این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
فهرست مطالب
رقابت شدید شرکتهای تولیدکننده گوشیهای هوشمند سبب شده تا بخش عظیمی از درآمدهای حاصل از فروش موبایلهای خود را به بخش تحقیق و توسعه اختصاص دهند. آنها در تلاش هستند با استفاده از فناوریهای جذاب بتوانند توجه مشتریان را به محصولات خود جلب کنند. یکی از این فناوریها، امکان شارژ کردن تلفن همراه از طریق القای مغناطیسی و به صورت بیسیم است. اگر شما هم علاقهمند هستید پیرامون شارژرهای وایرلس اطلاعات بیشتری کسب کنید، لطفاً با ما در تکنوبلاگ همراه باشید.
برای اطلاع از قیمت و خرید شارژر وایرلس میتوانید وبگاه تکنولایف مراجعه کنید.
شارژر وایرلس (شارژر بیسیم یا شارژر القایی) فناوری جدیدی نیست، در حدود سال 1831 میلادی مایکل فارادی اصول اساسی القای الکترومغناطیسی را کشف کرد. او دانست در حضور یک میدان مغناطیسی متناوب، نیروی محرکه الکتریکی در یک هادی الکتریکی تولید میشود. اکتشافات فارادی به موتور الکتریکی مدرن و اختراعات مهم دیگری منجر شد. در ادامه راه او، نیکولا تسلا در اواخر دهه 1800 توانست یک لامپ را بدون استفاده از سیم روشن کند و ادعا کرد میتواند برق را بدون سیم از مکانی به مکان دیگر منتقل کند.
تا دهه 1990 و دهه 2000 میلادی این فناوری به دلیل محدودیتهای موجود قابل استفاده در وسایل الکترونیکی نبود تا اینکه اولینبار در مسواکهای برقی و سپس در پزشکی، خودروسازی و سایر صنایع از جمله تلفنهای هوشمند استفاده شد. درحالی اپل در سال 2017 ، iPhone 8 را با پشتیبانی از شارژ بیسیم معرفی کرد که در گوشیهای اندرویدی این فناوری قبل از آن نیز دیده شده بود.
برای خرید انواع شارژر گوشی همراه به فروشگاه تکنولایف مراجعه کنید: شارژر گوشی
شارژ القایی نیاز به جریان متناوب (AC)، مدار الکتریکی و سیمپیچ انتقال دارد که با عبور جریان متناوب، شارمغناطیسی تولید میکند. میزان شار مغناطیسی تولید شده به تعداد دورهای سیم، قطر سیمپیچ، جریان و فاصله از سیمپیچ بستگی دارد.
در دستگاه گیرنده نیز یک سیمپیچ تعبیه شده است تا هنگامی که سیمپیچها در فاصله کوتاهی از هم قرار میگیرند شارمغناطیسی آنها با هم تعامل پیدا کنند و سبب حرکت الکترونهای موجود در باتری دستگاه بشود و آن را شارژ کند.
جریان متناوب (AC) که از دیوار خارج میشود از دستگاه یکسوکننده برق عبور میکند تا به جریان مستقیم (DC) تبدیل شود. توجه داشته باشید که جریان متناوب به دلیل تغییر جهت دائمی خود، قابل استفاده برای موبایل نبوده و گوشی برای شارژ باتری خود، به جریان مستقیم نیاز دارد.
ابتدا سه گروه استاندارد شارژ بیسیم وجود داشت:
WPC شامل اپل، گوگل، Verizone و گروههای دیگری از تولیدکنندگان لوازم الکترونیک بود. در سال 2015، PMA و WPC باهم ادغام شدند و Airfuel Alliance رو تشکیل دادند که اکنون از توسعه چندین پروتکل شارژ بیسیم از جمله Qi که Chee (چی) خوانده میشود پشتیبانی میکند. امروزه بخش وسیعی از گوشیهای هوشمند حول محور استاندارد Qi متحد شدهاند.
A4WP که در سال 2012 آغاز به کار کرد، از پروتکل شارژ Rezence پشتیبانی میکند و درحال رقابت با Qi میباشد. از اعضای A4WP میتوان به Intel, Qualcomm, Samsung Electronics, IDT و WiTricity اشاره کرد.
