این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
چند سالی میشود که ویروس کرونا فاصلهها را بین افراد زیاد کرده است، از جمعهای دوستانه گرفته تا دورهمیهای خانوادگی و مدرسه و درس نیز از این قاعده جدا نیست. همانطور که میدانید مدت زمان زیادی بیشتر کشورهای درگیر با ویروس کرونا از جمله کشور ما تمامی فعالیتهای بیرون از خانه را متوقف کرده بودند. از این رو آموزش و انجام بسیاری از کارها به صورت آنلاین پیش رفت. استفاده از برنامه و اپلیکیشنهای آنلاین بیشتر شد و در حال حاضر به عبارتی استفاده از نرمافزارهای آنلاین جایگاه ویژهای در بین افراد پیدا کرده است. اگر این سوال برای شما هم پیش آمده است که بهترین نرم افزار برگزاری کلاس های آنلاین کدام است، با تکنولایف همراه باشید تا پاسخ این پرسشها را بدانید.
برای خرید نوت بوک مناسب استفاده در کلاس های مجازی روی لینک کلیک کنید: قیمت لپ تاپ
ارگانها و سازمانهای آموزشی برای اعضایی که توانایی حضور فیزیکی در کلاس درس را ندارند از برنامههای مجازی استفاده میکنند که دارای بستر تعامل بین معلم و دانشآموز باشند. این بستر باید این تعامل دوطرفه را بهخوبی برقرار کند و مسائل آموزشی از جمله مطالب، ویدیو، آزمونهای آنلاین و … را بهصورت زنده انجام دهد.
1. اتاق چت (بهصورت تصویری، متن و تکست)
2. ویدئوکنفرانس
3. رمزگذاری ویدئو برای حفاظت
4. وایت بورد
5. اشتراکگذاری و ذخیره فایل
6. اشتراکگذاری صفحهنمایش
7. سازگاری با موبایل
8. نمایش مطالب آموزشی بهصورت اسلاید یا تصاویر چندرسانهای
9. برگزاری آزمون، تست و کوییز
10. بلندکردن دست (برای داوطلب شدن یا پاسخدادن)
در این زمینه نمونههای وطنی در چندساله گذشته پیشرفت خوبی داشتهاند، ولی هنوز هم با نمونههای جهانی خیلی فاصله دارند.
نمونهی ایرانی نرم افزارهای برگزاری کلاس مجازی، عبارتاند از: اسکایروم، فراروم، نیما، سی روم و فرادرس که به معرفی اجمالی آنها میپردازیم.
بهترین اپلیکیشن ها برای مطالعه کدامند؟
برنامه برای درس خواندن
LMS در واقع یک نرمافزار برای ایجاد، مدیریت و سازماندهی کلاسهای آموزشی است که در بستر اینترنت کار میکند. LMS مخفف LEARNINNG MANEGEMENT SYSTEM است و قابلیتهایی از جمله آپلود درس، تکلیف و تقویم درسی را در کنار اتاق چت، برگزاری آزمون و قابلیتهای مولتی مدیا به معلمان میدهد. از جمله بهترینهای LMS میتوان به Canvas و SAP Litmos و Blackboard Learn و Google Classroom و Schoology و Docebo و iSpring Learn و Skilljar و Showbie اشاره کرد.
اسکایروم از معروفترین نرمافزارهایی است که جایگاه خوبی در این زمینه برای خود دستوپا کرده است و در میان برگزارکنندگان وبینارها و وب کنفرانسها از محبوبیت قابل قبولی برخوردار است. از جمله ویژگیهای آن ارتباط دوطرفه، اشتراکگذاری دسکتاپ، نمایش اسلاید، تبادل فایل و تخته سیاه است .
فراروم یک نرمافزار ساده است و ویژگیهای آن چت آنلان و عمومی، چت آنلاین و خصوصی، زبان فارسی، ضبط اسکرین و البته اشتراکگذاری اسکرین است.
نیما مخفف نرمافزار یادگیری مجازی امیرکبیر است. این نرمافزار با امکانات مناسب خود نسبتاً از باقی رقبا پیشی گرفته است و این ویژگیها عبارتاند از: پخش صوت و تصویر هم زمان، اشتراکگذاری فایل، اشتراکگذاری تخته سیاه و اسکرین، حضوروغیاب، نیاز به حداقل سرعت اینترنت، ذخیره خودکار جلسات با حجم کم، برگزاری وبینارها بدون محدودیت صدا و تصویر و همچنین قابلیت اجرا روی اندروید و ویندوز است.
این نرمافزار بومی با استفاده از سرورهای داخلی رونمایی شد و قابلیت ضبط و اشتراکگذاری جلسه، تبادل فایل و پخش هم زمان صوت و تصویر، اشتراکگذاری دسکتاپ و چت عمومی و خصوصی را داراست و نکته قابلتوجه این نرمافزار استفاده از سرورهای داخلی است که هزینه مصرف اینترنت شما را نیمبها میکند.
