داغ ترین ها :
لیست غذای شب یلدا؛ شب یلدا را با غذاهای خوشمزه بگذرانید!🍉

لیست غذای شب یلدا؛ شب یلدا را با غذاهای خوشمزه بگذرانید!🍉

شب یلدا یکی از شب‌های مهم در بین ایرانیان محسوب می‌شود و سال‌های زیادی است که ایرانیان این شب خاص را جشن می‌گیرند. در این شب معمولا  اعضای خانواده و فامیل دور هم جمع می‌شوند و به فعالیت‌های مختلفی می‌پردازند. از جمله خوراکی‌هایی که در شب یلدا خورده می‌شود می‌توان به آجیل، شیرینی، تنقلات و غذا اشاره کرد. در این مقاله از بلاگ تکنولایف به معرفی غذاهای شب یلدا و طرز تهیه آن‌ها می‌پردازیم تا در صورت نیاز آن‌ها را بپزید و این شب باستانی را در کنار عزیزانتان خاطره انگیز کنید. Description

 

انواع همزن را می توانید از  فروشگاه تکنولایف بخرید: قیمت همزن برقی

فلسفه غذاهای شب یلدا در شهرهای مختلف ایران

افرادی که عادت به گرفتن جشن و مهمانی در شب یلدا دارند معمولا در این شب منوی غذای شب یلدا نیز آماده می‌کنند. یلدا طولانی‌ترین شب سال محسوب می‌شود. در این شب در شهرهای مختلفی غذاهای متنوعی سرو می‌شود که هرکدام پیشینه و تاریخچه مخصوص به خود را دارند؛ همچنین در این شب به خصوص شیرینی و دسر شب یلدا نیز خورده می‌شود. در صورتی که تمایل دارید نحوه پخت بهترین غذای شب یلدا را یاد بگیرید در ادامه با ما همراه باشید.

شیرینی و دسر شب یلدا

شیرینی و دسر پای ثابت مهمانی ایرانی‌ها هستند. در این شب نیز دسرها و شیرینی‌های مخصوصی پخته می‌شود. تهیه برخی از این شیرینی‌ها در خانه نیز قابل پختن هستند و نیازی به خرید ندارند.

موس انار برای شب یلدا

منوی غذای شب یلدا

موس انار دسری شیرین و محبوب است که متعلق به کشور فرانسه است. برای تهیه این دسر ۳ رنگ یلدایی نیاز به مواد زیادی ندارید و اصلی ترین مواد تشکیل دهنده آن ژله و خامه قنادی هستند؛ همچنین برای تزیین آن نیاز به دانه‌های انار دارید. این دسر را می‌توانید هم در قالب‌های متنوع درست کنید و هم آن را به صورت کاپ کیک بپزید.

 

 

چیز کیک خرمالو

فلسفه غذاهای شب یلدا در شهرهای مختلف ایران

خرمالو یکی از محبوب‌ترین میوه‌های پاییز است و چیز کیک نیز دسری با طرفداران زیاد است. ترکیب این دو طعم با یکدیگر می‌تواند تجربه لذت طعم جدیدی را برایتان فراهم کند. این دسر با رنگ نارنجی سفید جذابی که دارد به سفره زیبایی دو چندانی می‌بخشد. برای تهیه این دسر خوشمزه نیاز به بیسکویت پتی پور، پنیر خامه‌ای، خامه، پوره خرمالو و طعم دهنده‌ها دارید.

دسر خاگینه

دسر ۳ رنگ یلدایی

خاگینه یکی از دسرهای محبوب تبریزی محسوب می‌شود که طعم دلچسبی دارد و به راحتی نیز آماده می‌شود. برای تهیه این دسر نیاز به آرد، تخم مرغ، ماست، شیره انگور، گردو و بکینگ پودر دارید؛ همچنین می‌توانید آن را با گردو و پسته تزیین کنید. این دسر را می‌توانید در شب یلدا همراه با چایی نوش جان کنید.

 

انواع خردکن در فروشگاه تکنولایف برای شما موجود است: قیمت خردکن برقی

تارت انار در طولانی‌ترین شب سال

تارت انار علاوه بر زیبایی و جذابیتی که به سفره شما می‌دهد طعم بی نظیری دارد و کمتر کسی است که به آن علاقه‌ای نداشته باشد. این دسر یکی از پرتکرارترین خوراکی‌هایی است که در سفره یلدا دیده می‌شود. پخت این غذا چندین مرحله دارد. ابتدا باید کیک زیرین دسر سپس مواد اصلی آن را تهیه کنید. برای پخت این دسر نیاز به مواد زیادی دارید؛ اما نتیجه و طعم آن ارزش هزینه کردن را دارد.