منتقدین شارژهای بیسیم این فناوری را یک بازی از طرف سازندگان موبایلهای هوشمند دانسته و آنرا دارای مشکلات فراوانی میدانند. نقدهای وارد بر شارژ بیسیم موارد زیر هستند:
با وجود این مشکلات همچنان نباید انکار کرد که یکی از ویژگیهایی که استفاده از گوشی هوشمند را آسانتر کرده است، امکان شارژ بیسیم است. اینفناوری از آسیب دیدن درگاه شارژ گوشی شما جلوگیری میکند و در آیندهای نزدیک شاهد بهبود هایی در اینفناوری خواهیم بود؛ همانطور که در سال 2006 ، دانشگاه MIT بیان کرد که میتوان شارژهای بیسیم را به گونهای تولید کرد که هنگام ورود به یک منطقهای که شارژر بی سیم وجود دارد، گوشی شما در دستان شما نیز شارژ شود و دیگر نیازی به پد شارژ و قرارگیری درست گوشی روی آن، نباشد؛ همچنین علاوه بر موبایل سایر دستگاهها نیز مثل لپتاپ، ساعت هوشمند و… به آسانی شارژ شوند.
در آینده شارژرهای وایرلسی که طراحی میشوند باید بتوانند نوع دستگاهی که در حال شارژ است را تشخیص دهند و دارای آرایش سیمپیچهای متعدد و قابلیت کنترل میان حالتهای مختلف باشند.
شاید نیاز داشته باشید:
تشخیص اصل بودن شارژر ۲۰ وات اپل
خودروهای الکتریکی میتوانند به صورت سیمی و بیسیم شارژ شوند. در آیندهای نزدیک شاهد ساختن جادههایی هستیم که خودروهای الکتریکی می توانند درحال حرکت کردن بین خطوط جاده شارژ بشوند.
سیستم شارژ بیسیم برای خودروهای برقی شامل اجزا زیر است:
قبل از خرید شارژر وایرلس برای گوشی هوشمند خود باید بررسی کنید آیا گوشی شما از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی می کند یا خیر که از طریق راههای زیر میتوانید اطلاعات لازم را کسب کنید:
متأسفانه لیست گوشیهای هوشمند شیائومی نسبتاً محدود است، به اینصورت که گوشیهای با کیفیتی چون Xiaomi 11T pro ویا Xiaomi 12X از فناوری شارژ بیسیم پشتیبانی نمیکنند؛ اما این شرکت در تلاش است تا محصولات دارای فناوری شارژ بیسیم خود را افزایش دهد.
در هدفونهای بیسیم شیائومی، محصولاتی مانند: Xiaomi Air 2s و Xiaomi Air 2 Pro از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند.
نام برخی از گوشیهای شیائومی که از شارژ وایرلس پشتیبانی میکنند عبارتند از :
Xiaomi 12 pro – Xiaomi 12 – Mi 11 Ultra – Mi 11 – Mi 9 – Mi 11 Pro – Mix 4 – Mi 10 5G – Mi 10 pro 5G – Mi Mix 3 – Mi 10 Ultra – Mi 10 S – Mi 9 Pro – Mi 9 Pro 5G
تفاوت فست شارژ با معمولی:
فست شارژ چیست
برای استفاده از شارژر وایرلس سامسونگ مراحل زیر را دنبال کنید:
چراغ روی پد شارژ اگر قرمز باشد یعنی دستگاه شما در حال شارژ شدن است، اگر سبز باشد یعنی فرایند شارژ دستگاه تکمیل شده است، اگر قرمز است و چشمک میزند یعنی گوشی را درست روی پد شارژ قرار نداده اید و اگر چراغ خاموش است یا کابل USB را درست وصل نکرده اید ویا گوشی را از روی پد شارژر بیسیم برداشته اید.
در گوشیهای سامسونگ پشتیبانی از شارژهای بیسیم را در سریهای، S ، Note ، Z و سری FE (فن ادیشن) میبینیم.
تا قبل از گوشیهای سری S10 که در سال 2019 معرفی شدند، پشتیبانی از شارژ بیسیم به بازاری که گوشی در آن عرضه میشد بستگی داشت، اما در تمامی بازار ها، مدلهای S10 از این قابلیت پشتیبانی میکنند سپس مدل های جدید تر Note و S سامسونگ اینقابلیت را به ارث بردند تا اینکه مدل های FE (فن ادیشن) اینشرکت که قاتل پرچمدار هستند از این فناوری برخوردار شدند.
در دسته ساعت های هوشمند و هدفون های بیسیم این شرکت محصولاتی که از شارژ بیسیم پشتیبانی می کنند، عبارتند از:
Galaxy Watch4, Watch4 Classic, Watch, Watch3, Watch Active, Watch Active2
Galaxy Buds Pro, Galaxy Buds Live, Galaxy Buds2, Galaxy Buds, Galaxy Buds plus
مدل ها و قیمت شارژرهای وایرلس سامسونگ عبارتند از :
اسامی گوشیهای اپل که از شارژ بیسیم پشتیبانی میکنند:
Apple iPhone X – iPhone XR – iPhone XS Max – iPhone XS – iPhone 8 Plus – iPhone 8 – iPhone 13 Pro Max – iPhone 13 Pro – iPhone 13 – iPhone 11 – iPhone 13 mini iPhone SE (2022) – iPhone SE (2020) – iPhone 12 – iPhone 11 Pro Max – iPhone 11 Pro – iPhone 12 Pro Max – iPhone 12 Pro – iPhone 12 mini
قبل از خرید یک شارژر وایرلس باید درنظر داشته باشید که فناوری شارژر وایرلسی که میخواهید خریداری کنید با فناوری شارژ بیسیم مورد استفاده در گوشی شما یکسان باشد و دقت کنید که برخی از شارژر های بیسیم فقط برای یک برند و یا یک نوع دستگاه ساخته شدند.
اندازه پد شارژرهای بیسیم نیز باهم متفاوت است و برخی از آن ها میتوانند همزمان موبایل، ساعت هوشمند و هدفون شما را شارژ کنند.
شارژر بی سیم سامسونگ مدل Trio EP-P3600 :
باید وسایل الکترونیکی خود را در مکان درست قرار دهید.
پد شارژ بزرگ این محصول، امکان شارژ همزمان سه دستگاه هوشمند را فراهم کرده است.
چراغهای LED طراحی شده زمانی که یک دستگاه کامل شارژ شود از رنگ قرمز به رنگ سبز تغییر رنگ میدهند.
شارژر بی سیم مگنتی باسئوس مدل Simple Mini 2 Magnetic Wireless Charger :
مناسب برای محصولات اپل
شارژر بی سیم دوتایی نیلکین Double Shadows Fast Wireless Charging Pad
مناسب برای گوشی های اندروید و محصولات اپل
بهترین شارژر برای iPhone 13:
شارژر ایفون ۱۳
چگونه تعامل شارهای مغناطیسی میان تلفنهمراه و شارژر بیسیم، باتری گوشی شما را شارژ میکند؟ تعامل شارهای مغناطیسی سبب حرکت الکترونهای موجود در باتری گوشی میشود و باتری دستگاه از اینطریق شارژ میشود.
آیا در فرایند شارژ کردن گوشی، شاهد انتقال الکترون به باتری دستگاه هستیم؟ خیر، در فرایند شارژ کردن گوشی و با دادن انرژی به دستگاه، شاهد جابهجایی همان الکترونهای موجود در باتری دستگاه خواهیم بود.
بررسی گوشی سامسونگ اس ۲۴ اولترا به همراه تست گیمینگ و کیفیت دوربین ها
آرش ملک محمدی
سلام جناب میتونیم از این شارژ مغناطیسی در صنعت خودرو و دینام ماشین تم استفاده کنیم؟
احسان نیک پی
استل
یک مطلب خوب و تمیز با کلی نکات جذاب جهت یادگیری. ممنون بابت نوشتن این مقاله 🙂
پدر بتمن
زیبا نواختی سید .
بهترین محتوایی ک میشد پیداش کرد…
فریبا
خیلی مطلب مفیدی بود🙏🏻🌷
احسان نیک پی