این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
شیائومی طی سالهای اخیر تغییرات گسترده و بهینهای روی رابط کاربری اختصاصی خود انجام داده است. MIUI14 که جدیدترین نسخه رابط کاربری شیائومی محسوب میشود، تعداد زیادی گزینه سفارشیسازی را برای پاسخگویی به نیازهای مختلف کاربران به ارمغان آورد. رابط کاربری جدید ساده است و پیچیدگی خاصی برای استفاده ندارد.
نسخه 14 رابط کاربری شیائومی نسبت به نسخه قبلی خود تغییرات گسترده و قابلتوجهی ارائه نمیدهد. نسخه جدید بیشتر بهینهسازی و بهبود عملکرد نسخههای قبلی را به همراه دارد. با این حال ویژگیها و قابلیتهای جذاب زیادی در این نسخه وجود دارد که در این مقاله قصد داریم آنها را معرفی و نحوه کار با آنها را توضیح دهیم.
برای خرید جدیدترین گوشی های شیائومی به فروشگاه ما سر بزنید: لیست قیمت روز موبایل شیائومی
MIUI شیائومی کمترین تاثیر را از نسخههای جدید اندروید میگیرد. از مزایای این رابط کاربری میتوان به این موضوع اشاره کرد که جدیدترین قابلیتها و شخصیسازیهای خود را برای اکثر گوشیهای هوشمندش در هر رده قیمتی ارائه میکند. با این مزیت بزرگ، این شرکت توانسته بین کاربران محبوبیت زیادی کسب کند.
اما از سوی دیگر جای برخی قابلیتها و ویژگیهای برجسته سیستمعامل اندروید در MIUI خالی است. برای مثال هنوز قابلیت مشاهده تاریخچه نوتیفیکیشنها که قبلتر در اندروید 12 شاهد آن بودیم در MIUI وجود ندارد؛ همچنین در MIUI+ که همراه با اندروید 13 عرضه شد امکان کنترل و مدیریت نوتیفیکیشنها وجود ندارد. بسیاری قابلیتهای دیگر نیز وجود دارند که شیائومی در بهروزرسانیهای خود از آنها صرفنظر کرده است؛ همچنین هیچ تفاوت محسوسی بین MIUI 14+ که با اندروید 12 عرضه شد و MIUI 14+ که با اندروید 13 عرضه شد وجود ندارد. این موضوع نشان میدهد که نسخه اندروید بر تغییرات رابط کاربری تاثیر چندانی ندارد.
در ادامه قصد داریم به بررسی ویژگیها و قابلیتهای موجود در MIUI14 بپردازیم.
شیائومی ادعا کرده است که MIUI14 از ابتدا بازسازی و شامل تغییرات جدیدی شده است. ازجمله این تغییرات جدید میتوان به بهینه کردن عملکرد هسته برای بهبود کارکرد GUP و CPU اشاره کرد که این موضوع باعث درگیر شدن کمتر حافظه و مصرف بهتر باتری میشود. این تغییرات با گوشی Xiami 12 Ultra تست شد و 60 درصد عملکرد روانتر و بهینهتر نسبت به سریهای قبلی این رابط کاربری داشت؛ همچنین رابط کاربری جدید فشردهسازی خودکار برای برنامههایی که به ندرت استفاده میشوند را به همراه دارد و با این قابلیت میتوانید برخی برنامههای پیش فرض را به جز هشت برنامه اصلی سیستم حذف کنید. این ویژگی برای کاربران مزیت بزرگی محسوب میشود؛ چون رابط کاربری با برنامههای پیش فرض زیادی عرضه میشود که کاربران ممکن است به آنها نیازی نداشته باشند و در صورت عدم نیاز میتوانند برنامه را حذف کنند.
MIUI 14 به همراه سری شیائومی 13 عرضه شد و شیائومی تغییرات جدید و ویژگیهای جدید آن را معرفی کرد؛ اما درباره این که تمامی قابلیتها به برخی نسخههای رم بینالمللی نخواهد رسید صحبتی نشد.
پوشه بندی برنامهها میتواند بسیار مفید باشند؛ زیرا به شما این امکان را میدهد برنامهها را گروهبندی کنید و دسترسی سریعتر و راحتتری به آنها داشته باشید. MIUI 14 قابلیتی به نام پوشههای بزرگ معرفی کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که روی پوشه ضربه بزنید و چند ثانیه صبر کنید سپس گزینه “Enlarged” را فعال کنید. در این پوشهها سه تا از برنامههای موجود به صورت بزرگتر از بقیه قرار میگیرند که با زدن روی آن بدون باز کردن پوشه میتوانید برنامه را باز کنید.
سه قابلیت منحصر به فرد در MIUI برای ژستهای حرکتی وجود دارد. اولین گزینه موجود پنهان کردن و حذف آنها از پایین صفحه است؛ اما همچنان میتوانید با کشیدن انگشت به سمت چپ یا راست بین برنامهها جا به جا شوید. این یکی از قابلیتهای منحصر به فرد MIUI است که در اندروید وجود ندارد.
دومین مورد این است که برای برگشتن به عقب از یک برنامه باید از سمت چپ به سمت بالا بکشید. دلیل این کار این است که شیائومی نمیخواست با برخی از برنامههایی که ژستهای حرکتی دیگری دارند تداخل ایجاد شود.
مورد سوم مربوط به کنترل حرکات دست در لبههای کناری گوشی است. میتوانید عکسالعمل حرکتی گوشی را در این نواحی غیرفعال کنید. داشتن این ویژگی برای گوشیهایی که لبه خمیده دارند مزیت محسوب میشود.
تغییرات ظاهری جدیدی نسبت به MIUI13 در این آپدیت مشاهده نمیشود. تمامی منوهای سیستم طراحی ثابت، مسطح و ساده دارند و محتواهایی که بیشترین استفاده از آنها را دارید برای دسترسی راحت به پایین صفحه منتقل میشوند.
منوی برنامهها نیز دچار تغییرات جدیدی شده است. در پایین منوی برنامهها، نوار سرچ قرار دارد و میتوانید با جست و جوی اسم برنامه مورد نظر آن را سریع پیدا کنید. امکان شخصیسازی منوی برنامهها نیز وجود دارد و میتوانید سادهترین طراحی را برای آن انتخاب کنید؛ اما با انتخاب طراحی ساده برخی از گزینهها و قابلیتها را از دست میدهید.
منوی برنامههای باز شده نیز یکی دیگر از ویژگیهایی است که این رابط کاربری را از بقیه متمایز میکند. برنامههای از قبل باز شده را میتوانید به صورت عمودی مشاهده کنید یا از طریق منوی تنظیمات چیدمان آن را به افقی تغییر دهید. در منوی برنامههای اخیر امکان دسترسی به گزینههایی مانند Deep Clean و Floating windows را خواهید داشت که در ادامه درباره این دو قابلیت صحبت خواهیم کرد.
در بخش نوتیفیکیشن بار نیز تغییراتی صورت گرفته است. MIUI14 به طور پیش فرض با کنترل سنتر عرضه میشود که شباهت زیادی به کنترل سنتر iOS دارد. برای دسترسی به آن باید انگشتتان را از سمت راست گوشی به سمت پایین بکشید. در منوی ظاهر شده گزینه زیاد و کم کردن صدا، تنظیم روشنایی صفحهنمایش، وای فای و اینترنت سیمکارت را مشاهده خواهید کرد. وای فای و اینترنت همراه قابل شخصیسازی و حذف کردن نیستند؛ اما میتوانید سایر برنامهها و دسترسیها را شخصیسازی کنید.
با کشیدن دستتان به سمت چپ میتوانید بین اعلانها و کنترل سنتر جا به جا شوید. تنها مشکل این قابلیت این است که امکان حذف دستهای نوتیفیکیشنها وجود ندارد. هنگامی که اینترنت سیمکارت را فعال میکنید در کنترل سنتر به رنگ سبز نمایش داده میشود و در صورت فعال کردن سایر گزینهها به رنگ آبی نمایش داده میشوند.
از نظر شخصیسازی و زیباتر کردن فضای گوشی، شیائومی همواره نسبت به سایر برندها پیشرو بوده است. تمهای از پیش طراحی شده زیادی برای زیباتر کردن فضای کاربری وجود دارد. تمهای پیش فرض روی سیستم علاوه بر تغییر والپیپر امکاناتی مانند تغییر فونت، آیکون برنامهها، صدای زنگ و استایلهای متنوعی برای صفحهنمایش همیشه روشن نیز ارائه میدهند. کسانی که اکانت شیائومی پریمیوم را فعال میکنند دسترسی به انیمیشنهای مختلفی از زمین، زحل، مریخ و اشکال هندسی دارند که میتوانند از آنها برای صفحه قفل، صفحه اصلی و استایل صفحهنمایش همیشه روشن استفاده کنند.