چطور رم گوشی های اندرویدی را افزایش دهیم؟ در مطلب زیر بخوانید:
رم مجازی چیست
در ادامه ما به شما نرم افزارهای کلاسهای آنلاین را به صورت تفکیک شده معرفی خواهیم کرد:
زوم توسط سیسکو و وبکس در سال 2011 ارائه شد که یک سرویس کنفرانس ویدئویی است که بر مبنای فضای ابری کار میکند. این نرمافزار عالی که از قابلیتهای زیادی بهرهمند است، در سال 2019 به بیش از نیمی از شرکتهای سرشناس دنیا خدمات ارائه داده و این رکورد بینظیر را در سال 2020 حدود 230% درصد همافزایش داد. در این نرمافزار میتوان سادگی استفاده کاربر، امکان اشتراکگذاری، صفحهنمایش و کنترل از راه دور، کیفیت صدا و تصویر مناسب، تجربه کاربری مطلوب، ایجاد راه ارتباطی بین همکاران و مقیاسپذیری مناسب را بهعنوان برجستگیهای این نرمافزار خواند درحالیکه معایبی نیز دارد و آن نداشتن امکان مدیریت در بخش نظرات و اینکه برای استفاده از بعضی خدمات ویژه این برنامه هم ملزم به پرداخت پول هستید. در ضمن زوم بر روی سیستمهای بلکبری، مک، آی اُ اس و ویندوز هم قابلاستفاده است.
Vedamo Vedamo یک پلتفرم کلاس درس مجازی و سیستم مدیریت یادگیری است که برای آموزش آنلاین ساخته شده است. کلاس مجازی مبتنی بر مرورگر است و برای عضویت نیازی به دانلود ندارد. حتی میتوانید بدون ایجاد حساب کاربری با یک کلاس مجازی آزمایشی بازی کنید. ابزارهای مشارکتی عبارتاند از: تخته سفید آنلاین، اتاقهای پراکنده، اشتراکگذاری صفحه و اشتراک رسانه است. البته متأسفانه این پلتفرم به علت تحریم در ایران کار نمیکند.
نرمافزار اسکای روم در سالهای اخیر توانسته طرفداران زیادی برای محیط کاربردی و وبینارها را در برای خود به دست آورد. ارائه و توسعهٔ اسکایروم توسط مرکز رشد دانشگاه علم و صنعت انجام شده است و یک نرمافزار ایرانی با جذابیتهای خاص در وبینارها، کلاسهای مجازی و میتینگهای آنلاین محسوب میشود. درضمن شما بعد از نصب اسکای روم نیاز به نرمافزار دیگری ندارید و با استفاده از آن میتوایند برگزاری کلاس های مجازی و کارهای مختلف را بهراحتی انجام دهید.
Wiz IQ یک کلاس مجازی مبتنی بر مرورگر با هر دو گزینه Flash و WebRTC فراهم میکند. هیچ کدام از شما نیازی به دانلود نرمافزار اضافی برای پیوستن به یک جلسه ندارید. کلاس مجازی دارای قابلیت ضبط ابری، تخته سفید تعاملی، قابلیت تعدیل، اشتراک گذاری صفحه نمایش، نظرسنجی است که برای دورههای STEM جالب است. WizIQ برای انترپرایزها، معلمین، دانش آموزان و دانشجویان و شرکتها مناسب است. هزینه مناسبی دارد و استفاده از آن راحت است و از تمام فایلها را پشتیبانی میکند و امکان آپلود و سازماندهی و ذخیره هر محتوایی را در محیط ابری فراهم میکند و از هر کجا و هر زمان به این فایلها دسترسی خواهید داشت، پس دیگر نیازی به حمل فیزیکی محتواها نیست.
اگرچند سالی است که در فضای نرمافزار کلاس مجازی حضور داشتهاید، بدون شک با Adobe Connect مواجه شدهاید. پ Adobe Connect یک نرمافزار کارآمد که وبینار، کلاس آموزشی مجازی و ملاقاتهای آنلاین را بهراحتی میسر میکند. ادوبی کانکت در بین بسیاری از کاربران و سازمانها علاقهمندان زیادی دارد و علت آن کاربری آسان، اشتراکگذاری مجازی اطلاعات، ویدیو، فایل صوتی، عکس، چت و اسناد و … از امکانات دیگر این نرمافزار است. ویژگیهای adobe connect شامل سیستم مدیریت محتوا، نظرسنجی سریع، تخته سفید تعاملی، ضبط ابری، و ماژولها و طرحبندیهای مختلف برای یک کلاس درس است که این ویژگیها بسیار قابل تنظیم نیز هستند.
