این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
یکی از سوالاتی که امکان دارد ذهن هر کاربری را در هنگام خرید تلفن هوشمند جدید به خود مشغول کند، این است که گوشی چقدر کار کرده و آیا محصولی که میخرد، نو بوده یا قبلا توسط فروشنده یا صاحب آن استفاده شده است؟ در واقع این سوال پیش میآید که از کجا بدانیم گوشی نو است یا کارکرده ؟ راه تشخیص گوشی نو از کارکرده اندروید و آیفون چیست؟
برای یافتن پاسخ چنین سوالاتی، مقالهای برایتان تهیه کردهایم که راهکارهایی را برای یافتن نو یا کارکرده بودن دستگاه ارائه میدهد. درواقع میخواهیم بدانیم که گوشی چقدر کار کرده است. در ابتدا باید بگوییم که اگر قصد خرید گوشی هوشمندی را دارید و از فروشگاههای معتبر نسبت به خرید گوشی اقدام میکنید، نیازی به انجام راهکارهای ذکر شده برای کسب اطمینان از نو یا دسته دوم بودن تلفن هوشمند نخواهید داشت.
اصولا فروشگاههای معتبر محصولی را در اختیارتان قرار میدهند که پس از بستهبندی در کارخانه، بستهبندی آن باز نشده و شما اولین فردی خواهید بود که آن را از داخل جعبه باز کرده و استفاده خواهید کرد. در حقیقت زمانی باید برای دانستن نو یا کارکرده بودن گوشی هوشمند مطمئن شد که آن را از فروشگاههای معتبر خریداری نکرده باشید. در ادامه روشها و راهکارهایی را ارائه خواهیم داد تا بتوانید مطمئن شوید که گوشی هوشمند مدنظرتان نو بوده و کارکرده نباشد. با تکنولایف همراه شوید.
فرقی نمیکند چه محصولی خریداری میکنید، گوشی هوشمند باشد یا هر وسیلهی دیگری، شما باید بدنهی دستگاه را با دقت فراوان بررسی کرده و مطمئن شوید که هیچگونه جای ضربه یا خراش روی بدنه وجود نداشته باشد. در صورتی که روی بدنه جای گرد و خاک یا لکه وجود داشته باشد، احتمالا دستگاه در گذشته مورد استفاده قرار گرفته و پس از استفاده، بستهبندی شده است. به چنین اقدامی اصولا ریپک میگویند و متاسفانه توسط برخی از فروشندگان محصولات مختلف انجام میشوند.
در حقیقت محصولاتی در بازار وجود دارند که پس از تعمیر، بستهبندی شده و به جای محصول نو به فروش میرسند. با این حال وجود لکه یا گرد و خاک قسمت بد ماجرا نیست؛ شما باید مطمئن شوید که دستگاه قبلا باز نشده باشد. چنین اقدامی میتواند باعث ابطال گارانتی شود. در چنین شرایطی شرکت سازندهی محصول، دیگر حاضر به ارائهی خدمات پس از فروش نخواهد بود و اگر برای گوشی هوشمند یا هر محصول دیگری که گارانتی آن باطل شده باشد، مشکلی پیش آید باید هزینهی قابل توجهی را برای تعمیر آن پرداخت کنید.
اصولا گوشیهای هوشمند از بدنهای مقاوم در برابر ضربه برخوردار هستند و جای ضربه روی بدنه به این معنا است که امکان دارد ضربهی وارد شده به اجزای داخلی دستگاه منتقل شده و باعث ایجاد خرابی یا بروز مشکل در عملکرد برخی از مولفههای گوشی هوشمند شده باشد؛ برای مثال دقت حسگر اسکنر اثر انگشت تنزل یافته باشد یا باتری با سرعت بیشتری تخلیه شود.
اگر قصد خرید یک گوشی کارکرده را دارید، مطلب زیر را بخوانید:
راهنمای خرید گوشی دست دوم
IMEI کدی است که نهتنها برای دانستن کارکرده یا نو بودن گوشی هوشمند میتوانید از آن استفاده کنید، بلکه اگر تلفن هوشمندتان دزدیده یا گم شود میتوانید برخی از اطلاعات مهم برای یافتن آن را از طریق کد IMEI به دست آورید.
IMEI کدی ۱۵رقمی است و هر گوشی هوشمند نیز از کدی متفاوت با محصولات دیگر استفاده میکند. شما با استفاده از این کد میتوانید به اطلاعات مفیدی دست یابید. برای یافتن کد IMEI دستگاه میتوانید از روشهای مختلف استفاده کنید.
در روش اول میتوانید کد #06#* را وارد کنید تا کد مدنظر برایتان نمایش داده شود. در روش دیگر میتوانید به بخش تنظیمات گوشی هوشمند بروید و کد IMEI را به دست آورید. البته در گوشیهای مبتنی بر اندروید و آیفونها مسیر دست یافتن کد مدنظر کمی متفاوت است. در ادامه روش دست یافتن IMEI در گوشیهای اندرویدی و همچنین تلفنهای هوشمند مبتنی بر iOS را توضیح خواهیم داد.
حال که کد IMEI را در اختیار دارید از سرویسهای مختلف میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر استفاده کنید. یکی از بهترین روشها استفاده از سرویس همتا است. سیستم همتا به شما میگوید که آیا قبلا روی گوشی هوشمند مدنظر سیم کارتی قرار گرفته و از آن استفاده شده یا خیر.