مانند بسیاری از موارد دیگر شیائومی به شما این امکان را میدهد اعلانها و نحوه نمایش آنها را سفارشیسازی کنید. با استفاده از این قابلیت میتوانید تعیین کنید که کدام برنامهها در صفحه قفل نمایش داده شوند و نوتیفیکیشنهای برنامهها را مدیریت یا غیرفعال کنید. حتی گزینهای وجود دارد که میتوانید یک اعلان جدید را به سمت بالا بکشید و نوتیفیکیشنهای مشابه از همان برنامه را که بعدتر ممکن است دریافت کنید به تعویق بیندازید. این عملکرد زمانی مفید است که یک برنامه پیامرسان خاصی در حال ارسال نوتیفیکیشنهای زیادی است و استفاده شما از گوشی را مختل میکند. نحوه نمایش اعلانها در نوتیفیکیشن بار دو حالت دارد. شما میتوانید بین سبک MIUI و پیشفرض اندروید یکی را انتخاب کنید.
حالت اندرویدی از آیکونهای سادهتر و اعلانهای گروهی از یک برنامه یکجا استفاده میکند. اعلانهای حالت MIUI تا حدودی فشردهتر هستند و از آیکونهای اصلی برنامه استفاده میکنند. برخلاف مدل اندرویدی هنگامی که اعلان یک برنامه را گسترش دهید هر نوتیفیکیشن در بخش مجزا نمایش داده میشود. موردی که انتظار داریم در نسخههای آینده MIUI اضافه شود، امکان گذاشتن آهنگ متفاوت برای هر نوتیفیکیشن است.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که اکثر کاربران هنگام کار با این رابط کاربری دارند، عدم اطمینان از دریافت به موقع نوتیفیکیشن است. سیستم گوشی برنامههای پس زمینه را مدیریت میکند و همین موضوع باعث میشود نوتیفیکیشن به موقع دریافت نشود یا کلا به دست کاربر نرسد. برای حل این مشکل یک راه حل وجود دارد که میتوانید برخی برنامههایی را که مایلید اعلان به موقع دریافت کنید را در لیست سفید قرار دهید. این کار تا حدی مشکل را حل میکند؛ اما کاملا برطرف نمیسازد.
شاید نیاز داشته باشید:
چگونه با ساعت هوشمند عکس بگیریم
اگرچه MIUI به هیچ وجه منحصربهفرد نیست؛ اما قابلیت مولتی تسکینگ را از طریق پنجرههای شناور در اختیار کاربر قرار میدهد. با باز کردن منوی برنامههای اخیر و ضربه زدن روی گزینه Floating Windows یا با کشیدن نوار کناری میتوانید بعضی از برنامهها را در پنجرههای کوچکتر باز کنید. دو برنامه را میتوانید در پنجرههای شناور باز کرده و برنامه دیگری را به صورت تمام صفحه باز کنید. استفاده از ژستهای حرکتی این قابلیت را متوقف میکند؛ اما غیر فعال نمیکند.
روش دیگر برای باز کردن برنامه به صورت کوچکتر شده ضربه زدن روی برنامه و کشیدن آن داخل برنامههای شناور است. با این کار برنامه مورد نظر در حالت پنجره شناور باز میشود.
هنگامی که در حال تماشای ویدئو هستید نوار کناری به جعبه ابزار ویدئو تبدیل میشود. البته فعلا این قابلیت در اپلیکیشن یوتیوب کار میکند و چند میانبر مفید را ارائه میدهد. با این حال مسلما مفیدترین ویژگی این قابلیت پخش پسزمینه است. با این قابلیت هر ویدئوی YouTube حتی اگر تلفن قفل باشد به پخش ادامه میدهد و متوقف نمیشود. در حالت کلی یوتیوب این قابلیت را برای افرادی فعال میکند که اشتراک یوتیوب پریمیوم داشته باشند؛ اما MIUI این ویژگی را رایگان در اختیار کاربرانش قرار داده است.
زیر نوار تنظیمات فرعی MIUI میانبرهای حرکتی قرار دارد که اکثر نسخههای دیگر اندروید نیز آن را دارند. برای مثال میتوانید میانبر را به صورتی تنظیم کنید که با کشیدن سه انگشت روی صفحه اسکرین شات بگیرید.
برخی از گوشیهای شیائومی، عمدتاً گوشیهای بالارده و پرچمدار، دارای ژست ضربه زدن به پشت هستند. میتوانید گوشی را طوری تنظیم کنید تا با زدن دوبار پشت آن یا سه بار ژست حرکتی مورد نظرتان مانند گرفتن اسکرین شات، باز کردن دوربین و غیره را انجام دهد.
آخرین ویژگی اما نه کم اهمیت MIUI 14 تشخیص متن بهبود یافته از طریق گالری است. میتوانید به گالری رفته یک عکس یا اسکرین شات را باز کنید سپس روی نماد سه نقطه ضربه بزنید و شناسایی متن را انتخاب کنید. گوشی به طور خودکار تمام متن را از عکس استخراج میکند و آن را روی برنامهای مانند دفترچه یادداشت میبرد تا بتوانید هر آنچه را که لازم دارید کپی و جاگذاری کنید.
اگرچه شیائومی بسیاری از ویژگیهای اندروید را در چند نسخه اخیر پیادهسازی نکرده است؛ اما ویژگیهای مرتبط با حریم خصوصی، مجوزهای نصب هر برنامه را دارد و هنگامی که یک برنامه از میکروفون یا دوربین گوشیتان استفاده کند در گوشه بالا سمت چپ نمایش میدهد.
مجوزهای مخصوص به برنامهها در سه گروه اصلی مجوزهای حساس، مجوزهای ویژه و سایر مجوزها سازماندهی شدهاند. هر چند وقت یکبار سیستم درباره مجوزهایی که به یک برنامه پرخطر دادهاید هشدار میدهد و این اجازه را میدهد که درباره مجوزهایی که قبلتر به آنها دسترسی دادهاید مجدد تصمیم گیری کنید.
MIUI برنامه امنیتی را ارائه میکند که به شما کمک میکند درباره وضعیت نرم افزاری اطلاعات داشته باشید. با استفاده از این قابلیت میتوانید در صورت تقاضا اسکن امنیتی انجام دهید، برنامههای خاصی را با اثر انگشت قفل کنید یا با حذف فایلهای استفاده نشده پاکسازی عمیق حافظه انجام دهید.
از طرف دیگر اپلیکیشنهای دوگانه و فضای دوم ویژگیهای بسیار مفیدی هستند. اپلیکیشنهای دوگانه به شما این امکان را میدهد از هر برنامه دوتا داشته باشید و با حسابهای مختلف وارد یک برنامه شوید؛ همچنین دادههای کاربر را برای هر حساب کاربری به صورت جداگانه نگهداری میکند.
فضای دوم هم کارکردی نسبتا مشابه دارد؛ اما برای کل سیستم گوشی. فرض کنید حسابهای شخصی و تجاری دارید که میتوانید با برنامههای مختلف و اطلاعات حساس مدیریت کنید. شما میتوانید این کار را با یک گوشی و داشتن فضای دوم انجام دهید.
حسگر اثر انگشت در گوشیهای شیائومی لزوما امنیتی محسوب نمیشوند. با استفاده از این حسگرها میتوانید دسترسی سریع به QR داشته باشید یا به محض باز کردن گوشی سرچ کردن را آغاز کنید.
برای بازارهای خارج از چین، شیائومی سعی کرد با حذف برخی از برنامه های سیستم، تجربه کاربری را سادهتر کند. به عنوان مثال برنامه ارسال پیام و تلفن جزو برنامههای پیشفرض Google هستند در حالی که روی گوشیهای نسخه چین از برنامههای جداگانه دیگری استفاده میشود. از برنامههای پیش فرض قرار گرفته در گوشیهای خارج از چین میتوان پخش کننده موسیقی، پخش کننده ویدیو، ماشین حساب، برنامه گالری، مدیر فایل، ضبط کننده، قطب نما، برنامه انجمن شیائومی و موارد دیگر را نام برد. برنامههای استاندارد Google نیز به همراه برنامههای شخص ثالث مانند TikTok، Facebook و غیره از قبل نصب شدهاند.
دانشجویان از دست ندهید:
بهترین لپ تاپ های دانشجویی
MIUI یکی از روانترین و سازگارترین رابط کاربریها برای گوشی شیائومی است. با استفاده از این رابط کاربری میتوانید از موارد شخصیسازی زیادی استفاده کنید. برخی کمبودها و امکانات در این رابط کاربری وجود دارد که به مرور بهتر و کاملتر میشود. در مقاله فوق سعی کردیم تمامی امکانات و ویژگیهای MIUI 14 را توضیح دهیم. نظراتتان را از بخش کامنتها با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول
MIUI14 چه تغییرات جدیدی داشته است؟
درباره تغییرات MIUI14 در این مقاله به طور مفصل توضیح دادهایم؛ اما از عمده تغییرات آن میتوان به بهبود عملکرد هسته و مصرف کمتر باتری اشاره کرد.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
Amir
گوشیم تغییر پنل نوتیفیکیشن نداره میخای جدید بزارم نداره ردمی 12 پرو MIUI14
یه بنده خدا
این آپدیت هایی که شیائومی میده تاثیری روی اینترنت گوشی هم داره؟
احسان نیک پی
امیر
احسان نیک پی
مهدی