باسلق

شام لذیذ مخصوص شب یلدا

باسلق از قدیمی‌ترین دسرهای محبوب ایرانیان است که از آن برای پذیرایی نیز استفاده می‌کنند. باسلق را می‌توانید با اضافه کردن رنگ‌های خوراکی در رنگ‌های مختلفی بپزید و کودکان نیز به آن علاقمند خواهند شد. نشاسته، آب سرد، ژله رنگی، گلاب و کره از آیتم‌هایی هستند که برای تهیه باسلق به آن‌ها نیاز دارید. در آخر می‌توانید روی این دسر را با نارگیل و گردو تزیین کنید.

 

شب یلدای تکنولایف را از دست ندهید

لیست غذای شب یلدا

غذاهای زیادی وجود دارند که با توجه به ذائقه و رسم غذای شب یلدا شهرتان آن‌ها درست کنید. در لیست پیش رو انواع غذا با طعم‌های متفاوت برای پخت را به شما معرفی کرده‌ایم.

آش انار

غذای شب یلدا چی بخریم

تهیه آش انار برای شب یلدا از رسومات خیلی از شهرها و استان‌ها است. اگر دلتان یک خوراکی نرم و اندکی ترش می‌خواهد، این خوراک همان چیزی است که دنبالش هستید.

مواد لازم برای تهیه آش انار:

  • سبزی آش (یک کیلو)
  • پیاز (یک عدد)
  • رب انار (دو پیمانه – با توجه به سلیقه می‌توانید بیشتر استفاده کنید)
  • نمک و زردچوبه (به مقدار لازم)
  • نخود، لوبیا و عدس (هر کدام یک پیمانه)
  • کال گندم (سه پیمانه)

برای تهیه این شام شب یلدا، لازم است از قبل حبوبات را بخیسانید تا باعث ایجاد نفخ نشوند. نخود  و لوبیا را بپزید و سبزی آش را نیز به اندازه دلخواه خرد کنید. سپس در آب جوش بریزید و کمی بعد، حبوبات پخته شده را نیز به آن اضافه کنید. بعد از آن، نوبت اضافه کردن کال گندم است. حالا لازم است که اجازه‌ی جاافتادن به تمام این مواد دهید.

اواخر زمان پخت، رب انار را به مواد اضافه کنید تا شام شب یلدا به بهترین شکل آماده شود. با پیاز داغ، نعنا و دانه‌های انار، شام یلدایی جذاب خود را تزیین و سرو نمایید.

کلم پلو شیرازی؛ غذای اصیل شیرازی برای شام شب یلدا

غذاهای سنتی شب یلدا

کلم پلو یکی از معروف‌ترین غذاهای ایرانی، و خوشمزه‌ترین گزینه‌ها برای شب یلدا است. این غذا که مخصوص شهر شیراز است را خیلی از مردم دوست دارند و موقع سفر به این شهر زیبا، حتما آن را نوش جان می‌کنند. خوب است بدانید که کلم پلو شیرازی از غذاهای معروف و قدیمی شب یلدا نیز هست.

مواد لازم برای تهیه کلم پلو شیرازی:

  • کلم قمری (۵۰۰ گرم)
  • ریحان، تره، ترخون و شوید (در صورت تمایل می‌توانید یکی از گزینه‌ها را حذف کنید) – (۱۵۰ گرم)
  • آرد نخودچی (دو پیمانه و نیم)
  • نمک، فلفل و زردچوبه (به مقدار لازم)
  • پیاز (یک عدد)
  • گوشت چرخ کرده (۲۵۰ گرم)

ابتدا برنج را با نمک بخیسانید. گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک و فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و در ظرفی بگذارید تا استراحت کند و روی آن سلفون بکشید.

کلم قمری را به‌صورت خلالی خرد کنید. گوشت را بعد از نیم الی یک ساعت استراحت در یخچال، قلقلی کنید و در تابه با روغن کم و شعله ملایم بپزید.

در تابه دیگری، کلم‌های خرد شده را هم شروع به سرخ کردن کنید تا نرم و مغزپخت شود. فراموش نکنید که نمک و فلفل هم به آن اضافه کنید. (اگر ذائقه‌تان ترش‌پسند است، کمی آبلیمو یا آب‌غوره به آن اضافه کنید).

سبزی‌ها را هم از قبل بشویید و به کلم‌ اضافه کرده و تفت دهید.

مرحله آخر، آماده کردن برنج است. پس از آبکش کردن برنج، گوشت و کلم را به طور لایه لایه بین برنج بریزید تا دم بکشد.

در آخر می‌توانید برای تزیین، کمی کلم و گوشت چرخ کرده را روی پلو ریخته و سرو کنید.

 

 

حرفه‌ای پلو بپزید:
طرز استفاده از پلوپز برقی

 

قلیه ماهی؛ انتخاب خوزستانی‌ها برای یلدا

بهترین غذای شب یلدا

 

قلیه ماهی یک غذای اصیل جنوبی است که چه اهل ماهی باشید چه نه، از امتحان آن پشیمان نخواهید شد. این خوراکی جذاب و خوش‌طعم، غذای شب یلدا هم هست و اکثر خوزستانی‌ها و بوشهری‌ها آن را برای شب یلدا می‌پزند.

مواد لازم برای تهیه خورشت قلیه ماهی:

  • ماهی شیر، سنگسر یا شوریده (یک الی دو کیلوگرم – باتوجه به سلیقه و تعداد نفرات)
  • تمبر هندی (۲۰۰ گرم)
  • فلفل قرمز به‌صورت کوبیده یا پودر شده (به مقدار لازم)
  • سیر (یک بوته)
  • گشنیز (یک کیلوگرم)
  • زردچوبه (یک قاشق غذاخوری)

برای تهیه این شام شب یلدا، پیاز و سیر له شده را سرخ کنید؛ سپس سبزی‌های خرد شده را به آن اضافه کنید.

ماهی تکه شده را با کمی نمک و آب بپزید و بعد از پخته شدن، پوست آن را کنده و به سبزی در حال پخت اضافه کنید. حال تمبر هندی که از قبل با آب جوش نرم شده و خیس خورده را به آن اضافه کنید و ادویه‌جات را هم در مخلوط بریزید. پس از این‌که مواد با هم کمی ترکیب شدند، دو لیوان آب بریزید و بگذارید جا بیفتد.

قیمه نثار

غذای مخصوص شب یلدا

 

قیمه نثار یک غذای قزوینی است که جزء غذاهای مجلسی ایران تلقی می‌شود. به‌همین خاطر، در مناسبت‌های مختلف، مانند شب عید و شب یلدا، پخته می‌شود. پس اگر می‌خواهید امسال برای شام شب یلدا غذای متفاوتی بپزید، پخت این غذا را در نظر داشته باشید.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار:

  • گوشت قیمه (۳۵۰ گرم)
  • خلال پوست پرتقال (یک قاشق)
  • رب گوجه فرنگی (دو قاشق)
  • زعفران دم شده (یک قاشق)
  • زرشک و لپه (هر کدام نصف پیمانه)
  • خلال پسته و بادام (۴ قاشق)
  • ادویه خورشتی و پلویی (هر کدام نصف قاشق)
  • گلاب (نصف فنجان)
  • گرد لیمو عمانی (به مقدار لازم)
  • پیاز خرد شده (دو عدد)

در یک تابه، پیاز را سرخ کنید و گوشت را به آن اضافه کنید. همراه با زردچوبه تفت دهید و پس از تغییر رنگ گوشت، رب گوجه را اضافه کنید. حالا باید آب بریزید و لپه‌ها را هم اضافه کنید تا گوشت و لپه با هم بپزند. (لپه را از قبل بخیسانید تا نفخ آن گرفته شود)

گلاب و زعفران را، اواخر پخت خورشت که میزان زیادی از آبش گرفته شده اضافه کنید. حالا بروید سراغ پلو.

یک لایه پلوی آبکش شده ته قابلمه بریزید و ادویه جات به همراه لیمو عمانی را بریزید. یک لایه دیگر برنج بریزید و مایه قیمه را اضافه کنید. همینطور لایه لایه پلو، خورشت، پلو و ادویه بریزید. مخلوط که تمام شد، درب قابلمه را بگذارید تا دم بکشد.

خلال بادام را کمی با گلاب خیس کنید، پوست پرتقال را هم چندبار  با آب بجوشید تا تلخی آن کامل گرفته شود و غذا را بدمزه نکند.

زرشک را در کره یا روغن همراه با یک قاشق شکر تفت دهید، بعد خلال بادام و پسته و پرتقال را به آن اضافه کنید و پس از کمی تفت خوردن، زعفران را هم بریزید. یکی دو دقیقه که تفت خورد بردارید.

پلو که حاضر شد، این ترکیب را روی آن بریزید.

کوفته انار و گردو

غذای سالم و سنتی برای شب یلدا

اگر اهل خوردن کوفته باشید، خوب است بدانید که این غذا برای شب یلدا هم پخته می‌شود و طرفداران زیادی دارد.

مواد لازم برای تهیه کوفته انار و گردو:

  • گوشت چرخ کرده (نیم کیلو)
  • پیاز ( دو عدد)
  • انار (یک عدد)
  • رب انار (۴ قاشق)
  • مرزه و آرد نخودچی (هر کدام یک قاشق)
  • گردوی آسیاب شده (نصف پیمانه)
  • رب گوجه (یک قاشق)
  • آب انار(یک پیمانه)
  • زردچوبه، نمک و فلفل سیاه (به مقدار لازم)

گوشت چرخ شده و گردو را با هم مخلوط کنید و یک پیاز رنده شده به آن بزنید. سپس نصفی از رب انار و ادویه جات را به آن اضافه کرده و به‌خوبی ورز می‌دهید. این مواد، باید سی دقیقه در یخچال استراحت کند.

بعد از نیم ساعت، آن را از یخچال خارج کنید و آن‌ را قلقلی و به شکل کوفته دربیاورید. داخل هر کوفته، چند دانه انار بریزید. سپس در یک تابه، کوفته‌ها را سرخ کنید.

پیاز دوم را نگینی سرخ کنید و در قابلمه‌ای بریزید. پس از سرخ شدن، رب گوجه را اضافه کنید. کمی که خامی آن گرفته شد، آب جوش و آب انار را اضافه کنید. بعد از آن، نوبت اضافه کردن باقیمانده رب انار و نمک به این ترکیب است. حالا درب قابلمه را بگذارید تا جوش بیاید.

پس از این‌که این مواد به جوش آمد، کوفته‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید سی دقیقه بپزد.

زمانی که سس غذا به غلظت رسید، زمان سرو آن رسیده است. می‌توانید این غذا را با نان و یا پلو نوش جان کنید.

دلمه؛ رسم مردم سنندج در شب یلدا

دلمه برای شب یلدا

مردم سنندج از دیرباز عادت داشتند که در شب یلدا، سفره‌های خود را با دلمه برگ مو یا کلم نیز زینت کنند. این غذای جذاب، در سفره تمامی مردم ایران دیده می‌شود و یکی از محبوب‌ترین‌هاست. در ادامه دستور پخت این غذای یلدایی را مشاهده می‌کنید.

مواد لازم برای تهیه دلمه:

  • برگ مو (به مقدار لازم)
  • گوشت قرمز چرخ کرده (۳۰۰ گرم)
  • سبزی دلمه (۳۰۰ گرم)
  • سرکه (نصف پیمانه)
  • نمک، زردچوبه  و فلفل ( به میزان لازم)
  • برنج ساده و لپه (هر کدام یک پیمانه)
  • شکر (یک قاشق)

ابتدا برنج و لپه را بخیسانید. بعد برنج را با نمک بجوشانید و آماده که شد، آبکش کنید. لپه‌ها را هم پس از خیس خوردن به مدت لازم بپزید.

حالا یک پیاز بردارید و پس از خلالی کردن سرخ کنید. وقتی کاراملی شد، به آن ادویه‌جات را اضافه کنید و گوشت را هم در این مخلوط بریزید.پس از آن، نوبت اضافه کردن برنج و لپه است. بعد هم سبزیجات را در آن بریزید.

برگ دلمه را در آب بجوشانید تا نرم شود و موادی که آماده کرده‌اید را در برگ بچینید. باید در هر برگ به اندازه یک قاشق از مواد را بریزید. داخل قابلمه دلمه‌ها را بچینید.

کمی سرکه و شکر و نمک بجوشانید و همراه با یک پیمانه آب، روی دلمه‌ها بریزید. سپس درب دیگ را ببندید تا دلمه‌ها آماده شوند. زمانی که رنگ برگ‌ها تغییر کرد، می‌توانید آن را سرو کنید.

فسنجان با مرغ

فسنجان یکی از محبوب‌ترین غذاها در بین ایرانیان است. این غذا را می‌توانید هم ترش و هم شیرین درست کنید و این موضوع بستگی به ذائقه شما دارد. همچنین، برخی از مردم با گوشت قرمز، اما اکثرا با گوشت مرغ درست می‌کنند.

مواد لازم برای تهیه فسنجان با مرغ:

  • مغز گردو ریز شده (۵۰۰ گرم)
  • گوشت مرغ (به میزان لازم)
  • رب انار (یک پیمانه)
  • نمک و فلفل (هر کدام یک قاشق)
  • رب گوجه (دو قاشق)
  • شکر  و آبلیمو(هر کدام سه قاشق)

مغز گردو و پیاز و سه پیمانه آب را در ابتدا روی گاز بجوشانید. بعد سه الی چهار دقیقه، رب گوجه را اضافه کنید و حالا بیست دقیقه دیگر به آن برای پخت مهلت دهید.

در تابه‌ای مرغ‌ها را همراه با روغن کمی سرخ کنید و زردچوبه هم به آن بزنید. پس از این‌که سرخ شد، آن‌ها را کناری بگذارید و دوباره بروید سراغ گردوها. به آن‌ها رب انار و نمک و فلفل وآبلیمو و شکر بزنید. بعد از نیم ساعت، مرغ‌ها را هم به خورشت اضافه کنید. وقتی جا افتاد و سس غلیظ شد، زمان سرو رسیده است.

سالاد انار و کلم قرمز

طرز تهیه سالاد انار

این روزها که سالادهای متنوع بسیار پرطرفدار شده، بد نیست اگر رژیم هستید و می‌خواهید یک غذای سبک در سفره شب یلداتان باشد، این غذای سبک و خوشمزه را تهیه کنید. مواد تشکیل دهنده این غذا زیاد نیست و احتمال این‌که تمام اقلام آن را داشته باشید کم نیست.

مواد لازم برای تهیه سالاد انار و کلم:

  • انار دون شده (یک پیمانه)
  • گردو (یک سوم پیمانه)
  • کلم قرمز (یک پیمانه)
  • نمک، فلفل و آویشن (هر کدام یک دوم قاشق چای خوری)
  • آبلیمو (دو قاشق)
  • مایونز (یک سوم پیمانه)

کلم و گردو  را ریز خرد کنید. پس از آن کلم و انار را با هم در یک ظرف بریزید.

مایونز، ادویه‌جات آبلیمو و گردوها را به ترکیب اضافه کنید و به‌خوبی مخلوط کنید.

سالاد را در یک ظرف بریزید و بگذارید کمی استراحت کند تا همه چیز به خورد هم برود و سرد شود.

حال، می‌توانید آن را سرو کرده و نوش‌جان کنید. برای تزیین، می‌توانید دانه انار و گردو روی آن بریزید.

جمع‌بندی

غذاهای جذاب و دلچسب می‌توانند بهانه‌ای برای دورهم جمع شدن باشند. ما در این مطلب، تمامی خوراکی‌ها و غذاهایی که در شب یلدا می‌توانید کنار عزیزانتان بپزید و لذت ببرید را معرفی کردیم.  در صورت سوال یا پیشنهاد در بخش نظرات با ما در ارتباط باشید.

سوالات متداول

در سفره یلدا چه چیزهایی بگذاریم؟

در سفره یلدا معمولا انار، خرمالو، آجیل، باسلق و فال حافظ قرار می‌گیرد.

شام شب یلدا چی درست کنم؟

برای شب یلدا غذاهای مختلفی مانند کلم پلو، کوفته انار و قیمه نثار را می‌توانید درست کنید.

 

ads

در این مطلب به بررسی اقتصادی ترین گوشی سامسونگ در سال ۲۰۲۴ می پردازیم

Description
نقد و بررسی گوشی گلکسی a16 سامسونگ

برای شما

نظرات

 

نظر بده

نام

2 نظر

  1. علی اکبر

    خانمم کوفته انار و گردو رو درست کرد خیلی خوشمزه شد ولی وا رفت…..فوت کوزه گریش هم می نوشتین

  2. سحر سرابی

    موس انار رو به پیشنهادتون درست کردم دستتون درد نکنه خیلی خوشمزه شد مادرشوهرم دوست داشت 😍

اشتراک گذاری
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
https://www.technolife.ir/blog/%d9%84%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%db%8c-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7%d8%9b-%d8%b4%d8%a8-%db%8c%d9%84%d8%af%d8%a7-%d8%b1%d8%a7-%d8%a8%d8%a7-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%d9%87%d8%a7%db%8c/
ads
ads