LearnCube هم فقط برای آموزش و تدریس خصوصی آنلاین ساخته شده است. مانند دیگر پلتفرمهای کلاس مجازی در این لیست، LearnCube مبتنی بر مرورگر است که به شما امکان میدهد کلاسهای مجازی را بدون نیاز به دانلود نرمافزار شخص ثالث یا تکیه بر Flash ارائه دهید. ویژگیهای learncube عبارتاند از: وایت برد تعاملی، نام تجاری سفارشی، سیستم مدیریت محتوا، چت متنی و ضبط کلاس. آنها همچنین از خدمات رونویسی transcription services بهعنوان یک ویژگی بهزودی رونمایی میکنند.
راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی:
لپ تاپ دانشجویی
بیشک وارد رقابت شدن و شکست دادن bigbluebutton سخت است، یکی از اولین ورودیها به بازار نرمافزار کلاس مجازی بود. این پروژه در سال 2007 شروع شد و در سال 2009 بهعنوان یک پروژه منبعباز در دسترس قرار گرفت. این نرم افزار برای آموزش آنلاین با ویژگیهایی مانند امکان اشتراکگذاری فایلها و دسکتاپ شما، تخته سفید تعاملی و حداکثر 15 وب کم که میتوانند در یکزمان پخش شوند، ساخته شده است.
گوگل میت یک برنامه سرویس ارتباط تصویری است که توسط گوگل در سال 2017 ارائه شد و قابلیت یک کنفرانس ویدئویی برای 30 نفر را فراهم میکند و نهتنها بر روی ویندوز و اندورید بلکه بر روی آی اُ اس نیز بهراحتی قابلدسترس است. ویژگیهای گوگل میت برای کاربران جی سوییت عبارتاند از:
1: حداکثر ۱۰۰ عضو در هر تماس برای کاربران G Suite Basic، حداکثر ۱۵۰ نفر برای کاربران G Suite Business و حداکثر ۲۵۰ نفر برای کاربران G Suite Enterprise
2: امکان پیوستن به جلسات از وب یا از طریق برنامه اندروید و آی اُ اس
3: امکان تماس با جلسات با شمارهگیری
4: ادغام با تقویم گوگل برای تماسهای یک جلسه
5:تماسهای رمزگذاری شده برای همه کاربران
6: اشتراکگذاری صفحهنمایش برای ارائه اسناد و صفحههای دیگر
7: برای کاربران رایگان هم محدودیتهایی همچون زمان محدود 60 دقیقهای و داشتن حساب گوگل در نظر گرفته شده است.
شاید این سوال برای خیلی از شما پیش آمده باشد که بین انبوهی از پلتفرمها با چه برنامه ای کلاس آنلاین برگزار کنیم؟ در کل استفاده از این برنامهها بر اساس نیاز و همچنین تعداد شرکتکنندگان در کلاس درس یا meeting online شماست. درضمن باید به این نکته توجه داشت که به علت تحریمها یک سری از این برنامهها امکانات خود را در اختیار شما قرار نمیدهند. اما نظر به تجربه شخصی که از تعدادی از این برنامهها استفاده کردایم و آنها را در شرایط مساوی بررسی کردیم برنامههای zoom ، adobe connect و google meet را به شما پیشنهاد میکنیم.
نحوه استفاده از Google Meet:
آموزش گوگل میت
چگونه نرم افزار کلاس های آنلاین را دریافت کنم؟
مجموعهای از ابزارهای کلاسهای آنلاین در نسخه API، اپلیکیشن موبایل و همچنین نسخه وب موجود است. شما بهسادگی میتوانید هر یک از نسخههای موردنیاز هر نرمافزار را از وبسایت رسمی آن دانلود کنید.
نرم افزار کلاس های آنلاین چه کاری انجام میدهد؟
نرم افزار کلاس آنلاین یک بستر یادگیری مجازی است که امکان همکاری معلمان و دانشآموزان را با استفاده از ابزارهای فنی فراهم میکند. این نرمافزار به معلمان خصوصی و مؤسسات آموزشی اجازه میدهد تا کلاسها را میزبانی کنند، بحثهای رسمی را سازماندهی کنند، و سایر عملکردهای سنتی یادگیری کلاس درس را آموزش دهند.
زوم برای کلاس های آنلاین استفاده میشود؟
بله، زوم به ادامه کلاس شما کمک میکند اگر نمیتوانید حضوری به کلاس بروید از طریق این برنامه به صورت مجازی حضور داشته باشید.
در چه صورت شرکتکنندگان میتوانند در وبینار یا کلاس آنلاین سؤالات خود را بهصورت صوتی مطرح کنند؟
درصورتیکه در حین برگزاری کلاس آنلاین یا وبینار سوالاتی برای مخاطب پیش بیاید، میتواند با کسب اجازه از سخنران، سؤالات خود را بهصورت صوتی در این بستر مطرح کند.
آیا امکان مشارکت افراد شرکتکننده بهصورت تصویری در کلاس یا جلسات وجود دارد؟
در برخی از نرمافزارهای برگزاری کلاس آنلاین و وبینار از جمله ادوبی کانکت، امکان اتصال تصویری و صوتی ۲۰ مخاطب به طور همزمان وجود دارد.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها