار شرکت کوالکام به حساب میآید و به روی پرچمداران اندرویدی مانند سری S23 سامسونگ یا سری شیائومی 13 دیده میشود. این تراشه را میتوان جانشین اسنپدراگون 8 نسل 1 به حساب آورد.
این چیپست هم مانند A16 اپل دارای معماری 4 نانومتری است و هشت هسته پردازنده مرکزی شامل یک هسته Cortex-X3 با فرکانس 3.36 گیگاهرتز، دو هسته Cortex-A715 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، دو هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز و سه هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 740 را دربر میگیرد. این تراشه قدرت بسیار زیادی دارد و فاصله خود را با A16 به حداقل رسانده است.
اسنپدراگون 8 نسل 2 در مقایسه با نسل قبلی در زمینه پردازشهای کلی حدود 20 تا 30 درصد بهتر شده و همچنین اختلافی حدود 30 الی 35 درصدی نیز در زمینه پردازشهای گرافیکی دیده میشود. این تراشه ثبات بسیار خوبی هم دارد و در حین کارهای سنگین میتواند عملکرد خود را حفظ کند.
پردازنده گوشی موبایل خود را چطور تشخیص دهیم؟
cpu گوشی من چیست
در بالا دیمنسیتی 9200 پلاس را معرفی کردیم، تراشهای که در واقع نسخه بهبود یافته همین دیمنسیتی 9200 است. این چیپست نیز قدرت بسیار خوبی دارد و در رده بندی پردازنده های موبایل جایگاه ششم را به خود اختصاص داده است.
تراشه A15 Bionic برای اولین بار همراه ایفونهای سری 13 معرفی شد و سال بعد نیز به روی ایفون 14 و 14 پلاس نیز قرار گرفت. گوشی ایفون اس ای نسل سوم نیز از همین چیپست قدرت میگیرد. در نظر داشته باشید این چیپست در طولانی مدت عملکرد بینظیری دارد و در کنار سیستم عامل ios میتواند تا چند سال آینده تجربه بسیار خوبی را برای کاربران بهوجود بیاورد.
تراشه A15 بایونیک معماری 5 نانومتری دارد و 15 میلیارد ترانزیستور را شامل میشود. پردازنده مرکزی این چیپست دارای 6 هسته پردازنده مرکزی شامل دو هسته Avalanche با فرکانس 3.22 گیگاهرتز و چهار هسته Bilzzard است و این تراشه پردازنده گرافیکی Apple GPU را نیز شامل میشود. از دیگر مشخصات این تراشه میتوان به پردازنده عصبی 16 هستهای، پردازنده پردازش تصویر پیشرفته و قابلیت امنیتی Secure Enclave اشاره کرد.
عملکرد پردازشی این تراشه فوقالعاده است و به طور حتم میتوانیم A15 بایونیک را یکی از بهترین تراشههای جهان در نظر گرفت که در طولانی مدت هم افت سرعت پیدا نمیکند. این چیپست مصرف باتری بسیار بهینهای دارد و یکی از دلایل اصلی شارژدهی بسیار خوب ایفون 13 پرو مکس و دیگر اعضای این خانواده همین موضوع است.
این تراشه نسخه بهبود یافته اسنپدراگون 8 نسل 1 است و توانسته در رتبه هشتم این لیست قرار بگیرد. این تراشه فناوری 4 نانومتری دارد و هشت هسته پردازنده مرکزی شامل یک هسته Cortex-X2 با فرکانس 3.2 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.75 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 730 را در بر میگیرد. این چیپست از فناوری 18-bit ISP پشتیبانی میکند و این باعث میشود در مقایسه با فناوری 14 بیتی 4000 برابر دیتا دوربین بیشتری منتقل شود.