شما میتوانید با مراجعه به وبسایت سامانه همتا نسبت استعلام اصالت دستگاه اقدام کنید. علاوه بر آن، میتوانید در گوشی هوشمند نیز کد #7777#* را وارد کرده و سپس گزینهی ۱ یا استعلام اصالت را انتخاب کنید. پس از مدتی برایتان پیامکی ارسال خواهد شد و در مورد تاریخچهی استفاده از گوشی هوشمند توضیحاتی را ارائه خواهد داد.
اگر گوشی هوشمند قبلا با سیم کارتی روشن شده باشد در بخش توضیحات ذکر میشود که گوشی هوشمند قبلا با یک سیم کارت روشن شده است و همچنین به زمان شروع گارانتی نیز اشاره خواهد شد، اما اگر تاکنون سیم کارتی روی گوشی قرار نگرفته باشد پیامی مبنی بر شروع گارانتی یا روشن شدن دستگاه با سیم کارت دریافت نخواهید کرد.
سیستمعامل اندروید به شما اجازه میدهد مدت زمان کارکرد گوشی هوشمند را از قسمت تنظیمات به دست آورید. درواقع شما میتوانید از طریق تنظیمات گوشی به بخش دربارهی گوشی یا About Phone رفته و سپس گزینهی وضعیت یا Status را بررسی کنید.
زمانی که وارد قسمت وضعیت شدید به بخش زمان روشن بودن یا Up Time بروید. در این بخش به زمان روشن بودن یا درواقع کارکرد دستگاه اشاره میشود. طبیعتا گوشی هوشمندی که به تازگی خریده و آن را روشن کردهاید نباید کمتر از چند دقیقه کارکرد داشته باشد.
شما میتوانید با نصب اپلیکیشن Phone Info از پلی استور به بخش منوهای آن رفته و سپس بررسی کنید که آیا گوشی هوشمندتان پیش از این تعمیر شده است یا خیر. پس از نصب برنامه، وارد آن شوید.
از منوی دسترسی که بهصورت سهخط افقی نشان داده میشود گزینهی Refurbishment Check یا بررسی تعمیری بودن دستگاه را انتخاب کنید.
پس از انتخاب گزینهی مدنظر، پیامی برایتان نمایش داده خواهد شد و مشخص میشود که آیا دستگاه تعمیر شده است یا خیر.
بیشتر بخوانید:
گوشی رفرش (ریفربیشد) چیست و آیا ارزش خرید دارد؟
شما میتوانید در آیفونهای اپل نیز بررسی کنید که آیا گوشی هوشمند قبلا استفاده شده است یا خیر. آیفون را روشن کرده و سپس از منوها وارد بخش تنظیمات و سپس بخش General شوید. حال گزینهی About را انتخاب کنید. در این قسمت میتوانید شماره سریال آیفون را به دست آورید.
وب سایت رسمی اپل بخشی دارد که میتوان اصالت دستگاه را چک کرد. به بخش Check Coverage اپل بروید. در این بخش از شما خواسته میشود که شماره سریال آیفون را وارد کنید. حالات مختلفی رخ میدهد که برای مثال به دو نمونه اشاره میکنیم:
اگر آیفونتان فیک باشد عبارت Invalid Serial Nubmer را مشاهده خواهید کرد که یعنی گوشی هوشمند در اختیارتان توسط اپل ساخته نشده و نمونهی فیک و تقلبی است.
اگر آیفونتان تاکنون استفاده نشده باشد، عبارت This phone has not been activated را مشاهده خواهید کرد.
برای اینکه متوجه شوید گوشی هوشمند در اختیارتان ریفربیشد شده است یا خیر به شماره سریال دقت کنید. اگر حرف اول شماره مدل F یا N باشد به این معنی است که آیفون مدنظر توسط اپل تعمیر شده و دوباره به بازار عرضه شده است.
از کجا بدانم آیفون ریفربیشد شده خریدهام یا خیر؟ اگر شماره سریال گوشی با حروف F یا N شروع شده باشد، آیفونی که خریدهاید ریفربیشد شده است.
از چه طریفی میتوانم کد IMEI را به دست آورم؟ کد IMEI از چند روش قابل دسترس است. شما میتوانید از بخش Status موجود در تنظیمات گوشی به کد IMEI دست یابید یا کد #06#* را وارد کنید.
بیشتر بخوانید:
دلیل خاموش نشدن صفحه گوشی
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
غلام
سلام ، من در سایت اپل به قسمت چک کاوریج میروم وشماره سریال را وارد میکنم ولی بعد از طی مراحل شماره سریال را نمیشناسد و مینوسد شماره سریال معتبر وارد کنید و ضمنا گوشی را هم خودم از شرکت ورایزن در کالیفرنیا خریده ام و مطمئن هستم فیک نیست . چکار باید بکنم چون میخواهم گوشی را بفروشم وضمنا همانجا هم راه اندازی کردم . لطفا راهنمایی بفرمایید . ممنون
احسان نیک پی
Hanane
سلام اگ الان که با سیمکارت خودم روشن شده بزنه قبلا با یک سیمکارت روشن شده است منظورش سیمکارت خودمه که زمان راه اندازی انداخته شده؟
فاطمه
سلام. نرم افزار Phone Info چندین نرم افزار مشابه دیگه رو میاره. نمیدونیم کدومو نصب کنیم. لطفا لینک پلی استور رو بدید.
یاس
سلام..
هر زمان دستگاه خاموش و روشن بشه تایمر کارکردن هم از صفر شروع میشه.
من الان سه ساله گوشیمو که اندروید هستش خریدم..یک ساعت پیش گوشیمو خاموش و روشن کردم.. الان که نگاه کردم کارکرد گوشیم یک ساعته.
لطفا اطلاعات غلط ندید
محمدرضا شفیعی
علیرضا