بد نیست بدانید که به طور کلی بازیها با تراشههای کوالکام سازگارتر از تراشههای اگزینوس سامسونگ و مدیاتک هستند و انتخاب چیپستهای این سازنده برای افرادی که به دنبال داشتن بهترین تجربه حین اجرای بازیها هستند توصیه میشود. این تراشه در حال حاضر در گوشیهایی مانند گلکسی Z فولد 4، زد فلیپ 4، شیائومی 12 اس، وان پلاس 10T، موتورلا اج 30 اولترا، شیائومی 12 تی پرو، ردمی K60 و بسیاری از گوشیهای هوشمند دیگر دیده میشود.
این تراشه معماری 4 نانومتری دارد و پردازنده مرکزی شامل یک هسته بسیار قوی Cortex-X2 با فرکانس 3.2، سه هسته قوی Arm Cortex-A710 با فرکانس 2.85 و چهار هسته بهینه Arm Cortex-A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز را در بر میگیرد. پردازنده گرافیکی این چیپست نیز Mali-G710 MC10 است. این تراشه 8 مگابایت حافظه کش پردازنده مرکزی از نوع L3 دارد و و از حافظه LPDDR5X پشتیبانی میکند. مدیاتک از پردازنده هوش مصنوعی APU 590 استفاده کرده که به نسبت نسلهای هم عملکرد بسیار بهتری دارد و هم انرژی کمتری را مصرف میکند.
این تراشه از کوالکام گزینه بسیار قوی است و حتی در تستها از A14 شرکت اپل هم بهتر عمل میکند. این چیپست هم با معماری بسیار خوب 4 نانومتری ساخته شده و هشت هسته پردازنده مرکزی شامل یک هسته Cortex-X2 با فرکانس 2.91 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.49 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Adreno 725 دارد. یکی از ویژگیهای بسیار خوب این تراشه پایداری عالی آن در اجرای بازیها یا انجام کارهای سنگین است. این چیپست به روی گوشیهایی مانند پوکو F5 مورد استفاده قرار گرفته است.
این چیپست نسخه ابتدایی پرچمدار دو قبل کوالکام است و پس از آن این سازنده آمریکایی ابتدا اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1 و سپس 8 پلاس نسل 2 را معرفی کرده که در بالا آنها را معرفی کردیم و در نهایت که مدتی قبل اسنپدراگون 8 نسل 3 معرفی شد. این تراشه در مقایسه با نسخه پلاس حدود 10 درصد از نظر پردازنده مرکزی و حدود 15 درصد از نظر پردازنده گرافیکی ضعیفتر است.
جالب است بدانید که با وجود گذشت بیش از سه سال از عرضه تراشه A14 بایونیک اپل، این چیپست هنوز هم توانایی بسیار زیادی دارد و میتواند بدون مشکل از پس هر کاری بربیاید. این شرکت در ساخت تراشه A14 Bionic نزدیک به 11.8 میلیارد ترانزیستور را به کار گرفته است که تا 40 درصد عملکرد آن را نسبت A13 Bionic نزدیک بهبود میبخشد. موتور عصبی این تراشه از 8 هسته به 16 هسته ارتقاء یافته که قادر است 11 تریلیون عملیات در ثانیه را ذخیره کند. این تراشه که در لیست انواع پردازنده های موبایل جایگاه 12 را به خود اختصاص داده به روی ایفونهای سری 15 و آیپد نسل 10 مورد استفاده قرار گرفته است.
قدرت پردازنده موبایل معمولا روی عملکرد دوربین هم موثر است: بهترین گوشی برای فیلمبرداری
تراشه Tensor G3 جدیدترین چیپست شرکت گوگل است که بر پایه معماری 4 نانومتری توسعه داده شده و به روی پیکسل 8 و پیکسل 8 پرو مورد استفاده قرار گرفته است. این چیپست در حالت کلی توانایی خوب و قدرت زیادی دارد ولی بدون شک نمیتواند با بهترینهای موجود در بازار رقابت کند. به نوعی این تراشه به روی جدیدترین گوشیهای گوگل قرار گرفته و در واقع رقیب مستقیم A17 Pro و اسنپدراگون 8 نسل 3 است ولی حتی از A14 Bionic اپل هم ضعیفتر عمل میکند.
تنسور G3 جزو نقاط ضعف گوشی پیکسل 8 پرو به حساب میآید و گوگل باید برای نسل بعدی خود را بیشتر آماده رقابت با بزرگانی مانند اپل، کوالکام و مدیاتک کند. این تراشه دارای 1 هسته Cortex-X3 با فرکانس 3.0 گیگاهرتز، 4 هسته Cortex-A715 با فرکانس 2.45 گیگاهرتز و 4 هسته Cortex-A510 با فرکانس 2.15 گیگاهرتزی است و پردازنده گرافیکی Immortalis-G715s MC10 را نیز شامل میشود.
در رتبه بعدی دیمنسیتی 9000 قرار میگیرد. این تراشه در مقایسه با دیمنستی 9000 پلاس که در بالا معرفی کردیم حدود 5 درصد از نظر پردازنده مرکزی و حدود 15 درصد از نظر پردازنده گرافیکی ضعیفتر است ولی همچنان گوشی بسیار قدرتمندی به حساب میآید و میتواند از پس هر کاری به نحو احسن بربیاید.
پیشنهاد نویسنده: گوشی رفرش و گوشی ریپک چیست؟ آیا ارزش خرید دارند؟
تراشه Snapdragon 888 پلاس پرچمدار سه سال قبل کوالکام است و هنوز هم یکی از سریعترین و قدرتمندترین SoC موجود در بازار به حساب میآید. کوالکام اسنپدراگون 888 پلاس نسخهای جدیدتر از خود اسنپدراگون 888 است و مقداری عملکرد بهتری از نظر پردازشی و گرافیکی دارد. البته این تفاوت به حدی نیست که خیلی در دنیای واقعی قابل تشخیص باشد.
اگزینوس 2200 آخرین تراشه پرچمدار شرکت سامسونگ است که در گوشیهای گلکسی S22، S22 پلاس و S22 اولترا (نسخه جهانی) مورد استفاده قرار گرفته است. چیپستهای سامسونگ همیشه با اختلاف نسبتا زیادی پشت سر تراشههای کوالکام قرار میگرفتند ولی حالا این فاصله کمتر شده و سازنده کرهای موفق شده تا تراشههای بهینهتر و قویتری تولید کند؛ چرا که یکی از مشکلات اصلی تراشههای این شرکت پایداری کم و افزایش دمای زیاد بود.
اگزینوس 2200 از معماری 4 نانومتری برخوردار است. این تراشه هشت هسته پردازنده مرکزی شامل یک هسته Cortex-X2 با فرکانس 2.8 گیگاهرتز، سه هسته Cortex-A710 با فرکانس 2.5 گیگاهرتز و چهار هسته Cortex-A510 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز و پردازنده گرافیکی Xclipse 920 را در بر میگیرد. این چیپست از نظر پردازش تصویر نسبت به نسل قبلی پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته و به لطف این تراشه گوشیهای سری S22 میتوانند عکسهای بهتری در نور کم به ثبت برسانند.
اگر بخواهیم این تراشه را با اسنپدراگون 8 نسل 1 مقایسه کنیم باید بگوییم که هنوز هم چیپست سامسونگ پشت سر تراشه کوالکام از نظر پردازشهای مرکزی و گرافیکی قرار میگیرد و از نظر مصرف انرژی نیز مقداری ضعیفتر عمل میکند ولی با این وجود در این نسل اختلاف موجود بین این دو تراشه به حداقل رسیده و بعید نیست که در آینده نزدیک کرهایها موفق به تراشهای بهتر شوند. البته همانطور که احتمالا میدانید سازنده کرهای ترجیح داد تا در پرچمداران سری S23 به طور کلی فقط از تراشههای کوالکام استفاده کند.
آیا میدانستید انتقال برنامه های سیستمی به کارت حافظه مشکل کمبود حافظه داخلی گوشی را تا حدود زیادی برطرف میکند.
برخی از تراشهها با بنچمارک آنتوتو بیشتر سازگار هستند و همین باعث میشود تا نمره این تراشهها بیشتر از رقبای خود شود. همچنین نسخههای مختلف بنچمارک Antutu ممکن است نتایج مختلفی داشته باشد و از این رو حتما باید نتایج یک نسخه مشابه را با هم مقایسه کنید. به طور کلی پایداری و عملکرد طولانی مدت تراشههای اپل بهتر از رقبا است و این موضوع در نتایج بنچمارکی مانند Antutu نمایش داده نمیشود.
بهترین تراشههای 2023 کدام هستند؟ تراشههای A17 پرو اپل، دیمنستی 9200 پلاس مدیاتک، اسنپدراگون 8 نسل 3 کوالکام جزو برترین تراشههای حال حاضر هستند.
کدام گوشیها با بهترین تراشههای سال 2022 عرضه شدهاند؟ پرچمداران موجود در بازار یعنی سری ایفون 14، سری ایفون 13، سری شیائومی 13 و سری S23 سامسونگ بهترین قدرت سخت افزاری را در بین محصولات موجود دارند.
رده بندی پردازنده های اسنپدراگون چگونه است؟ قویترین تراشه کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 3 است و پشت سر آن اسنپدراگون 8 نسل 2، 8 پلاس نسل، 7 پلاس نسل 2، 8 نسل 1 و موارد دیگر قرار میگیرد.
در جدول زیر رده بندی پردازنده های موبایل از بهترین به پایین نمایش داده شده است و با یک نگاه میتوانید به مقایسه پردازنده های موبایل بپردازید. همچنین بنچمارک پردازنده های موبایل نیز مقابل آنها نمایش داده شده است.
Rank | Processor Name | Phone | AnTuTu 8 | GeekBench 5* |
1 | Apple A17 Bionic | Apple iPhone 15 Pro Max | 3269 / 7666 | |
2 | Snapdragon 8 Gen 3 | Xiaomi 14/14 Pro | 1771106 | 2563 / 7256 |
3 | Dimensity 9200 Plus | Xiaomi 13T Pro | ||
4 | Apple A16 Bionic | Apple iPhone 15 | 967942 | 1887 / 5455 |
5 | Snapdragon 8 Gen 2 | Samsung Galaxy S23 Ultra | 1,227,562 | 1485 / 4918 |
6 | Dimensity 9200 | Vivo X90 5G | 1,260,549 | 1296 / 4958 |
7 | Apple A15 Bionic | Apple iPhone 13 | 801199 | 1722 / 4685 |
8 | Snapdragon 8 Plus Gen 1 | Samsung Galaxy Z Fold 4 | 1,024,312 | 1351 / 3808 |
9 | Dimensity 9000 Plus | Oppo Find N2 Flip | 1,149,845 | 1349 / 4342 |
10 | Snapdragon 7 Plus Gen 2 | Poco F5 | ||
11 | Snapdragon 8 Gen 1 | OnePlus 10 Pro | 1,029,556 | 1259/4189 |
12 | Apple A14 Bionic | Apple iPhone 12 | 611843 | 1613 / 3909 |
13 | Tensor G3 | Google Pixel 8/8 pro | ||
14 | Dimensity 9000 | Vivo X80 | 1,049,081 | 1179/4189 |
15 | Snapdragon 888 Plus | Asus ROG Phone 5S | 863552 | 1160 / 2834 |
16 | Exynos 2200 | Samsung Galaxy S22 Ultra | 965,874 | 934/2925 |
17 | Snapdragon 888 | OnePlus 9 | 722907 | 1140 / 3745 |
18 | Dimensity 8100 | Realme GT Neo 3 | 809443 | 1003/2607 |
19 | Tensor G2 | Google Pixel 7 Pro | 801,116 | 1054 / 3138 |
20 | Exynos 2100 | Samsung Galaxy S21 | 698965 | 1085 / 3654 |
21 | Google Tensor | Google Pixel 6 Pro | 676789 | 1056 / 2855 |
22 | Apple A13 Bionic | Apple iPhone 11 | 524846 | 1345 / 3568 |
23 | Kirin 9000 | Huawei Mate 40 Pro | 698795 | 1067 / 3764 |
24 | Kirin 9000E | Huawei Mate 40 | 633255 | 1077 / 3772 |
25 | Exynos 1080 | Vivo X60 Pro | 637232 | 850 / 2989 |
26 | Snapdragon 870 | Xiaomi Poco F3 | 647509 | 1010 / 3423 |
27 | Snapdragon 865+ | Asus ROG Phone 3 | 620268 | 926 / 3342 |
28 | Dimensity 1200 | 625102 | 939 / 3367 | |
29 | Snapdragon 865 | OnePlus 8 | 597297 | 944 / 3454 |
30 | Dimensity 1100 | Vivo S9 | 612309 | 866 / 3487 |
Snapdragon 780G | Xiaomi Mi 11 Lite 5G | 512084 | 813 / 2926 | |
Dimensity 1000+ | Xiaomi Redmi K30 Ultra | 486043 | 804 / 2808 | |
Apple A12 Bionic | iPhone XS Max | 401359 | 1139 / 2944 | |
Dimensity 1000 | 511357 | 811 / 3084 | ||
Snapdragon 855+ | Asus ROG Phone II | 488150 | 792 / 2816 | |
Snapdragon 860 | POCO X3 Pro | 461385 | 750 / 2582 | |
Exynos 990 | Samsung Galaxy S20 Ultra | 532769 | 939 / 2772 | |
Snapdragon 778G Plus | Motorola Edge 30 | 821/2353 | ||
Snapdragon 855 | OnePlus 7 Pro | 433903 | 755 / 2640 | |
Snapdragon 778G | Realme GT Master Edition | 539766 | 785/2872 | |
Kirin 990 5G | Huawei Mate 30 Pro 5G | 505723 | 782 / 3097 | |
Kirin 990 4G | Huawei Mate 30 Pro 4G | |||
Kirin 990E 5G | Huawei Mate 30E Pro 5G | 433,894 | 765/3089 | |
Exynos 9825 | Galaxy Note 10+ | 455130 | 774 / 2434 | |
Exynos 9820 | Samsung Galaxy S10 | 392201 | 851 / 2307 | |
Dimensity 1080 | Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G | 492959 | 813 / 2284 | |
Dimensity 920 | Infinix Zero Ultra | 497481 | 806 / 2282 | |
Dimensity 1000L | Oppo Reno3 5G | 342107 | 313 / 1380 | |
Kirin 985 5G | Huawei Honor 30 | 421071 | 691 / 2612 | |
Kirin 980 | Huawei Mate 20 Pro | 404883 | 709 / 2488 | |
Dimensity 1000C | T-Mobile LG Velvet 5G | |||
Exynos 1280 | Samsung Galaxy A53 5G | 405264 | 735 / 1860 | |
Snapdragon 768G | Redmi K30 5G Racing | 350914 | 704 / 2031 | |
Dimensity 820 | Redmi 10X Pro 5G | 410416 | 661 / 2677 | |
Exynos 980 | Samsung Galaxy A71 5G | 337721 | 706 / 1864 | |
Snapdragon 765G | Oppo Reno 3 Vitality | 318917 | 598 / 1829 | |
Dimensity 800U | Xiaomi Redmi Note 9T | 326476 | 626 / 1931 | |
Snapdragon 4 Gen 1 | iQOO Z6 Lite | 383065 | 619 / 1852 | |
Helio G99 | Realme 10 | 378814 | 557 / 1815 | |
Exynos 880 | Vivo Y70s | 292377 | 659 / 1833 | |
Snapdragon 765 | Motorola One 5G | 290380 | 482 / 1818 | |
Dimensity 800 | Honor Play 4 | 321253 | 554 / 2220 | |
Snapdragon 750G | Motorola Moto G 5G | 332300 | 667 / 1999 | |
Snapdragon 690 | OnePlus Nord N10 5G | 291148 | 613 / 1859 | |
Dimensity 720 | Realme v3 | 293743 | 524 / 1687 | |
Dimensity 700 | Realme 8 5G | 293419 | 540 / 1717 | |
Apple A11 Bionic | iPhone X | 316524 | 926 / 2362 | |
Snapdragon 695 | OnePlus Nord CE 2 Lite 5G | 406,221 | 690/1742 | |
Snapdragon 845 | OnePlus 6T | 362476 | 515 / 2221 | |
Exynos 9810 | Samsung Galaxy Note 9 | 321500 | 693 / 2040 | |
Snapdragon 732G | Poco X3 | 282502 | 576 / 1811 | |
Snapdragon 730G | Oppo Reno 2 | 282999 | 545 / 1748 | |
Kirin 810 | Honor 9X | 323660 | 622 / 2040 | |
Snapdragon 730 | Redmi K20 | 255340 | 545 / 1778 | |
Snapdragon 720G | Realme 6 Pro | 277832 | 572 / 1707 | |
Snapdragon 480 | Vivo Y31s | 262534 | 520 / 1666 | |
Kirin 970 | Huawei Mate 10 Pro | 239440 | 391 / 1375 | |
Helio G95 | Realme 7 | 300476 | 521 / 1608 | |
Helio G90T | Redmi Note 8 Pro | 285824 | 497 / 1627 | |
Apple A10 Fusion | iPhone 7 Plus | 253993 | 780 / 1419 | |
Helio G90 | 226901 | 517 / 1642 | ||
Snapdragon 835 | Google Pixel 2 XL | 280101 | 390 / 1720 | |
Exynos 8895 | Samsung Galaxy S8+ | 176078 | 384 / 1577 | |
Snapdragon 712 | Vivo Z5 | 225485 | 409 / 1528 | |
Snapdragon 710 | Xiaomi Mi 8 SE | 221286 | 396 / 1469 | |
Snapdragon 678 | Xiaomi Redmi Note 10 | 236291 | 520 / 1492 | |
Snapdragon 675 | Redmi Note 7 Pro | 205121 | 426 / 1386 | |
Snapdragon 670 | Oppo R17 | 180984 | 351 / 1347 | |
Helio P95 | Oppo Reno 3 Pro 4G | 212556 | 403 / 1526 | |
Helio P90 | OPPO Reno Z | 223312 | 397 / 1510 | |
Helio X30 | Meizu Pro 7 Plus | |||
Apple A9 | iPhone 6S Plus | 172432 | 546 / 1002 | |
Snapdragon 821 | OnePlus 3T | 177166 | 343 / 754 | |
Snapdragon 820 | LG G5 | 168540 | 325 / 808 | |
Helio G85 | Redmi Note 9 | 195603 | 357 / 1268 | |
Exynos 8890 | Samsung Galaxy S7 Edge | 178154 | 375 / 1328 | |
Helio G80 | Redmi 9 | 203829 | 354 / 1311 | |
Helio G70 | Realme C3 | 196533 | 360 / 1279 | |
Helio P65 | Vivo S1 | 187252 | 352 / 1283 | |
Kirin 960 | Huawei Mate 9 Pro | 209909 | 384 / 1590 | |
Exynos 9611 | Samsung Galaxy M30s | 184673 | 331 / 1218 | |
Exynos 9610 | Samsung A50 | 170293 | 341 / 1152 | |
Snapdragon 660 | Xiaomi Mi A2 | 156817 | 338 / 1334 | |
Exynos 9609 | Moto One Vision | 188890 | 330 / 1259 | |
Snapdragon 665 | Redmi Note 8 | 177906 | 318 / 1370 | |
Snapdragon 662 | Moto G9 | 180011 | 316 / 1402 | |
Helio P70 | Realme U1 | 190509 | 302 / 1413 | |
Snapdragon 460 | Moto E7 Plus | 148603 | 260 / 1170 | |
Helio P60 | Realme 1 | 170400 | 275 / 1127 | |
Exynos 7885 | Samsung Galaxy A7 (2018) | 139221 | 325 / 1054 | |
Kirin 710 | Huawei Honor 8X | 165666 | 336 / 1212 | |
Snapdragon 636 | Nokia X6 | 147325 | 277 / 1140 | |
Exynos 7904 | Galaxy M20 | 118420 | 275 / 1022 | |
Exynos 850 | Samsung Galaxy A21s | 127031 | 163 / 955 | |
Snapdragon 632 | Meizu Note 8 | 122024 | 265 / 1050 | |
Exynos 7884 | Samsung Galaxy A20 | 110792 | 249 / 907 | |
Exynos 7884A | Samsung Galaxy J3 Orbit | |||
Kirin 955 | Huawei Honor V8 | 119699 | 347 / 1095 | |
Snapdragon 630 | Motorola Moto X4 | 118444 | 177 / 990 | |
Kirin 950 | Huawei Mate 8 | 172119 | 340 / 1285 | |
Exynos 7872 | Meizu M6s | |||
Helio X27 | UMIDIGI Z Pro | |||
Exynos 7420 | Samsung Galaxy S6 Edge | 114789 | 260 / 893 | |
Helio P35 | Infinix Note 6 | 99148 | 172 / 974 | |
Helio G35 | Realme C11 | 110685 | 177 / 997 | |
Snapdragon 810 | OnePlus 2 | |||
Helio P30 | Gionee M7 | |||
Helio G25 | Redmi 9A | 91545 | 136 / 475 | |
Helio X23 | Lenovo K8 Note | |||
Helio P23 | OPPO F5 | 103387 | 155 / 863 | |
Helio A25 | Infinix Smart 4 Plus | |||
Helio X25 | Meizu Pro 6 | |||
Exynos 7880 | Samsung Galaxy A7 (2017) | 105488 | 147 / 914 | |
Helio X20 | Sharp Z2 | 92171 | 267 / 810 | |
Helio P25 | Gionee A1 Plus | |||
Snapdragon 653 | Samsung Galaxy C9 Pro | |||
Helio P20 | Sony Xperia XA1 | |||
Apple A8 | iPhone 6 Plus | |||
Snapdragon 626 | Motorola Moto Z2 Play | |||
Snapdragon 625 | Xiaomi Mi A1 | 102726 | 171 / 1032 | |
Kirin 659 | Huawei Honor 7X | |||
Kirin 658 | Huawei P10 Lite | |||
Snapdragon 650 | Redmi Note 3 Pro | |||
Kirin 655 | Huawei Honor 6X | 67163 | 174 / 848 | |
Kirin 650 | Huawei Honor 5C | 64802 | 171 / 801 | |
Snapdragon 439 | Vivo Y93 | 98280 | 180 / 807 | |
Helio P22 | Xiaomi Redmi 6 | 97816 | 156 / 746 | |
Snapdragon 652 | Samsung Galaxy A9 Pro | 98055 | 259 / 990 | |
Snapdragon 450 | Motorola Moto G6 | 88693 | 152 / 971 | |
Snapdragon 808 | Nexus 5X | |||
Exynos 7870 | Samsung Galaxy J7 (2017) | 85815 | 129 / 495 | |
Helio A22 | Xiaomi Redmi 6A | 80803 | 162 / 545 | |
Kirin 935 | Huawei Honor 7 | |||
Kirin 930 | Huawei P8 | |||
Apple A7 | iPhone 5s | |||
Snapdragon 429 | Nokia 3.2 | 83585 | 171 / 547 | |
Helio A20 | Ulefone Armor X7 | |||
Exynos 5433 | Samsung Galaxy Note 4 | |||
Helio P18 | Nokia 5.1 | |||
Helio P10 | ZTE Nubia N1 | |||
Snapdragon 435 | Moto E5 Plus | 73451 | 126 / 580 | |
Helio X10 | HTC One E9 | |||
Exynos 7580 | Samsung Galaxy A7 (2016) | |||
Snapdragon 430 | Xiaomi Redmi 3s | |||
Snapdragon 617 | Motorola Moto G4 Plus | |||
Exynos 7570 | Samsung Galaxy J5 Prime | 56994 | 109 / 366 | |
Snapdragon 616 | Huawei Honor 7i | |||
Snapdragon 615 | Lenovo Vibe P1 | |||
MT6750T | Oppo F3 | |||
Snapdragon 427 | Moto G6 Play | |||
MT6739 | HTC Desire 12 | 49240 | 104 / 348 | |
Snapdragon 425 | Nokia 2.1 | |||
MT6738 | Alcatel A30 Fierce | |||
MT6753 | Lenovo K4 Note | |||
MT6752 | Lenovo K3 Note | |||
MT6750 | Oppo F1s | |||
Qualcomm 215 | LG K22 | |||
Snapdragon 415 | Lenovo Vibe K5 | |||
Kirin 620 | Huawei P8 Lite | |||
Snapdragon 412 | BQ Aquaris X5 | |||
MT6737T | Samsung Galaxy J2 Prime | |||
Snapdragon 410 | Xiaomi Redmi 2 | |||
MT6737 | Moto E4 Plus | 41789 | 130 / 439 | |
MT6735 | Meizu M2 | |||
MT6732 | Acer Liquid Jade Z |
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
مانی
من میخوام گوشی بخرم بین ۱۳ تی پرو و پوکو اف ۶ پرو موندم پردازنده کدوم بهتر؟؟ برای بازی میخوام
Dimensity 9200 plus
Snapdragon 8 Gen 2
کدوم بهتره و کدوم گوشی رو بخرم
سعید
احسان نیک پی
aa
ممنون
عرفان
سلام شرمنده مزاحم میشم بیزحمت میشه بگین کدوم تراشه بهتره
یکی مال نوت نه اس هست که اینه
مدل تراشه Qualcomm SM7125 Snapdragon 720G
فرآیند ساخت تراشه8 نانومتر
تعداد هسته پردازنده8 هسته
مشخصات هستهها2 هسته 2.3 گیگاهرتز Kryo 465 Gold و 6 هسته 1.8 گیگاهرتز Kryo 465 Silver
پردازنده گرافیکیAdreno 618
و یکی مال نوت ده اس
مدل تراشه MediaTek Helio G95
فرآیند ساخت تراشه12 نانومتر
تعداد هسته پردازنده8 هسته
مشخصات هستهها2 هسته 2.05 گیگاهرتز Cortex-A76 و 6 هسته 2.0 گیگاهرتز Cortex-A55
پردازنده گرافیکیMali-G76 MC4
مهر
علیرضا
Shahab
احسان نیک پی
Parsa
سلام چرا Poco X3 gt تو لیستتون نبود آخه
احسان نیک پی
kamran
سلام ببخشید چرا توی لیست بالا شماره ۷ دیمنسیتی ۸۱۰۰ هستش ولی توی جدول پایین شماره ۸ شده و جایگاهش رو داده به اسنپ دراگون ۸۸۸؟بلاخره کدوم بهتره ؟
احسان نیک پی
Xboy
خیلی قدیمیه الان امتیاز بنچ مارک Snapdragon 662 به تنهایی ۲۰۷k عه
Mahan
مهدی
مرتضی
احسان نیک پی
امیرعباس
g95 باید از رتبه 52 به 46 بره یعنی قبل poco x3 امتیازاشون رو ببینید.